Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrEnderby

0 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb dögunalmas genealógia, ami ellentmondásban áll a történet korábbi részeivel...
MrEnderby 2018.10.12 20:27:43
A sikemi tömegmészárlás után Jákob/Izráel Bételbe megy, ahol megjelenik neki az Úr, aki újfent számtalan utódot ígér neki, meg más népek földjeit. Bétel másodjára, és harmadjára is Bétel lesz. Ráhel fiút szül, ám belehal a szülésbe. Izsákkal is utoljára találkozunk...
Dina, Jákob/Izráel lánya elmegy megnézni, hogyan élnek a sikemi nők, és nemi erőszak áldozatává válik. A tettes beleszeret, ezért meglátogatja a lány apját, hogy feleségül kérje. Jákob/Izráel beleegyezik a frigybe, ám előtte feltételeket szab, melyek teljesülnek is. Aztán Simeon és Lévi…..
Jákob/Izráel és Ézsau között évtizedek után létrejön a rettegett találkozás, aztán ismét elválnak útjaik. Ám előtte biztos, ami biztos, Jákob/Izráel harmadszor is átveri testvérét. Aztán letelepedik Sikem városában, ahol érdekes nevű oltárt állít...
Harc a hegycsúcsokért A demilitarizált övezetben vívott ütközetek történetének margójára mindenképpen odakívánkozik egy viszonylag új – szerencsére nálunk is kiadott – regény, mely megjelenése után nem sokkal sikerkönyv lett az Egyesült Államokban. Ez nem is csoda, hiszen írója egykor ott harcolt a…..
Hazafelé tartó útján Jákob kis híján pánikrohamot kap, amikor megtudja, hogy az általa kétszer csúnyán megalázott Ézsau négyszáz emberrel közelít felé. Követekkel küldött ajándékokkal igyekszik hát megenyhíteni testvérét, ám nem nagyon bízik ennek sikerében. Aztán, egy éjszakai vonulást követően,…..
MrEnderby 2017.09.25 19:22:24
@Jakab.gipsz: Mindenkit a gólya hozott. Csak van akit a csőrében, és van, akit a seggében.
MrEnderby 2017.09.27 20:48:52
@Jakab.gipsz: Kettő, csipkebokor vessző.
MrEnderby 2017.09.29 18:05:20
@light: Szerintem nem. Itt inkább arra gondolt a "költő", hogy adózz valami tisztelettel iránta. Ez kb olyan, mint amikor valakinek lekurvázzák az anyját. Nyilván nem az anya szó van tiltólistán. De leginkább arra gondolok, hogy te ezt csak viccből kérdezted.
Jákob és apósa, Lábán között a viszony végérvényesen elmérgesedni látszik - ám, ha figyelembe vesszük, hogy eddig minden egyes interakciójuk során felváltva átverte, becsapta, vagy totál hülyének nézte az egyik a másikat, ez aligha meglepő. Ezért Jákob, miután jól megtollasodott, úgy dönt, ideje…..
MrEnderby 2017.09.11 15:05:35
@ApagandoLasLuces: Te sem tudsz semmit, Luca. Jakab tudja. Te is kommunista náci neoliberális csupasz majom vagy! Egy biorobot!
Ha nem érted, hogy a biblia egy természettudományi tankönyv, csak kevés benne az ábra, akkor hiába is mondják neked, hogy a metafizika, és a Kaposvár-Yale kör filozófusai, akik mint az egyszeregy. Hát nem értitek, barmok, hogy zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu festve!?
Itt az egy állítás, egy tagadás elve. Azt állítom, hogy nem igaz, tehát tagadom, és kész is az idő és univerzum spiráljába vesző entropikus homlokegyenesem. Spinoza spenótja! De ezt sem fogjátok fel!
MrEnderby 2017.09.11 20:06:13
@ApagandoLasLuces: Nézd, azt teljesen megértem, hogy aki NETSi elemzésével nem ért egyet, például vallási vagy lelkiismereti okokból, annak ez vérlázító lehet. Nekem is vérlázító, ha olykor rasszista, gyűlölködő vagy éppen chemtrailes írásokba futok. Ezért nem látogatok - figyelem, megismétlem: NEM LÁTOGATOK ilyen blogokat. Ezeknek a célközönségét nem lehet meggyőzni, főleg nem az internet adta arctalanság ködében. Aki mégis ilyesmire vetemedik, és hosszasan űzi, az véleményem szerint vagy troll, vagy kényszeres (beteg), vagy szimplán hülye és önmaga ellensége. A legdurvább, ha önmaga számára még egy igazolható ideológiát is gyárt ehhez. Igen, Gipsz, rólad van szó.
