Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kleinmeister

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sosem felejtem el 2009 egyik őszi délelőttjét. Az akkori barátnőm belvárosi garzonjában ülve, a jobb létre szenderült Radio Café műsorát hallgattuk, filmekről volt szó. Valami eszement vehemenciával és magával ragadó lelkesedéssel kiabált a mikorofonba egy meghatározhatatlan korú ember, az első…..
kleinmeister 2017.10.23 14:15:18
@Zalai Béla: a gyakorlat nem ezt igazolja. Lásd Puzsér esetét az Rtl. Reggeli műsorával, ahová meghívták, hogy nézettséget csináljon, ám olyan mértékben alázta a csatornát, hogy inkább lekeverték az adást. Tehát mégis a tartalom számított, nem pedig a nézettség.

Tudtommal azóta sem jelenhetett meg egyik hasonló műsorban sem, pedig a nézettsége -a fenti elmélet szerint - indokolná a szerepeltetését, csak hát nyilván tisztában vannak azzal, hogy mit kapnának.
kleinmeister 2017.10.24 10:55:37
@Zalai Béla: Rendben, ezt elfogadom. Még azt is, hogy a kereskedelmi médiának csak a nézettség számít.

Amivel viszont nem értek egyet: "Ha valaminek öngól ez, akkor a kritikának: kiszolgálja azt, amit kritizál, és az általa bírált tömegkultúra részévé silányítja magát."

Pontosítani kell ugyanis a szempontokat: a nézettség a csatornának fontos, a tartalom viszont nekem számít. A nézettség nem ördögtől való, ha minőségi tartalommal érik el, még tapsolni is fogok nekik.

Jelen esetre visszatérve, ha pl. az Rtl. úgy dönt, hogy meghívja Puzsért azzal együtt is, hogy kritikát fog kapni, akkor én le fogok ülni megnézni, mert értelmes mondanivalót kapok (akkor is, ha bulvár előadásmódban). Puzsér ez esetben valóban emeli a nézettséget, de ez attól még nem silányul tömegkultúrává. A kultúra ugyanis nem attól lesz silány vagy értékes, hogy milyen felületen jelenik meg. Bár lenne minden kereskedelmi adón nagyon nézett magaskultúra.
Az ember nem mindig csak szép vagy kellemes dolgokat lát utazás közben, hanem néha zavarba ejtőeket is. Életem egyik legfurcsább koncertje volt a nürnbergi Rock im Park, melyen a zenekarok a Harmadik Birodalom jellegzetes díszleteinek romjai közt tépték a húrokat, a Metallica fellépése után pedig…..
Nem mondható, hogy háborús filmekből ne lenne tele a filmművészet padlása, és pont a telítettség miatt tűnt merész vállalkozásnak a Betonzaj c. rövidfilm rendezője, Kovács István, valamint az utóbbi években hibázni nem tudó Köbli Norbert közös projektjének filmterve, amely az első világháborús olasz…..
Az, hogy mit akarnak a nők, az az élet egyik megfejthetetlen rejtélye. A férfiak szerint. Pedig a nőket nem is olyan nehéz megérteni, annyira nem is bonyolult sem a gondolkodásuk, sem a viselkedésük, sem a reakcióik bizonyos szituációkban...
kleinmeister 2016.11.09 09:51:59
@Ildikó40: Nem, nem a férfiak véleménye érdekel, kifejezetten arra vagyok kíváncsi, hogy a nők mit gondolnak, mire van szükségük a férfiaknak a párkapcsolatban.

Tehát azokat a közlékeny nőismerősöket kellene megkérdezni, és persze a te véleményed is érdekel.
reTarda nyolcvanöt 2016.04.19 15:00:38
A Kismisike, vágjátok a pici Bandi, nem kispályás. Minden valamirevaló tulajdonságot örökölt az őseitől, Iván, Vladimir, Benőke, meg a többi gyíkarc nagy örömére. Most ha kerti hupákolás van, vagy valamelyik agysebész elindul kirándulni valamerre és velük megy a Pokk család, akkor tutira megvan a…..
Barna hajú lányok Emilie Payet 2016.05.21 05:01:00
kleinmeister 2016.05.23 09:05:19
@...elmúlik...: +1

