Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elintézzük.hu

76 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Először is hadd gratuláljak az ötlethez, hogy elindítottátok ezt az oldalt. Nagyon nagy segítség ez a kisgyermekes anyukáknak!Segítségeteket szeretném kérni a következőben. A kislányom 2008.08.03-án született, így jelenleg gyeden vagyok vele itthon. Anyagi okok miatt…..
Bár az okmányirodák általában országos illetékességűek (bármit lehet intézni bárhol) lakcímkártyát csak a területileg illetékes egységben lehet intézni. (Vagyis abban a városban, kerületben, ahová Ön be szeretne jelentkezni, vagyis ahová állandó lakcímet szeretne)Új…..
hogy ne kelljen több kört fordulni, kedves Állampolgár, vidd magaddal a következőket:személyi, lakcímkártya, adókártyacég esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat, aláírási címpéldányszámla vagy adásvételi szerződés, de a 2010. júli 1. utáni…..
ezt ne tőlünk kérdezzétek légyszi, de ha profi problémamegoldókra van szükségetek, várunk mindenkit! éééés: januártól együttműködünk a Tudakozó Plusszal (akiket eddig is nagyon szerettünk), így közkívánatra az egyik legaranyosabb magyar reklám, ami több ezer hívást…..
az elmúlt 1 évben több száz kismamának tudtunk segíteni ezen a blogon. Nem bírtuk itt a rohamot, de sikeresen elindult, mit elindult, zakatol! az új oldalunk a www.kismamatanoda.hu, így a kérdéseket már jó ideje oda várjuk, és jönnek is, köszönjük. VISZONT! ha már igény van…..
elintézzük.hu 2010.12.27 19:37:29
tehát kismamás kérdéseket a www.kismamatanoda.hu-ra, általános kérdéseket a 197-re, témajavaslatokat ide várunk!!
 kedves Kismamák és Kispapák, mivel rövid idő alatt közel 200 levelet kaptunk, úgy döntöttünk, szeretnénk nektek még több, még jobban átlátható információt adni. így elindítottuk az új blogunkat:   www.kismamatanoda.hu   ahol fogalommagyarázatot,…..
 NE ÍRJATOK IDE TÖBBET, KÉRÜNK SZÉPEN BENNETEKET, ELKÖLTÖZTÜNK A WWW.KISMAMATANODA.HU - RA ODA VÁRJUK A LEVELEITEKET! KÖSZÖNJÜK!..
Kedves elintézzük.hu,  A kisfiam májusban lesz 3 éves. Két éve a munkaviszonyom közös megegyezéssel megszűnt.Pár héten belül születik a második kisfiam.Jogosult vagyok bármire a gyesen kívül a második gyerekkel?Ha nem, akkor az első gyesét le kell mondanom, és a…..
Kedves elintézzük.hu !2007. április 26-án született meg a kislányom, aki után jelenleg gyes-t kapok úgy, hogy a gyes mellett 4 órában dolgozom. 1993. május 21-től határozatlan idejű időtartamra szóló munkaszerződésem van, mely közös megegyezéssel módosításra került 2009.…..
Kedves Szakértők,nagyon köszönöm a gyors választ.Elnézést, valóban rosszul kérdeztem a munkaszerződésemmel kapcsolatban. Most már világos, hogy a gyesről való lemondással akkor a gyes melletti munkszerződésem megszűnik és érvényben marad az eredeti munkaszerződésem.A…..
Tisztelt elintezzuk.hu Csapata!Remélem jó helyre írok a problémámmal, ami a következő.A párommal 5 éve élünk együtt. Tavaly októberben végre sikerült az álmunk, a párom terhes lett! Nagyon boldogok vagyunk, nagyon várjuk a babánk születését.Azonban a születése körüli…..
Tisztelt elintézzük.hu! Sajnos, sokkal hamarabb meg kell keresnem önöket újra, mint azt hittem.Tegnap kaptam kézhez a 2009-es évemről szóló igazolásokat, melyekből az tűnik ki, hogy a megbízási szerződésem nem egészen úgy működött, ahogy azt én hittem. A…..
Kedves Szakértők!Az alábbi ügyben szeretném a segítségeteket kérni. 2009. október 1-től, vagyok gyesen illetve gyes melletti munkaszerződésem van a régi munkahelyemmel. 2010. júliusára várjuk második babánkat, ezzel összefüggésben 2009. december 30-án táppénzre vett az…..
Kedves Szakértők!Jelenleg GYED-en vagyok a kisfiammal, de tervezünk második babát és azellátásokról szeretnék érdeklődni.A helyzetem a következő:- 2000.12.18.-tól határozatlan szerződésű munkaviszonyom van egy cégnél(bruttó bérem 289300 forint, ebben már benne van a 2009-es…..
elintézzük.hu 2010.02.08 14:22:35
elintézzük.hu 2010.02.13 19:32:52
@a_gajdos:

Kedves Anita!

