Regisztráció Blogot indítok
Adatok
corderos

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megfáradt hőseink maguk mögött hagyták a mitikus bolygót, Kobolt, és tovább folytatják keserves útjukat, a legendákból ismert 13. kolónia, a Föld felé. A Galactica immáron nincs egyedül - váratlan segítsége akad ezen az úton a Battlestar Pegasus és Cain admirális…..
deltablog Támad az ősz (I.) 2009.08.10 09:00:00
Az idei ősszel induló sorozatidény kínálatát tekintve minden scifirajongó megnyalhatja mind a tíz ujját: meglepően sok ígéretes scifi (vagy ahhoz közel álló) produkció indul útjára az országos és kábeles csatornákon egyaránt. Freevo már beszámolt ezek egyikéről, az…..
corderos 2009.08.11 07:53:54
@Freevo: Ha pontosabbak akarunk lenni, akkor van egy 7 éves terve, amit le tud rövidíteni 3 évre. Így a kaszástól sem kell annyira félni. Az ilyen konstrukciókkal meg az a nagy bibi, hogy a világon senki nem tudja megmondani a pilotból a második évad nézettségét, szóval egy alapos 1 évad után jöhet 2 gyorsított, hogy legalább a sztorijukat el tudják mesélni. Ami meg felveti azt a kérdést, hogy wtf. Érdekes egy átívelő szál lehet benne, ha ennyire lazán le lehet rendezni.:D
(Én ezért várom jobban a V-t. Ott már megvan az eleje, a közepe és a vége, szóval, ha végig megy, akkor szép kerek lesz.)

Egyébként, ha eszméletlen siker jön, és a sorozat iránt komolyan érdeklődnek más országok, akkor létrejöhetne például egy Flash Forward: Russia is. Magyarán nem csak epizódokkal/évadokkal lehetne kereskedni, hanem a licenszszel is. De szerintem ezt még azt sem hitte el, aki lenyilatkozta.:)
deltablog Virtuality 2009.07.04 09:00:00
Menni vagy nem menni? Ezt a címet viseli Ronald D. Moore és Michael Taylor (BSG) legújabb sorozatának, a Virtualitynek első epizódja. Ennél ironikusabb és találóbb címet nem is választhattak volna: nemcsak a történetben szereplő legénység, hanem maga a sorozat számára is a címben…..
corderos 2009.07.04 12:22:52
Ez az egész egy szörnyűség volt. NASA csak azért, hogy behozzon egy kis civil tőkét a dologba, csinál egy valóság showt, ezzel párhuzamosan meg bemutatják, hogy a Föld nemsokára lakhatatlan lesz. Ezt tetőzve, kinevezik a helyi szarkeverőt is, hogy az alapvetően dögunalmas helyzetből kihozzon pár perc értékes adásidőt, hogy reklámszünetek között is legyen valami. Simán, majd el is hiszem. :)

Másik meg a megerőszakolós jelenet meg a következményei. Ott elmentem ebédelni. :) Azért teszik a fejükre azt a műanyag darabot, hogy átéljenek és megtapasztaljanak olyan dolgokat, amikre adott szituációban nincs lehetőségük. Átélni és megtapasztalni, szóval az egész valami rekreációs folyamat. Amint beleköpnek a levesbe, ez hirtelen el van felejtve. Akkor már csak játék, hobbi, semmiség. Oké. Hogyan csináljunk műbalhét 1.0.

Az egész írás, meg maga a történetvezetés béna. Az összes fordulatot előre lelövik, még kicsit gondolkozni sem kell azon, hogy mit látok. A van közöttünk egy gyilkos meg látványos facepalm volt. Persze, hogy van köztetek olyan, aki ölne is, és ha hiszitek, ha nem, a doki betegsége sem véletlen egy ilyen volumenű küldetésben.
Az meg fatális véletlen, hogy a küldetés 2 legfontosabb embere meghal/halálra van ítélve, a harmadik meg tolószékes.
Ha már az alapszitu ilyen béna, milyen lehet az évadzáró?:D

Gaines: Sydney Bristow nem valami elnagyolt tizenéves mangahős. Ráadásul ő még énekelni is tud.
deltablog Fringe 2009.05.18 15:00:00
A Fringe – magyarul Rejtély – című sorozat érdekes színfoltja a külföldi, és hazai médiának. A különféle csatornák hivatalosan a sci-fi, vagy a thriller műfajába sorolják, néha a horror, vagy a dráma kategóriát is ezek mellé aggatják, és tény, hogy az alkotás…..
deltablog Star Trek? 2009.05.11 10:00:00
Már akkor sejtettem, hogy baj lesz, mikor felfedték a készítők kilétét. Aztán az előzetes csak tovább erősítette aggodalmamat: ebből semmi jó nem sülhet ki. Előítéletekkel telve ültem hát be a filmre, és sajnos minden félelmem beigazolódott. A tovább után spoileresen…..
corderos 2009.05.11 11:00:53
Dizájn témához: Manapság is mind az űrhajókon, mind a ISS-en minden, ami csak lehet, steril és hófehér. Egyrészt baromi futurisztikus és modern (ez biztonságérzetet ad), másrészt meg növeli a térérzetet a sok fehér, így csökken a kötelező klausztrofóbia. Harmadrészt meg a legkevésbé flusztráló szín. Negyedrészt a legvidámabb semleges szín. Tovább meg nem sorolom. Aki ezen kiakad, az örüljön, hogy nem 200 év múlva él.

Kirk meg simán kapitány lett, mert egyik admirális a puszipajtása, hisz két generáción belül kétszer mentette meg az életét a Kirk család egyik tagja. Ráadásul ugye első tiszté tette meg, utána kapitányt faragott magából, és még be is vállt a poszton, ráadásul az akadémia legtehetségesebb tagjai között van, szóval minek cserélnék le?

Ha vulkáni bölcs lennél (Te már nem leszel, az biztos), akkor hol lennél ilyen körülmények között? Az egyetlen fix pontnál, ami bár kurvára veszélyes, és bármikor rád omolhat, mégis ott fognak először keresni, vagy kirohansz a semmi kellő közepébe, ahol pillanatok alatt körbevehet a láva? Ez kb olyan, hogy hívod a mentőt az adott címre, de elindulsz a kórház felé, hogy majd félúton találkoztok, és úgy gyorsabb lesz.

Ha meg nem látod az autós jelenet értelmét, és kiakadsz azon, hogy a látványhoz pénz kell, pénzhez meg reklám, és úgy ülsz a gagyi minőségben letöltött film elé, hogy ezt most utalni fogod, de tegyünk úgy, mintha mégse, akkor valami nincs rendben. Nézz körbe magad körül.

Füstszörnyet meg kár emlegetni, azzal csak magadat írod le. Mióta nem nézed a Lostot (vagy mióta végleg elvesztetted a fonalat), azóta sok víz lefolyt.

Ha meg nem esett le, miért volt a Föld védtelen és ez hogy jön Kirk kapitányi kinevezéséhez, akkor nem is tudom, mit gondoljak rólad.

Szerelmi háromszög meg simán lol. Ilyen hogyan jutott eszedbe?:D

De manapság ugye csak úgy lehet kitűnni abból a környezetből, ahol minden embernek két twittere meg 3 blogja van, hogy mindig ellent megyünk a többségnek, ha kell mondvacsinált indokokkal is...