Ilyet kérünk még sokat. Aki pedig puncitotálra vágyik, az nézegesse a nőgyógyász.hu-t.
Férfiszemmel Férfisors 2016.05.11 11:23:55
Emlékszel? Milyen boldog voltál mikor végre összejött. Ott volt veled a kis kollégiumi szobádban álmaid nője és téged akart. Milyen szép volt. Minden nap szeretkeztetek. Bevállalós volt, és szenvedélyes. Ezen kívül együtt röhögtetek mindenen. Sokat buliztatok együtt és a haverokkal. Szinte mindenről…..
kleinmeister 2016.05.12 15:11:22
@whale: na de ha gyanú merül fel arra, hogy a gyerek nem az enyém, abban a pillanatban nyomom be a kérelmem a vélelem megdöntésére, amely összekapcsolható a válóperes eljárással. Erre a bíró ki is oktatja a feleket. Ebben a történetben meg csak néz maga elé a férj, hogy hát igen, nem az enyém, de azért fizetek jó kis gyerektartást, mert csak...
kleinmeister 2016.05.13 09:00:26
@whale: nem így van, a válókeresettel a gyerek származása iránti per összekapcsolható, tehát egy eljárásban döntenek, ergo, ha az derül ki, hogy nem a tied a gyerek, akkor tartásra sem vagy köteles.
Amerikai Plán Félvilág 2016.01.02 23:35:32
Szerencsésebb lett volna, ha a Szász-Köbli alkotópáros A berni követ bombasztikus sikere után nem vált irányt, s nem próbál meg Houdiniként kiszabadulni a bűnügyi filmek vonzásából - talán most egy pazar, a '30-as évek budapesti alvilágában játszódó, neo-noir hangulatú…..
kleinmeister 2016.01.03 14:09:54
Szerintem kifejezetten jó film született, amely kiemelkedik a napjainkban arcunkba tolt szórakoztatóipari termékek közül. A történet nagyon erős, többrétegű, amit igyekszik fátylanként fellebbenteni a rendező, bár valóban lehet sejteni előre, hogy mi fog következni, ez azonban nem ront a dolgon (vö. az amerikai "szuperprodukciók" kliséhalmazai). A karakterek tényleg lehettek volna kidolgozottabbak, de egyetértek az előttem szóló kommentelővel, ennyi időkeretbe ennyi lehetőség fért bele. Egyedül abban volt hiányérzetem, hogy erőteljesebben ábrázolhatták volna a fiatal cselédlány ingadozását a két világ, Elza és Rózsi között. A cselédlány szerelme a fiatal költő iránt egyáltalán nem felesleges, még ha nem is végigvitt szál, ennek eredményeképp döbben rá a lány, hogy Elza csillogó és tetszetős világa milyen következményekkel jár, és ezután áll a halálra készülő Rózsi mellé.

Kovács Patrícia alakítása sajnos tényleg nem sikerült, kifejezetten zavaró volt, hogy sok helyen szinte csak nyöszörögte a szöveget. Gryllus viszont talán a legjobb volt a filmben, ő jelenítette meg a legjobban a saját karakterének a tragédiáját, ahogy eljutott odáig, hogy megölje azt, akit szeret. Döbrösi egy-két hangsúlyozást leszámítva szintén jó volt, akárcsak Kulka (de hogy bámulatos lett volna, az erős túlzás).

A fényképezés gyönyörű volt, nekem a vágással sem volt problémám, megfelelő ritmusú volt végig a film, a lassítások a hangulathoz hozzátettek, nem értek egyet a hatásvadász jelzővel. A zene szintén telitalálat lett, a modernebb hangzással együtt.

Amivel egyet kell értenem a szerzővel, az a mai szleng indokolatlan használata, ami nekem is megütötte a fülem.

Én nem úgy ültem le, hogy szeretni akartam ezt a filmet, de a végére megszerettem, többször is nézhető, üdítően jó alkotás született.
Barna hajú lányok Denisa 2015.06.21 03:31:22
..
http://csajokespasik.blog.hu/2013/12/13/ne_kinozzuk_egymast..
kleinmeister 2013.12.13 10:29:47
@_Ω_: köszönöm, erre gondoltam. Most akkor már csak az maradt hátra, hogy a posztot kellene ezen elemzéshez konkretizálni.

Versenyt hirdetek.

Aki a legjobb "életszagú" posztot írja, az nyer egy ingyensunát. Aki esetleg már rendelkezik ilyennel, az egy felerezsit.
kleinmeister 2013.12.13 11:49:05
@Father Justice: az ember nem a nyereményért versenyez, hanem a győzelemért. Persze csak ha nem közgazdasági nézőpontból szemléli a világot.

Egyébként pedig ajándék sunának ne nézd a fogát...
http://csajokespasik.blog.hu/2013/11/29/fejben_mar_megcsaltam_ot..
kleinmeister 2013.11.29 11:55:58
@Bundabandi (Cookie Bunny): Ilyen az, ha két közgazdász beszélget a párkapcsolatokról. Csak ki kell vonni az emberi-érzelmi tényezőket, és máris lehet pontozni-osztani-szorozni-szintezni.

