Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lord Deus Ex (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hónapok óta a csapból is a válság folyik. Különösen az autókereskedők szája görbül lefelé - érthető is, az eladási statisztikák igen nagy lendülettel haladnak lefelé. Ilyenkor minden jól működő cég keresi a megoldást, hogyan vészelheti át a nehéz időszakot. Legtöbbjük…..
Lord Deus Ex (törölt) 2009.05.20 20:38:39
No, az a helyzet, hogy én tavaly nyáron vettem autót. Miután a használtpiacon kizárólag kevesetfutottnemdohányzógarázsbantartotttanárnyugdíjasértelmiséginagymamától származót lehetett volna kapni, én meg nem akartam alább adni egy széthajtott, rohadó, két tksból összetákolt flottás gépnél, így maradt az új autó vásrlása, bármennyire is gyűlölöm a sokak által vágyott újautóbűzt. Egyrészről megfontolt vagyok, másrészről meg kb. semmit sem értek az autókhoz és a kapcsolódó területhez, ellenben van némi beszerzési gyakorlatom, ezért az adott típust forgalmazó kereskedők közül Szombathelytől Gyuláig kiválasztottam tizenötöt, és kiküldtem nekik egy másfél oldalas ajánlat kérő levelet, amelyben típusajánlat mellett hitel, biztosítás, első hat évre számított, gyári ajánlás szerinti üzemeltetésnél felmerülő, üzemanyagok nélkül, jelenértéken értett üzemeltetési költségbecslést kértem, a hitel és a biztosítás esetében többféle változatra kidolgozva. Nos, a tizenöt helyről tizenkettő nem hallatott magáról - gyanítom, a levél elolvasását követően kollektívan belehaltak a röhögésbe - egy helyről azt üzenték, hogy fáradjak be a szalonba, és szakképzett értékesítő kollegák úgy felvilágosítanak, hogy a fal adja a másikat, és csupán két kereskedőtől kaptam az elvárásaimnak, és egy több milló forint értékű eszköz beszerzéselőkészítésének megfelelő szinvonalú árajánlatot. Néhány héttel később ezek egyikétől megvásároltam az autót.
Nem teljesen értem, miért nem lehet egy több százezres üzlet reményében kb. fél órát ráfordítani egy korrekt árajánlat elkészítésére. Ha a kereskedő és szolgáltatószektor más területén valaki ilyen felsőbbrendű pökhendiséggel állna az ügyfélhez, akkor valami irtózatos gyorsasággal éhen pusztulna. Mindenesetre, ha csődbe ment autókereskedésről hallok, azóta kevésbé sajnálom őket.
deltablog Star Trek? 2009.05.11 10:00:00
Már akkor sejtettem, hogy baj lesz, mikor felfedték a készítők kilétét. Aztán az előzetes csak tovább erősítette aggodalmamat: ebből semmi jó nem sülhet ki. Előítéletekkel telve ültem hát be a filmre, és sajnos minden félelmem beigazolódott. A tovább után spoileresen…..