Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kerteszfeleseg

76 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kertünk A világ legkisebb kertjei 2015.02.04 20:15:52
Ha azt hitted neked van a legkisebb kerted,akkor tévedtél! Ezeket a kis apróságokat nagy gonddal ültették el-az eredmény látványos lett! Forrás:duitang.com..
Kertünk Gyepszőnyeg telepítés 2015.01.22 12:14:00
A gyepszőnyeg nagyon kedvelt módja a fűtelepítésnek mivel rövid idő alatt látványos eredményt lehet elérni. Bár a türelmetleneknek ez remek megoldás,azért azt ne felejtsük el hogy drágább is mint a fűvetés. Ezért is érdemes ügyelni a következőkre, mielőtt a…..
Kertünk Rólunk 2015.01.18 21:58:38
A Csigabigakert egy kertészeti vállalkozás, Komárom-Tata-Tatabánya és környékén tevékenykedik. Segítünk akár egy kész kert gondozásában,akár átalakítások kivitelezésében,kerttervezésben: - gyeptelepítés,gyepgondozás - tápanyag utánpótlás -…..
Nem kell drága edényeket,köcsögöket meg ládákat venni,elég a régi gumicsizma,farmer vagy bőrönd. Ahogy ígértem,összegyűjtöttem azokat a jópofa ötleteket amiket Ausztriában láttam-nem is gondoltam hogy ilyen kreatívak!  A kisvasút állomásán természetesen hatalmas…..
Kertünk A salzburgi kertek 2015.01.04 15:08:12
Salzburg nagyon gyönyörű,történelmi város:szűk macskaköves utcák,hangulatos éttermek és persze a rengeteg csoki...De akkor milyen kertekről beszélek? Persze vannak városi parkok amiket érdemes megnézni-például a Hellbrunn-t a kastéllyal és a trükkös szökőkutakkal vétek…..
Kertünk A kertben télen?Buli! 2014.12.28 22:16:50
Sok helyen esett a hó, a kert ilyenkor is gyönyörű. Miért ne díszíthetnénk fel még jobban- félre a tavalyi karácsonyi lámpafüzérrel! Mivel odakinn fagy,a szilveszteri bulira érkező vendégeket különleges világítással fogadhatjuk: A tűz mellett, pár pohár forralt…..
Karácsony táján sok helyen lehet akciósan könyvekhez jutni,a vásárok környékén felállított könyves sátrakban is ráakadhatunk hasznos darabokra! Orlóczi László: Kertésznapló, Corvina Kiadó, 2013 A Corvina sikeres naplósorozatának új darabja a kertészkedőknek kedveskedik…..
Sokaknak van a kertjében olyan rész amit kissé elhanyagol,mert szabálytalan alakú,keskeny,házfal mellett van vagy úgy általában nehéz kitalálni hogy mi mutatna ott jól. Mivel kertészkedni öröm, a végredményt elnézegetni pedig méginkább,ne legyen a kertünkben kihasználatlan…..
Egyik kedvenc növényfajtánk a mirtuszlonc.Örökzöld,nem nő túl magasra és nagy területeket lehet beültetni vele-nekünk leginkább egy meredek domboldalon vált be. A Lonicera nitida 'Maigrün' (Terülő mirtuszlonc) 50-80 cm-nél magasabbra ritkán nő meg, viszont oldalirányba…..
Tatabánya szélén,gyönyörű környezetben található a Síkvölgyi Lovastanya. Az újonnan épült fedeles lovarda és környéke sok munkával jár, tereprendezés,gyomtalanítás,öntözőrendszer telepítés, faültetés... Az örökzöldek mellé levendulaágyás és egynyári…..
A jegyár baráti, a kiállítók szakemberek. A bejáratnál rögtön bonsai és Orchidea fogadott. A levendula népszerű és látványos,más növények szépségét is kiemeli. "Élő" kerti bútorok kövirózsákkal ..
