Regisztráció Blogot indítok
Adatok
momis

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Egy nap a városban blog rendszeres olvasói kívülről fújják már András történetét, úgyhogy a következő bekezdés csak az újaknak szól, a rutinos olvasóink meg ugorjanak a következőre.  András egy hajléktalan volt a lakásom közelében, aki hiába élt az utcán,…..
Megvalósítjuk Reitter Ferenc korábban elvetett ötletét és bevezetjük a Nagykörútra a Dunát. Az amszterdami mintára megvalósuló csatorna és lagunahálózat forradalmasítja a főváros közlekedését, az elöntött Nagykörúton garantáltan megszűnnek a dugók. Ünnepnapokon a…..
Ebben a postban Chile történetének következő szakaszára lépünk tovább, az Augusto Pinochet vezette katonai rezsim időszakára. Pinochet a chilei történelem legellentmondásosabb alakjai közé tartozik: ugyanis a személyéhez kapcsolódó diktatórikus rendszer kezdeti időszakában…..
momis 2009.05.08 15:46:29
@Lodogi Pascal:

Hát én pedig nem szeretnék Svédországban élni. Ott hideg van :P

Viszont igenis szeretnék Chilében élni, sőt fogok is. És amíg nem próbáltad, addig nem tudhatod.

Lehet, hogy nem túl magas ott az életszínvonal, mégsem sopánkodnak rajta, teszik a dolgukat és kész. Kell dolgozni, igen, sokat, igen. És akkor mi van. Hogy lehet az, hogy ott még hírből sem ismerik a stressz fogalmát? Pedig legalább annyit güriznek, mint mi itthon és sokszor még kevesebbért. Ja és az érdekes rész az, hogy mikor ott voltam, nem igen láttam pl. hajléktalanokat, pedig sokfelé jártunk. A GDP még nem a világ se pro se kontra. Persze nem értek a gazdasági kérdésekhez (azért is nem ahhoz szóltam hozzá:)), csak az emberekhez de szerintem az legalább olyan fontos. Végső soron arról szól az egész. Azért én igenis szeretnék ott élni... :)

Az éhező gyerekekről meg azért nem vennék mindent készpénznek. Persze lehet, hogy vannak, itthon is akad néhány (bár én nem láttam se nem hallottam róla kint), de azért ez nem Afrika...
Salvador Allende Gossens (jobbra) és Augusto Pinochet Ugarte (balra), a XX. század második felének két leginkább meghatározó chilei politikusa.A bevezetésben abbamaradt történetünket ott hagytuk abba chilei részről, hogy kialakult az elnöki köztársaság a 30-as évek végére, és a…..