Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Straight

0 bejegyzést írt és 293 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Újra a ValóVilág villájában keresi az igazit Veronika (20)! A fiatal lány ugyanis Alekosz után egy lehetséges villalakót szemelt ki magának", írja a mai Blikk. A cikk így folytatódik: "A plasztikázott szépség a feleségkereső műsor után nem másra, mint Dukai…..
Straight 2011.08.23 21:44:00
@Cogito.t: Azért értsd meg a csatornát is. Profitorientált cég pénzt kell termelnie. Pontosan ahogy mondod ha nem lenne más pár év(!) alatt akár nem is 10-20 visszanőne a színvonal de ha ezt egy csatorna bevállalja még mindig ott lesz 100 másik aki készségesen ontja magából a szart. Innentől kezdve ezt pedig nem minőségi tv nek hanem (üzleti szempontból) szar műsorrendnek hívják. Ezt is figyelembe kell venni. Nem a tv ben van a hiba hanem az oktatásban. A tv csak kiszolgálja az igényeket. De attól még a te véleményedben is van igazság.
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
Straight 2011.02.02 00:24:32
A kettős állampolgársággal tökéletesen egyet értek amíg az a magyarországi letelepülés könnyítését vagy valami gesztus szerű dolgot biztosít a határon túliaknak. De a szavazati jogot nem szabad megadni azoknak akik nem állandó magyarországi lakosok ide fizetnek adót stb. És ezt a rendszeres kommentelő közösségnek kéne a legjobban érteni. A már sokszor felsorolt érvek mellett legfőképpen a kommentelőknek kell észrevenni azt a problémát hogy ha egy véleménynyilvánításnak nincsennek rám nézve következményei mennyivel más szemszögből látszik rögtön az egész ügy. Más a probléma megközelítése. Kommentelők hadai mondják meg a tutit a lehető legváltozatosabb fórumokon és olyan témákban ahol a tévedés súlyos következményekkel járhat (nem a kommentelőre nézve) és adnak olyan tanácsokat amik sokszor egymásnak is ellentmondanak és kötve hiszem hogy az adott komment írója azokat minden esetben képes lenne betartani. Ezek az ügyek gyakorlatilag bármik lehetnek. Könnyű a hitelkárosultak blogon leidiótázni a postolót és megmondani mit és hogy csináljon vagy a munkahelyiterror on porig alázni a levélírót a döbbenetes intellektusunkal és meggyőződésünkel hogy mi tuti hogy mindent jól csinálunk. Vagy ha egy nagyobb területre kiterjedő témát keresünk könnyű a wikileaks pártját fogni és az igazság kiderülését követelni ha nem kell (vagy legalábbis ezt hisszük) számolnunk az igazság kiderülésének árával.

Ugyan ez érvényes a határon túli magyarokra is. Ha ők azt hallják a hírekben hogy magyarország adósság problémákkal küzd akkor könnyen jut arra a megállapításra hogy akkor szavaz egy olyan pártra akiktől jó eséllyel megszorításokat kapunk mert az jót tesz az országnak fizetni meg úgysem neki kell. Vagy szavaz arra a pártra aki azt igéri hogy épít erdélytől budapestig egy 8 sávos autópályát és minden erdélyinek alanyi jogon biztosít autót hogy hazajárhassanak amikor kedvük tartja. Nagyon könnyű megmondani hogy mit kéne csinálni ha azt végül úgysem nekünk kell megcsinálni és a tévedés lehetősége sem nekünk árt. Ezt a kommentelőknek kéne a legjobban tudni.
Straight 2011.02.04 08:45:00
@tothh: Egy magyar inaktív keményen megszívja ha rossz kormány jön. Egy határon túli nem.
Miközben idehaza Selmeczi Gabriella kirobbanó örömmel jelenti be a „nyugdíjvédelmi program sikerét”, s abban az értelemben feltétlenül igaza is van, hogy a kormány – meglepetésre - a magánpénztári rendszer elleni támadás során csak apróbb sérüléseket…..
Straight 2011.02.01 19:22:05
Ma magyarországon gyakorlatilag egypárt rendszer van. És nem azért mer Orbán a patásördög vagy diktatúrát épít hanem azért mert a többi párt az emberek jelentős hányadánál oylan szinten vállalhatatlan hogy beszélni is bűn róluk. Az MSZP kómában az SZDSZ halott az LMP olyan mint a KDMP tudjuk hogy van de nem tudjuk hogy minek. Az egyetlen alternatíva a FIDESZ de ők is csak azért mert ha beismerjük hogy ők sem jobbak mint a többi azzal gyakorlatilag nem tennénk mást mint elismernénk hogy Magyarország a jelenlegi állapot szerint menthetetlen. Könnyű a maszoposoknak elismerni hogy az ő alternatívájuk szar. Könnyű a jobbikosoknak elismerni hogy vonáék mégsem biztos hogy vállalhatók lennének Azt viszont nagyon nagyon nehéz bárkinek is elismerni hogy a fidesz is megbukott a vizsgán mert azzal vége a dalnak, nem maradt más. Szerintem ezért nem zuhan drasztikusan a Fidesz népszerűsége és ezért nem hömpölyögnek emberek az utcán. Pedig gondoljuk csak végig mi volt az öszödi beszédben és a ráadott reakció?
-loptunk csaltunk hazudtunk
-TV székház, Budapest felgyujtása

