Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molab

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a paprikaspray már elég fojtogató, akkor kisebb-nagyobb tömegdemonstrációkon még mindig szokták az ő nevét skandálva hergelni a rendőröket. Az RTL Klub főzőműsorba hívta, a Hot pedig a halott rendőr családjának barátját is felhívta, hogy ne csak egy DJ legyen, aki almás…..
Molab 2009.10.02 14:39:01
@kurgy: És a gyerekeknek sem az iskolabuszon, ha éppen szerződéses járatnak hívják...

Csakhogy ha megnézed minden rendőrkapitányság gépjármű kijáratánál ott egy tábla egy képpel amin egy rendőr beköti magát, és alatta egy szlogen: "Mutassunk jó példát!"

Persze érthető, hogy nem kötelező, de a sírkövesnek hótmindegy mit vés "nem volt kötelező bekötnöm magam" vagy "elsőbbségem volt" feliratot.

Amúgy az öv annál a balesetnél semmit nem ért volna. Nem lakom messze attól a helytől, ahol a baleset történt. Ismertem a kutast is, aki elsőként ért a baleset helyszinére, és mesélte, hogy Előd kocsibol kimászva annyira "képben" volt, hogy önkívületi állapotban üvöltve kérdezte: "Mi lett a kocsimmal???"
Mai posztunk beküldője esetében megértem azt, hogy nem szeretné még a nevét sem nyilvánosságra hozni, bár ha feljelentést tesz, a magyar jog nagyszerűsége miatt a feljelentett fél láthatja az összes személyes adatát. Engedjétek meg, hogy mai friss és felkavaró kalandomat egy…..
Molab 2009.08.24 18:04:31
"Mellesleg ugyanúgy nem értem a posztolót sem: ha tényleg őt veszélyeztették/fenyegették, akkor miért nem hívta valóban ki a rendőröket"

Mondjuk mert a rendőrök le se
sz@rták volna.

Onnan tudom, hogy nekem van egy rendőrségi ügyem, melybe most nem mennék bele részleteiben, az a lényeg, hogy az aláírásomat odahamisították egy cég adás-vételi szerződésére, melyet egy ügyvéd néni ellen is jegyzett.

Én feljelentést tettem. A hamisító többször megfenyegetett telefonon életveszélyesen, sőt még a feljelentés előtt is azzal, hogy ha feljelentem ez meg az lesz. Mindenről van hangfelvételem, de a kihallgatásomkor végighallgatták, és közölték ebből valószinűleg semmilyen elmarasztalás nem lesz, mert nem követte tettlegesség...

Pedig ebben volt közérdekű bejelentő üldözése is... (Btk. 257§) Szóval az, hogy ki mit mond... a rendőrség szerint az esetek java részében a szólásszabadság része.
Molab 2009.08.24 18:12:14
@@nális Coitus: "Azt mondják meg nekem a motorosok, hogy miért kell rángatni a gázkart??? Az mire jó??? "

Idéznék neked egy másik fórumból, ahol egy motoros elmondta miért jó az, amit Te kérdeztél:

"azért vannak olyan esetek, amikor mennyire jól jön az az "üveghang"...
például amikor az autós pár másodpercig figyelmen kívül hagyja a tükrét (van, aki azt sem, tudja, hogy van egyáltalán az autóján ilyen) , de legalább jó eséllyel meghallja, hogy egy szerencsétlen motoros szeretne a két kocsisor között elhaladni, és a jóindulattal picit is megáldott sofőr (aki nem úgy vélekedik erről, hogy ha én szívok a dugóban, akkor a másiknak se legyen már jó) ilyenkor arrébb tud húzódni..."
Molab 2009.08.24 18:26:52
@Touch-Kó: Így kezdtem a beszélgetést: Laci, a telefonbeszélgetést rögzítem, ha ebbe nem egyezel bele akkor tedd le. Nem tette le, beleegyezésnek vettem. Szerintem a bíróság is annak venné:)
Amit Molab elküldött nekünk, alapvetően egy nyílt levél Dr. Draskovics Tibornak, ami ha nem érdekelhetne másokat is, ki sem tettem volna, de érdekes kérdést vet fel egy autófeltörés utáni helyszínelés és nyomozás kapcsán. Vajon mennyire elfogadható az, hogy ha valami miatt…..
Molab 2009.08.23 11:34:02
@ahha: Szia! A kettős reteszelésű zár olyan, hogy ha "egyre" van zárva, akkor olyan, mint bármelyik másik autózár, belülről ki tudod nyitni. Ha "kettőre" van zárva, akkor belülről sem tudod kinyitni, csak elektronikus úton, vagy kivülről kulccsal. Pont az a lényege, hogy hiába töri be valaki az ablakot, akkor sem tudja kinyitni az ajtót.