Másik. Valójában NETSi elemzései kapcsán nem alakulnak ki érdekes beszélgetések. Legtöbbször szerintem azért, mert maga az alapanyag nem teszi lehetővé. Idióta történet képtelenségekkel, amikre NETSi már üt egyet, mi a monitor előtt mosolygunk rajta, és kár több szót vesztegetni rá. Máskor jön egy agresszív megmondó, megmondja, aztán eltűnik. Néha volt egy két ígéretes hozzászóló (például pkfjb), de eltűntek. Atomic-kal vagyunk itt rendszeres hozzászólók, csupasz majom biorobotok :)
MrEnderby 2017.09.11 20:57:38
@Atomic Warning: Sejtettem. És örülök, hogy végül sem az Ablak-Zsiráfba, sem a Tesz-Vesz városba nem került be Gipsz képlete :)
Ráhel és Lea kiszolgáltatott szolgálólányaik bevonásával szülőversenyt rendeznek, így Jákobnak négy különböző nőtől születik nyolc gyereke ebben a fejezetben. Jákob ezt követően úgy dönt, ideje sátrat bontani és elhagyni Háránt, ezért megállapodást köt apósával, Lábánnal, akit aztán meglehetősen,…..
MrEnderby 2017.07.08 15:48:13
@Jakab.gipsz: @csakférfi: Persze, lehet úgy értelmezni a történetet, hogy a sallangot levágjuk róla. Akkor nem lesz több, mint valami folklór. Ilyenkor az ember nem is foglalkozna azzal, hogy Jákob 21 évet sz*p*tt Lábánnál, 7 év után nem ismerte fel a szerelmét és attól lettek csíkosak a juhok, hogy árnyékban fogantak... És ehhez tényleg nem kell sem isten, sem teológia.
De ez a történet is szerves része egy olyan szöveggyűjteménynek, amely éppen az isteni kinyilatkozatásokat hivatott tartalmazni. Nem mi szőttük bele istent, hanem a szerzők, akik szerint a fent említett csodás lény például úgy nyitogatja többedszer is nők méheit, mint nagyanyám a kertkaput. Aztán létrejött az egyház és a maga tana, a teológia, mely mindezeket intézményesítette.
Ha tényleg csak a pásztorok életéről szólnának ezek a történetek, mi sem élcelődnénk rajtuk. Megjegyzem a fenti 1Mózes 1-43 valóban a folklór egy kedves kis szelete lehetne, ha nem akarna több lenni...
MrEnderby 2017.07.15 10:29:35
@Jakab.gipsz: Ez beletellett két napba, mire kigugliztad :) Mindenesetre nem Carnap az egyetlen, aki nem tudta bizonyítani minden esetben elméletét. Ilyen volt például Maxwell és Einstein is. Ezért is nevezzük őket elméleti fizikusoknak. Baromi jó koponyák voltak, és elméleteiket az utókor bizonyította, mikor már fejlettebb technológia és kiforrottabb mérési eredmények álltak rendelkezésre.
Persze ilyesmi nemcsak a fizikában fordult elő. Kedvenced, az 1x1 tudománya (sicc!), a matematika is tartogat ilyeneket, általában "sejtésnek" nevezik. Például a Fermat-sejtés.
Egyébként még mindig nem tiszta számomra, hogy te tulajdonképpen mit is szeretnél igazolni. Most is úgy beszélsz, mint aki az ateisták és a vallásosok közötti törésvonalon, Armageddontól kicsit jobbra, a zöldre festett rácsos kapunál ácsorog, kezében az egyetlen igazság zászlójával, amit egyedül nem lehet felemelni, oly nehéz.