-Fideszék a lopással nem fáradoztak. Egyszerűen elvették erővel a nyugdíjmegtakarításokat azután pedig kiálltak a nép elé és büszkén elmondták: A Nyugdíj Mentés (!!!) sikeres volt. Köszönjük.
-reakció: semmi

Kérdem én melyik a nagyobb pofátlanság? Lopni csalni és hazudni vagy pedig erővel elvenni a megtakarításomat elkölteni és miután már egy forint sem maradt belőle ezt a megtakarításom megmentésének nevezni.

Bár még mindíg reménykedem...
Sziasztok! Kevés szó esik ezen az oldalon a diákmunkáról, ahogy beleolvasgattam a blogba, talán egy.két posztot találtam ezzel kapcsolatban. Az én sztorim sem valódi diákmunka, mert nem egy szövetkezet ajánlott ki a munkahelyre, mégis kapcsolódik a témához, mert diák vagyok…..
Straight 2011.01.30 22:29:40
Nekem anno a "csicskáztatásra" volt egy nagyon jó módszerem amivel felül tudtam kerekedni a rossz érzéseken. Ha egy 8 órás munkaidőből 8 órán át így is úgy is folyamatos pörgés van akkor oly lényegtelen hogy az alatt a 8 óra alatt mit csinálsz (legalábbis 17 évesen szakma nélkül). A kedves főnöknő a saját pénzét herdálja amikor kávét takaríttat azzal az emberrel aki hasznos munkát is végezhetne helyette mert a pénzt így is úgy is (diákszövetség kell) megkapja és számomra teljeséggel lényegtelen hogy ugyanazért a pénzért papírokat helyezek át a pontból b pontba bevásárolok a főnöknek vagy kávét törlök fel az asztalról a munkaidőt ki kell tölteni az meg a főnök dolga hogy mi az a munka (bizonyos határok között). A fizetés megtagadására egyszerűen nem lehet okosat írni azon kívül hogy ne dolgozz feketén. Ha szembe jön velem egy idegen az utcán és pénzt kér kölcsön papírok nélkül és 1 hét mulva ugyanitt ugyanekkor megadja természetesen nem adok neki. Talán a post írója annyit megkockáztathatott volna hogy néhány ügyesen megválasztott iratot ha nem is elrejt de a "saját rendszere szerint" pakol el hogy egy hasonló jelenet után az iroda összes dolgozója 2 napig keresse azt a papírt mire meglessz. Sőt! Ha nem volt lejelentve akár el is vihetett volna pár iratot. Nem volt lejelentve nem dolgozott ott azt sem tudja miféle iroda ez ergo őt senki sem vádolhatja. Ezzel a helyzettel pedig az apuka sem tud mit kezdeni, ha csak nyárra kellett diák kisegítő akkor a jóisten sem bizonyítja rájuk hogy a lánya a fél nyarat ott töltötte. Valószínűleg bement az irodába legorombította a főnöknőt azután megivott egy sört, felvette a fapofát és kifizette a lányának a fizetését hogy lehetőleg ne egyik napról a másikra omoljon össze a kis rózsaszín mesevilág a lányában ahol még meg lehet bízni az emberekben.

