Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borsesz

421 bejegyzést írt és 1071 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Back 2 Basics Elindultunk! 2015.01.16 12:01:36
Megnyitotta kapuit a Back 2 Basics Blog! Kérlek olvasd el a Szabályzatot és a GYakran Ismételt Kérdések menüpontot! E-mail címünk: hu.back2basicsblog@gmail.com Szeretettel várjuk a videókat! Nagy tisztelettel,a Back 2 Basics Blog csapata..
Borsesz 2015.01.20 19:00:46
Akkor eljött tehát a negyedik Filmelemző Oscar-t lezáró pillanat. Összesen 18 videó érkezett, ami elég szép szám. Mennyiségben úgy néz ki, ez a verseny is méltó a korábbiakhoz, a minőségről pedig valószínűleg a hétvégén (vagy jövő hét elején, attól függ, hogy tudjuk…..
Borsesz 2013.09.30 17:33:16
@FroG: Nem suttyósságról beszéltem, hanem arról, hogy borzalmas az idei mezőny. Néhány videót kb 30 perc alatt dobhattak össze, leszedtek néhány külső forrást a netről és lenarrálták... ez nem a filmelemzők stílus. Vannak itt akik több hetet is rászánnak arra, hogy minél tökéletesebb legyen az, amit kiadnak a kezükből.

Az, hogy miért nem neveztem, teljesen egyszerű dolog; nem volt se időm, se kedvem hozzá. És egy egy nap alatt elkészült rövid élménybeszámolót pedig nem fogok beküldeni, mert nem égetem saját magam.

Egyáltalán nem helyezem magamat sehová se. Én itt most megmondom, hogy Kenny és badfear videója sokkal jobb lett az én tavalyi videómnál. És ennek nagyon örülök, mert nagyon jó volt látni, hogy születnek még igényes munkák...

@Terror Dzsoni: Attól, hogy valaki nem kíváncsi a véleményemre, még előfordulhat, hogy valaki igen. Tudom... elképesztő...

@DMNemo: Én aztán nem beszéltem helyettük... Minden tiszteletem Blacksheep-nek és Sorternek, hogy már több éve űzik az ipart. Meggyőződésem, hogy ésszerűen fognak dönteni... Még szerencse, hogy nekik kell dönteni...
comment:com Újra forog a Terápia 2013.08.08 11:30:00
Megkezdődött a magyar HBO saját gyártású sorozatának, a Terápia második évadának forgatása. Az HBO 2012-ben vetítette a Terápia első évadát, mely a pszichoterápia zárt ajtók mögötti világát mutatja be Mácsai Pál főszereplésével. Az HBO nem sokat szarakodott a Társas…..
Terapeuta körökben is sokan érdeklődnek az HBO saját gyártású sorozata iránt, aminek már túl vagyunk a félidején. A Pécsett megrendezett Pszichoanalitikus Filmkonferencia vendége Enyedi Ildikó rendező és a pszichológust alakító Mácsai Pál volt, akikkel azt fejtegettük, miért…..
Az Oscar harmadik helyezettje, DosEvolution készítette nem sokkal a győzelme után ezt a listát, melyben a 10 legdurvább számítógépes túlzást mutatja be, melyeket tévésorozatokban elkövettek. Ha elsőre nem hangzana izgalmasnak, elmondom, hogy szerintem a videó baromi jó, rengeteg…..
Borsesz 2012.11.29 07:06:37
Hát ez most egy nagyon érdekes, és a blog szempontjából igencsak rendhagyó bejegyzés lesz. A helyzet a következő: Hosszú évek óta rendszeresen írok képregény forgatókönyveket, kiötlök különböző történeteket kifejezetten képregényre. Viszont borzasztóan pocsék…..
Borsesz 2012.10.31 17:23:58
@Rolika35: A szólásszabadságot néhány ember mostanság úgy veszi, hogy minden egyes dologról ki KELL fejtenie a véleményét... hmm... pedig én úgy tudtam, hogy ez csak egy lehetőség, nem kell minden percben élni vele...