Amúgy nagyon szívesen beszkennelem a számlát, melyet hivatalos Ford szerviz állított ki az oldalablak cseréről, melyen az oldalabalak anyagára 25 000 Ft körüli tétel. Hozzászóló07 állítása mege egyenesen röhejes annak a fényében, hogy az ablak ki lett cserélve, és ki is fizettem. Tipikus "csak én tudom megmindani a frankót" hozzáállás. Gondoltam, hogy ez lesz ha ilyen fórumokon megjelenik a levelem, mert ezek az emberkék itt élik ki magukat. Mindazonáltal örülök, hogy a többség még így is fel tudta fogni mi az én problémám ezzel, és miért nem hagytam annyiba.

Igazából a blog a DNS vizsgálatot emelte ki, de azon túlmenően, hogy az minden bizonnyal maradt a helyszínen (Emlékszel kedves Hozzászóló07 írtam is a levélben, hogy egy orvosi laboratóriumot vezetek, így azt hiszem kicsit értek hozzá) én azt sérelmeztem igazán, hogy semmilyen nyomot, így ujjlenyomatot sem próbáltak először levenni. Pedig tisztán látszott, hogy a belső kilincset feszegették, ami ennél a kocsinál tükörsima króm felületű. Nem kell azt hiszem elvégeznem a rendőrtiszti főiskolát, hogy feltételezzem ezen azért maradhatott használható ujjnyom.

Tehát még egyszer azoknak, akik nem tudnak a DNS-en túljutni szájbarágva, hogy Ők is megértsék: Nem az volt a gond első sorban, hogy nem vettek DNS nyomokat, hanem az, hogy semmilyen más nyomrögzítést sem akartak elvégezni!

A hol élsz kérdéseket szóró, és a sokat nézed a TV-t észosztóknak meg azt üzenem gondolkodjanak kicsit el azon, hogy ha a bűnöző tudja, hogy nem lesz esély sem arra, hogy egy bűncselekményt rábizonyítsanak, ergo nem fenyegeti őt a törvény, akkor mi lesz a visszatartó erő? Ma még csak egy autófeltörésről, vagy autólopási kísérletről beszélünk. De mi lesz holnap, ha ezt hagyom? Nézzük el a sikertelen rablásokat? Hunyjunk szemet a 8 napon túl gyógyuló testi sértések felett? Vagy esetleg a betörések áldozatainak lesz egy zöld szám bevezetve, ahol bejelenthetik mit vittek el, és faxon vagy levélben megkapják a határozatot?

Kis ember? Ebben az országban kb. 9 800 000 ezer kis ember van. Csak halkan jegyzem meg, hogy ezen halmaz tartja el a többi általatok "nagy embernek" tartottakat. Kicsit el kellene gondolkodni.
Molab 2009.08.23 16:47:17
@hozzászóló07: "Bocsánatot kérek Őfelsőbbrendűségétől. Egy pillanatra azt hittem létezhet más vélemény is mint az övé. Tévedtem."