Akkor alig több mint egy hónap, és már másfél éves lesz a nagyobbik gyerkőc :)
Nos, a helyzetük elég könnyen átlátható:

• Ha a két baba között nem lesz minimum 180 napnyi jövedelem, akkor az ellátások a minimálbér kétszerese alapján számolódnak; maradna a maximális gyed, és a nettó gyed-nél kb. 10 %-kal lenne magasabb a nettó tgyás, merthogy abból nem vonnak nyugdíjjárulékot, csak szja-előleget.

• Tehát emiatt sem érdemes variálni a táppénz előtt a szabadság kivételével, Önnél nem kell „fölhúzni” a napi átlagot…

• Viszont az nem mindegy, hogy a terhesség időszakára viszont jöhet ez ennél sokkal magasabb betegszabadság, majd táppénz + mellette az Apuci-gyes :)
A táppénzszámítás sajátos módja történik ilyenkor: ugyanis elvileg – miután sem az előző naptári évben, sem a jogosultságot megelőző 180 napban nincs legalább 180 napnyi jövedelem – a számítás alapja a minimálbér lenne.
Csakhogy az Eb.tv. (Egészségbiztosítási törvény) méltányol bizonyos időszakokat:

48. §
(5) Ha a biztosítottnak azért nem volt (…) figyelembe vehető jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, ha az a (4) bekezdés szerint megállapított összegnél kedvezőbb.

• Minden hipotetikus egyelőre, itt, a tervezés fázisában :), de egy biztos: ha jogosultak lennének a nagyobbik után gyes-re, a kicsi után viszont tgyás-ra, akkor választaniuk kell a két ellátás közül: könnyen átlátható, hogy a tgyás igénylése előtt le kell mondani a gyes-t.

Úgy gondoljuk, minden föltett kérdésre válaszoltunk, de tudjuk, hogy a kérdések osztódással szaporodnak :)
Mindenesetre kellemes vasárnapot kívánunk!
Üdvözlettel, az elintézzük.hu
Kedves elintezzuk.hu csapata. Az lenne a kérdésem,hogy 2003.-óta van folyamatos munkaviszonyom a mostani munkahelyemen.Tavaly év végéig 75.000-bruttó bérem volt.Idén január elejétől sajnos visszavettek 4-órás munkaviszonyba brutto 38.000 ft-bejelentett bérrel.A…..
A gazdasági válság következtében sok család fontolgatja a törvény adta lehetőséget: az anya munkába állását a gyes igénybevétele mellett. Bár lehetőség van az akár teljes munkaidőben való munkavégzésre is, nagyon sokan kompromisszumos megoldásként 4-6 órában mennek…..
elintézzük.hu 2010.01.21 17:07:49
Kedves Fopohe!

Elolvasva előző válaszunkat tkp.(tulajdonképpen) nehéz helyzetben vagyunk, mert bizony komoly „akció” lesz más formában világosabbá tenni a választási lehetőségeteket. Deee próbálkozunk! :)

• Nézzük először azt az esetet, ha itt maradnál a 4 órás munkaviszonyban.
- A havi jövedelmed: 36.500.- Ft.
- Táppénzre innen is mehetnél bármikor, de csak annyi napra, amennyit itt dolgoztál, és a havi jövedelmed 50 %-a lenne a táppénz mértéke (mert nincs két év folyamatos munkaviszonyod ezen a helyen): tehát havi 16-17.000.- Ft között kapnál. (a táppénzből is vonnak személyi jövedelemadó-előleget).
- Ha Te táppénzen lennél a gyes melletti munkaviszonyod alapján, Apuka akkor is igényelhetné a gyest – MIUTÁN TE LEMONDTAD!
- Táppénz mellett nem dolgozhatnál.
- Ha a szülésig itt dolgoznál, tehát ha meglenne a szülés előtt a 180 bérezett napod, akkor az ellátásaid alapja is 4 órás béred lenne, az az alapján számított napi átlagkereset 70 %-a, tehát a levonások után kevesebbet kapnál, mint a gyes…