@Sunder: A multikat én is két részre osztom. Ezért is lepődtem meg amikor sok fórumon láttam hogy az autógyártókat és hasonlókat hiányolták a multiadó listájából. Az egyik típusra jó példa pl az audi. Foglalkoztat egy rakás embert pénzt költ el nyersanyagot hoz be és készterméket visz ki miközben ezt a feladatot kisvállalkozó egészen biztosan nem tudná elvégezni (mármint az autógyártást). Munkahelyteremtés élénkülő kereskedelem és az már csak hab a tortán hogy valamennyi (lehet hogy arányaiban kevés de összegre sok) adót is fizet. A másik a tesco aki hasonló arányaiban kevés összegre itt csak soknak tűnő adót fizet és sokkal kevesebb embernek biztosít munkahelyet mint azok a kisvállalkozók akik ugyanezt a piacot kis boltokkal lefednék.
Straight 2011.01.30 22:56:51
@tris: Amit írtam a diákmunkára vonatkozik. Ha valaki hosszú távon szeretne valahol dolgozni alap elvárás hogy azt végezze amire szerződött.
Straight 2011.01.30 23:01:40
@röntgenszeműlány: Ha már ilyeneket írunk.XD A pacikat szerintem csak 16 éves koráig szerette. Nem írom le most mit szeret de std gyógyszerek lehetnek a hobbi költséges részei.:P
hogyvolt VV4 - 4X43 2011.01.27 10:00:00
Meredten nézem Andrison az övet, amit már John Travolta is sírva tépkedett volna le magáról a Staying Alive c. film jeleneteinek felvétele előtt, aztán lemondóan legyintek, tán még sóhajtok is. Amit mond, ugyanolyan érdekes, mint az, mit keres egy negyvenes pasin egy szegecsekkel és…..
hogyvolt VV4 - 4X36 2011.01.20 12:20:00
Másfél avokádó előttem a tányéron, fél rákenve az arcomra pár csepp citrommal, piros kombiné, AS Roma mez, világoskék, kissé kitérdesedett virágos pizsialsó, sízokni, a régóta, erre az alkalomra őrizgetett Leffe. Nem, nem bolondultam meg, ez a meccsnézős szerkóm, akkor most…..
hogyvolt VV4 - 4X35 2011.01.19 10:00:00
Engem különösebben nem zavar, hogy Lilut zöld erdei lénynek sminkelik és öltöztetik, az sem, hogy a fodrász ebből a rém egyszerű bubiból nem tud kihozni semmit, nagy ritkán böngyöröket, de szóljon neki valaki, hogy ne használja a tévétörténelmi pillanat kifejezést, mert…..
Straight 2011.01.19 23:58:42
hogyvolt VV4 - 4X34 2011.01.18 12:00:00
Balázs még a párbaj tüzében lobog. Teszi ezt macskabajszos masnira kötött bakancsban. Hihetetlen, de igaz, a következő jelenetben Zsófié lesz a főszerep, akinek, ha a szürkeség fájna, morfiumozni kellene. Nem tudom, Zsófi hogy csinálja, de egyszerre szürcsöl, csámcsog, ropogtat,…..
Noked-Lee (akitől az MSN-es modorosságok gyűjteményét kaptuk egy éve) csinált nekünk egy ilyet. Köszönjük szépen. A csöves, aki igazából nem is csöves- Jó napot, fiatalember!- Jó napot!- Elnézést a zavarásért, hadd mutatkozzam be, Grastyáni Timóteuszné vagyok, és én…..
hogyvolt VV4 - 4X31 2011.01.15 11:15:00
Szándékosan nem ülök kezdésre a tévé elé, így is hallom, mérhetetlen szeretettel és tisztelettel, lemondóan legyintek, úgy látszik, ez már így marad. Olivér borzalmasan kivan idegileg, soha nem találjátok ki, miért. Mert hiányzik neki a szerelme. Meg a családja, meg a kinn…..
Straight 2011.01.15 18:52:06
@Lotyó Bridzsida: Ha jól tudom vagy szilikon implantátum vagy sóoldatos zsákocska vagy zsírszövet mondjuk pl. a seggéből.
hogyvolt VV4 - 4X30 2011.01.14 09:00:00
Lilu szürke farmerja lassan magától megállna a sarokban, esküszöm, ma szakítok időt és megnézem, mi a tavaszi-nyári divat, mert az oké, hogy én a férjem kinyúlt xxl-es kapucnis felsőjében ülök, erősítve ezzel a „legyél mindig csinos feleség otthon” mozgalmat, de…..
Az iPhone 4-gyel fantasztikus minőségű videókat lehet készíteni, részben erre is épül a termék marketingje. A gyártó úgy döntött, hogy ezt  be is bizonyítja, megkeresték az Oldboy és a Thrist rendezőjét, Park Chan-wookot és felkérték arra, hogy forgasson egy rövidfilmet…..
  Az egyik (felesleges) ütésből a másikba beleálló Orbán-kormány talán legvitatottabb intézkedése a magánnyugdíjpénztári rendszer kvázi ellehetetlenítése, az eddig odaáramló pénzek visszairányítása az állami, felosztó-kirovó rendszerbe. Hogy ez szerintünk komoly baj,…..
Straight 2011.01.10 15:46:31
MTI 2043.04.16:
A nemzeti együttműködés kormánya ma havi 1,5 millió HUF ra emelte a havi nyudíjat ezzel együtt pedig bevezette a 20. havi járandósságot is. Bár ezzel együtt a nyugdíjkorhatár ismét emelkedett 130 ról 131 évre a nyugdíj adó pedig a teljes bruttó jövedelem 60 ról 73% ra a teljes adóterhelés magyarországon így 121%. Neves közgazdászok figyelmeztették a kormányt hogy hagyjon fel a nép felelőtlen hitegetésével ugyanis már a legtöbben felélték tartalékaikat és a bankok álltal újonnan kínált adó-hitelt vettek fel mert mint O.V. elmondta a kommunista ármány és rongálás eltakarításához idő kellett, ez megtörtént a múlt hónappal bezárólag innentől csak az együttműködésre és az észveszejtő ütemű fejlődésre kell koncentrálni úgyhogy egyet ért az adó hitelek felvételével mert mire elkezdik azokat törleszteni addigra már jó lessz.

