Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sétáló bárányfelhők

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ígérgetni mindig jó, ha ezt más farkával verve lehet megtenni, akkor meg pláne előnyös a szitu. Másképp fogalmazva: beindult a 2010-es választási kampány Kóka "P.P." János és a kormány 2011-es adótörvény javaslatával. Ügyes. 2011-re határoztak meg kívánatosan…..
sétáló bárányfelhők 2009.06.26 14:28:42
@Galadhriel: Mint a jobbfelső sarokban olvasható:
Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja. A leírtak nem az LMP állásfoglalását, csupán a bejegyzések szerzőinek véleményét tükrözik. A hivatalos közlemények a párt honlapján, a www.lehetmas.hu oldalon érhetők el. Ha írnál a blogra, küldj egy levelet a lehetmas.blog (kukac) gmail (pont) com címre!

Szóval ne itt ne keress hivatalos véleményt, hanem magánemberek, akik soxor nem is tagok saját brainstorming-ját. Szerintem...
sétáló bárányfelhők 2009.06.26 15:57:36
@grin: Teljesen igazad van, szerintem. :-)
Csak legalább amostani állapot rossz mivoltára kell rávilágítani, mielőtt a jobbítás lehetőségét kifejtené az ember, különben, mondahatnánk azt is, hogy minden így jó ahogy van, és valahol valaki ezt is osztja... :-)

A sárdobálást nehéz megúszni, mégha nem is akarsz másokhoz leereszkedni, de provokálnak, és valamit vállaszolni kell, nehogy félreértsék a hallgatást...

Amúgy itt akárki írogathat, mint pl. én is, és nem kell tagnak lenni, ergo biztos nem ez a blog az LMP hivatalos hangja, azt megtárgyalják ők maguk között, a belső csatornáikon, legalábbis így hallottam egy haverom ismerősének az unokatbátyjának a titkárnője régi munkatársától.... :-)
 Heves megyében 1531 szavazattal az európai parlamenti választás 5. helyezettje lett, országosan pedig 2,6 %-ot ért el a Lehet Más a Politika és Humanista Párt közös listája. Egerben az LMP+HP 2,5 %-ot ért el, Ivádon 15,56%-ot, míg a megye északi részében található Balaton…..
sétáló bárányfelhők 2009.06.24 12:32:14
@zabkeksz: Igen érdekes a logikai okfejtésed, engedd meg hogy tovább folytassam: Az SZDSZ-ben emberek vannak, ahol emberek vannak azok SZDSZ-esek, bármilyen formája az SZDSZ-nek eltörlendő, tehát jöjjenek a robotok, kutyák, macskák?! :-)
Szerintem senkit sem kell kirekeszteni, ez olyan SZDSZ-es fogás, hogy a) nem tudom meggyőzni, ezért kizárom b) valami elvet, eredményt fel kell mutatni, mivel semmim sincs jöjjön a riogatás, megfélemlítés. Na ebből lett elegük az embereknek, a legutóbbi szavazáson.
Tanulságos EP választás áll mögöttünk, ez tény. Mivel a pártok eredményeit keresztbe-kasul elemezték már mindenféle politológusok és szakértők, így ezt meg sem kísérlem egyszerű mérnökként. Meg hát nem is annyira lényeges. A lényeg ugyanis inkább az, hogy most…..
sétáló bárányfelhők 2009.06.15 13:52:12
@clownfish: is, is a jobbikot is lenácizzátok, pedig ott egy volt mszps esélyegyenlőségi miniszterjelölt a vezető!!! Vagy karrierista...
A kurucinfót csak ezért lehetne elítélni, bíróságon, mert személyiségi jogokat sértett, vagy gyilkos uszítást hirdet, de ezt bíróságon kell, itthon vagy külföldön megtenni.
sétáló bárányfelhők 2009.06.17 09:25:47
@bm613: 1: Van munka, még nálunk sokkal fejlettebb svájcba is lenne mindenhol munka: amíg az utak borzasztó állapotban vannak, a nem művelt területek elburjánoztak, és erdei utak, vízelvezető árkok nincsennek rendbe rakva, addig rengeteg a munka.... csak a borsodi/szabolcsi vidéken nem olyan feltűnő mint a rózsadombon, pedig ott sokkal jobban kellene...
2: Állami tulajdonba vétel, és onnan bérlés. Ne adjunk már ingyen házakat, lakásokat, amit aztán eladhatnak!! És elvárható lenne a bérlőktől a megfelelő karbantartás, ne lakják le őket!
4: jó, és a börtönökben ne "gyúrják" már ki magukat: foci, meg kosárlabda ok, konditerem, box nem ok, amúgy meg napi 10 óra munka!!!
Nagy Feró és a Beatrice: Nem kell! A tegnapi választáson bebizonyosodott, hogy az LMP csillaga erősen felívelőben van. Miként az is, hogy a parlamenti pártok egy részének meg leáldozóban, fontos lépéseket tettek megérdemelt helyük, a történelem roncstemetője felé. És ez…..
sétáló bárányfelhők 2009.06.12 09:08:42
@werjio: azért nem olyan elesettek ők...
9. § (1) Ha a képviselő megbízatása az Országgyűlés működésének befejezésével szűnik meg, a volt képviselő - újraválasztásának esetét kivéve - további hat hónapon keresztül az alapdíjának [i]és pótdíjának a megbízatása megszűnését megelőző hat havi átlagának megfelelő összegű ellátásra jogosult. Az erre az időre folyósított díjazás időtartama is munkaviszonyban töltött időnek számít.

