Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyuri1978

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap megkaptam az új laptopom! Már telepitettem az Windows 7-et (köszi a segitséget, Peti!) Azt még nem találtam meg, hol van rajta a hosszú i betű... Szóval egyenlőre anélkül gépelek. Majd csak meglesz egyszer véletlenül... Elég sokat gépelek félre, mert csak thaiul vannak…..
Dóri kalandjai Máltán Érkezés 2010.04.16 22:18:00
 Nos, kis izgalom után (pont ilyenkor kell kitörnie egy vulkánnak? Délelőtt jött el a gépem, délutánra ígérték a teljes légtérzárlatot. Izgultam, nehogy otthon ragadjak...) megérkteztem Máltára. Süt a nap, gyönyörű az idő, de senki sem ugrik oda hozzám, hogy de jó,…..
Igazi 2009-es hangulatú trükköt dobott be az ismert utazási iroda: megpróbálják májusban elhitetni a legbutább utasokkal, hogy azért emeltek árat, mert február óta sokat romlott a forint. De ezt csak a legbutábbak hiszik el, mivel az összes többi tudja, hogy a februári mélypont…..
Gyuri1978 2009.05.14 11:45:14
@wwoolf: csak a deviza forintárfolyam változásával arányosan változtathatnak, azaz ha ez csökken, akkor nem emelhetnek árat
Az utóbbi hetek slágerszemétsége a válságra, azon belül az elszabadult euróárfolyamra hivatkozással történő áremelés az utazási irodáknál. A zsáner nagymestere a Neckermann, akinek egyszerűen nem állhat elég alacsonyan az euró ahhoz, hogy ne hazudjon és a lehetséges utolsó…..
Gyuri1978 2009.05.27 12:52:44
@Harlequin: Az, hogy a Neckermann több száz vagy ezer utassal ezt csinálja, az persze nem egyedi eset. A GVH-nak kell eldöntenie, hogy ezzel kimerít-e valamilyen szabálysértést, pl. erőfölénnyel való visszaélés, vagy tisztességtelen kereskedés, stb. Az utasoknak az ő saját ügyükkel az NFH-hoz fordulhatnak, mivel mindenki más hová fizetett be, más időpontban foglalt, más áron utazik, stb.
A válság áldozatai természetesen az utazási irodák is, hiszen inkább mindenki lemegy a telekre kapálni, abból legalább lesz valami haszon, ha kivonulna a Teszkó, ahelyett hogy délolasz apartmanokban süttetné a seggét. Mi történik, amikor valaki mégis utazna? A szerződésben…..