•A másik verzió – a gyes-t és a gyes melletti munkát lemondva - kedvezőbb, de nézzük, miért!
- Először is: a munkáltatódnak (M. Posta) írt levélben közölnöd kéne, hogy megszakítod a gyermeked gondozása címén eddig igénybe vett fizetés nélküli szabadságodat, lemondod a gyes-t, és első lépésként az összegyűlt szabadságodat kívánod kivenni.
Ez több hónapnyi teljes bért jelent. Azért muszáj a szabadságod kivételével indítanod, mert különben az ellátások alapja csak a táppénzt megelőző betegszabadság lenne: tehát a béred 70 %-nak 70 %-át kapnád  (A táppénz nem számít az ellátások számításába!)
- Ha lejár a szabadságod, amit gondosan össze kell majd számolnod, hogy pontosan hány nap!, akkor a táppénz előtt még jön a betegszabadság, ami a teljes jövedelmed 70 %-a – ez 15 munkanap, tehát újabb 3 hét.
- És csak ezt követően indulna a főállású béredből számolt táppénz, ami ha nem is sokkal, de magasabb, mint a jelenlegi béred
- És attól kezdve, hogy Te lemondtad a gyes-t, Apuka igényelheti, tehát az folyamatosan folyik be a családi költségvetésbe…
Saccra: hatszámjegyű, amennyivel több összesen bejön az elkövetkező hónapokban…:)
- Ez még akkor is így van, ha a régi béreddel számolunk…De újra csak azt ajánljuk: „a munkára jelentkezéshez” írt levélbe szépen másold be a Mt.84. §-át, vagy csak hivatkozz rá, és kedvesen, aggódva tudakold meg, hogy mégis milyen bérkorrekcióra számíthatsz, mert hogy a 3. babára várva ez alapvető információ! Ők is ismerik a törvényi kötelezettségeiket, tehát, véleményünk szerint, nem kell aggódnotok!
- A „főállású” táppénzed mellett sem dolgozhatsz, természetesen. Viszont többet lehetsz a gyerekeiddel, és ez fontos, hisz’ a minimális „féltékenység” a legkisebb trónbitorló miatt amúgy is elkerülhetetlen lesz.

Hát, végigolvasva a most leírtakat, sem tudjuk, hogy itt lesz-e Nektek a Kánaán:)
A jelenlegi munkahelyednek nagyon köszönd meg a segítőkészségét, de sajnos az összeg az alapvető probléma, hiszen ebből a 4 órás bérből számított tgyás, gyed brutálisan alacsony lenne!
De tartsd velük a kapcsolatot, jól jön majd egy ilyen jó szándékú munkáltató 2 és fél év múlva is:)

Kedves Kismama és Kispapa, reméljük, így már kicsit áttekinthetőbbek a lehetőségek! De a kérdéseket sosem kell szégyellni, ha valami nem világos, írjátok a következő levelet! :)
elintézzük.hu 2010.02.15 16:52:34
Kedves Szakértők!Jelenleg Gyed-en vagyok 23 hónapos kislányommal.Több éves munkaviszonnyal rendelkezem, jelenlegi munkáltatómnál 2006. márciusa óta vagyok alkalmazásban. Munkaszerződésem határozatlan idejű, bruttó bérem 250 000,-Ft.2007. dec. 15-től betegszabadságon voltam, majd…..
Tisztelt Hölgyem/Uram! A következő kérdésben kérném a segítéségét. Jelen pillanatban gyed-en vagyok itthon a 11 hónapos kislányommal. Fontolgatjuk a második gyereket, de azt terveztem, hogy előtte visszamennék legalább 1 évet dolgozni, hogy a tgyás-omat újra a bérem…..
A hegymászás 50 százalék pakolásból, 30 százalék öltözés-vetkőzésből és 20 százalék mászásból áll. Nem biztos, hogy az arányok stimmelnek. A reptéren közölték , hogy a csomagom a megengedett 23 kilot csupán 8 kiloval lépi túl! DE a többiek sem álltak jobban,…..
kedves Kismamák és Kispapák,mivel rövid idő alatt közel 200 levelet kaptunk, úgy döntöttünk, szeretnénk nektek még több, még jobban átlátható információt adni.így elindítottuk az új blogunkat: www.kismamatanoda.hu ahol fogalommagyarázatot, jogszabályokat, és persze…..
  Tisztelt Szakértő!   Szeretném megtudni, hogy mennyi támogatásra leszek jogosult a szülést követően. 2010 június 12-re vagyok kiírva. Munkaviszonyom van több éve, így biztosítva vagyok. Igaz, részmunkaidőben dolgozom. 2009 szeptember 1. óta 6 órás a…..
elintézzük.hu 2010.02.10 11:13:27
@kandi:
Kedves Andi!

