Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pinczes.Laszlo

57 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erikával néztük a macskáját, ahogyan a babzsákkanapén ül, flegmán nézve ki a fejéből, tudomást sem véve a környezetéről. Arra jutottunk, hogy bár nem tudhatjuk biztosan, hisz még nem voltunk macskák (ebben az életünkben legalábbis biztosan nem), de valószínűleg nem töri…..
Az a baj az emberekkel, hogy sohasem érik be annyival, amennyiük van. Megkapnak valamit, egy ideig boldogok vele, de aztán már nem lesz elég, és elkezdenek egy új után vágyakozni.Mint például én és a szürke kesztyűm. Nem tudom miért szeretném annyira a pirosat. Ha megvenném utána…..
        még egy hete sincs, hogy szidalmaztam online-pöcsöknek nevezve régi nagy pajtásaimat... hát, egyikőjük jött is... J.bá ráérzett, hogy szükségem van rá(juk)...ő a barom, én a hülyegyerek... ilyen a mi kis barátságunk... amellett, hogy…..
         van egy fiú... és van egy lány...  a fiú azt mondta, nem találkozott még ilyen lánnyal... hihetetlen érzéseket váltott ki belőle... szereti minden egyes megnyilvánulásást... szereti!a lány is szerette... kapcsolatuk szépen indult,…..
A sötétség hangjai Siratódal 2010.04.19 19:33:27
Kurvaként táncol a XXI. század, A falakból alkohol és marihuána bűz árad Öntudatlan táncát öröm s mámor övezik, Hatalmas tömeg zengi be a házat. Ringyónak öltözött a Zene ma éjjel, Teste a ritmus, lüktetése teli van kéjjel De ha a szemébe nézel, jelentést nem találsz…..
A sötétség hangjai ... 2010.04.09 19:44:00
 Angyalokat láttam zuhanni, tollaik záporként verték fel a vérvérös naplemente egét. Ajkukon egy szent nevet zengve fúródtak a földbe. A Paradicsom földjébe, melynek védelmére felesküdtek. A Paradicsom földjébe, melyből most a gonosz magvai burjánzanak kaján nevetést…..
A sötétség hangjai Soha nem.... 2010.03.22 11:23:00
Soha nem mondtam senkinek, hogy szeretem, ha nem szerettem. Soha nem mondtam senkinek, hogy  Barátom!, ha nem bíztam volna rá az életem. Soha nem haverkodtam senkivel azért, hogy valami előnyhöz jussak. Soha nem álltattam senkit, ha álltattam is, azért volt mert hinni akartam. Tehát…..
Pinczes.Laszlo 2010.03.24 13:17:06
@player.ben: Tisztellek érte! Tavaly még azt mondtam volna, hogy egy doboz sörért nem éri meg megmászni a Mount Everestet, ma már azt mondom, hogy a jutalom nem a doboz sör, hanem az, akivé válok azáltal, hogy megmásztam.

@Svenson: ezek a sohák sem sohák, csak az érzékeltetés szempontjából így tartottam jónak

