Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GRAW21

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kedves blogolvasók!Mostantól néha én is fogok írogatni a blogba, általában megpróbálok érdekes témákat felvetni, amiket közösen megbeszélhetünk, így esetleg fejleszthetjük egymást...Az első témám a címből is látható, hogy az időtávokhoz kapcsolódik. Örök…..
GRAW21 2009.05.13 14:22:59
@Izi Fx: Több évig dolgoztam az usa-ban ilyen területen, ott felismerték, hogy a jó kereskedőre nem lehet általános szabályokat, sablonokat ráhúzni. Ki milyen ember, úgy kereskedik. Bármilyen idősíkon, bármilyen devizával lehet sikeresen kereskedni. Egy a lényeg: szigorúan tartsuk be a saját szabályainkat, és azokhoz kő keményen ragaszkodnunk kell. Én alapból türelmetlen ember vagyok, ami első hallásra kész öngyilkosság ha a devizázásról van szó. Pedig nem az. Ha megtaláljuk a saját ritmusunkat, saját stratégiánkat amiben jól érezzük magunkat akkor az jó lesz. Én nem szeretek napokig/hetekig esetleg hónapokig várni egy trade-re. Napon belül átlagban 5-15 pozit nyitok/zárok. Szinte minden devizapárban mocorgok, amiben az adott pillanatban fantáziát látok. Elsősorban nagy mozgások visszakorrekcióit játtszom meg. Sávosan rakom be a pozikat, az első általában kis méretű, azzal csak "szondázom" a piacot, aztán jön a többi, már komolyabb tétekkel. Fix stop-ot nem használok, látásra/érzésre csukom a pozikat ha nem jó az irány, vagy egy ellentétes pozival kvázi hedge elven próbálom kiegyensúlyozni.
Amit viszont NEM csinálok. Nap elején európai nyitáskor SOSEM lépek be semmibe. Mindig megvárom míg kialakul valamilyen kép/szintek/alakzatok, amikhez aztán lehet viszonyítani. Csak így működik a nagy lottal/kis stoppal történő kereskedés. Szeretem még az európai zárási hullámot meglovagolni, vagy ha az nagyon brutális mozgást produkált, akkor annak a visszakorrakcióját.
Hát nagyon nagy vonalakban ennyi lenne :-)
Devizakereskedés Házi feladat :-) 2009.05.12 09:56:00
Szándékom hogy megszólaltassalak benneteket :-)Ezért egy kérdés: ki hogy látja az EURUSD 4órás csúcs-völgy elemzését?Kicsit pontosítok akkor kérdésemen: ki melyik verziót látja inkább "jónak"1. verzió2. verzióVagy esetleg egy 3. verzió ?GGui: a kepfeltoltes.hu-t…..
GRAW21 2009.05.12 15:59:43
@RussoS: IBFX-nél vagyok. 1.3706 on volt limit áras eladásom. Teljesült. Screenshot kell? :-)
GRAW21 2009.05.12 16:05:03
@RussoS: Tudom :-) Csodálkoztam is :-) Amúgy ezt akartam csinálni, de nem gondoltam, hogy ennyire pontra kicentizem. Eredetileg 1.3710-15 köré akartam az ordert rakni, de aztán volt egy megérzésem, hogy nem fogják odáig elvinni, max 5-6 pippel lövik 37 fölé és utána visszatólják.....