Regisztráció Blogot indítok
Adatok
woustie

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... avagy ha paranoiás vagy, attól még nem biztos, hogy esténként nem követ valaki.     A nagy összeesküvés-elméleteknek az a hibája, hogy a létrejött eredményt tételezik fel előre meghatározott célként. A történelem azonban nem így működik, hanem sok ellentétes…..
woustie 2009.05.07 23:43:22
@Fogadott Prókátor: Az Orosz Föderáció soha semmiféle hírszerzési adatot nem adott ki a Sobell-Rosenberg ügyben. A Szövetségi Védelmi Szolgálat levéltárai gyakorlatilag nem kutathatók. Ráadásul az egykori Szovjetúnió atomprogramja a mai napig az Orosz Föderáció államtitkának minősül. A GOST N1134-N1765 (zárolt) tartalmazza az Orosz Föderáció és Kazahsztán titokvédelmi sztenderdjeit a Szovjetúnió nukleáris programjával kapcsolatban, és ezen a betűsoron kivül minden zárolt, lényegében csak a Szövetségi Védelmi Szolgálat és a kazahsztáni nemzetbiztonsági tanács vezetői, illetve az Orosz Föderáció és Kazahsztán magasrangú állami vezetői tekinthetnek be az adatokba.

Spanyolország az egyetlen állam amelyiknek kutatható adatai vannak a Sobell-Rosenberg ügyről. Ennek a következő egyszerű oka van. Morton Sobellt és feleségét Helen Levitovot a mexikói titkosszolgálat ügynökei rabolták el Mexikóvárosban Miguel Valdes elnök tudta nélkül. A csoport vezetőjét Carlos Diaz ezredest később hazaárulásért letartóztatták, de megszökött és Franco Spanyolországában kapott menedéket. Diaz ezredes volt Ramon Mercadernek, Trockij gyilkosának összekötője, őt is az NKVD szervezte be, és később ő lett a KGB barcelonai rezidense. Ezek az információk ellenőrizhetők. Vajon miért akarta a szovjet hírszerzés Sobell és Rosenberg letartóztatását ? Sobell katonainak nem minősíthető anyagokat juttatott a szovjeteknek, jelentéktelen figura volt, Julius Rosenberg pedig csak szállítási feladatokat vállalt Sobellnek. A szovjet hírszerzés valószínűleg beáldozta Sobellt és Rosenbergéket, hogy a valódi hirszerzőit fedezze.