Akkor már nagy lehet az izgalom, hiszen elkezdődött az utolsó két hónap  És? A szoknyásak vagy a nadrágosak lesznek erőfölényben? 

• Tehát mivel itt is már konkrétan tudja, Andi, hogy mikortól akarja igényelni a tgyás-t, legalább 30 nappal hamarabb érdemes indítani az ügyintézést (az OEP elbírálási határideje 22 munkanap).
• Ilyen esetben, mikor a baba születése előtt indul az igénylés, akkor csak a terhesállományba vételről szóló orvosi igazolás kell (amelyen szerepel a szülés várható időpontja!), meg a terhesgondozási könyv (amelyből általában fénymásolják a szükséges oldalakat)+ a két alább emlegetett nyomtatványt 
• A szövegből az derül ki, hogy Ön „alkalmazottja” a férjének ebben a családi vállalkozásban, ilyenkor az OEP honlapjáról le kell tölteni a Foglalkoztatói igazolás nevű nyomtatványt a pótlapokkal; ezeket a férjének mint munkáltatónak kell kitölteni. (A Foglalkoztatói igazolás 2 példányban kell, az egyiket a „foglalkoztatónak” kell őrízgetni 5 évig.)

www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYOMTATVANY/ENYOMTATVANY/FOGLALKOZTATT%C3%93I%20IGAZOL%C3%81S%20OK_090813.-2.DOC

www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYOMTATVANY/ENYOMTATVANY/POTLAP_FOGLALKOZTATOI_IGAZOLASHOZ.DOC

Első lépésként ezeket kell leadni az előbb emlegetett orvosi igazolással (a gyakorlat eltérő, van, ahol kérik a terheskönyvet, és fénymásolgatnak belőle, van, ahol nem…) – a vállalkozás székhelye/telephelye szerint illetékes MEP-nél.

• A Baba születése után következik az ügyintézés 2. fázisa, amelyhez a gyerkőc anyakönyvi kivonata szükséges (megint gyakorlata válogatja: általában fénymásolják, és azonnal visszaadják), és a Nyilatkozat terhességi-gyermekágyi segély megállapításához + Pótlap

www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYOMTATVANY/ENYOMTATVANY/THGYS_NYILATK2007.DOC

www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYOMTATVANY/ENYOMTATVANY/THGYS_PO2007V080523.DOC

És ez csak a tgyás… Még mellette lesz a TAJ-kártya, lakcímkártya, anyasági támogatás és családi pótlék ügyintézése… De ha kevés az idő meg a türelem ezekhez, akkor www.elintezzuk.hu
Szívesen válaszolunk további kérdéseire is, Andi – ha nem is mindig sikerül „azonnal”, igyekszünk
elintézzük.hu 2010.02.11 18:18:04
@kandi:
Sok erőt, kitartást az ügyintézéshez, ha meg gond lenne, akkor csak egy kattintásra: www.elintezzuk.hu

És ha leánykát vártok, akkor Apóca kötözheti azt a bizonyos ruhadarabot :)
Üdv. a következő levélig, - elintezzuk.hu
elintézzük.hu 2010.02.13 21:28:21
@anzsi77

Kedves Anzsi!

Igazán stramm anyuka! :) Lehet, hogy meg kéne osztania a tapasztalatait a kismamatársakkal! Mások a pici melletti strapától is teljesen kimerültek, ahogy a fórumokon olvasható :)

• Mindenképpen jó, ha tudja –akár úton van már kishúgi, akár késlekedik még -, hogy ha a két gyerek között nem lesz 180 (nem 179! – naptárral számolja végig, pl. nem mindegy, hogy a 29-e benne van-e még!) bérezett napja (a betegszabadság, szabadság beleszámít), akkor az ellátások alapja legfeljebb a jelenlegi minimálbér kétszerese lehet. Ha viszont megvan/meglenne a 180 bérezett nap, akkor valóban „plafon nélküli” lenne a tgyás; a gyed eleve maximált: bruttó: 102.900.- Ft.

