Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kis Leokádia

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két részre szakított társadalmakban nincsenek egyértelmű dolgok. A demokráciákban elfogadott szabályrendszerek vannak, amelyek világosan megmutatják, mi a helyes, mi a helytelen, mi a jogos, és mi nem az. Az irányított demokráciákban, demokratúrákban viszont minden egyes…..
Kis Leokádia 2013.03.07 17:58:28
@zassz: Mivel en csak partvonalon kivülről ugatom a dolgokat volna egy kérdésem: a hivatali visszaélés magánvádas, vagy köteles lett volna eljárni akinek tudomására jut, hogy nem csinálnak semmit? (Nem vagyok jogász)

Azt most felejtsük el, hogy az ügyészégen belül a "főnöknek" már eleve szankcionálnia kellett volna a semmittevést, kifejezetten az érdekel, hogy meg kellett volna vádolni őket, vagy sem.
Még szeptemberben jelent meg itt Tamás posztja, aki akkoriban kezdte meg Svájcban egyetemi tanulmányait. Most azonban mégis úgy döntött, visszaköltözik Magyarországra. Sok minden más mellett ennek okára is fény derül mostani írásából. „Eltelt nagyjából egy hónap a…..
Kis Leokádia 2012.11.06 14:41:34
@Zsíros Bunci: Azért Svájchoz az átlagmagyartól kissé eltérő mentalitás szükségeltetik.

Aki szerint rideg, steril, túlszervezett, az el se induljon. Aki szereti a gondoskodó államot, az se.

A steril + túlszervezett általában olyanok érve, akik egyáltalán nem képesek szabályokat követni. Svájcban van pár szabály, amit nem szabad átlépni.

Ezek egyik része az egymásmellett élés szabályai (már 8millió lakos félmagyarországnyi területen, aminek fele földrajzi adottságok miatt lakhatatlan). Igen a KRESZ is idetartozik.

Másik része pénzügyi jellegű: az állam a fizetésekhez képest sokkal olcsóbb a magyarnál. Na ja, mert beszedik ami jár.

Neked kell megismerned a szabályokat, neked kell proaktívan utánuk menned. Cserébe az állam általában nem ugat bele a dolgaidba, de ha áthágod őket, akkor jön a masszív büntetés.

Rideg - igen, senki sem érez késztetést arra, hogy belepofázzon az életedbe (feltesszük, hogy betartottad a szabályokat). Ha ismerkedni akarsz - megintcsak neked kell utána menned.

Szerintem elsősorban a mentalitáson múlik, hogy tudsz-e ott (boldogan) élni.
Kis Leokádia 2012.11.06 15:23:39
@kozmopolita: A nagyobb városokban szerintem mindenhol lehet lazulni. Ok. Vasárnap este macerás normális helyet találni, de akinek már vasárnap este lazítással kell indítania a következő hetet, az gondolkozzon el a saját problémáin.
Kis Leokádia 2012.11.06 15:38:35
@kozmopolita: délen munkavállalás sem egyszerű, nem egyszerűen alacsonyabbak a keresetek, hanem az átjáró olaszok mindent megcsinálnak bármennyiért (napi ingázás).