Megölték magyarország legidősebb 130 éves lakosát Mari nénit így már bizonyos hogy hazánkban legalább 5 évig nem lessz nyugdíjas. Mari néni Jövő héten ünnepelte volna 131. születésnapját és ezzel a nyugdíjkorhatár elérését bár a nyugdíjkorhatár alakulása az utóbbi 40 évben követte mari néni korát eddig sosem sikerült elérnie azt. (legtöbbször születésnapja előtt 1 héttel emelkedett a korhatár) Mari néni halála előtt többször szolt hozzátartozóinak hogy mint ha Orbán Viktort látná néha elosonni az ablaka alatt és néha gonoszan rá is bámult.
Volt már néhány olyan poszt, amiben központi szerepet játszott az irányjelző használata, de ahogy kicsit lejjebb FK is írja, átfogó, részletes poszt még eddig nem született, ami oktató jelleggel vesézné ki az indexhasználatot. Rendszeresen olvasom a blogot, és ha jól tudom,…..
Straight 2010.12.30 10:12:39
A következő esetek többször is megtörténtek. Szeged debrecen útvonal 47 es főút utolsó 40 km. Ez az út nekem már hosszúnak számít. kb 230km. Tapasztalatból tudom hogy az utolsó szakaszon már nagyrészt felesleges előzésbe kezdeni mert elég nagy forgalmú és nem valószínű hogy 2-3 percnél jobban lerövidítheted az utadat. Naszóval. 1: Kocsisor előttem megy kb 50 el lakott településen kívül. Nem idegesítem magam biztosan valami traktor megy elől attól az 50 elég jónak számít, várok. Én következek előzésben amikor látom ám nem traktor az első kocsi hanem egy audi TT sétakocsi üzemmódban. Hosszú út végén ez jó érzéssel tudja eltölteni az embert. 2: Előzőhöz hasonló kocsisor elején traktor én jövök az előzésben mögöttem kamion meg kb 10 autó. Index tükör holttér kihúzódok csikorgás dudálás. Egy csodajárgány egyszerre kezdte el ekőzni az egész kocsisort kb 180 al. 3: 1db autó előttem indexel balra kanyarodni készül látótávon belül senki sincs. Lelassít. Én is. Még jobban lelassít, majd még jobban majd megáll. Majd olyan ütemben hogy nagymamám gyalog legyorsulja bekanyarodik. 4: körforgalomban driftelve jobbról előzés. (ez csak 1x esett meg de utánna 10 percre le kelett álnom hogy magamhoz térjek) 4: Körforgalomban 30 ra lassít (ebben nincs hiba) majd utánna 60s alatt éri el a 60 at. Megelőzöm, megyek a dolgomra (kb 100) 5 perc múlva megelőz a következő kanyarnál megint 30 itt már nem előzöm vissza majd kerek 4 perc alatt értre el a 100 at és szép lassan otthagyott.
A médiahatósághoz panasz érkezett, valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott "egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású" Ice-T számot. Az NMHH ezért most vizsgálatot…..
Varánusz Aláírod, Pali? 2010.12.29 08:00:00
Nagy nap ez a mai, Feleim! Vigyázó tekintetünket a Sándor Palotára vessük és figyeljük, hogy ébred a Nemzet Tolla a mai napon. Eljött a nap mikor döntenie kell: tökös legény lesz végre, vagy pöckölhető fejű vásári figura. Kiteszi az országot EU elnökségesdivel együtt…..
törökgáborelemez 304. Vagy-vagy 2010.12.27 20:06:21
Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a…..
Straight 2010.12.28 10:45:51
Azért a saját felelősségünket sem szabad lekicsinyleni. Szemernyi kétségem sincs affelől hogy ha a fidesz azzal kampányol hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan a 800000 rokkantnyugdíjas elfogadhatatlan és ezzel valamit tenni kell és ez akár fájhat is egyeseknek, hogy az adócsökkentést csak akkor vezeti be ha ezt biztonsággal meg is teheti nem hogy 2/3 os még feles többsége sem biztos hogy lett volna. A posztkomcsik és mindenféle megkövült förtelmek elűzését először azzal kell kezdeni hogy elfogadjuk a tényt a pénz nem Orbán Viktor királyi ülepén keresztül érkezik az országba.Amíg az igazság kimondása az emberekből utálatot és elfordulást vált ki ne csodálkozzunk a sok hazugságon. Egymillió munkahely azonnali radikális adócsökkentés nyugdíjasok helyzetének javítása. Csodás. Miből? Arról már nem szólt a történet. Amíg szavazatokat csakis látványosan betarthatatlan ígéretekkel lehet csak nyerni addig ne háborodjunk fel azon ha tényleg nem tartják be őket. Ezt a választások előtt is hangoztattam és ennek ellenére a fideszre szavaztam mert úgy gondoltam annyira idióták nem lesznek hogy ezeket a baromságokat az ország helyzetének a rovására betartsák (bejött) és örültem a 2/3 nak mert úgy gondoltam a fidesz stílusa elég agresszív (bejött) ahhoz és elég okos emberek ülnek a soraiban ahhoz hogy megfelelő mértékű hatalommal felruházva akár jó irányba is vihetik a dolgokat. (úgy néz ki nagyon nagyon nem jött be). És még mindíg a választások előtt mondtam hogy tőlem 1 év bizalmat kapnak hogy ha produkálni nem is tudnak semmit de valami értékelhető koncepciót felmutassanak és a kivitelezésébe belekezdjenek. Az 1 év hamarosan lejár és az elvárásaim nem teljesülnek, pedig én nem is a betarthatatlan dolgokat követelem. A fidesznek jelenmleg nem létezik alternatívája. Az istenadta nép a következő választásokra lesz szíves felfuttatni 2-3 pártot akik képesek azzal többséget szerezni a parlamentben hogy azzal kampányolnak amit jó eséllyel meg is tudnak csinálni. Legyen köztük liberális akik tudnak minket képviselni a piacokon, legyen köztük olyan aki a hagyományainkat és a magyarségtudatot képviseli legyen aki az újraelosztásban hisz jobban és legyen aki az öngondoskodásban. De a lényeg nyerhessenek választást azzal hogy azt mondják amit csinálni SZERETNÉNEK. De úgysem ez fog történni úgyhogy jövőre indulok a választásokon a legfőbbjóság címéért. El is kezdem a kampányt: Ingyenes BKV és MÁV 90% támogatás a MALÉV jegyekre. Társasági adó eltörlése. SZJA 50% os csökkentése. Államilag támogatott hitelek hitelbírálat nélkül a mindenkori jegybanki alapkamattal megegyező THM el. 13. havi és 14. havi nyugdíj illetve a havi nyugdíj egyszeri 40% és 3 havonta az infláció+5% al történő emelése. Családi pótlék 250% os emelése. Véleményem szerint ezeknek a pontoknak a megvalósítása az adófizetői kedvet oly mértékben emelik hogy az ország bevételei nőnek és a gazdaság soha nem látott mértékben szárnyalni kezd.
Straight 2010.12.28 12:37:06
@Hepci: Én nem hinném hogy a szavazás ignorálása lenne a megoldás. Ez a kényelmes megoldás. A helyes döntés az lenne hogy elolvassuk a pártok programjait és az alapján hozunk felelős döntést és ha a közvéleménykutatók azt mérik hogy az embereknek a valóságra van igényük akkor a valóságot is fogjuk kapni.
Jónapot kívánok, elteltek az ünnepek és a gyomrok, kezdetét veszi tehát a megszokott év végi Vastagbőr-szavazás (2008-as végeredmény, 2009-es végeredmény). Két kampány, két választás, két garnitúra, megszámlálhatatlan nyilatkozat, rengeteg milliárd, sok-sok büntetőügy,…..
A kormány rendre beleüvölti a nagyvilágba, hogy mi igenis magasról teszünk a nyugat-európaiak szempontjaira. Félő, hogy így előbb-utóbb egyszerűen le fogunk kerülni a mentális térképükről. Eredeti terveink szerint a mai napon, a karácsony előtti utolsó megjelenésünkkor a…..
Straight 2010.12.23 19:56:20
Én anno azt mondtam tőlem kapnak Viktorék 1 év bizalmat hogy egy olyan programmal álljanak elő ami jó logikus és végigvihető. A türelmi idő lassan lejár. Nem azt kértem hogy 2011 re kolbászból legyen a kerítés (ugye ők ezt a választások utáni napra ígérték) csak azt akarom hogy 2011 első hónapjaiban derüljön ki hogyan szándékoznak közelebb kerülni a célhoz.
@Tibike15:
Túlságosan fekete fehérben nézed a dolgokat.
Nem a nyugdíjak lenyúlása különadók stb a bajom hanem sokkal inkább a rendszer ahogy véghezviszik pontosabban annak a hiánya. Leegyszerűsítve a probléma kb úgy néz ki minthat Apuka levette volna a fia egyetemi taníttatására félretett pénzt és befizette volna belőle a rezsit az aktuális törlesztőt és még jól beivott volna belőle este ahelyett hogy pl. beruházott volna egy napelemcellába hogy csökkentse a rezsit előtörlesztett volna hogy csökkenjenek a kamatterhek vagy felbérelt volna egy könyvelőt aki rendberakta volna a szétzilált pénzügyeket. Vagyis a pénzt "elvették oszt elköltik" ahelyett hogy strukturális reformokra költötték volna.
Varánusz A Szíjon túl 2010.12.18 08:00:00
Tegnap este döntősorozatának utolsó állomásához érkezett a Megasztár 5. Az a sorozat, aminek először kellett szembenéznie a népszerűségi versenyben egy külföldről vett, és onnan minden elemében ki és lemásolt szériával, az X Faktorral. Rá is fért a formátumra egy…..
Az ember hölgyismerősei aggódva posztolják fácsén, hogy az egészségügyi tárca nem ad pénzt abortuszra, eközben az alkotmány tervezet - amely valamilyen KDNP-s házifeladat lehetett - alaptörvényi szinten rögzíti, hogy az emberi életet fogantatásától védjük. Melegházasság,…..
Straight 2010.12.15 19:00:14
A rossz népesség/erőforrás arány (világszinten) két dologra utal. 1: Az ember rendkívül sikeres mint faj.(sikeres faj nagy szaporulat. szimpla biológia) 2: Az emberiség pillanatnyilag bukásra áll mint önszabályozó rendszer.

