Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hevelar

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi hetekben egymásra torlódott egy pár hír bizonyos hitek miatt bekövetkezett egyéni tragédiákról, konkrétan mindhárom hír, amelyre gondolok, gyerekek haláláról, megöléséről szól. Magyarországon természetesen a legnagyobb port házi eset verte fel, amikor egy…..
hevelar 2013.04.29 12:16:49
@Brendel Mátyás: "van egy inger, amely az agyamból lemegy a lábamba. azért." - ezzel az erővel a gyerekgyilkosnak is egy ingere van az agyából a kezébe, hogy meggyújtsa a gyufát. Az inger mögött viszont van egy tudatos döntés, hogy igen, meg akarom tenni. És emögött van egy ok, hogy miért akarom megtenni.

Néha egyszerűnek tűnik bizonyos tevékenységeket "van egy inger" szintre redukálni. Csak ezzel nem magyaráztuk meg az okokat.

Ő azért égeti el a gyerekét, mert abban hisz, hogy az jó.

Te pedig másban hiszel.

Mert a tudomány sokmindent megmagyaráz. Megmagyarázza a világ dolgait, fizikai, kémiai folyamatokat.

De a világ dolgaira - de leginkább az önmagára - reflektáló tudat létének okát baromira nem magyarázza meg.

Tehát a te felkelési ingered mögött van egy tudatos döntés. És ez a tudat miért dönt úgy, hogy keljünk fel?

De meg is válaszolom neked. Két lehetőség van ateista és hívő.

A hívő azért kel fel, mert úgy érzi, szükség van rá, küldetése van, tenni akar másokért, a jóért, istenért.

Az ateista pedig azért kel fel, amiért a kutya vagy a mókuscickány. Mert a tudatfolyamatait teljes mértékben az ösztönvilága határozza meg, ezeknek az ösztönöknek pedig nem tud parancsolni.

Mert a mókuscickány nem tud szabadon dönteni. A hívő ember pedig tud.
hevelar 2013.04.29 12:38:09
@Brendel Mátyás:

"sokszor nem a tudat dönt, amikor azt hiszed"

Ha már tudomány, akkor ne hivatkozzunk olyat, ami "sokszor" fordul elő. Télen "sokszor" havazik, de ez alapján az a kijelentés, hogy "ha tél van, akkor havazik", nem állná meg a tudományosság próbáját.

Ha Libet elméletét kicsit kisarkítjuk, akkor valaki előbb alkotta meg a te blogbejegyzésedet, mielőtt azt te tudatosan megfogalmaztad volna. És máris sugalmazott bibliai szövegeknél tartunk. Ugye, ezt azért te sem akarod.?

"az én célom szubjektív cél"
A te szubjektív célod, döntésed, hogy felkelj, mennyiben több valakinek annál a szubjektív céljánál, döntésénél, hogy Mekka felé fordulva akar háromszor lehajolni? Te reggel felkelsz, ő pedig Mekka felé fordulva hajlong. A kettő között annyi a különbség, hogy ő meg tudja indokolni, hogy ezt miért teszi, te pedig nem.

"van arra valami igazolásod, hogy a hívő jobban tud szabadon dönteni, mint az ateista?!"
Te mondtad, hogy azért kelsz fel, mert "van egy inger". A hívő pedig azért teszi, amit tesz, mert azt akarja tenni. Ennél több igazolás szerintem nem szükséges.
hevelar 2013.04.29 13:00:04
@Brendel Mátyás:

"nem, nem VALAKI." - no, akkor légy oly kedves kifejteni, hogy mi az a valami, ami blogbejegyzéseket írogat a tudatod hátterében.

"ha ő tényleg a hajolgatást önmagáért élvezi" - te sem a felkelést magát élvezed, hanem célod van vele. Ahogy ő sem a hajlongást élvezi, hanem célja van vele.

"én tudom, hogy a szubjektív csak szubjektív"
Mintha pont arról írnál, hogy a vallás objektíve hülyeség.

"és tudod pont ez járul hozzá a vallásháborúhoz és a terrorizmushoz. ez a tévedés."
Mintha eme blogbejegyzés tökéletes példája lenne annak, amikor az egyik szellemi irányzat (egyelőre csak írott formában) háborút indít egy másik ellen. Majd amikor ezen felbuzdulva az ateisták elkezdik irtani a hívőket, akkor te is nézel majd, mint jézus az inkvizícióra.
"A Nemzeti Nyomozó Iroda felháborítónak tartja és visszautasítja a Hír Tv sugalmazását, amely szerint a Magyarok Nyilai terrorszervezettel összefüggésben kiadott felvételeken egy más bűnügyben lefoglalt képanyag látható." - reagált a rendőrség a szombaton kirobbant…..
hevelar 2009.07.25 17:24:31
@hastamanana:
nézd meg a TV2 felvételét
és nézd meg azt, amit Draskovics bemutatott.
mindenki számára nyilvánvaló az egyezés.

Draskovics egy két évvel ezelőtt fiatalok által elkövetett robbantásnak a felvételét úgy állítja be, mintha azt a magyarok nyilai tették volna.

Pusztán abból kiindulva, hogy a számítógépemen van egy felvétel, tényként kezelni, hogy azt én is készítettem olyan mérvű nyomozói amatörizmus, amire szó nincs.

Ezt nincs hová magyarázni. ezek tények.
bazi nagy bukta draskovicsnak, akár tetszik, akár nem.