• És most valóban - a kérdéseit követve - korábban beszéltünk az ellátások számításáról, mint a jogosultsági feltételekről.
A szüléskor meglévő biztosításon kívül a másik alapfeltétel, hogy a szülést megelőző két évben legyen 365 biztosított napja. A tgyás-hoz az előzetes biztosítási időbe beszámít az előző tgyás (ill. beszámítana a gyed). Részmunkaidős foglalkoztatásnál is egy – akár 4, akár 6 órás munkanap – egy biztosítási napnak felel meg, kérdés, hogy az Ön szerződése milyen – ezt érdemes lenne egy munkajogásszal megbeszélni …

• Ha eleve számol a táppénz lehetőségével, akkor érdemes tudnia, hogy ha sem a tavalyi évben nincs esetleg 180 napi jövedelem, sem a jelenlegi munkájával nem jön össze 180 napi, akkor a táppénz elvileg a minimálbérből számítódna. Kivételt tesz az Egészségbiztosítási törvény, ha azért nincs 180 napi jövedelem, mert a kismama tgyás-on, gyed-en volt:

48.§ (5) Ha a biztosítottnak azért nem volt (…) figyelembe vehető jövedelme, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz naptári napi összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, ha az a (4) bekezdés szerint megállapított összegnél kedvezőbb.
A (4) bekezdés szerinti összeg a minimálbér (jelenleg: 73.500.-)

Kedves Anzsi, szívesen válaszoltunk, és reméljük, minden fontos információt megkapott :)
Üdvözlettel, - az elintézzük.hu
Kedves elintezzuk.hu csapat! Elsősorban kérdezni szeretnék - egyelőre még elméletben -, aztán feltehetően az infók alapján később szükség lesz a tendőket is bonyolítani, majd ebben is kérek segítséget. A helyzet a következő: 1 éves kisfiammal vagyok itthon…..
Tisztelt Elintézzük.hu! Az http://elintezzuk.blog.hu/ oldal rendszeres olvasója vagyok, nagyon örülök, hogy van ilyen weboldal, ahol megpróbálna segíteni a kismamák ügyes-bajos dolgain.TGYÁS, illetve GYED igénylésével kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni. A…..
Kedves elintezzuk.hu csapat!A következő dolgot tudtam meg a minap a munkáltatómtól: a cég, amelyben dolgoztam, úgymond "kiürült". Alapítottak egy újabb céget, amibe az összes kollégámat áthelyezték új szerződéssel, új bérrel és próbaidővel(!!!), kivéve engem, én…..
  Kedves elintezzuk.hu Csapata!Köszönöm, hogy ilyen alapossággal jártátok körül a problémát! Tudom, hogy nem alap az esetem és olyan ritka, hogy az ember valóban segítőkész emberi szándékkal találkozik, ezért külön köszönet!!!!Azért leírom a hiányolt infokat,…..
elintézzük.hu 2010.02.12 09:27:14
@balcsigirl

Ha nem vagy ilyen gyors, Balcsigirl, akkor mi korrigálunk :) -:elnézést, persze, hogy a gyed-et, hiszen azt írtad az 1. leveledben, hogy: „Születese elött 28 nappal megigenyeltem a Tgyast, amelyet szerencsere folyositanak gond nelkül.”

Semmilyen ellátás folyósítása nem automatikus, mindent igényelni kell :)
A gyed-et: az „Igénybejelentés gyermekgondozási díjra” c. nyomtatvánnyal, amelyet ki tudsz nyomtatni az OEP honlapjáról (
www.oep.hu); 2 azaz kettő példányban kell kitölteni.
A TAJ kártya igényléséhez meg az. „Igénylőlap a Társadalombiztosítási Azonosító Jelet tartalmazó Hatósági Bizonyítvány (…) kiadásához” c. nyomtatvánnyal (www.oep.hu )

És az igényléshez nem egyszerűen be kell mutatni ezeket a kártyákat, hanem azok alapján kell kitölteni a nyomtatványok bizonyos rublikáit: a TAJ-igénylőn a „lakóhelyet”, a gyed-igénylőn meg „a gyermek TAJ száma” kezdetűt 

Köszönjük a jókívánságokat, Nektek meg ügyes szervezést meg kitartást kívánunk! Üdv a családnak! :)