Társadalmi frontvonalak pedig egészen addig lesznek ameddig több az ember mint az erőforrás. Ugyanis amíg többen vannak az emberek annál hogy mindenkinek jusson minden földi jóból addig a játék zéró összegű vagyis csak úgy juthatsz valamihez hogy azzal valaki másnak hátrányt okozol. Ez az élet minden területén így van. pl.: Lehetne azt mondani hogy mindenki minden szempontból egyenlő és fognák az összes fizetések összegét összeadnák elosztanák a lakosságszámmal és ezt kapná mindenki. Ez sokaknak jól jönne ki sokaknak meg rosszul de innentől kezdve a játék már technikailag nem zéró összegű. (ugye ismerős a mindenki dolgozik és mindenki hasonló fizut kap elv?) De ez rögtön felveti a kérdést hogy egy orvos miért tanul 6 évet kínkeserves munkával ha utánna annyit keres mint a napszámosjóska. (vagy nem jelentősen többet) Vagyis lehet egyenlősdit játszani de a tökéletesen egyenlő egyedekből álló igazságos társadalom nem létezik és működésképtelen lenne mert minden egyede egyforma ennélfogva rugalmatlan minden apró változás viharos következményekkel járhat. Illetve a tökéletesen egyenlő világ sem egyenlő. Ez egy ellentmondás. Ha mindenki mindenből azonos arányban részesül akkor elveszik a kemény munka értéke akik keményebben tanultak anno másoknál hátrányt szenvednek mert később kezdenek dolgozni és akkor sem kapnak kiemelkedő fizetést.