Volt kollégám ott robotolt egy ideig mert a cég odaköltözött, utána Bázelig kellet menekülnie, hogy normális munkát kapjon (IT).
A hidegháború évtizedeiben az atomfegyverek tömeges bevetésének lehetősége sok írót és egyéb művészt megihletett. Azt viszont már például kevesen tudják, hogy az esetleges harmadik világháború témáját feldolgozó filmek nem feltétlenül szórakoztatási szándékkal…..
Kis Leokádia 2011.06.27 21:12:10
@bz249: Az USA képes ezen államok ellen teljes megsemmisítést garantáló válaszcsapást mérni.
Kis Leokádia 2011.06.27 21:21:33
@bz249: Nem tudod olyan egyszerűen megsemmisíteni a polgári és katonai vezetést. Garantálja a válaszcsapást.
Kis Leokádia 2011.06.27 21:44:56
@bz249: a katonai részt molnibalage leírta, a polgári inkább külpolitikai és lélektani jelentőséggel bír (pánik, káosz megelőzése).
József eleget tett a felhívásnak és letette az autót, hogy vonatra váltva juthasson el a munkahelyére. Természetesen saját bőrén is megtapasztalhatta, mennyire is tartja a MÁV a menetrendet. A levelében arról érdeklődik, hogy jogos -e az IC-k előnyben részesítése a többi…..
IDDQD Heti retro: Warcraft II 2011.02.17 15:30:00
Jól megszívattam magam a múltkori szavazással, sokáig nem tudtam, hogy a Doomra vagy a Warcraft II-re készüljek. Ráadásul mindkettő igen ismert és szeretett játék, olvasói elvárások az egekben, omg, omg. Végül a Warcraft II nyert, aminek a történetéről egyébként meglepően…..
Kis Leokádia 2011.02.17 16:52:32
@norbert79:
PG II ebből a szempontból közelített hozzá, mert pl. a tüzérség védte a többieket és a vadászrepülők is a bombázókat, de nem mozogtak együtt. Pl. nem lett volna baj, ha mozgás közben a tüzérséget megvédte volna a beásott gyalogság, illetve a harckocsik, illetve a bombázókhoz állandó kiséretet tudtam volna rendelni.

DoC - még a korai PC-re portolt változattal játszottam, tetszett, de az AI egy idő után nem volt ellenfél.

Mindegy, ezek szerint túlságosan kis szegmense vagyok a piacnak...
Kis Leokádia 2011.02.17 16:59:39
@algi: Az RPG-k azért valahol a TSR D&D szabályain, vagy annak mutációján alapulnak, az meg asztalkörbeülős "valódi" RPG volt. Az volt _az_ RPG. Van 20-oldalú dobókockád? ;)
Kis Leokádia 2011.02.17 22:56:40
@Deathbaron: + @mindenki akinek volt ötlete: köszi, kicsit elszakadtam az utóbbi pár évben a játékoktól, de ezek szerint nem halt még ki a valódi stratégiai zsáner.
Mindeközben Budapesten... Vitézy Dávidot fogják kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. élére. Az Örülünk, Vincent blog egy emberként esett seggre a láthatóan senkit meg nem lepő hír hallatán. Úgy vagyunk ezzel, mint az egyszeri parasztbácsi a műrepülőbemutatóval:…..
Kis Leokádia 2010.10.22 16:37:57
@zaza42: Én is hiperrövid leszek: Azt teszem. Ez így politikai, illetve urambátyám döntésnek néz ki. Nekem meg már az előző garnitúrával is tele volt a hócipőm.
Kis Leokádia 2010.10.22 17:03:38
@zaza42: azért várjuk meg az első kéttucat olyan döntését, amikor a fejlesztésre kiírt tenderen nyíltan vagy burkoltan megjelenik a kinevezője is. Ha lesz tender :( Ezért szeretnék egy kissé viharvertebb embert az élen látni, akit nem lehet könnyedén a sarokba állítani. Most olvasom, hogy dőlni fog oda a lé.

PS: tömegközlekedési eszközön nem illik enni/inni. :P
Kis Leokádia 2010.10.22 17:45:46
@zaza42: nekem nem úgy tűnik, hogy akár az előző banda, akár ez sokat törődne bárki véleményével vagy akárcsak a látszattal. Így csak a várakozás marad.
  Az ipari katasztrófa kapcsán csak kibontakozott egy olyan ideológiai vita, amelynek során az emberi hülyeség végtelensége és határtalansága újra manifesztálódhatott végre, mert már ugye nagyon hiányzott ez az élmény. A kormány állami ellenőrzés alá vette azt a…..
Kis Leokádia 2010.10.13 13:48:50
@Trompf: Elmesélem jobb helyeken ez hogy működik: ha a hiba észlelhető és két szervízperiódus között történik, akkor teljes egészében a te sarad. Ha volt szervízben és nekik észlelniük kellett volna, akkor nem engedhetik ki az autót (csak ha aláírod a papírt, hogy saját felelősség). Ha kiengedték, akkor részben az övék. Ha nem volt észlelhető (pl. rejtett anyaghiba), akkor gyártástechnológia és talán a gyártó a hunyó. És igen, van úgy, hogy senki sem hibázott, ettől még az okozott kárt meg kell téríteni (pl felelősségbiztosítás).

