Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leontinus

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ A régi "Kopaszi" 2022.04.25 07:00:00
Két hete akadtam bele ebbe az 1980-as légifotóba a Fortepanon. Aki csak a mai állapotokat ismeri, talán nem is jön rá egyből, hol járunk: Ez bizony a még téli kikötőnek használt Lágymányosi-öböl a Kopaszi-gáttal, alul a mai Infopark területének déli sávjával! Balra a Ganz-MÁVAG hídépítő telepe…..
Leontinus 2022.04.25 20:36:01
@Hamster: Az Aranyhal! Kollégistaként nagyon sokszor ott ebédeltünk. Hatalmas adag, finom kaját kaptunk. A milánói sertésborda nem fért el a tányéron. És ami fontos, nem volt drága!
Azután voltak az ott szabadon kószáló szamarak. Nem tudom, kiéi voltak. Volt, hogy odajöttek és közelebbről is megnézték a kerthelyiségben evők ebédjét. :)
Az, hogy retró volt, egy dolog. Nem csicsás helyre mentünk, hanem rendesen jól lakni tűrhető pénzért.
“Nem tervezek visszatérni a politikába. Az egy kitérő volt, az üzleti életből indultam, ide is tértem vissza.” - ezt Kóka János mondta 2011. november 7-én az fn24 hírportálnak. Így aztán érthető, hogy felkapja az ember a fejét arra a hírre, miszerint a volt gazdasági…..
Vajon kubai típusú unorthodox kommunizmusra készül a 100% Magyar Posta, amikor vegyesbolttá alakul? Vagy felfedeztek egy népcsoportot, akik kizárólag a Postára járnak, oda viszont naponta? Zsolt szerint a kiskereskedelem az alapszolgáltatás rovására megy, ami ugye alapból hátrányos…..
B. A. túlképezte magát, nyilván ezért nem érti a MÁV logikáját. B.A. Érden lakik, Pesten dolgozik és Gödöllőn tanul tovább. Hiába van vasúti bérlete Érd és Pest között és hiába van érvényes diákigazolványa, mégis megbüntették, amiért a Budapest-Gödöllő szakaszra…..
Leontinus 2012.06.07 18:04:16
@agresszív kismalac: Bárki a Földről aki egy magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója (gondolom a középiskolára és az általánosra is igaz) törvény szerint jogosult az 50%-os kedvezményre - ugyanúgy mint egy belföldi diák.
Leontinus 2012.06.07 18:06:04
@Adani: Igen, így tettem, ahogy a kommentemben is írtam.
" ... Tehát amíg az a néhány kalauz, aki a "törvényt" betartotta működött, Budapest-Röszke vonalra voltam kénytelen a félárú jegyet venni. ... "
A karikatúrát Léphaft Páltól, az egyik legnagyobb vajdasági (és egyetemes)magyar karikaturistától "loptuk". Reméljük, megbocsát nonprofit blogunknak.A lista is karikatúraszerű: kissé eltúlzott, néhányunkra igaz, másokra meg nem. Bálint Csaba szerzőtársunk közel négy évvel…..
Leontinus 2012.05.24 18:35:46
@bikmakk:
@a.user:

Nyilván nem bántásként szántam.

Azt tapasztaltam (a) Magyarországon :), hogy a névelő használata elég pontosan szűri, hogy ki nőtt fel Vajdaságban.
Leontinus 2012.05.24 18:39:07
@majca: Ezzel magam is egyetértek. Itt-ott fórumon próbáltam küzdeni ellene, de az itteni média belesulykolta az emberekbe a névelő használatát. Emlékszem arra, mikor a háború elkezdődött, mindenütt névelőt használtak. Brrrr!
Leontinus 2012.05.24 18:39:52
@majca:
És a sztiropor.
A lista (menta-lista) szubjektív és tudománytalan. Bevallom, nekem az első négy a kedvencem és borítékolom, ha magas lesz a részvételi arány, az utolsó fog győzni. Várom a szavazatokat, kommentekben pedig lehet korteskedni, és reklamálni, hogy: "miért maradt ki a …..,…..
Leontinus 2011.02.14 10:27:49
@bikmakk: Ez nem csoda, hiszen az volt a szokás (1990 előtt), hogy a vegyes házasságban született gyerekek "jugoszláv" nemzetiségűek lettek. Ennél fogva a "jugoszláv" nemzetiségűek az ország vegyes lakosságú vidékein voltak nagyobb arányban. Később a polgárháborús régiókban a "jugoszláv" nemzetiségűek nagy része megváltoztatta nemzetiségét. Ez Vajdaságban és Crna Gorában nem történt meg olyan arányban, mint pl. Horvátországban vagy Boszniában.
Leontinus 2011.02.14 23:14:06
@adamnfl: Crna Gora egy külön eset. Nem is olyan régen volt ott egy olyan népszámlálás, ahol pl. a következő lehetőségei voltak a polgárnak:
montenegrói,
szerb,
montenegrói szerb,
szerb montenegrói,
...
Nem tudom, de biztos volt jugoszláv lehetőség is.
Szóval ott semmin sem csodálkozom.
Leontinus 2011.02.15 10:22:24
@bikmakk: Sajnos én sem találom. Viszont tényleg olvastam egy újságcikket erről az esetről. Sajnos arra sem emlékszem, milyen nyelven olvastam. Keresem, s ha megtalálom, belinkelem.
Világutazó Templomból nightclub 2010.06.24 10:03:00
Szentségtörés, bizarr trend vagy minek neveznétek, hogy egyre több templomot alakítanak át, luxuslakássá, könyvesbolttá vagy most épp nightclubbá? Ha elég nyitott vagy és Brüsszelbe járva szeretnéd kipróbálni a belga éjszakai életet mindenképp látogass el a Spirito-Martini…..
 Régen volt ilyen levelünk, ami ennyire szomorú lenne egy darabig, majd azért mégis valamiféle megoldást ad. 39 évesen szakítani, amikor már eldőltek a dolgok, uhh Sziasztok kedves szakítósok és együttlévők! Okulásul szeretném az én történetemet megosztani veletek.Lehet,…..