(2) A képviselő kérelmére az ellátást egy összegben kell kifizetni.[/i]

Ehhez még hozzátenném hogy a volt miniszterelnökök, a köztársasági elnökök kapnak életük végéig nyugdíjat, illetve kiemelt nyugdíjat, ami 1,5 millió ha más jövedelme nem lenne, és elérte a nyugdíjas kort....
sétáló bárányfelhők 2009.06.12 12:15:32
@werjio: Akkor adjunk még több pénzt, még tovább?! Sose elég....
sétáló bárányfelhők 2009.06.12 12:19:04
@tommerman: De kell, mert irányt mutat azoknak akiket érint, és azoknak akiknek bebeszélték hogy ez a xy párt kezdeménye..... Már most próbálnak oda jutni, ezt én is hallottam...
Elvekre lehet építkezni, anélkül meg hova, minek?
Ma Debrecenben döbbentem le, hogy a Piac utcát gyakorlatilag az LMP uralja. Tegnap Pécsett, múlt héten Kaposvárott volt részem egy halál profin összerakott választási rendezvényben. Ugyancsak ma, Pinczés Bálinték úgy beszéltek szép számú közönség előtt Szegeden, hogy ott…..
sétáló bárányfelhők 2009.06.08 10:27:02
@párka: Én is gratulálok Nektek, illetve nekünk szavazóknak, más gondolkodást remélőknek. Bizony, ha időben kezditek a felkészülést, és szélesebb "rajongói klubotok" van, akkor még jobb lett volna vidéken is. De ne óriás plakátokba gondolkodjatok mint a többi, hanem az emberek személyes megszólításában, a populista jelszavak helyett, az értelmes beszélgetésekre, hogy legyne már más, és akkor minden sikerülhet. ez persze hosszabb út, de tartósabb is, az előbbin már sokan járnak, az utóbbira lenne szükség, szerintem. :-)

csak így tovább!
sétáló bárányfelhők 2009.06.08 15:55:07
@párka: Akkor megnyugodtam... :-) Értelmes emberekből, értelmes célhoz, tisztességes eszközökkel nincs hiány, csak idő kell neki...
sétáló bárányfelhők 2009.06.09 12:22:33
@Will-O-The-Wisp: Tökéletesen egyetértek veled: Ha most bejutottatok volna, akkor az túl könnyű siker lenne, és nem is buktatok el, lsd:SZDSZ megverése. Hasonlóan én is láttam, ahol volt agitációm, plakátozásom, illetve beszélgetés, ott, ha csak 1 % is, ami 2-3 embert jelent, nagyobb lett az eredmény. Szóval érdemes hálózatot kiépíteni, főleg nálatok nincsen milliárdos vállalkozás, vagy vállalkozó, ugye? :-)
A közösségek és a kultúrák fontosabbak, mint az országhatárok Az LMP különösen fontosnak tartja, hogy olyan kapcsolat-rendszer jöjjön létre a Kárpát-medencében, amely az itt élő népek nyugodt fejlődését és egymás mellett élését hosszú távon biztosítja. EP-programjának…..
sétáló bárányfelhők 2009.06.03 13:42:06
@Rózsa Misi: Annyira átlátszó, kapkodó és szánalmasan erőltetett ez a Jobbik, Fidesz démonizálásod. Jó tudom én, hogy nincs más mivel most kampányolnotok lehetne, de még ha lenne is bármilyen szélsőjobb veszély, azt nektek lehetne köszönni, akik erre terelgettétek az embereket a bűnözők védelmével a vidékrombolással.... Köszönjük, majd meglátod mennyire értékelik ezt az "áldásos" tevékenységet.....
sétáló bárányfelhők 2009.06.03 15:41:12
@Rózsa Misi:" De a társadalom nem is vevő látod a populizmusotokra, hiszen az 1%-ot sem éritek el, nem vagytok mérhetőek sem. "
Az igaz hogy az LMP fél év után, pénz nélkül, alulról közelíti, vagy átlépte az 1%-ot, az SZDSZ meg 20 év után több tíz vagy száz millióból felülről az 1%-ot....
És a pártnak nincs még álláspontja sem a drog kérdésről, ha jól tudom.....
sétáló bárányfelhők 2009.06.05 10:13:06
@szbéla: Elég gáz, más nevében írni, lejáratni...ennyire félnek? :-) Sajnos ez a "bértollnok" csapat biztos hatásos valamennyire.... :-(
A világgazdasági válság nem egy múló nátha, hanem komoly szervi baj. Nem tüneti kezelésre van szükség, hanem módszeres gyógykezelésre és életmódváltásra. Az egyre kockázatosabb hitelekből finanszírozott, határtalannak hitt növekedés nem fenntartható, így nem is lehet cél…..
sétáló bárányfelhők 2009.06.03 13:45:56
@Rózsa Misi: Légyszi linkelj már ide egy, csak egy oldalt, kimutatást, ahol ez van leírva ( és persze nem te írtad... :-) )