Ha téged hidegen hagy ez a bejegyzés, akkor egyszerű; továbblépsz. A vélemény szabad és tiszteletreméltó, de ha nem kérdezte senki, akkor miért kell fitogtatni? Érdekes, hogy manapság a manifesztáció és a szubjektivitás egyre inkább teret enged magának. Már nem mintha baj lenne, de azért túlzásokba ne essünk...
Sajnos az új oktatási törvényekkel előre nem kalkulálható ostoba baromságok is napvilágot láttak. Az egyik új kezdeményezés, ha valaki hiányzik, akkor a hiányzás napján 12 óráig ezt jeleznie kell, különben később sem fogadják el az igazolást, ha orvosi, ha a pápa adja,…..
Íme a győztesek listája! A nyertesektől szeretnénk kérni egy-egy e-mail, amiben leírják az elérhetőségükre, ahová a nyereményeket postázhatjuk, illetve az első 3 helyezett-től a választott nyeremény címét is! A választható nyeremények: 3. helyezett:- Az erő…..
Az ablakon kinézve vagy a naptárra pillantva könnyen észrevehető, hogy bizony már jócskán vége van a nyárnak. A filmes felhozatallal sincs ez másként, hiszen míg a nyári szezonban szinte minden héten belebotlottunk egy-egy nagyobb volumenű filmbe – legyen szó akár animációs,…..
Na, ahhoz képest hogy milyen döcögősen indult a verseny, a végére csak összejött 21 nevező videó, ami azért elég szép szám! Ráadásul amiket eddig láttam, azok elég jók is voltak. Most rajtunk a sor, hogy átnyálazzuk magunkat a videókon és felállítsuk a rangsort (nem lesz…..
Borsesz 2012.09.04 19:16:06
Baaad Movies Oscar - pályázók 2012.07.14 21:46:00
Íme az eddigi Oscarra pályázó bemutatók, a beérkezés sorrendjében! uccse - ElectricDragon80000VIzoAinomukidashi   Sparrow - Egyenesen…..
Borsesz 2012.08.27 17:28:50
@DosEvolution: Ez bizony engem is érdekelne :D
Borsesz 2012.08.27 23:24:16
@BlackSheep89: Király! Köszönjük! Az allergiám remélem addigra enyhül kicsit :D
Borsesz 2012.09.04 08:46:52
@Rolika35: Azért ennyire ne húzd már ezt a dolgot... Ha valakinek nem tetszik a videód és le is írja a hibákat / hiányosságokat akkor minimum egy az, hogy megköszönöd a kritikáját, aztán ha fejlődni akarsz, meg is fogadod a tanácsait... Mert ha még valami kulturálatlan stílusban fikáznák is a videód, akkor kb még én is ugyan olyan hangsúlyban válaszolok. De szerintem erről most nincs szó...

Egy kicsit gondold át mind ezt...
Baaad Movies Oscar - nevezők eddig 2012.08.10 11:59:29
Sajnos egyelőre nem nagyon akarnak jönni a videók, viszont cserébe amik eddig jöttek, azok - ennyit el lehet árulni előre - egytől egyig jók. Ha jönne még ennyi ugyanilyen minőségű, akkor elég erős mezőny lenne az idei! Emiatt, illetve nyaralás miatt is, a határidőt…..
"The secret impresses no one. The trick you use it for is everything." Mondanom sem kell, ekkora várakozással, ugyanakkor ekkora elvárásokkal nem ültem le filmet nézni, talán életem során még soha. Ugyanakkor azt az érzést sem tapasztaltam még soha, ami akkor tört elő belőlem,…..
Borsesz 2012.07.28 10:41:53
@Dr.Jones: @FroG: @danialves: A kritikus akkor jó és megbízható, ha nem lehet őt befolyásolni, ill. nem elfogult. Egy szóval sem gondolom azt, hogy valamelyikbe is beletartoznátok, de ezt tényleg jegyezzétek meg. Mint minden művészeti ágazatot, a filmeket is lehet az egekig emelni egyes kritikákkal. Lehet dicsérni, lehet magasztalni, de a 10/10-es film nem más, mint egy hazugság önmagadnak. Még ha ez az új Sötét Lovag is olyannyira jó, ahogyan ti vagy esetleg én gondolom - mert szerintem is rohadt jó volt - még akkor sem üti meg a tökéletesség, a kiegyensúlyozottságot és a maximális színvonalt. Én már megtanultam életem során, hogy bármi olyan jó, mint amilyennek tűnik, abban egészen biztos, hogy van valami hiba. Még ha az csak egy kis apró hiba, de akkor is szúrja az ember szemét. Jelen esetben ezt a filmet is ha végignéznénk újra, meg újra, meg újra, biztosan felfedezünk valamit. Bármit, amit esetleg máshogyan is meglehetett volna oldani.