Tehát nem fekete-fehér a dolog. Jogállamban. Ebben az esetben hiányolom a részletes nyomozást.

@Goompah: és a rablógyilkos mióta nem élőlény? Felel saját magáért, ha meg ekkora gondja van a szövegértelmezéssel, akkor felel érte a gyámja.
Kis Leokádia 2010.10.13 13:57:50
@Goompah: Másképp felel a törvény előtt. Lásd még a jogi vs. természetes személy címszót.
Kis Leokádia 2010.10.13 15:48:02
@Goompah: Teljesen konzekvens vagyok. Két mondatban elmagyaráztam minek kell utánanézned. Kisebb arccal kellene postolnod, ha nem tudsz különbséget tenni egy gyilkos (v.ö.: természetes személy) és egy szabályokat felrúgó cég között.

De ha már erre a hasonlatra élvezel, akkor szerinted mit érdemel az a rendőr, aki a gyilkos mellett állva annak ellenére sem akadályozza meg tettében, hogy erre reális lehetősége és megfelelő eszköze van? Itt ugyanis valami hasonló történt.

Ettől a tettes vétke nem lesz kisebb, de ha az ellenőrt nem vonod felelősségre, akkor soha sem fogsz véget vetni a korrupciónak és a csókosok telepítésének. Na ezt a lépést hiányolom én nagyon.

Most az állam irányítja a céget. Ugyanaz, amelyik másfelé nézett az ellenőrzéskor és ezt a mellénézést a jelek szerint rendjénvalónak tartja. Te teljesen nyugodtan aludnál ott valamelyik faluban?
zoli voltam Always On The Run 2010.09.29 10:09:00
Épp két új "szakmát" tanulok egyszerre, és egyiket sem iskolában. Tulajdonképpen, ha jobban belegondolok, gyakorlatilag az írás-olvasás óta szinte semmi olyat nem tanultam, kábé az általános iskolától a jogi egyetemig, amiért ma pénzt adnak nekem.Komolyan. Kurva szar…..
Az Acer alapítója, Stan Shih egy interjúban mutáns vírusnak nevezte az Apple, amit nehéz legyőzni rövid távon. A szakember szerint a pc-gyártóknak meg kell találniuk annak a módját, hogy az Apple-t izolálják, karanténba helyezzék, és idővel immúnissá kell vállniuk a…..
Kis Leokádia 2010.09.10 17:32:45
www.businessweek.com/news/2010-04-29/acer-profit-climbs-after-overtaking-h-p-in-laptop-market-share.html

Végülis a világ legnagyobb szállítója minden bizonnyal hülyeséget beszél. Ha ennyi gagyit eladott, akkor azért csak tud valamit a vásárlókról.

Brainless fanboys...
Kalóz Tulajdon-e a kopirájt? 2010.07.27 14:06:00
Talán hihetetlen, de még 2010-ben is akad olyan jogvédő szakember, aki azzal érvel a hangfelvétel-másolás ellen, hogy az ugyanolyan lopás, mintha a kocsinkat vinnék el a ház elől. A "szellemi tulajdon" (intellectual property) fogalma valóban létezik, használjuk, de tudnunk…..
Maradtunk volna még. Legalább a döntőig. Olvastuk a magyar sajtóban meg hallottuk az otthoniaktól a legfrissebb johannesburgi rémtörténeteket, helyiek levelezőlistájára is felkerültünk még az utazás előtt, így onnan is értesültünk a brutális rablásokról, gyilkosságokról…..
Jó hírünk van, a magyarság fejlődik, a nemzeti egység kezd elfordulni a sötét képernyőtől. Az RTL Klubnak hétfőn mindösszesen 5,9 százalékos átlag SHR-t sikerült összehoznia, amibe nagyrészt belejátszott, hogy a 20:00-21:35 közötti és a 22:00-23:35 közötti…..
Kis Leokádia 2010.06.30 11:16:25
@Oweroff: Mire gondolsz? Akinek kiforrott és több országban is működő rendszere van (ABC sorrendben):
AGB (Nielsen), GfK, IBOPE, TNS.

