Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balinvariánsmetrika (törölt)

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reckl Amál blogja Hős születik 2009.07.10 15:15:46
Erre a mártírra aztán büszke lehet az egész Jobbik és az elvileg már nem létező gárda is!http://webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=399049Alig kell ehhez valamilyen kommentárt fűzni. A láthatóan földbuta alak beszélni is alig tud, de legalább idomítható. Szépen…..
Sosem akartam külföldön élni. Mert minek? De látom, ill. hallom, olvasom, hogy egy inkább a kisebbségbe szorulok. Számos egykori osztálytársam tölt hosszabb - rövidebb időt egy másik országban, olyan is van, aki vélhetően már haza sem jön. Volt valahol egy felmérés, hogy az…..
Hogyan szüntessük meg a terrorizmust? Titkosszolgálattal, a nemzetbiztonság megerősítésével, a terrorsejtekbe való beépüléssel és leleplezéssel? Esetleg katonai hadműveletekkel? Célzott likvidálásokkal? Gyanús elemek kitoloncolásával? Körülbelül ezek az ósdi megoldások…..
Konzervatórium Az SZDSZ Kakukkja 2009.06.17 08:03:00
Ki is lehet a titokzatos 'Kakukk' fedőnevű ügynök, a besúgó az SZDSZ egykori vezetőségében? Rainer M. János már könyv formájában is megírta, hogy Antall Józsefet kik és hogy figyelték meg, de most az 1956-os Intézet ügynöklistája kapcsán úgy néz ki, hogy az SZDSZ-nél még a…..
balinvariánsmetrika (törölt) 2009.06.17 18:58:09
@Admiral William Adama:

Jó, miért is ne futhatnák újra neki?

"egy kommancs belátja tévedését, és demokraták közé ül": látod, legalább meg tudjuk röhögtetni egymást...ez is eredmény. Pozsi és Szűrös nem kamaszkorukban jöttek rá, hogy a KISZ gyűléseken nem lehet jó csajokat felszedni.

De miben demokratább a Fidesz, mint a MSZP?

A Mécs vs. MSZP kérdéshez:

1) Nem hiszem, hogy az MSZP-nek a hivatalos ideológiai iránya '56 értékeinek tagadása lenne. Mécs átlépése egyfajta protest-lépés volt. A Fideszben nem talált volna liberális értékeket (ezt a Fidesz hangoztatta, nem én), az MDF ugyanazt képviselte ami elől az SZDSZ-ből lelépni kívánt. Az, hogy akkor éppen az MSZP képviselte leginkább a liberális érdekeket, az a többi párt szégyene, és nem Mécsé.
2) Arra próbáltam rávilágítani, hogy a maszopot egy képviselője alapján definiálni ugyanolyan faszság lenne, mint ha más párttal tennénk azt. Vagy a Fidesz is mindenben egyetért Wittnerrel és az ő elveivel? Ezen logika alapján soroljam a Fideszt a szélsőjobbhoz?
3) Ha Pokorni és Pálinkás olyan újságot véd, mely holokauszt-relativizáló cikkeket közöl, akkor mondjam azt, hogy a Fidesz náci?
4) Nem akarom én védeni a maszopot, ugyanolyan hülye, mint a többi, de a magyar konzervatívok esetleg példát vehetnének pl. az általuk is olvasott (na persze!) Daily Telegraph-ról, ami ugyanúgy meszeli el a tory képviselőket ha faszságot csinálnak, mint a munkáspártiakat. Ja, és a helyesírása is egész jó.
Reckl Amál blogja Hála 2009.06.08 16:31:00
Akármit is mond Pozsgay Imre, a többpártrendszer legnagyobb magyarországi híve (hiszen már több pártot is megjárt a kedélyes reformkommunista), a hálának mégiscsak a politikai kategóriának kell lennie.A Jobbik sikere ugyanis sok-sok a párttól független ember együttes segítsége…..
balinvariánsmetrika (törölt) 2009.06.09 15:58:39
@Csöncsön: A sor elé még odaírhatnánk a "gerinctelen faszfejet" is, ugyanis a nagy pazarlás a Fidesszel kezdődött, amit az MSZP folytatott, csak szarabb PR-ral. De, ha tudsz, mondjál egy épeszű miniszterelnököt, az utóbbi 50 évből.
Angliában a helyzet egyébként hasonló a magyarhoz. Pár hete a Daily Telegraph lerántotta a leplet a képviselőkről, akik számlával ugyan, de elképesztő költségtérítéseket vettek fel. (Milyen érdekes, hogy egy angol konzervatív napilap a torykat sem kíméli, csak mert hasonló a véleményük.) Képviselők, miniszerek buktak bele a botrányba, Brownt (egy másik Gordon) naponta szólítják fel lemondásra minden oldalról.
Amúgy recesszió van, hetente mennek csődbe nagy cégek, bankok. Ha egy angol munkás azt látja, hogy jönnek a bevándorlók (EU vagy Dél-Ázsia, tökmindegy) és kitúrják a munkahelyéről, vagy hogy terroristák az iszlám nevében felrobbantják a metrót, akkor egy xenofób párt hihetelen eredményeket tudna elérni, különösen most. De nem tud, mert a média helyre teszi ezeket az általánosító véleményeket, nem fognak reggeli műsorokba mindeféle húgyagyú faszt behívni, mert milyen szép, ha egy holokauszttagadót is meg tudunk szólaltatni. Az Egyesült Királyságban rasszistának lenni vérciki.
balinvariánsmetrika (törölt) 2009.06.09 18:42:34
@Csöncsön: Szerintem itt valami elhallás lehet: nem az államkassza, hanem az állam fasza volt tele, mégpedig az olyan kis liberális hülyegyerekekkel, mint amilyen én is vagyok, aki inkább egyetemre kívánt menni a macsó sorkatonai szolgálat helyett. Elég melós volt kikönyörögni, hogy elkerülhessem. Köszönöm ezt az élményt az embernek-aki-soha-nem-hazudott, soha nem fogom elfelejteni neki.
Azt viszont komolyan nagyon várom, hogy 2010-ben győzzön a Fidesz, mert roppant kíváncsi vagyok, hogy fogja csinálni, hogy adót csökkent és közben minden (oktatás, orvosi ellátás) ingyenes lesz. Szóval itt a történelmi lehetőség a Fidesz előtt, hogy bemutassa, hogy kell a kommunizmust megvalósítani.
balinvariánsmetrika (törölt) 2009.06.09 19:36:33
@Csöncsön: Nem állítottam, hogy ő volt az. Az állítás az az, hogy ő volt az, aki néhány okos kijelentésével elintézte, hogy bevezessenek pár szigorítást a sorkatonaságnál, így külön kellett kuncsorognom mindenféle igazolásért, és egyéb szarért, hogy elkerülhessem azt. Kívülről ez úgy látszott, hogy a tökös miniszterelnök milyen jó arc, meg férfias, igaz, párszáz diákot sikeresen megszopattak. Ez csak egy példa akart lenni arra, milyen az, amikor egy politikus valóban belöp a hétköznapjaidba, és nem absztrakt számok röpködnek a levegőben.
Arra nem gondoltam, hogy racionálisan akarsz vitatkozni, hiszen valamiért inkább a "zsiger nyelvén" kezdtél el beszélni.
Vizitdíj számos országban van, és ott sem a TB-t váltja ki. MInt, ahogy az amúgy államilag finaszírozott múzeumokban fizetendő belépődíj sem a múzeum fenntartására megy. De konkrétan ebben a vitában továbbra is azt állítom, hogy mind a Fidesz-, mind pedig a MSZP-kormány hibás a herdálásban. Gyurcsány csak azt szívta meg, hogy nála fogyott el a pénz, amit el lehetett volna még osztogatni. Ennyi.
A ködös Albionban kezdetek I. 2009.06.02 23:58:00
Már régebben megígértem, hogy visszaemlékezek. Az előző bejegyzéshez is kapcsolható, hátha egyértelművé válik a nagy (be)fordulás... Akit nem érdekel nyugodtan hagyja ki. Neki(k) itt egy  pár friss megjegyzés: Fantasztikusan szép, napsütéses időszakunk volt, (25°)…..
balinvariánsmetrika (törölt) 2009.06.05 22:13:15
@Ypszi: Minden esetben van egy ún. "credit check", ami azt jelenti, hogy leellenőriznek a munkáltatódnál, hogy tényleg kapsz-e (vagy fogsz kapni) pénzt. Ezen felül ott van még a kaució is, amit a Deposit Protection Service véd/dédelget/őriz, ez egyhavi lakbérnek felel meg. Mindenki be van biztosítva valamennyire.
Ugyanez a helyzet a bankszámla nyitásnál is, szerintem az ügyintézők egy része nincs tisztában azzal, hogy milyen "credit check"-et kell csinálniuk, egyszerűen, ha külföldi vagy, akkor ajánlanak egy olyan számlacsomagot, amihez nem kell ellenőrzés, viszont jó drága. Ebben az esetben, az ember átbattyog abba a bankba, ahol nincs ilyen hülyeség.
Angliában ugyanakkor sokkal nagyobb a bizalom az emberek iránt: én tegnap elmentem az EU-s szavazásra, csak a lakcímemet kérdezék és már ikszelhettem is. A személyi igazolványt olyan 8-10 éve próbálják bevezetni, hálistennek elég sikertelenül.
A ködös Albionban egyveleg 2009.05.19 01:54:00
Ezerkettőszázhatvanötödik űrlap. Épp jogsit igénylek. Nagyon szuper, mert online, telefonon és postai úton is el lehet intézni (a telefonban azt mondták, hogy postán keresztül a leggyorsabb), ingyenes az űrlap, csak a válaszboríték (ajánlott küldeményként) kerül pénzbe. Nevem,…..