Mint minden alkotás, semmi sem tökéletes. Éppen ezért nem értem ezt az egész pontozást. Vissza is vonnám az előzőleg elhangzott 9 és 9,9 ponthatáromat, mert annak se lenne sok értelme. Hiszen gondoljatok bele. A kritika, mint a nevében is benne van, kritizál és nem magasztal. Ez egy véleménykifejtés volt, amivel nincs is semmi baj, de nincs jelentősége / helye itt a számoknak. Persze, attól még lehet nevezni egy cikket, vagy videót kritikának, de ha végig csak dicsérjük az alkotást, akkor nincs racionális rendszere a pontozásnak.

Persze ez is egy szubjektív vélemény volt és elfogadom ha másképpen látjátok...
  Egy ismételten többedmagammal elkövetett bemutató, ami egy szerintem elfeledett fantasy akciójátékot mutat be, még a 2000-es évek elejéről. Az első részben a kép a felbontás miatt ment össze kissé, igazából annyira nem zavaró szerintem, de ha igen, akkor sorry! A…..
Youtube-on nyissátok meg a videót. Valami technikai probléma miatt a beágyazva nem lehet lejátszani. A nyereményjátékkal kapcsolatos kérdéseket a videó alá, kommentben várjuk! ..
Borseszégő Előítéletek 2012.06.29 12:39:00
- Nem tudom, elég lesz-e a meleg víz kettőnknek. - mondta félénken a fiú. A lányt nem igazán zavarta ez, minden további nélkül vetkőzött a fiú fürdőszobája közepén, az ő szeme láttára. A kicsit visszahúzódó szemüveges srác, próbált illedelmes lenni, így elfordult. - Gyerünk! Rajta! Vetkőzz! -…..
Rossz PC Juniorok 5 év 2012.05.29 10:00:00
EDIT: Az élet nem állt meg! A magyar játékvideósok munkáinak összegyűjtése tovább folytatódik!http://intengerkalozai.blog.hu/ Május 29-től a ROSSZ PC JUNIOROK BLOG hivatalosan MEGSZŰNT! Részletek a bejegyzés további részében...   Hosszas megbeszélés és…..
Borsesz 2012.06.16 23:20:45
@Rockerlevi®: A magyar játékvideós közösség, ugyan nem a mi kreálmányunk, de mi próbáltuk továbbvinni mind azt, amit sokan elkezdtek és sokan be is fejeztek. Én már nem igazán vagyok tagja ennek a csoportnak, de szerintem bátran kijelenthetem, hogy olyanokkal dolgozhattam együtt, akiket valóban videósoknak hívhatunk. És ha ezek az emberek, ezidáig próbálták fellendíteni mind azt, amivel mai napig is elég sokan foglalkoznak, akkor minimum egy 'kis' önsajnálat (ahogyan te fogalmaztál) szerintem kijár. Habár én inkább egy szomorú végkifejletnek hívnám, mert egy elég nehéz döntést kellett meghozni. Itt nem a kezdetekről van szó, nem arról, hogy ki maradt itt ilyen sokáig, nem is arról, hogy ki mennyi videót publikált erre az oldalra. Itt pontosan a szándékról és a belefektetett energiáról beszélek, amivel egészen mostanáig tudtuk üzemeltetni az oldalt. Ha te ezzel nem vagy megelégedve, egy egyesre értékelnéd ezt nekünk a bizonyítványunkba, akkor feltennék egy kérdést: Te mi mindent adtál volna a Rossz PC Juniorok oldalának?
Bár a blog témájához nem kapcsolódik, de Borsesz kérésére kiteszem a videóját, mely a film fejlődéséről szól, az 1870-es évek végétől egészen napjainkig, az ezerszer ellőtt, de ezúttal tényleg passzoló Lux Aeterna aláfestésével. Egyet sajnálok: amennyire ütősen indul, a…..
Borsesz 2012.05.31 00:36:35
@Locutus: A YouTube hozzászólásoknál reagáltam mindenre :)
Borsesz 2012.05.31 02:55:58
@Darth Revan Mester: Köszönöm a kritikát...
Logan fogta magát és felgyújtotta a blogot. Valljuk be, egy ideje már ráfért egy kis külső vérfrissítés. :)..
Minden filmrajongónak vannak gyenge pontjai. Gondolom senki sem úszott még meg egy „Mi? Ezt nem láttad? Na ne idegesíts” választ, mikor azt mondta, hogy azt a bizonyos filmet nem látta.   Persze vannak igazán durva hiányosságok (pl Star Wars, meg egy pár, amit lejjebb is láthattok…..