Jákob megérkezik Háránba, ahol azonnal anyja bátyjának szolgálatába áll. Mivel Lábán nem akarja, hogy unokaöccse ingyen dolgozzon neki, megkérdi tőle, mit vár fizetség gyanánt. Jákob azt válaszolja, hogy hét év munkáért cserébe a szép Ráhelt, Lábán fiatalabbik lányát szeretné feleségül venni. Ám a…..
MrEnderby 2017.06.25 14:01:15
MrEnderby 2017.06.26 16:45:26
@Atomic Warning: Vigyázz! Szerintem ez csapda. A hegycsúcs hullámzó éneke láthatatlan szakadékba dönt! Az árvák könnye nem lehet több, mint tavaszi fuvallatban hajbókoló zsenge pemetefű párolgó pamacsa. Itt az idő vasfoga rág, közben a holdak sétányán áll a hajó!
MrEnderby 2017.06.26 18:24:03
@Atomic Warning: Like :)
Izsák magához hívatja az elvileg éppen Háránba menekülő Jákobot, hogy elmondjon neki egy ráolvasást, aztán etnikai-szektariánus megfontolásoktól vezérelve arra utasítja őt, hogy menjen Háránba feleséget keresni. Út közben Jákob elszenderedik, és álmában égig érő létrát lát, melynek tetején az Úr…..
MrEnderby 2017.06.20 21:00:00
@NETSi: Ez a kedvenc részem a filmből. Időnként szoktam is idézni :)
MrEnderby 2017.06.21 16:47:19
@Atomic Warning: Sajnálom, hogy ilyen párhuzam / összefüggés vélelmezhető, mert nem olvasok keresztény blogokat, az qrva isten!
MrEnderby 2017.06.21 19:10:41
@Atomic Warning: Megérne egy alapos kutatást, hogy a hívők tulajdonképpen mi(ke)t is gondolnak a mesebeli Júdásról nagy felebaráti szeretetükből fakadóan. Ha én lennék, akkor sok "szeretettel" énekelném a Radiohead Creep dalát.
Izsák, aki öregségére szinte megvakult, úgy érzi, haldoklik. Megkéri hát idősebbik ikerfiát, Ézsaut, hogy lőjön neki vadat és főzze meg neki, hogy aztán megáldhassa őt. Nem eszik azonban olyan forrón a vadpörköltet, ugyanis Rebeka kihallgatja beszélgetésüket, és bombabiztos tervet eszel ki, hogy…..
MrEnderby 2017.06.01 17:17:26
@Jakab.gipsz: Igazad van, a színvonal, amit képviselsz, nem az enyém. Állításaid olyanok, mint Albion. Magyarázataid íve olyan magas, mint a kazuárok röppályája. A tárgyi tévedéseidre adott válaszaid számáról mintázta Borsos Miklós a Clark Ádám téri alkotását.
Pedig nem nehéz, csak nem figyelsz! Két törvény létezik igazán, az egyik, meg a másik. És az egyikből, következik a másik, tehát ez egy spirál. Erről olvasd el dr. Mártás Bianka nőgyógyász írását. Minden spirál egy lyukba fut, ezt már az ókori görögök is tudták - csak amikor leírták, kihagyták belőle az 'e' betűket. Emiatt születnek kommunisták. Tehát, ha a megfelelő funkciója szerint figyeled az óra járását, meg a nézését, akkor az is egy spirál. Véletlen? Aligha, csak ezt a CERN-ben sem merik beismerni. Na, erre kössél fagyit nagyokos!
MrEnderby 2017.06.01 17:25:07
@NETSi: @Atomic Warning: Búvárruhában nem lehet pipázni a víz alatt!
MrEnderby 2017.06.01 18:30:23
@NETSi: „Nem értjük hogyan történhetett, hiszen egész héten böjtölt és imádkozott.”
@Atomic Warning: Nyertél :)
Újabb éhínség kezdi nehezíteni a főhősök életét, akik ezért idegen földre migránskodnak, ahol vendégszeretően fogadják őket. Itt ismét becsapják és veszélybe sodorják vendéglátóikat, amiért megint egy vagyont és földeket kapnak. Újfent verseny indul sivatagi kutakért, ami után megint kiegyeznek a…..