@SuperSanyi: kinek nem leszel elég jó? Én nem tudnék jobb barátot elképzelni nálad. Kérdés az, hogy ki tud értékelni, és elfogadni olyannak, amilyennek te elfogadod magad. :)
(Ha a folyamatos fejlődésre céloztál a kommenttel, akkor bocsánat, abban egyet értek)
Pinczes.Laszlo 2010.03.28 11:58:39
FÚ de rég nem írtam :D Na de most közkívánatra írok már egy kritizálós postot. Ami öngól lesz, mert pontosan a kritizálós blogokat és embereket fogja kritizálni.Információs társadalom 2.0...a blogok korszakát éljük. Ha már a sajtóban, tv-ben, közszereplésekben nincs joga az…..
Mélypont van.Rossz úton járok, vagy csak küzdenem kell? Üljek még a magam kis szemétdombján, vagy elegánsan álljak odébb?Nem tudom....mostanában olyan sok kérdés merült fel. Változott a környezetem, ez új lehetőségeket nyitott számomra. De kellenek nekem ezek az új…..
Pinczes.Laszlo 2010.02.22 13:35:22
@Svenson: Most elolvasgattam a régebbi postokat, köztük ezt is meg a kommentedet is...hallod, nem akármilyen cigányasszony lehettél te előző életedben :D
Szarrobbantó Kultúrszar 2010.02.14 13:49:00
Pinczes.Laszlo 2010.02.22 12:57:11
A sötétség hangjai Séta 2010.02.05 22:53:00
Este van...sötét. Tanulnom kell! Lassan követik egymást az oldalak. Az eszem nem a tananyagon jár, mint ahogyan az elmúlt félévben akárhányszor leültem tanulni. Kavarognak a gondolatok, lüktetnek az erek. Miért? Nem tudom, nem én akarom így már jó ideje. Kérdések születnek, majd…..
Pinczes.Laszlo 2010.02.13 12:04:51
@player.ben: "de vedd észre azt, hogy mi az, amin töröd magad"