 A Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete 21-ik alkalommal rendezi meg a Közép- és Kelet-Európa faiskoláinak rangos szakkiállítását, 2014. augusztus 8-9-én (péntek-szombat) Szombathelyen az Arena Savaria Sportcsarnokban. A hazai kiállítók mellett egyre több külföldi is…..
Peter Berwanger:Kerti tavak - Lépésről lépésre Sziget Könyvkiadó, 2008 Hogyan valósítsuk meg álmaink kerti tavát? Könyvünk lépésről lépésre mutatja be a tervezési folyamatot, s további teendőinket a tó körül. Választ találunk benne munka közben felmerülő…..
Ha csak kisebb területeink vannak amit beültethetünk,azokat se hagyjuk parlagon. Ebbe a mediterrán stílusú udvarba különböző színű örökzöldeket (boróka,buxus), terülőket,levendulát és kisebb díszfákat ültettünk. A terület előkészítése: A növények…..
Megyeri Szabolcs:Fűszerkert Cser kiadó, 2011 A fűszerkert tervezése A kert helyének kiválasztása Természeti adottságok Gyakorlati szempontok Az elrendezés módjai A növények kiválasztása A kertépítés munkálatai A szükséges eszközök A talaj Talajtípusok Talajvizsgálatok…..
8. alkalommal nyitja meg kapuit Magyarország legnagyobb kerti életmód kiállítása, hogy ihleteket adjon a kertek szerelmeseinek. Kerttervezés, növények, kerti bútorok, gépek és szerszámok, grillek, kültéri burkolatok, árnyékolástechnika, kültéri világítás, öntözéstechnika,…..
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is megrendezi az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) elnevezésű országos programját október első hétvégéjén. A rendezvény amellett, hogy európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról,…..
Kár lenne a lyukas,törött vagy éppen csorba lábasokat vagy bögréket kidobni,amikor a kertben is felhasználhatjuk! Én az eredetileg sütéshez használatos agyagedényt(Pataki-vagy római tál) ültettem be,bár a repedés miatt össze kellett drótozni,de így is remekül mutat! A tálban…..
Kertünk Rendelhető hagymafélék 2013.05.22 14:59:47
Magyar vetőmagok Szentesről!   Makó bronz vöröshagyma Hosszú tenyészidejű, jól szállítható, nyers fogyasztásra és tárolásra egyaránt kiváló, nagy termőképességű, egy éves kultúrában termeszthető. Hagymája gömb alakú, szilárd-, vörösesbarna héjú,…..
Tamariska,Fanyarka,Tarka kecskerágó, Nyírfa, málna, mogyoró,lonc, kökény,gyöngyvessző,buxus... www.vaterabolt.hu/Csigabigakert ..
Virágzó cseresznyefák -ide kattintva! ..
Kertünk Cserebogár szezon 2013.04.29 18:58:57
Óriási,zajos és kártékony. A cserebogarak hatalmas rajokban tudnak támadni és rettentő az étvágyuk. Egyedfejlődésük általában több évig tart. Lárváik a földben élnek; a pete csak nedves talajbankel ki. A lárva a talajban vízszintesen és függőlegesen is vándorol: a…..
Rendelhető paradicsomfajták 2013. -         Mobil Középkésői tenyészidejű, friss piaci igények kielégítésére és sűrítmény gyártásra egyaránt alkalmas fajta. Determinált, erős növekedésű, a lomb jól takarja a bogyókat. Lapított…..
-         Szentesi óriás vaj Nagyon kedvelt hónapos retek fajta, mely hajtatásra és korai szabadföldi termesztésre egyaránt alkalmas. Gumója nagy, élénk piros, húsa hófehér, ropogós, pudvásodásra nem hajlamos. A hibrid fajtákkal…..
Rendelhető gyökérzöldség-fajták 2013. -         Nanti - sárgarépa Tenyészideje közepes 120–130 nap, szabadföldi-, korai- és másodvetésre is alkalmas fajta. Gyökere félhosszú,tompa végű,sima,hengeres.Íze-,színanyaga kiváló. Friss…..