Csak épp az egyenlet többismeretlenes marad, az eredmény pedig nem a megoldás lesz.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/11/08/az_uj_noje_kicsinalta..
kleinmeister 2013.11.08 09:30:31
@Szöszi 26: valóban itt lehet a kutya elásva. A posztoló hajlamos arra, hogy észrevegye azt az egy okot, amelyről ő nem tehet, arra azonban nem hajlandó, hogy elsősorban magában keresse, melyek lehettek azok az emberi-érzelmi deficitek, amelyek szakításhoz vezettek.

Amennyiben ugyanis a kapcsolatot erős érzelmi kötelékekre alapították, nincs az a férfi, aki kizárólag a pénzért feladná azt.

Ha mégis, akkor az kirívóan alacsony formanívót feltételez.
kleinmeister 2013.11.08 10:52:22
@Master Of Reality: a mai bírósági gyakorlat közel sem egyezik meg a rendszerváltás előttivel, de még csak a 10 évvel ezelőttivel sem. Ma már igenis elképzelhető, hogy különösebb defekt hiánya esetén sem az anyánál helyezik el a gyereket. Különösen igaz ez akkor, ha a gyerek már a 14 évet betöltötte, és az apánál szeretne maradni. Most az egyezséggel elhelyezésről ne is beszéljünk, hiszen az "elvették" nem ezt sugallja.

Amennyiben a férfi általunk feltételezett igen alacsony formanívója valóban fedi a valóságot, úgy a posztoló akkor jár el helyesen, ha ezt a bukott kapcsolatot érzelmileg is felszámolja magában, és megpróbál egy neki is megfelelő értékrenddel rendelkező partnert találni magának. Ez esetben sem mellőzhető azonban egy alapos önvizsgálat, mert változatlanul az az álláspontom, hogy nem kizárólag a pénz volt az oka a szakításnak.
http://csajokespasik.blog.hu/2013/11/07/buntetesbol_szexmegvonas..
kleinmeister 2013.11.07 11:11:52
@Master Of Reality: nagyon elterjedt ezen a blogon a posztokat a "szintezési elmélettel" magyarázni, amelyet sokan kritika nélkül átvesznek, néhányan viszont kézzel-lábbal tiltakoznak ellene, mert érzik, hogy sántít a dolog.

Persze nagyon nehéz vele érdemben vitatkozni, mert tulajdonképpen (nagyjából) igaz megállapításokon alapul. Ahhoz azonban, hogy valós párkapcsolatokat lehessen magyarázni, szükség van a látókörünk kitágításához, és az egészet a maga helyére kell tennünk.

Ehhez először is nevezzük el ezt az elméletet a párkapcsolatok közgazdasági elméletének, hiszen tulajdonképpen erről szól: a felek meghatározzák a saját és másik szintjét, kiszámolják az ár/érték - arányt, hogy mennyit fektetnek a kapcsolatba a saját részükről, és ebből mennyit profitálhatnak.

Látnunk kell azonban, hogy egy párkapcsolat kialakulásában (ideális esetben) elég kevés szerepe van a fenti közgazdasági szemléletnek, ezzel szemben túlnyomó részben lelki-érzelmi-emberi szempontok játszanak szerepet.

Ezzel nem azt állítom, hogy a közgazdasági szemlélet egyáltalán nincs jelen a kiválasztás szempontjai között, a kapcsolat elmélyülése és a közös élet kialakulása során pedig még nagyobb jelentősége is lehet, hiszen a feleknek nemcsak ágyhoz, hanem asztalhoz is kell ülniük egymással, azaz a közös élet fenti értelemben vett közgazdasági kérdéseit megnyugtatóan tisztázni kell. Ideális kapcsolatban azonban ekkor sem a közgazdasági, hanem az érzelmi-emberi oldal határozza meg a felek együttélését.

Amikor tehát olyanokat írunk, hogy egy 10/6 nő leginkább egy 10/9 férfival szeretne párkapcsolatot kialakítani, akkor mindig gondoljuk hozzá, hogy: amennyiben elsősorban a közgazdasági szemlélet határozza meg nála a kapcsolat kialakítását. Az egyszerűbb kezelhetőség kedvéért pedig nevezzük el ezt a gondolkodást alacsony formanívónak.

Amikor pedig valaki alacsony formanívón választ társat, hamar szembesülhet vele, hogy az általa a kapcsolatba invesztált értékek gyorsan devalválódnak, amelynek súlyos következményei lehetnek, legtöbbször a kapcsolat felbomlása, mint azt az ide gyártott posztok többsége is mutatja.

Ideális esetben (magas formanívón) az ember elsősorban érzelmi-emberi szempontok alapján alakít ki párkapcsolatot, amely a befektetett javak (pénz, szépség) elmúlása esetén is megfelelő köteléket és a párkapcsolat fennmaradását eredményezhet.