MrEnderby 2017.05.13 13:19:52
@Jakab.gipsz: Végre! Hiszen éppen erről szól (többek között) a Scripture Watch, hogy olyan állításokon, hiedelmeken alapszik több vallás és világnézet, ami egy tízéves forma kisfiúnál is kiveri. A biztosítékot.
Amúgy mit válaszolt nagyapád?
Az élet a Cumberland-hegység árnyékában pontosan úgy fest, mintha olyan hithű és istenfélő emberek, mint Dr. Howard A. Kelly, Dr. W. W. Davis tiszteletes, Richard H. Edmonds és Henry S. Dulaney ideálképei valósággá váltak volna: magyarán olyan vidék ez, ahol a keresztény hittérítők száz százalékos…..
MrEnderby 2017.05.03 14:00:13
@NETSi: Értem. Amiatt is érdekes a fenti kérdés számomra, mert Scopes életrajza szerint később megkeresztelkedett, méghozzá a katolikus vallást vette fel. Ezt persze azt a költői kérdést is felveti, hogy korábban miért nem volt? De tudjuk, hogy Kentucky-ból származott, ami nem tartozott az ún. Biblia övbe.
Másrészt pedig az is érdekes, hogy tudományos kérdéseket nem polgári bíróságokon szoktak megvitatni. Ellenkező esetben a bíróknak a jogi doktori címen más, szakirányú doktori címmel is illene rendelkezniük, és akkor az esküdtekről ne is beszéljünk...
"Orrt mi csináltunk neki. Meg kalapot is. De attól boszorkány!" :)
MrEnderby 2017.05.09 21:24:42
@Jakab.gipsz: Valóban meglepő és mulatságos lenne, miután az elmúlt kétezer évben nem sikerült, pedig próbálták... erővel, vérrel.
Ugyanakkor itt nem pusztán egy szócsatáról van szó, nem két szónokot kell egymásnak ereszteni, ki bírja jobban. Az ateizmus a tudományos eredményekre hivatkozik, tényekre és bizonyítékokra. A vallás ezzel szemben babonákra és hiedelmekre, vak hitre.
Annak viszont örülök, hogy érted mit beszélsz, mert így legalább egy valaki van, aki ezt elmondhatja magáról.
Én csodállak. És ha több évezreddel ezelőtt találkoztunk volna, akkor szobrot faragtam volna neked és imádnálak. Vinnék neked ajándékot, és tudnám, hogy a szellentésedtől hajlanak a fák, könnyeid öntözik a termőföldet, te vagy a növények levéltelen föld alatti része. Ott vagy mindenhol. Ott vagy a fában, a kőben, de leginkább a ház mögötti kis gödörben.
Gyanítom, hogy a hitetlen Scopes mai forró délelőttön kezdődő pere leginkább ahhoz a tárgyaláshoz hasonlatosan fog zajlani, amit nemrég egy szesztilalmi ügynök túlkapásai miatt folytattak le Union Hill városában: vagyis az ítélkezési jog és gyakorlat lehető legszigorúbb, betű szerinti figyelembe…..
MrEnderby 2017.04.25 22:54:03
@Jakab.gipsz: Az emberfeletti ember (amit egyébként így kell írni) Nietzsche filozófiájából származik, Gilles Deleuze tőle vette át. De ne foglalkozz vele, ez ilyen unalmas, bagatell apróság, mint a tények általában, amiket gyermekded könnyedséggel haladsz meg.
Majomper pedig csak egy volt, felesleges többesszámban írnod róla. Áh, már megint ez a fránya valóság.
Viszont kérdeznék valamit. Hallottál te valaha Rita Priest-ről? Ismert angol agroöko-antropológus volt a XIX. században. Ő mondta, hogy "jovi jovi jasper", ami magyarul kb. annyi, hogy "istenem, istenem, te ázott kutya". Nem tudom, érted-e ennek az emberkeresztmetszeti jelentését?
MrEnderby 2017.04.26 16:44:25
@Jakab.gipsz: Régóta sejtem, hogy hozzászólásaidban nem a konzisztens tudás dominál, hanem azok az ingerek, amik éppen érnek, közbeszédben hallasz, vagy netán a Discovery tv-n láttad a minap. Gondolatmeneteid az első hozzászólásod óta olyan ívet írnak le időben, hogy a spektrumuk a végtelenbe és tovább tart. Egyetlen közös pont olvasható ki kommentjeidből, az, hogy komplett hülye vagy.