Magyar cég elvileg játszhatna, de hardver és szoftverfejlesztés nullárók, hogy egy auditálható és mondjuk "GGTAM compliant" rendszered legyen alsó hangon is 5 év meg rengeteg pénz. Van valaki aki műszeres méréssel játszik MO-n legalább 5 éve?

Ha nincs, akkor úgyis csak a fentebb említett cégektől vesz rendszert, de az még drágább lesz mint a mostani.

Ha párhuzamos rendszerre: van/volt több országban is, de idővel vagy lelép az egyik cég, vagy összeolvadnak közös szolgáltatóvá. Ha összeolvadnak, akkor egy idő után valaki kivásárolja a másikat. Tapasztalaton alapuló tény, hogy nem életképes és a piac ideges miatta a két kissé eltérő adatsor miatt.

Ki kell választani a X évente a legjobbat és hagyni dolgozni. X > 5, mert az alapozó felmérés, a telepítés és a finomhangolás is rengeteg idő + pénz, nem lehet évente cserélni, nem fogja senki sem elvállalni (vagy ha mégis, akkor nem fog teljesíteni).

Évente-kétévente auditálod a szolgáltatót, ha nagyon elcsúszik, akkor azonnali felmondással elzavarod, vagy agyonkötbérezed. De ez ma is nagyjából így működik, csak nem hallasz róla, mert nem hír.
Kis Leokádia 2010.06.30 12:07:48
@Oweroff: Nem egészen értem mi a bajod a hőbörgésen kívül. Az AGB mér, mert szerződése van.

Ha nem tetszik amit csinál, a TV-k és a hirdetők elhajtják jó messzire. A kormánynak nem sok köze van hozzá. De akkor meg egy másik cég lesz monopolhelyzetben, mert két szolgáltatót nem fog elfogadni a piac. Ez politikától függetlenül megint nem a kormány sara.
Kis Leokádia 2010.06.30 13:21:15
@Oweroff: Az auditálás szabályai elég jól körülhatároltak és a nagyokat ezek alapján auditálják külföldi szakértők. AGB-t, GfK-t, TNS-t... Nem kell feltalálni a melegvizet, ez is egy szakma, több évtizedes... Ráadásul ezeknél a cégeknél belső központi auditok is futnak ennel nagyobb gyakorisaggal.

Ha te (mint a közönségmérő szolgáltatás megrendelője) rendeled meg az auditot, akkor kiköthetsz extra szempontokat is, úgyhogy megintcsak nem értem mi a probléma.

A hirdető nem fog többet fizetni, mint amennyi közönséget elért, a TV meg nem fogja hagyni, hogy alámérjenek és kevesebb pénzt kapjon. A közönségmérést végző cégnekek nincs igazán játéktere. Valójában ezért működhet egyetlen cég, ugyanis az ellentétes érdekű megrendelők darabokra szedik, ha sumákol.
Ő az a kutyus, akit a múlt héten kedden, este hét órakor a gazdája a Moszkva téren ütlegelt, rugdosott, ráncigált és ha a járókelők nem avatkoznak be, akkor valószínű, hogy agyonvert volna. Rendőrségi intézkedés lett a vége, a gazdit előállították, a pincsit pedig az…..
„40 perc késéssel találtam meg végre az ő háztömbjét, felcaplattam a negyedikre és csöngetek. De ő nem nyit ajtót. Dörömbölök. Semmi. Felhívom: ki van kapcsolva. Vállat vonok és elindulok haza” – mit lehet tenni, ha egy pasi nem késésálló? Mert bizony a…..
Kis Leokádia 2010.05.27 12:01:06
@Birkesz: na igen, ugyanakkor igaza van, mert "egy sem kurva, mind királylány". Egyszerű - a királylány ott lesz időben, a kurva meg nem. Egyéb kérdés?
KatPol Blog Persian Inferno 2010.05.20 12:00:00
Ma megint konzerv recenzió a menü - a Svéd Védelmi Kutatóintézet számára még 2010. márciusában írt az amerikai légierő nyá. ezredese, Sam Gardiner egy tanulmányt a halhatatlan slágertémáról, az Irán elleni izraeli légicsapásról és lehetséges következményeiről. Az ezredes…..
Kis Leokádia 2010.05.20 16:15:40
Ennél van egyszerűbb forgatókönyv is:
1. Izraeli (+ USA légitámadás), amely eléri célját. Ez valószínűsíthető a technikai fölényből adódóan. Viszont...
2. Irán "rendes" elfoglalása nem játszik, mert az USA _régi_/hidegháborús doktrínája szerint kellett alkalmasnak lennie egyszerre 2 hadszíntéren győztes háború megvívására. A mostani szerint ez inkább 1 - 1,5 (nem teljesértékű háború) és már kettőben nyakig benne vannak.
3. A katonai erőlködés Irán ellen teljesen leamortizálja az USA tartalékait. Amellett hogy már most is súlyos milliárdokba kerülnek a háborúk, lassan kezd érződni, hogy a katonai eszközöket hamarabb kell majd cserélni, mint azt eredetileg tervezték (szállítórepülők, helikopterek, harckocsik, stb). Ez jelentősen megdobja a deficitet, amit az USA adófizetőinek nem fog tetszeni. A deficit következményei meg még kevésbé.
4. Azt ekkorra kellően felbőszült Kína eldöntheti, hogy először Tajvanon, vagy inkább Iránban rúgja seggbe az igencsak megfáradt amerikaiakat az olaj kínálatának csökkentéséért és árának felhajtásáért. Ekkor már kisebb játékosok is beszálllhatnak a félig kiterített oroszlán rugdosásába. Mindenki eldönti, hogy melyik oldalon kíván részt venni a 3. Világháborúban.

