Regisztráció Blogot indítok
Adatok
denimfire

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen minden jobb volt, de főleg a Traubisoda, a Skála és a Müszi reklámja? Az Index és a Bistro Reklámügynökség most kultúrforradalmat hirdetett a tévéket, a rádiókat, az újságokat és az utcákat elárasztó, gyatra minőségű reklámok ellen, és Aranydisznó-díjjal jutalmazza…..
Értelmetlen számok, amik jól mutatnak, mert nagyok 80994 km, 380 nap, 11 meglátogatott ország, meg még 4, aminek csak átutazási szándékból tettük földjére lábunkat, 18861 fénykép, ebből vagy 6000 bemutatva, a maradék titkolva. Elhasználtunk 15 inget, két pár bakancsot, fene…..
Éjjel a várakozásoknak megfelelően dermesztően hideg volt, de egész jól viseltük, pedig az ablakunkon üveg helyett csak egy nylon volt. A lányok nagyon lelkesek voltak este, ötkor akartak kelni. Próbáltam lebeszélni őket róla, mivel teljesen felesleges ötkor kelni, ha a nap csak…..
A vasútállomáson közöljék velünk, hogy a vonatra nincs jegy, sőt, semelyik vonatra nincs már jegy két napon belül. Tisztára, mint a tervgazdálkodásban! Miért nem indítanak akkor több vonatot? Lehet, hogy ezeket is a MÁV üzemelteti? Gondoltuk, akkor elmegyünk terepjáróval, de az…..
Megint hajnalban keltünk, bár ma a Nap kicsit megelőzött minket. Így legalább nem kellett sötétben a bokáig gázolni a mocsokban. Mert az utcán van minden. Kicsit mint a középkorban, a szemetet mindenki az utcára szórja, és nem kevés szennyvíz is folydogál helyenként, erre még…..
A közlekedés nem egyszerű Delhiben. El akartunk jutni a Qutb Minarhoz, ami elég messze van, így gondoltuk legalább egy darabon metróval megyünk, mert autoriksával iszonyatosan lehúznak. Elméletileg ugyan idén elkészül a metróvonal meghosszabbítása a Qutb Minarig, de ez…..
Hat előtt vetettek minket a riksások martalékául, akik lehúzást szimatolva hatvan rúpiáért akartak a belvárosba fuvarozni. Felajánlottam a nagyvonalú húszat, végül egy normálissal harmincban megegyeztünk, de sehogy nem akarta érteni, hogy miért az óratoronyhoz akarunk menni,…..
Hajnali egykor arra ébredtem, hogy valaki a hátam mögött üvölt, hogy ez az utolsó pihenő, fél órát állunk. Kicsit nyújtózhattunk, hogy aztán legközelebb Bangkokban ébredjünk valami hasonlóra hajnali fél hatkor. Persze ahogy leszálltunk azonnal megrohantak a taxisok, tíz…..
denimfire 2010.01.29 13:10:59
Amikor a dolgok flottul mennek, az nem biztos, hogy minden országban ugyanazt jelenti, ezt jó ha tudja az ember, bár felkészülni úgysem tud rá. Reggel felkerekedtünk és leintettünk egy oldalkocsis motort, hogy vigyen a buszállomásra, ahonnan Tha Khaekbe mennek buszok. Egész jó áron…..
Hajnali ötkor állt meg a busz valahol Dalat közepén, ahol aztán mehettünk Isten hírével. Két dolog hiányzott csak a boldogságunkhoz, mégpedig, hogy tudjuk, hogy hol is vagyunk pontosan és hogy ne legyen tök sötét, mert úgy nehéz elolvasni az utcanévtáblákat, illetve megnézni a…..
denimfire 2009.10.28 12:32:05
Tiny Little Big Thing 35303 km, Hue 2009.10.14 10:00:00
Reggelre a helyzet egészen normális volt a városban. Vizet nem lehetett látni az utcákon, de a letört gallyak, a szemét, amit a vihar széthordott, még ott volt. Már nem szétterítve, hanem kupacokba húzva várta, hogy jöjjön érte valaki. Az égen voltak ugyan felhők, de ragyogóan…..
denimfire 2009.10.14 12:59:11
A reggeli felkelés nem okozott problémát, nyitott ablaknál lehet csak megmaradni, viszont Kunming egyik főútján lakunk. Eléggé kellett nyomniuk azért a dudát, hogy felébredjek, mert előző este megittam egy csomó teát, így kettőig csak forgolódtam. Mit lehet tenni, olyan jól…..
Egy, az útársaink által átturházott éjszaka után reggel 6-kor érkeztünk meg Zhongdianbe, ahol taxisok már várták a tömeget. Leráztuk őket és gyalog elindultunk. A térkép semmiben nem hasonlított a terepre. Egyszer már jártam itt, 6 éve, akkor is ugyanez a problémám volt, de…..
denimfire 2009.09.19 20:43:55
Reggel első programként elmentünk a buszállomásra, ami természetesen nem volt már ott, ahol lennie kellett volna. Öt perc taxizással kiderült, hogy a város szélére költözött, de lehet, hogy csak ideiglenesen, mert tulajdonképpen egy nagy bádogtető és egy bódé volt az egész.…..
denimfire 2009.09.10 12:44:47
Persze tömeg az volt, de még éppen elviselhető szintű. Szerencsénkre az eső nem esett, de olyan pára volt, hogy már pár méterre is minden kékes színűnek tűnt. Felhőréteg is volt felettünk bőven, mert az ég homogén fehér volt, és a fényképező könyörgött, hogy még, még…..