Ami Nietzsche, az Nietzsche, hiába kanyarítasz ide egy szintaktikailag és szemantikailag is kibogozhatatlan szóáradatot, ami tárgyi tévedéseidre semmilyen magyarázattal nem szolgál.
MrEnderby 2017.04.27 08:47:00
@Jakab.gipsz: Az igazság az, hogy mi nem vagyunk kommunisták. Ezt te találtad ki, hogy aki ateista, az kommunista, na meg tudatlan, ostoba, csupasz majom.
A kis expozédba ha a kommunista szó helyére betesszük a történelmi egyházak bármelyikét, akkor is igaz lesz. Ezek a gaztettek az emberiség bűnei, de vannak, akik ideológiák és vallások mögé bújva büntetlenül megtehették, megteszik ma is.
Tehát: nem vagyunk kommunisták, nem azokat az eszméket védjük mint "harcos" ateisták. A vallások nevében pedig ugyanúgy gyilkoltak és gyilkolnak manapság is kéjjel, mint írtad. Több ember halt meg vallási ideológiák miatt, mint ahányat például a kommunisták öltek meg.
Gúnyolódni pedig azért gúnyolódunk, mert kiváló alany vagy. Tudálékos, izgága és dacos. Állításaid nélkülözik a kognitív gondolkodást. Zavarosak, csapongóak, látszik, hogy úgy guglizod össze a mondandódat. Van valami megismerhetetlen világképed, ami olyan, mint az 1x1, de senki nem érti. Más blogokban való hozzászólásaidba is beleolvasva egyértelmű, hogy a konteódba bele nem illő tényeket egyszerűen ignorálod (ahogy az érdemi válaszokat általában), majd valami homályos szóvirágot kanyarítasz. És még az sem állíthatjuk, hogy legalább következetes lennél. Mondjuk ez meglepő is lenne, annak tekintetében, hogy mennyire kuszán zavaros minden gondolatod.
A tengeri ökoszisztémát nem tanulmányozom napi szinten, de a kiragadott példád nem mond ellent az evolúciós elméletnek. Viszont semmit nem tesz hozzá a konteódhoz, megint nem tudtuk meg, hogy az a mindenki által ismert, ám mégis megismerhetetlen 1x1, amit nem értenek a tudósok se. Csak te, te kis szteganografikus zarathusztriánus.
A nagy küzdelem előestéjén Dayton városát émelyítő kételyek gyötrik. Öt-hat héttel ezelőtt, amikor a hitetlen Scopest jelképes kalodába zárták, még nyoma sem volt bizonytalanságnak e derűs völgyben. A városatyák akkor egy emberként lendültek támadásba: felcsillant előttük a váratlan, már-már…..
MrEnderby 2017.04.25 22:10:01
@Jakab.gipsz: Egyszerűen lenyűgöz, ahogyan a tényeket nagyvonalúan figyelmen kívül tudod hagyni, vagy máskor Uri Geller módjára a magad vélt igazsága felé hajlítani. Ez a "nem tudtok megingatni, mert lófaszt sem értek a világból" típusú karakter annyira jól áll neked, hogy nálad szebb, az ostobaság posványából kihajtott virágot nem ismerek. Tudásod nem létéből fakadó, tudományokat tagadó, ám terminus technicusait használó szóvirágaidból szárba szökkenő bimbók édesen pezsgő borzongással pukkadnak szét fejemben, ahogy szétáramlik gondolataidból a híg fos...
MrEnderby 2017.04.26 16:42:33
@Atomic Warning: Úgy tűnik, téged néhány stadionnal nem lehet levenni a lábadról :)
MrEnderby 2017.04.26 19:12:08
@Atomic Warning: Kisvasút nem érdekel? Hm?
Amikor nagyszerű köztársaságunkban újabb botrány tör ki, az jellemzően gyorsan maga mögött hagyja valós okait és lényegét, és rögvest alámerül az irrelevanciák és a képmutatás tengerében...