Persze utóbbiakból (érhetően) nem nagyon születnek posztok, ami viszont azt eredményezi, hogy az itt elterjedt közgazdasági szemlélet látszólag minden kapcsolat megértésére alkalmas.

Holott erősen torzított képet ad.
kleinmeister 2013.11.07 13:21:40
@Master Of Reality: ha a valóságot nézzük, akkor azt gondolom, hogy a CsP posztokat nyugodtan kivehetjük az elemzések köréből. Valószínűleg senkinek sem mondok újat azzal, hogy a bloggazda, és az ide dolgozó (bér)posztolók érdeke a látogatottság és a kommentek számának maximalizálása. Nyilván sokkal kisebb érdeklődést fog kelteni egy "Gizi már nem szeret, ezért elhagyott" - típusú poszt (vö.: mai posztra írt egyik komment: mit lehet erre egyáltalán kommentelni?), mint Dezsőke sirámai, aki a közgazdasági elmélet áldozata lett, ennek kapcsán pedig jól meg lehet neki mondani a tutit.

Egyebekben azt gondolom, hogy a valódi párkapcsolatok során a felek akkor járnak el jól, ha próbálnak "magukhoz passzoló" partnert találni, közgazdasági szemlélettel nézve ez nem jelent többet 1 azaz egy szint különbségnél. Azt is gondolom, hogy általában ezek a kapcsolatok életképesek hosszabb távon is.

Sajnos azt nem tudom tényekkel alátámasztani, hogy mondjuk 1000 kapcsolatból hány alapul közgazdasági nézőpontra, és hány érzelmire. A (válási) statisztikák is csak azt mutatják meg, hogy hány házasság megy tönkre, azt azonban nem, hogy ezek oka közgazdasági, vagy érzelmi - emberi deficit -e. Éppen ezért nem akként foglaltam állást, hogy a kapcsolatok többsége így, vagy úgy jön létre, hanem csak abban, hogy egy ideális kapcsolat túlnyomó részben érzelmi alapokra épül.

Ezért a tisztán közgazdasági elemzés torz képet fog adni.

Nyilván a CsP - posztok más kategória.
kleinmeister 2013.11.07 13:32:29
@Bölcs Jaroszláv: egyetértek, én is a szempontok együttes jelenlétéről, és a döntés során valamelyik túlnyomó súlyáról írtam. A formanívó lehet "szociológiai típus" kérdése is, ennek vizsgálatára én nem vállalkozom, de jelen esetben ez nem is kérdés.

A "magas" és "alacsony" minősítés pusztán arra utal, hogy a párkapcsolat "beválására" milyen esély mutatkozik a döntés alapján.
Vöröshajú lányok Fanny Francois 2012.11.15 07:03:00
..
kleinmeister 2012.11.15 10:23:36
@Szittyakürt: @nevetőharmadik:

Bizony, hogy a megvilágítás. Jól látható a combján is, hogy három vetett árnyéka van a karjának. Ezek a cicik valódiak.
kex::info Horgolt 2012.05.26 16:00:00
Modell: Monique Alexander..
kleinmeister 2012.06.22 09:34:56
Modorosblog A beilleszkedő 2011.07.18 06:00:00
- Ez az örökös marakodás nem vezet sehova, öregem. Itt vagyunk együtt, együtt kéne boldogulnunk - nem csak keresni, hogy miért eshetünk egymás torkának. Én útálom az ilyen embereket, akik a más szemében a szálkát is, érted. Amúgy meg nem lenne itt semmi gond, békében…..
Tardai történetek Nyolcvannégy 2010.03.22 09:00:00
Minden nő kurva! Ezzel próbálta nyugtatni Vladi a bátyját, ami elég szarul hangzott, mivel ő volt az, aki felszarvazta a tesóját. Dzseni Diamond volt a legkevésbé hibás. Egy elhanyagolt gumipina kevés dolog miatt hibáztatható, még akkor is, ha egy napon belül egy komplett…..
kleinmeister 2010.10.26 13:21:13
@petrice: neked ez még csalódás? nyugodj meg, nem lesz ezután se.
kleinmeister 2010.07.23 08:43:36
@lesinistre: ezt nagyon jól megfogalmaztad. mindenki gondolkodjon el, mihez kezdene, ha holnaptól megszűnne az összes tv adó/internet.
From: atbasztatok@imail.hu Date: 2010/02/20 Subject: Driatlon kibaszás! To: info@drivitchallenge.hu   Elmentek ti apátok túrós, büdös, kecskebaszó faszára, retardáltan vigyorgó faszkalapok, a stopperórátokkal meg a sípotokkal együtt!     From: Drivit Driatlon…..