Ez egy rendkívül bonyolult rendszer és nagyon nehéz átlátni. A politikusok munkája pedig ezt a rendszert úgy kiegyensúlyozni hogy kellőképpen egyenlők is legyenek a tagjai ugyanakkor a megfelelő munka a megfelelő időben a megfelelő mértékben legyen honorálva és az így kialakuló társadalmi csoportok között lehetőleg ne legyen érdekütközés ne legyenek túl messze egymástól de mégis elválaszthatóak legyenek. Ezért mondom azt hogy politikus, parlamenti képviselő stb ne lehessen csak valamiféle jöttment gyökér jó beszélőkével meg egy érettségivel hanem min. 2 diploma társadalomtudományok és jog vagy közgáz. Eü miniszter orvos orvosi gyakorlattal + közgazdász pénzügyminiszter közgazdász tudományos fokozattal stb. Nem egyszerű a munkályuk épp ezért abszurd dolog azt gondolni hogy 300 jöttment barom (több kevesebb kivétellel) egy ilyen komplexitású feladatot el képes látni.
Straight 2010.12.15 19:14:11
@wwwkonyvlinehu: A G.Á. féle történet meg pofonegyszerű. Az álatvilágban elfogadott a bőven 10% feletti gyermekhalandóság az emberek meg mehetnek kórházba szülni.