Amúgy én a most az SZDSZ-t sokkal károsabbnak tartanám mint a Jobbik bekerülését, mert az előbbi már bizonyította a hozzánemértését, vidékrombolását, bűnpártiságát.....
sétáló bárányfelhők 2009.06.03 15:31:35
@Rózsa Misi: Én 1-2 %-ot látok az SZDSZ-re általában:
www.gallup.hu/
www.szazadveg.hu/kutatas/alap.php?id=872

Olyanok vagytok a Jobbikkal, mint az MSZP a Fidesszel: Kell egy mumus, hogy valamitől ők is jobb legyenek, ha nincs akkor meg csinálnak.....

Nem a kissebbik rosszra kell szavazni, mert akkor minden marad a régiben....
sétáló bárányfelhők 2009.06.04 08:28:09
@Bartoki: Megjegyzésem a devizahitelekhez:
Mint írtad a forint alapról terelték a devizák felé a népet, nem csak az adható hitellel, hanem, és ez szerintem fontosabb, a mesterségesen túl magasan tartott kamattal, és ebből következő "erős" forinttal. Hisz "dübörgött a gazdaság" ugrott a "pannon puma" (ez SZDSZ-es olvasóknak :-) ) bár már 2005-ben jelezték, hogy ez nem jó irány, és inkább forintos hitelek lennének kívánatosak, a nagy kamatlábak miatt sokkal kedvezőbb volt a deviza hitel. Itt már a kormány, jegybank felelősége is nyilvánvaló, hisz csak azért kellett magasan tartani a kamatot, hogy az államadóságunk finanszírozható legyen, már akkor is. Ha nem jött volna a világválság, lehet hogy most is ezt erőltetnék legalább a jövő évi választásokig, persze az "ország érdekében".... :-)
Hazánk népességének javarésze vidéki környezetben él. Ahhoz, hogy vidéken élni ne jelentsen egyet az elmaradottsággal, és a fiatalok számára ne a városba költözés legyen az egyetlen alternatíva, sokat kell még tenni. A leginkább kritikus helyzetben a kisfalvak és a tanyás…..
sétáló bárányfelhők 2009.06.03 13:23:09
@Rózsa Misi: Hát persze Rózsa Misike, most miért nem bizonygatod az eddigi alaposságoddal, hogy hol a hiba a fenti levélben? Nem akarsz vitatkozni? Pedig már úgy hiányzott a fizetett érvelésed, kötözködésed, a válaszadást nélkülöző írogatásod? Julius 7.-e után, még a jövő évi választásokig lesz pénz rád, de aztán?
sétáló bárányfelhők 2009.06.03 13:54:58
@Rózsa Misi: Ezzel még nem bizonyítotál semmit, és persze nem itt jelent meg ez a levél, már régen olvasható sok helyen...

Tényleg nagyon szerencsés vagyok, hogy olyan nagyszerű ember sikereibe, mint te, sikerül egy igazán kis, ámde felemelő pillantást vetnem. Érzem is hogy jogos a krtikád, hogy eddig nem értem el semmit sem, egy lúzer vagyok, mint azt olyan jól megjegyezted, hisz régről ismersz már, jó alaposan, de én örülök a sikereidnek, tényleg. Jobb is lenne ha nagyszerű írói vénádat, inkább a számos, gondolom igen rangos nemzetközi lapokban kamatoztatnád, minthogy minket, haszontalan csellengőket próbálnál meg az egy, és igaz párt ideológiájához közelebb vinni. Biztos vagyok benne ott is, mint itteni tevékenységedért jól megfizetnek, de talán a nemzetközi élet jobban hinne neked mint szerény, emítésre sem méltó személyiségünk.