1a megoldás - diplomáciai csatornákon keresztül Kína már az első körben meglengeti a 3. és 4. pontot és mindenki hazamegy aludni. (A 3. is merthogy ők is finanszírozzák az USA költekezését)
Proszektúra Polanski felelőssége 2009.09.29 10:23:00
Azt egyelőre még nyomozástaktikai okokból nem árulhatom el, hogy a nejem hány botütést érdemelne, ha történetesen Malajziában élne, de az biztos, hogy fél tucatnál jóval többet sózhatnának a hátsójára. Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a hírt, miszerint a Kuala…..
Kis Leokádia 2009.09.29 14:08:10
@asimo: Azért most fogták el, mert most kérték. Svájcba simán be tudsz gyalogolni anélkül, hogy bárki megszólítana(már Schengen előtt is így volt). Remélem nem gondolod, hogy 24/7 üzemmódban ott fognak szobrozni 30 éven keresztül a háza előtt csak azért, hogy elkaphassák? A házvásárláshoz meg a rendőrségnek semmi köze, simán megtehette.

Kérték, elkapták...

www.bloomberg.com írd a keresési mezőbe a Polanski nevet és keress a hírekre (ne a részvényekre)
Kis Leokádia 2009.09.29 14:21:46
@asimo: Most szóltak... Tényleg olvasd el a cikket.
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
Kis Leokádia 2009.09.10 13:58:59
@Republikánus Péter: Azért a rokonnak _sejtett_ fajok DNS elemzése elég jól igazolja a feltételezést. Valami hasonlóan kézzelfogható és meggyőző eredményt szeretnék már látni a hit oldaláról is.

Azért megnézném, hogy a lovin kire milyen esélyekkel fogadhatnál...
Kis Leokádia 2009.09.10 14:07:36
@Rosa Rugosa: Nem, de hazafelé gyakran elhajtok egy hajdan jobb időket látott mellett. Mint abszolút tudományos módszert hoztam fel... ;)
Kis Leokádia 2009.09.10 14:47:47
@Rosa Rugosa: Az esélyek számolgatása szerintem teljesen rendben van, mert a bolt működik. De ez itt off...
Bármennyire is szerettük volna azt hinni, hogy a konteóblog független a napi aktualitásoktól, az utcán járva, emberekkel beszélgetve rá kellett döbbennünk, hogy nem tudjuk kivonni magunkat a közvélemény nyomása alól. Megszakítjuk tehát a konteóblog nyári pihenését, s mai…..
Kis Leokádia 2009.08.11 17:33:44
@tommybravo: A földrajzi távolság egy dolog, de van-e az áldozatok között kapcsolat? Ezt meg csak az elkövetők és a nyomozók tudhatják.