Sry a neved egy link és nem enged postolni.XD
Straight 2010.12.15 21:24:41
@is: Ajjaj. Érdekes komment. Ha jól sejtem te nem vagy még az egészségügy környékén se. Egy korház tisztasága még csak távolról sem mérhető egy lakás tisztaságához képest. Súrolhatod a padlódat napestig vagy amíg el nem kopik még megközelítőleg sem lesz olyan tiszta mint egy kórház. Lehet hogy csúnyán néz ki de azok a helyiségei ahol ez számít nagyon keményen meg van határozva hogy mennyire kell tiszta legyen és hát... eléggé. Ez egyszerűen egy egyszerű lakásban egyszerűen nem megoldható.(pl. padlószőnyeg, fotel ágy azok amikből a büdös életben nem fogod kiirtani a port meg a baktériumokat)

Azonkívül pl. az esetek 1% ban a kis porontynak elakad a válla ami anyukának és a babának is akut életveszély és azonnal császármetszés kell. Ezek otthonszüléskor babástól anyukástól meghalnának és ez nem egy előre látható komplikáció ellenben bármelyik kórházban egy rutinműtéttel kezelhető. Ha jól tudom a születéskori halálozás bőven 1% alatt van. Ez így minimum duplázná az esélyeket. Most szerinted épésznél van az a szülő aki az otthonszülés romantikájáért és/vagy kényelméért a gyereke esélyét a halálra megduplázza?

Nagyon jó okai vannak annak miért kórházban történik a szülés. Az állatvilágban elfogadott a sok kis halott poronty az embereknél nem. Ezért szülnek az állatok otthon az emberek meg műtő orvos és megfelelő eszközök közelében. És akkor még nem is említettem miféle evolúciós hátrányokat vállalt az ember az intelligenciáért és a képességéért hogy kórházakat építhessen és orvosokat képezhessen akik a hátrányokból származó veszteségeket természetellenesen kicsire csökkentik.
A Fidesz-kormánynak a magánnyugdíjpénztárak elleni érvei után most 2010 öt legnagyobb belpolitikai csalódását szedjük listába, ahogyan mi látjuk. Tessék vitatkozni és szavazni! (Fotó: Kovács Attila/Index) 5. Schmitt Pál köztársasági elnökké választása Már az is…..
Straight 2010.12.15 10:27:50
@Kalmár: Én is ebben bízok. Remélem igazad lesz.