És kösz, ragyogóan érzem magam a bőrömben! LOL
Van ez a Kivágóné, akit a fővárosi szocialista frakció azért vett fel, hogy a megérdemelten börtönben ülő Hunvald pótlásával biztosítani tudják a költségvetés megszavazáshoz szükséges többséget. Rendkívül bonyolult munka, láttam saját szememmel: a frakcióvezető minden…..
sétáló bárányfelhők 2009.05.26 09:48:31
@BaKecske: Már én kérek elnézést, de van némi különbség történelemtanár és hivatásos ügynök között, ugyebár? Amúgy meg most már inkább hibának jegyzik, hogy nálunk 90-ben a hatalom csendesen átmentette magát, és nem söpörték ki, mint modjuk csehországban a titkos ügynököket, pártfukcionáriusokat, stb.
Talán a privatizáció és a politika is más lett volna, mint így, mikoris mindig a háttérben ott vannak/voltak a legnagyobb gazdasági és hatalmi csoportként a szoci rendszer kiszolgálói, tisztviselői, ügynökei. És itt ugye nem a Mari néni a gond a polgármesteri hivatalban 30 éve....
Kampány idején az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy tulajdonképpen mit is csinál. A cselekvés folyamatában magára a tevékenységre koncentrál, s ezért egyéb dolgok irányába lankad a figyelme. Így olykor áramütésként éri a felismerés, hogy valójában nem akármit, hanem…..
sétáló bárányfelhők 2009.05.25 12:13:24
@-Samael: Ugye nem gondolod, hogy meggyőzöd vagy csak elolvassa?! Ugyanolyan fizetett blogger mint Rózsa Misi, de az is lehet hogy ugyanaz..... :-)
sétáló bárányfelhők 2009.05.26 09:41:28
@marokkó marci: Elnézést kérek a kifejezésért, látod túl erősen fogalmaztam a stílusnak köszönhetően, amit már a Rózsa misi-nél nagyon meguntam. Te valószínűleg csak SZDSZ-es szavazó vagy esetleg párttag, és ezért nézed hasonló szemüvegen át a mi kis kommentjeinket, illetve ezt az új pártot, amint az ahozzászólásaidból is kitűnt eddig. Nincs is ezzel semmi gond, természetesen jók és hasznosak az építő jellegű kritikák, bár nem tudom az LMP is ezt mondaná-e, mivel nem vagyok párttag, csak segíteknekik, és örülök, hogy végre a megunt arcok, sutba dobott elvek, korrupció helyett legalább ígéret van valamilyen változásra.
Régen, ma már szégyellem kimondani, MSZP és SZDSZ szavazó is voltam, de nálam 2004-ben végleg kiderült kinek mit érnek a szavai, illetve miért küzd. Azóta is ez kép erősödik bennem, és örülök, hogy van ez a párt, amiben még lehet reménykedni. Szerintem most nem a Jobbik a náci szélsőséges, kirekesztő megosztó, hanem az SZDSZ a kampányával, ahol mint eddig is félelmet kelt és megosztásra, kirekesztésre törekszik a nemzetiek ellen, elfelejtve hogy toleranciát hirdet. Ha a gyilkosokat, bűnözőket tudja az ártatlanságra hivatkozva a médiáiban mentegetni, a magyar zászlók alattiakat elfogadni sem? Persze értem én hogy itt a pénz, a hatalom beszél, de akkor meg nevárják hogy tapsoljunk nekik....
Bocs messzire mentem, ide sem illik ez....
A hivatali ügyintézés tragikomikus volta közismert. Most abból kaptunk egy merítést, milyen az, amikor az ember a választások kapcsán szeretne listát állító pártként alapvető infókhoz jutni. Elég rossz. Az ügy, amiért belevetettem magam az önkormányzati labirintusba, az…..
sétáló bárányfelhők 2009.05.26 09:22:32
@unabomber: Azért nem gondolod ugye, hogy személyesen ő bejelentkezne ide? Ahoz túl magasan van (még). Amúgy is irónikus a hozzászólása.. :-)
A Bambiban egy ismerősöm asztalánál egy köpcös fiatalember ült. Bemutattak neki, annyi derült akkor csak ki, hogy az SZDSZ egyik fontos embere s állítólag Fodor Gábor tanácsadója. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ki fogom nyomozni.(Update: a srác Fodornak _volt_ a tanácsadója.…..
   Jönnek befelé szép számmal az ajánlószelvények azoktól, akik szeretnék, ha elindulnánk az EP-választáson, hogy legyen kire szavazniuk. Az alábbiakban azonban azt próbálom rekonstruálni, hogy tapasztalataim szerint milyen indokokkal szoktak nekünk ajánlószelvényt…..