Regisztráció Blogot indítok
Adatok
malmosfere

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Takács József, a "Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár" (ismételt gratuláció a már régebbi névadáshoz - a szerk.)   új igazgatója  rendőrségi szóvivőként is dolgozott Győr-Sopron megyében. Egy rendőrségi hírben rendőr őrnagyként szerepel.   Összesen két hírre találtunk. Az első…..
Lanczendorfer István 1946. augusztus 20-án született Romándon, a Pannonhalmi járásban. Csendes, higgadt, türelmes, dolgos, korrekt emberként ismerhették meg a bicskei szülők, tanítványok, kollégák - akik éppen ezek miatt a tiszteletet parancsoló tulajdonságok miatt becsülték - szakmai felkészültsége…..
malmosfere 2020.12.25 14:41:22
 Juhász Ferenc 1928. augusztus 16-án született Bián, a magyar–sváb faluban. Számomra teljesen új adat volt Juhász Ferenc címben látható bicskei kötődése. Őt volt szerencsém az életben is látni egy felolvasó esten. Kiváló irodalomtörténész baráttal beszélgettem ma…..
Krajczár Gyula - akárcsak édesapjáé, csak az övé másképpen  - nagy hívónév Bicskén. Nem sokat tudunk róla, mert személyes bicskei megnyilvánulásai ritkák voltak, ezen a blogon öröm volt számomra közzétenni ideszánt - Lakatos Istvánról szóló írását. (Aki bicskei…..
malmosfere 2015.02.19 22:41:24
@I.A.: Kösz a kimerítőválaszt....A Krajcár Gyuszi előadásán ott voltam, Te ott ültél az első sorban én a lányomékkal a második sorban...Egyébként jeleztem, hogy a jelenlegi hely szerintem igen csak megfelel..Ha megnézed a jelentkezett tagokat megtalálsz. Osamah vett fel...Válaszod utolsó részében leírtakkal ( mint véleménnyel....nem teljesen értek egyet, de természetesen tiszteletben tartom...) Tekintsük a Zöld Teraszt civil kezdeményzésnek, addig amig az tud maradni... üdvözlettel Molnár Ferenc
A 10. jegyző távozása után az aljegyzőt léptették jegyzői hivatalba, akinek megbetegedése miatt orvosi előírásra felépülése érdekében kell otthonában maradnia. Alapos, felkészült, kedves - ezt mondják róla. Alapvetően jó benyomást tesz a vele például Bicske terein…..
 Kisfaludy-Fáy sarok, az arra járó a főutcán túlra  menne a Bocskai utcán az apostolok lován 9 körül. Egy nő mereng az utca közepén, várja a párját.  Beteg? Részeg? Be van állva? Ki van élve? Mindkettő? Egyik sem?  Viszont jól öltözött, lehet, hogy csak fáradt.…..
malmosfere 2014.12.16 10:31:20
Erre a kedves szövegre és ezekre a képekre bukkantunk, ami mellett nem lehet elmenni úgy, mintha mi sem történt volna.  "Bicskén van egy utca, ahol a lakók úgy döntöttek, hogy adventi bulival kezdik meg a 2014-es karácsonyi ünnepeket.Feldíszítették házaikat, adventi koszorút…..
malmosfere 2014.12.01 11:54:06
Olvasónktól, Kis Ádám docenstől kaptam ezt a több mint ötven éve készült hangfelvételeket tartalmazó térképet, ami a nyelvjárásokat hivatott vizsgálni.   Mány a legközelebbi falu, ahol a kutatók idős ott élőket szólítanak meg. 1961-ben egy nem érthető nevű utca 7-es…..
Kedves Barátaim! Hosszú várakozás után végre elindul a saját weboldalunk, melyet az alábbi címen érhető el: www.szamoljukegyutt2014.hu Első lépésként 10 napos tesztidőszakkal kezdünk. Tehát aki regisztrál, arra kérjük, jelezze, ha  hibát talál, esetleg ötlete van a…..
Nem, nem fogja megúszni sem Mesterházy Attila, sem Bajnai Gordon, sem a magyar társadalom, hogy rehabilitálják Gyurcsány Ferencet. Ez a poszt nem Gyurcsányról szól. A rehabilitáció alatt pedig semmi különöset nem kell érteni, csak higgadt, tisztességes szembenézést azzal a…..
 Tiborcz Eszter csabdi lakos a bicskei földek több mint felének – összesen  157 ha területnek – a  bérleti jogát szerezte meg (Bicske: 28 + 29 + 41 + 59 = 157 ha szántó + rét). Főleg a hektáronként évi 56-75 ezer forint közti állam által bérlőnek…..