Nem azokkal van gondom, akiknek más a véleményük. Őket megpróbálom érvekkel meggyőzni, és ha ez nem sikerül, akkor elfogadom, hogy más a véleményük.

A gondom azokkal van, akik olyanok, mint te. Akik jobb esetben el sem olvassák amiket mások írnak, rosszabb esetben elolvassák, csak derogál nekik érelmezni a leírtakat, gondolkodni rajta, majd válaszolni. Nem. Ti megfogjátok, és zsigerből izomból osztjátok az észt. Aztán ha valaki visszaszól, akkor jön ez a kiművelt sértődött barom stílus, amin meg csak röhögni lehet, annyira szánalmas.

"A szervíz annyiról ad számlát amennyiről akarunk. Kell is. Ügyeskedőknek áll a világ. "

Ebből a mondatodból is látszik, hogy halvány lila gőzöd sincs arról miket írsz. De nyugodtan tedd csak, minden bizonnyal a házban ahol laksz te vagy a legokosabb. Azért megpróbálom, hátha sikerül egy világító kis valamit becsempésznem a gondolataid közé. A szerviz - mivel casco biztosítás terhére fog menni a javítás - annyiról adhat számlát, amennyit a biztosító a kárszemle során elfogad. De minden bizonnyal a következő hozzászólásod az lesz, hogy márpedig csakazértis 15 000 egy Mondeoba ez az üveg, csak a mocskos ügyeskedők összefognak a szervizekkel, és a biztosítókkal a becsületes autófeltörők ellen, hogy ha egyszer meglennének, akkor kifzettesék velük a motorgenerált is.


Toronyeszü.
Molab 2009.08.24 17:54:57
@amodent: "A technikusoknak elég jó szeme és tapasztalata van a különböző felületek nyommegtartó képességének a megítélésében, el lehet nekik hinni azt, ha azt mondják, hogy itt és itt - akár a józan észnek ellentmondóan is - nem lehet mintát venni. "


A technikusnak el is hittem volna, ha akkor, ott a mélygarázsban azt mondták volna, hogy nem lehetett értkéelhető nyomokat rögzíteni. A két járőrnek, meg a tanuló rendőrnek valahogy nem hittem el.

Mindenben igazad van. Az én problémám sem az volt, hogy nem jöttek mindenféle Hi-tec hollywood-i ketyerével, hanem az, hogy semmilyennel sem. Sőt még egy technikus se nézte volna meg a kocsit, ha nem megyek utána, és nem verem az asztalt.

Ha hosszú távon ez lesz a tendencia, akkor azt hiszem a magántulajdon elleni cselekmények el fognak szaporodni, hiszen ha nem sikerül, vagy ha csak kicsit sikerül, akkor jön a jelszó: " Mi bajunk lehet?" És ha a rendőrség így kezeli ezeket, akkor azt hiszem beláthatjuk: Semmi.
autózz! Csavarkulcsot a pofádba! 2009.07.26 12:25:00
Igazi agyvérzésközeli történet következik, Frigyesmester feje a duplájára nőtt és színt váltott nemrégiben, amikor az ő autóját és az útépítő munkásokat is veszélyeztetve sietett el mellette mindenre és mindenkire nagy ívben szarva egy vadbarom. És bár Frigyesmester szarik…..
A Magyar GP időmérőjének második harmadában, nem sokkal a leintés előtt a gumifalba rohant Felipe Massa Ferrarija a Hungaroringen.A brazilt nagy sebességnél fejen találta egy pályáról felpattanó rugó, ami Rubens Barrichello gépéről eshetett le.A pilóta nem tudott kiszállni,…..
Molab 2009.07.25 18:35:44
@Phobos: Pont ezért. A szemhéj izmainak alap - elernyedt - állapota a kiniytott állapot, így ha az agy nem működik, a szem szemhéj felnyílik..
Molab 2009.07.25 18:48:55
@szsz6: Nem. A jobb szemén nem volt sérülés. A bal viszont rendesen meg volt dagadva...