MrEnderby 2017.04.08 08:06:23
@Atomic Warning: Társadalmi, szociokulturális szempontból valóban. Erre bőségese magyarázat a szovjet "védőszárny". Szerencsére a technológiák és a műszaki tudományok terén ez nem igaz, még akkor sem, ha a szovjet időkben nem lehetett legálisan a nyugati fejlesztéseket követni, behozni.
MrEnderby 2017.04.08 11:02:57
@Atomic Warning: '10-ben nem, persze. De utána Trianon letaglózta a nemzetet és a gazdaságot, amire jött az egyetemesnek mondható gazdasági válság is. Egyenes út vezetett a revíziós törekvések és az újabb háború felé, ami jött is. Utána meg a szovjetek. Ezért én nem annyira csodálkozom, hogy a kiegyezés utáni néhány évtized szellemisége az utolsó vonzó, kívánatos és önálló világkép. Azt persze én sem állítom, hogy ez jó így.
Ami technológiákat illeti, egészen biztos vagyok benne, hogy nem csupán felhasználói vagyunk, hanem igenis élenjáró fejlesztői. A legnagyobb műszaki cégek világszerte alkalmaznak magyar mérnököket, amellett, hogy egyes kutató-fejlesztő részlegek pedig hazánkban működnek. Jól lehet, társadalmunk meghatározott részei (az előző Mencken bejegyzésből megismert "halhatatlan söpredék") valóban olyan, amilyennek lefested. De ilyen réteg mindenhol van a fejlett kultúrákban is.
A Tennessee-i evolucionista közelgő peréhez hasonló kutyakomédiák, ha más célt nem is szolgálnak, legalább drámaian felhívják a figyelmünket arra, hogy a felvilágosodás gondolkodásmódja csupán az emberiség szűk körében terjedt el viszonylag egyenletesen...
MrEnderby 2017.04.01 11:26:20
@Atomic Warning: Ezen a country-s kijelentésen én is elmerengtem. De egyébként mit várhatnánk egy szcientológustól... Ráadásul úgy próbálja beállítani, mintha mai téma lenne: "mint a mostani Tennessee-cirkusz", pedig nem is. Na!
Mellesleg nemrég láttam a Micimackó kalandjai című filmet, és így most már teljesen világos mi mélyen igaz, hogy az meg ez meg ez meg az. Az pedig szemenszedett hazugság, hogy Malacka KKK tag lett volna. A szerző rendkívül tájékozatlan, rosszindulatú és tárgyi tudása a vasúti közlekedés terén meglehetősen hiányos.
MrEnderby 2017.04.02 21:11:10
@Jakab.gipsz: Kedves Gipsz ügynök! Hozzászólásodat olvasva ismét kiérdemelted ezt a megszólítást. Te tipikusan az az ember lehetsz, aki szereti a viccet, csak nem érti.
Ezért kénytelen vagyok kiírni, hogy miszerint NETSi szcientológus lenne, az csak egy vicc volt részemről. Érted? Vicc. Nincs valóságalapja. Mint ahogy annak sem például, hogy Darwin kedvence Madonna lett volna...
Bazzeg, a te fejedben akkora űr van, hogy űrhajó kell hozzá!
Fegyveres harcok idején rendszerint a békéltető jár a legrosszabbul - tartja a keserű, régi mondás. E klasszikus alapvetés igazságát mi sem illusztrálja érzékletesebben, mint a Tennessee-i pedagógus esete, akit a minap azért jelentettek fel, mert az evolúcióról tanított az iskolában...
MrEnderby 2017.03.27 11:50:44
@ivangroznij: Még mindig nem tudatosult benned, hogy ez egy fordítás? A komplett szöveg az, amit a szerzője 1925-ben írt. Így a "minap" is természetesen 1925-ben volt. Ezt nem a fordító ferdíti el, mintha tényleg tegnap lett volna, csupán te nem érted.