Hát épp ezaz...hogy ezt "törésnek", áldozatnak hívod, pedig valójában ennek a megélése csak hozzáállás kérdése. Annak a kérdése, hogy mi fontos neked az életben. Valakit az kapcsol ki, az tölt el jó érzéssel, hogy wowozik, vagy olvas, netán sörözik, vagy teker egy cigit. Engem az, hogy segítek. Innentől nem áldozat nekem, még akkor sem, ha pár forintba belekerül. A blizzardnak többet kéne fizetnem ;) És most ki lehet ezt forgatni, hogy ÁHHÁÁ! tehát önző vagy Laci, nem is miattuk van ez az egész, hanem miattad! Nyilván azért csinálom ezt, mivel szeretem, tehát önző vagyok, de nyertes-nyertes kapcsolatba felesleges belekeverni az önzőséget. Még ha szerintetek vesztes-vesztes kapcsolat is...
Pinczes.Laszlo 2010.02.13 12:13:15
@player.ben: Tanuljak önzőséget, hogy elforduljak olyan emberektől, akik számítanak rám? Szerintem ez az önzőség. Tanuljak önzőséget, hogy ne basszanak át azok, akik a barátomnak mondják magukat? Hmm...ez már szimpatikusabb, de ezt a leckét már megtanultam.
Tudod milyen téren kell önzőséget tanulnom? Azt kell megtanulnom, hogy elvegyem ami jár. Ami ezzel a segítős témával kapcsolatos, azt inkább elővigyázatosságnak nevezném, azaz hogy meg kell tanulnom kiszűrni a végletekig önző embereket az életemből, és ki kell dobni őket a kukába.
Pinczes.Laszlo 2010.02.14 12:12:30
@SuperSanyi: Persze, ezt csak irigységből mondod, mert nekem 3 db 500 ft-os kaja jegy van a bukszámban, neked meg csak kettő, és irigy vagy arra, hogy én gazdag vagyok xD(csak tipp, nem tudhatom, hogy a tiédben 2 van-e, mondjuk hogy az enyémben már egy sincs, az biztos xD)
Ez is egy elmaradott házi, csak ez most Svensontól. Sosem írtam még a barátságról...nem is  definiálni szeretném első sorban, nem megmondani azt, hogy milyennek kell lennie, hiszen teljesen egyedi módon működik két ember között. Inkább arra szeretnék kitérni, hogy mi van…..
Pinczes.Laszlo 2010.02.07 20:40:32
@Svenson: mát nem emlékszem konkrétan, de azóta beláttam pár dolgot, és szerintem ennek van létjogosultsága :D
Pinczes.Laszlo 2010.02.10 18:50:18
@SuperSanyi: Ott van a kutya elásva, hogy ha azt gondoljuk, ő most bajban van, csak nem mer segítséget kérni, akkor könnyen úgy járhatunk, hogy egy vélt problémát(számára nem probléma) akarunk megoldani számára, vagy legalábbis segíteni ebben. És erőltetjük a segítséget, amire esetlegesen semmi szüksége. Volt már ilyen a világtörténelemben.
Pinczes.Laszlo 2010.02.11 12:23:49
@Svenson: Hát akkor fogalmazzunk úgy, hogy az ember egy idő után, mikor 100x elszajkózta a magáét, akkor azt mondja, hogy jólvanakkor bazdmeg tanuld meg a saját károdon, én is úgy tanultam meg. Amit az ember a saját kárán tanul meg az mindig tanulságosabb, mint amit a másén. Leszarom hogy ne nyúljak hozzá a sütőhöz, mert süt, amíg nekem nem fáj. Majd ha én is megégettem a kezem, akkor levonom a konzekveciát. Persze azért ha a nagy önbuzgalomban az illető odáig jut, hogy épp gyújt be maga alá a kemencében, akkor picsán lehet rúgni, mert azt már nem lehet lerendezni egy gyógyítópuszival, meg egy ragtapasszal.
Jézusom! Most, ahogy olvasom az utolsó postomat, tele van olyan igénytelen megfogalmazásokkal, meg mondatszerkeztési hibákkal, hogy menten elásom magam! :STúl sok BtheBestet olvastam...ha ezentúl valaki rajta kap, hogy arra az átkozott oldalra tévednék, vágjon fejbe :D  …..
A sötétség hangjai okosság 2010.02.04 22:55:00
Nem szeretek idézni másoktól, általában direkt csak a saját gondolataimat írom le ide, de ezegyszer félredobom az elveimet, mert úgy gondolom ezt mindenkinek el kell olvasnia!Böjte Csaba:"Hol van Nicaragua? A hegyekben, hol sok a fa, és jó a levegő. De semmiképpen sem eldugott…..
BtheBest Zenekultúra 2010.02.04 08:00:00
Itt már valaki kérte hogy írjak neki a zenéről de nem mintha magamtól nem írtam volna. Ugyanis a zene nagyon fontos, az ember személyiségének egy részét is meghatározza hogy mondjuk mit hallgat, mert akkor úgy fog kinézni, olyan stílusban. Az igénytelen zenét szerető emberek…..
Pinczes.Laszlo 2010.02.04 11:52:37
@L2245wg: köszönöm ezt a kommentet, tanulságos!
BtheBest Hazi allatok 2010.02.02 08:15:00
 Latom hogy a lovak amikor szoba kerultek akkor nagyon sok embert erdekeltek vagy legalabbis beszeltek rola! Eppen ezert gondoltam hogy irok most arrol milyen hazi allatokat kell tartani ahhoz hogy igazan teljessegeben azt lehessen mondani h mennyire cool arcok vagyunk!! Elosszor is ott…..
Pinczes.Laszlo 2010.02.03 10:13:06
@Regina Filangi: lol...pwned x)
A sötétség hangjai alázat 2010.01.16 18:46:00
alázat Ez lesz a mai témánk. Nem túl sokszor hallott szó ez, ha halljuk is elsiklunk felette...alázat, minek az nekünk. Nem is gondolnánk, hogy ez az "apró" emberi tulajdonság az életünk minden területén szükséges ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.Az emberi faj kapott…..
Pinczes.Laszlo 2010.02.03 09:24:05
@2012: Az a baj Feri, hogy az ember az első teremtmény a földön, aki nem alázatos. Illetve hát most mondhatjuk azt, hogy én meg te meg xy alázatosak vagyunk, de globálisan nézve az emberiség bizony abban a tudatban van, hogy mi vagyunk a csúcs. Ez könnyen a továbblépés gátja lehet. Ettől függetlenül, persze, fejlődünk, csak a fejlődés iránya számomra megkérdőjelezhető....volt egy folyamat, az emberré válásé, amit irányított egy erő, nevezzük bárminek, én természetnek nevezem, de mi ezt felül bíráltuk, és elkezdtünk a saját sorsunk kovácsai lenni. Talán így kellett ennek lennie, talán kár volt beleavatkozni. Számomra a fejlődés, ahogy napjaink fejlődését nézem, sok esetben felesleges, sőt akár bizonyos erkölcsi szempontokból akár visszafejlődés is, így ebből kiindulva megkérdőjelezem néha az egész emberi kultúra kialakulásának szükségességét. Aztán visszajutván a mamuthoz zsákutcába jutok, és elteszem a kérdést mindig holnapra :) Talán lesz egy sötét jelenkor, ami után megint kipattan valami, valami amit el sem tudunk képzelni?;)

