Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Campari

3 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Van egy ajánlatom számodra, Kedves Olvasó, amit a helyedben én nem utasítanék el! Persze, akaratod ellenére nem kényszeríthetlek semmire, de legalább hallgasd meg!    Mit szólnál, ha ma este nem rendelnél pizzát? Ehelyett Te a saját két kezeddel önmagad és a társad,…..
Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma. Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta. Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet…..
Campari 2012.05.24 20:19:51
@svanu: "Először is nem gyerek hanem magzat, csak azok mondjak a néhány hetes magzatot gyereknek akik bele AKARJÁK látni a gyilkosságot a dologba. Ez nem gyilkosság. Nem egy embert ölsz meg hanem egy magzatot amiből ember fejlődne. Amúgy a magzat jogai miért terjedhetnek ki az anya életére és fordítva nem? A gyerek megszülése is okozhatja az anya halálát"
Természetesen indokolt az abortusz, ha a terhesség az anya életét veszélyezteti, ezt senki sem vitatja azt hiszem... Az pedig, hogy mikortól tekinthető embernek (így jogokkal rendelkezőnek) egy magzat szerintem eléggé egyértelműen kimondható. Mivel nics pontosan meghatározható (biológiai) választóvonal, ezért a fogantatástól. Megjegyzem, sok más tekintetben a magzat pont innentől kezdve jogképes, pl. örökölhet is.

"..iszonyatosan fals, ugyanis azt sem tudod hogy mi lett volna az anyából aki nem akarta a gyerekét ha nem kell szülnie hanem mondjuk lediplomázik, doktorizik és orvos lesz belőle. Ezek nem is érvek tulajdonképpen, kb olyan mintha azt mondanád hogy ha megölsz egy magzatot akkor végtelen sok embert ölsz meg mivel megölöd a gyerekeit, azok gyerekeit ésatöbbi."

Természetesen az anyának (vagyis hát a nőnek) joga van arra, hogy ne legyen gyermeke, ezt a célt szolgálja a sokféle védekezési módszer. Ha már van egy konkrét gyemek, annak konkrétan vannak jogai, és a társadalom szempontjából is konkét valaki, nem tudok, hogy jönnek ide a virtuális utódok.
Campari 2012.05.24 20:28:44
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: "Remélem nem fogják. Valahogy nem tudnék egy teljesen egyező Földön élni. Én támogatom a különbségeket az ellentéteket, sőt szükségszerűnek tartom viszont az ellenségeskedést elítélendőnek."

Korrekt vélemény, bár az imént mondtad éppen, hogy ilyenkor szükségszerű az ellenségeskedés. És igen, az egész történelem ezt mutatja. Talán annak köszönhető ez, hogy könnyebb magunkat valami ellen meghatározni, mint valami mellett. Ez utóbbi lehetne mondjuk az Ember. És máris eltűntek a különbségek.

"Ha csak az anyáról lenne szó, akkor azt mondom azt csinál amit akar. Felőlem saját kezűleg is kivághatja méhét ha jól esik neki. Itt viszont legalább 3 emberről van szó. Az anya az apa és a gyerek. Ebben az esetben elveszíti a teljes jogot. Ezt pedig soha sem az anya szempontjából kell vizsgálni, hanem a gyerekéből, számára mi a legjobb. "

Ebben egyetértünk, bár ha lehet senki se vágjon fel semmit. Inkább figyeljen oda.
Campari 2012.05.24 20:38:03
@svanu: Mitől tekinthető embernek a kómában fekvő beteg? Az értelmi fogyatékos? Úgy általában: mitől ember az ember? Sokan próbálták korlátozni az ember fogalmát sokféleképpen. Mindegyiknek szörnyű vége lett. Ilyen kritikus kérdésekben minden korlátozás önkényes, gyakran érdekvezérelt: a kómás beteg életbentartása sokba kerül, a fogyatékosra vigyázni kell, a gyerek meg macerás.
Az embert az életéhez való jog megilleti mindenkor, a fogantatástól a haláláig.
 Kedd délután 247 felett járt az árfolyam, ami már elviselhetetlen feszültségeket okoz a svájci frank alapú hitellel rendelkezők számára. A probléma ugyanakkor régen túlmutat az egyénen, rendszerszintűvé nőtte ki magát, ami gazdasági és társadalmi katasztrófával…..
Campari 2011.08.05 00:37:41
@Golem: Azért én óvatosabb lennék az okossággal: Egy 5 éve felvett CHF hitel törlesztőrészlete általában még jelenleg is alacsonyabb, mint az ugyanakkor felvett (nem támogatott) HUF hitelé. Vagyis bőven megérte. Ha meg támogatott volt a hitel, akkor meg joggal mondhatná a CHF hiteles: "Hogyan? Az én adómból finanszírozták a forinthiteleseket???"
Antropoi A természetjogról 2009.03.21 17:14:00
A természetjog eszméje a görög filozófiában alakult ki, elsősorban a magatartási szabályok vitathatóságának megjelenésével és az alternatív szabályok felbukkanásával. A fő oka ennek az, hogy a Kr.e. V. században egy mélyreható társadalmi változásra reagálva kialakult…..
Antropoi Agrippa von Nettesheim 2009.02.06 23:38:00
"A korok nem úgy végződnek ,és a soron következők nem úgy folytatódnak, hogy minden stílus, intézmény és eszmerendszer megváltozna, és a múltnak hátat fordítva verejtéktől mentesen folytatná az ember útját.Minden kor egyformán közel van Istenhez, így a reneszánszban…..
Antropoi A reinkarnációról 2009.02.06 22:42:00
"Minden, aminek alakja van, csak látszólagos léttel rendelkezik. Ezért, aki képes felismerni, hogy valójában egyetlen alak sem alak és az összes jellemző tulajdonság nem jellemző tulajdonság, az felismeri a Tathágatát."A reinkarnáció elgondolása - az új fizikai testben…..
Az utóbbi idöszak egyik legvitatottabb brit reklámkampányát indították el a múlt héten a szigetországi ateisták, mely 800 busz oldalán hirdeti: There's  probably no God, so stop worrying and enjoy your life. - Isten valószinüleg nem létezik. Most hagyd abba az aggódást és…..
Azt, hogy a jó játékos nem lesz feltétlen jó edző, nem kell bizonygatnunk, nyilván egészen más erények kellenek arra a pályára. Persze nem haszontalan, ha valaki tudja milyen az öltözőszag, milyen rezdülés mit árul el egy játékosról, melyek a fáradtság első jelei, miből ért…..