MrEnderby 2017.03.27 11:52:37
@pkfjb: Én értem a tréfát :)
MrEnderby 2017.03.27 19:53:57
@ravens01: Ha van egy kis időd visszatekerni ezt a kommentáradatot, akkor kérlek, tedd meg. @ivangroznij: két próblémát vetett fel. Az első az volt, hogy a blogger mai témaként adná elő ezt az írást. Erre írtam, neked is, neki is, hogy ez egy 1925-ös cikk fordítása. A másik problémára pedig feltettem a kezem, én is elismertem, hogy a Lutheránusok kapcsán felmerült evangélikus vs. evangéliumi nem ugyanaz. Ezek után szépen megkérlek, hogy pikírt stílusoddal ne próbálj engem sarokba állítani! Elhiszem, hogy a nagy szópárbajban nehéz minden hozzászólást elolvasni, de legalább azokét olvasd el, akikbe bele akarsz rúgni! Köszi.
„Ami az evolúciót illeti, az esküdtszék még nem döntött.” - mondta ifj. George W. Bush amerikai elnök 2000-ben, miután felvetette, hogy az iskolákban az evolúciót és a biblikus teremtéstörténetet egyenlő időben, méghozzá egymás alternatíváiként kellene tanítani. Az ex-elnök szavaira reagálva Lewis…..
MrEnderby 2017.03.22 07:51:55
@Jakab.gipsz: Szerintem sem akar csitulni, de én úgy vélem, ez benne a jó. Szomorú lenne, ha nem beszélnénk, nem beszélhetnénk ilyen és ehhez hasonló kérdésekről.
Én nem vagyok vallásos, ezért számomra Ferenc testvér és II. János Pál testvér "megingásai" a józanabb gondolkodás térnyerését jelentik. Úgy vélem, felismerték, a végtelenségig nem ragaszkodhatnak olyan dogmákhoz, melyeket az élet / tudomány egyértelműen cáfolt.
Ábrahám 137 éves kora felett újranősül, fiúkat nemz, majd meghal. Rövid időre feltűnik a színen az elsőszülött Izmael is, ám Izsák örököl mindent. A meddő Rebeka aztán ikerfiúkat szül, akik közül az egyik egy tál vöröslencséért eladja elsőszülötteknek járó jogait a másiknak. Eseménydús fejezet...
Nagyszerű korunk legkülönösebb társadalmi konvenciója szerint az emberek vallásos vélekedéseit minden körülmények között tisztelni illik. E paktum dicstelen hatásai, felteszem, mindenki előtt világosak...
MrEnderby 2017.03.06 17:57:22
@sírjatok: Valóban, az ateisták kevesebb gyereket vállalnak, így a prognózis szerint népességarányos számuk csökkenni fog.
Azzal viszont nem feltétlenül értek egyet, hogy az evolúció szempontjából hátrányos. Az egyedfejlődés nem a generáción belüli utódok számától függ, szerintem.
Az Észak-Korea jó példa, lenne, ha a kommunista Kína nem hasítana. Miközben az übervallásos afrikai, dél-amerikai népek az ún. harmadik világot adják. Nyilván ennek összetettebb magyarázatai is vannak, a lényeg, hogy mi is tudunk ütős ellenpéldát :)
Ami az utolsó hozzászólásod illeti, az én meglátásom szerint igenis releváns. A mai élő vallások igen rosszul viselik a kritikát. Gondolj csak a Mohamed karikatúrákra, hogy én is egy szélsőséges példát említsek.
Vajon merre van a halott istenek sírkertje? Gyászolják őket? Öntözi sírhantjaikat bárki is?..
MrEnderby 2017.02.27 20:56:02
@Mormogó Momotor: Ahogyan Atomic is említi, a cáfolatok nagy száma miatt gondoljuk, hogy a tévedésből képzelt, vagy képzelgésből tévedett (ezt a részt én sem értettem) isten nem létezik. És a fenti írás is azt példázza, hogy mennyi tévedésből képzelt isten ment már a kukába. Nagyon erős a gyanúm, hogy a tiéd is a listára fog kerülni, legyen a neve bármi is. Sorry.
Sára meghal, Ábrahám pedig sajátos egyezkedésbe kezd az általa kiszemelt temetkezési helyről...
Ábrahámot arra utasítja az Úr, hogy fogja a fiát, Izsákot, és vizslató tekintetektől távol mutassa be égő emberáldozatként. A százvalahány éves apuka pedig kérdés nélkül teljesítené a parancsot, elő is készít mindent, ám az utolsó pillanatban egy angyal közbelép, és közli Ábrahámmal, hogy az egész…..