A fidesz szerintem kétesélyes játékot játszik. Vagy hős lesz vagy főgonosz. Ha hős akkor no problem legközelebb is megnyerik a választásokat ha pedig főgonosz akkor szavazati jogot adnak az egész kárpátmedencének és anélkül lesz meg a nyolcharmad hogy magyarországról bárki rájuk voksolt volna.
Kövér László ma újfent kinyilatkoztatott. A Fidesz fő ideológusa kilépett a parlamenti elnök szerepéből, és a lengyel szenátus elnökével folytatott megbeszélések utáni nemzetközi sajtótájékoztatón kijelölte a közeljövő főcsapását a hazai médiahatóság és a média…..
Straight 2010.12.13 10:38:35
@EMU: Meg kell védjem a post íróját. Tökéletesen egyetértek wikileakses nézeteivel. Más fórumokon már leírtam. Döntenünk kell. Nem élvezhetjük a jelenlegi rendszer előnyeit a hátrányai nélkül. El kell fogadnunk hogy a föld ennyi embernek nem tud az amcsihoz vagy akár a miénkhez hasonló életszínvonalat nyújtani. Ergo a gazdaság vagy szimplán az élet a földön zéró összegű játék amihez a titkok elengedhetetlenek. Assange szerintem nem terrorista hanem egyszerűen őrült hatalmas messiáskomplexussal. Normális az az ember aki arcát adja egy ilyen oldalhoz és bevállalja hogy a világ összes nagyobb titkosszolgálata és esetleg néhány terrorszervezet is élete végéig ülödzi?
A válságokat természetesen nem a hírek hanem a rossz döntések okozzák. Ez tény. Ugyanakkor az is hogy egy jól menedzselt válságot a lakosságnak észre sem kell vennie. Egy kipattanó wikileakses hír viszont garantálja a lehetséges kimenetelek közül a létező legroszabbat. Kit érdekelt volna a gazdasági világválság ha a bankok le tudják rendezni egymás közt és a legintenzívebb megnyilvánulás az lett volna hogy 1-2 hétig jobban mozognak a tőzsdék.
A politikusokat azért választjuk hogy az érdekeinket képviseljék az érdekünk pedig az hogy az életünk kényelmes legyen. A wikileaks kényelmetlen érzést okoz az ember igazságérzetének de a kényelmes élet összeomlása kényelmetlen érzést hoz mindenhol és mindenkor. És kétségem sincs affelől hogy ha valaki most az igazságérzetét választja az élete helyett a dolgok rosszra fordulása esetén gyorsan landolna az ellentáborban és szidná az amcsikat hogy nem oldották meg időben a problémát. hmm... Biztos az igazságérzet? nem. Ezeknek a dolgoknak a hétköznapi életünkre nincs sok befolyása. Ezzel az emberek egyszerűen a kíváncsiságukat és a vérszomjukat elégítik ki.

Ezt írtad:
"...nem a közlővel van baj, hanem azokkal, akik olyan világot teremtettek..."
Rendben. Javasolj jobbat. Tartalmazza a következőket: Ugyanennyi olaj jusson mindenkinek, ugyanennyi kaja jusson mindenkinek, ugyan ilyen erőfeszítéssel lehessen erőforráshoz jutni.(pl 1 havi munkabérért vehess egy közepes pc-t.), Fejlődjünk (ha nem is ugyanígy de min. fejlődjünk) a megszerzett javaimat költhessem el előre ha jónak látom.(lakás, kocsi, cégfejlesztés)

És végül egy fiktív történet. A wikileaks nyilvánosságra hoz egy dokumentumot ami egy amerikai diplomata üzenete fracniaországból ami arról szól hogy spekulatív támadást kell intézni a francia gazdaság ellen mert amerikának nem áll érdekében a gyors francia kilábalás a válságból. A franciák szövetséges hatalomból ellenségessé válnak az angolok és a németek is elfordulnak az usa-tól velük együtt az eu is. A kínaiak ezt az üzenetet biztonsági kockázatként beépítik az amcsi államadósság finanszírozásába. Az amerikai gazdaság meginog előbb néhány kisebb bank majd néhány gyengébb ország becsődöl. Az euro összeomlik a németek és a franciák éppcsak megússzák a bajt az összes többi európai ország vagy tönkremegy vagy a szélére kerül. Eközben folyamatos amerikai fenyegetés nélkül kitör a háború a közelkeleten stb stb stb. És ennek a történetnek nem feltétele hogy az eseményeket kiváltó hír igaz legyen.