De tegyük fel, hogy öntudatra ébredvén, értelem szerűen letérünk a természet által kijelölt útról, és tartunk egy következő tudatállapot felé. Ebben kezdek egyre jobban hinni...a döglött macska-élő macska példa az, ami számomra a legszemléltetőbb. Viszont ha már új tudatállapot, akkor én részemről a keleti kultúrák felé fordulok. Vallás továbbra sem érdekel, nem fogok hinni keleti istenekben sem jobban, mint nyugatiakban, vagy abban az egyben, amit sajátunknak vallunk, de a megvilágosodás folyamata, mint olyan nagyon érdekel, és nyilván nem fogok eljutni a végére, mert a mai pörgő élettel összeegyeztethetetlen (gondolom), de ha ez segít önmagam megismerésében, akkor az erre szánt idő nem áldozat.

Tudom, hogy nem feltétlenül egyezik a véleményünk sok területen, de úgy gondolom, hogy a Világ ismerete mellett az önismeret, és maga az emberi lény, a tudat vizsgálata is legalább olyan fontos. Azt a könyvet meg el fogom olvasni, mert úgy is olvasgatós félév elé nézek :D
Nem mennék bele a részletekbe hogy miért érdekelnek a színek, a lényeg hogy a ciki 90es években jártunk anyámmal Patandzsáli jógára mert ő még babamama jógára oda járt és mivel a fizikoterapeutám kisebb koromba azt mondta hogy amíg növök kell valamit mozogni ami a gerincemet…..
Mivel az én asztalom ezen a stílusblogon kicsit érettebb fejjel olyan lehetőségeket összehasonlítani amik közül a választáshoz fontos a személyes tapasztalat és bizonyosfokú hozzá értés, most is egy sokakat talán érdeklő témát szeretnék kibontani, amit Erik már kétszer is…..
BtheBest Egészséges dolgok 2010.02.01 08:30:00
Próbálnám eloszlatni a félreértéseket, hogy szerintem például csak a külsőségek a fontosak, pedig szerintem is igaz az a szólás, hogy az egészség a legfontosabb. Éppen ezért megpróbálnák rávilágítani, hogy mik fontosak ahhoz, hogy egészségünket megőrízzük.   …..
Pinczes.Laszlo 2010.02.02 10:34:58
@Over: Mondjuk ki tud tiltani a kommentelők közül...

@ndydck: vannak nálad butább emberek, csak én még nem találkoztam velük, sőt erről a szintről is, amit a blog képvisel, még csak a mesékben hallottam eddig

@Erik C: fake...ez felbasz? fake fake fake....de kurvajó fake ;)

@Fiorella Fitzpatrick: ejj ez munka...a hatalmas tátongó sötétséget betömni egy fekete lyukkal
A novemberi szülinapozós hullám meglepett, nem kicsit. Életemben először éltem át, milyen az, ha az embert körülveszi a törődés. Otthon sosem számított igazán a születésnapom, ha az év bármely más szakára esett volna, akkor valószínűleg nemes egyszerűséggel feledésbe…..
BtheBest Futballozás 2010.01.30 09:54:00
Sziasztok!! ixdé vagyok, volt már blogom de sose tematikus, meg így egyedül csináltam wordpress.comon, de most úgy érzem van értelme és eric meg danny megengedték hogy 1-2 dolgot megosszak veletek, épülésetekre. Én nemnagyon nézek tömegsportokat, például a futballt, illetve…..