A száz éves Ábrahám teherbe ejti a kilencven esztendős Sárát, aki fiút szül. Aztán Sára örökségféltésből elkergetteti Ábrahám másik fiát, Izmaelt, és annak édesanyját is, akik majdnem odavesznek a pusztaságban. Az előző fejezetben megtévesztett és veszélybe sodort Abimelek pedig szövetséget köt…..
MrEnderby 2017.02.08 07:40:14
@Jakab.gipsz: Kedves Gipsz ügynök! Azért foglalkozunk a témával, mert a vallás és a vallásos megfontolások a mai napig átszövik a mindennapi életet. Politikai, gazdasági döntések alapulnak rajta, miközben máshol embereket ölnek a nevében mind a mai napig. Pedig az elmúlt évszázadok során, amióta a tudományok kikerültek a vallás béklyója alól, számtalan cáfolat született a vallások babonás és nem egy helyen barbár, embertelen szokásaival, kijelentéseivel kapcsolatban.
Nem mellesleg, ugyanannyi jogunk van kifejteni itt a véleményünket, mint neked. Te minek jöttél egy ateista blogra kommentelni, ha nem bírod a gyűrődést?
Az értelmezhető kérdéseidre pedig mertünk és küldtünk válaszokat, sajnálom, hogy nem vetted észre őket.
Most is írtál olyat például, hogy a diplomás barmok baxtak el minden civilizációt. A válaszom a következő: Egyfelől kijelentésed alapján, aki diplomás, az egyenlő az ateistával. Másrészről pedig az emberiség története során rengeteg civilizáció dőlt meg és tűnt el. Nagyon vicces állítás, hogy például a maja kultúrát a diplomás ateisták baxták el.
Hozzászólásod elején azt írtad, hogy a biblia történetét hajdanán félreértelmezték, nincs is szükség hozzá istenre. Mi ugyanezt mondjuk az első pillanattól kezdve. Csak mi közben nem csesztetjük a zöld rácsos kaput a titokzatos x-et keresve, mialatt a háttérben armageddon mezeje körül fakó lovasok vágtáznak.
MrEnderby 2017.02.09 12:29:12
@Jakab.gipsz: Kedves Gipsz ügynök! Kétpólusú lennék? Nem. :) Ez egyébként ehető? Na, félre a viccet! Alapvető fontosságú implementálni a felvállalható szegmentumokat. Kreatív módon kell racionálisan végiggondolni a halmazelméleti vallásos megtérülést. Az ontológiai kontextusokat formállogikai alapon kellene tiszta lappal kezdeni a tudatos koncepcióhoz. Ehhez pedig belső kommunikáció révén kell növelni a funkció-specifikus tudományosságot. Nem elég megragadni az antropológiai versenyhelyzetet, hanem próbáljuk meg felszabadítani a szárnyaló mérföldköveket, és az eddigiek szerint opponálni a kultúraidegen technológiákat.
MrEnderby 2017.02.10 08:34:18
@Jakab.gipsz: Kedves Gipsz ügynök! A Marxizmus okozta bűnökért elvileg már bocsánatot nyertünk a titokzatos x halála által. Bocsi. Én egyébként nem Marxoltam össze semmit, csak ott álltam hátul a zöld rácsos kapu mellett. Nem igazán tudom mit csináltak közben Marxék, mert tőlük kicsit jobbra, armageddon mezeje körük fakó lovasok vágtáztak, azokat figyeltem.
Igazából sosem izgultam nagyon, mert tudtam, hogy jön majd valaki, nem tudom kicsoda, mindegy is mi a neve, de mivel az x már foglalt, legyen mondjuk Gipsz Jakab. Szóval jön és felsorol majd mindent, amit senki sem tud ezen a földön! De olyan logikusan, érvekkel alátámasztva, hogy dobhatjuk ki az összes fizika, matematika és történelem könyvet, mert mind hazudik.
Ilyen csúnya lebukás után már kénytelen vagyok bevallani, hogy a világ megrontásán fáradozok. Szövetségeseimmel együtt akkora hatalmat birtoklok mint egy ház. Egyház. Érted? Jó vicc, nem? Sajnos hatalmunk azonban eltörpül üldözési mániád mellett... És ezért gyűlölünk téged :)