Regisztráció Blogot indítok
Adatok
codorra

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, két hete betöltöttem a 43. életévemet. Hát igen! Ami huszonévesen egy szuper esemény volt, az negyven felett már nem egy népünnepély. De hát ez van! Különben meg ne izgulj! Te is leszel ennyi és te sem leszel boldogabb tőle. Na, de hol is tartok most? Nagyjából másfél éve kezdtem el…..
codorra 2020.10.06 13:05:22
Szia!

Erről mi a véleményed?
index.hu/tudomany/til/2020/10/05/kovaszos_kenyer/

Egy tanulmány kimutatta, búza fehérlisztből fermentációval készült kenyérben a glutén szinte teljesen lebomlott (10 ppm alatti gluténtartalmat lehetett egyáltalán kimutatni) és a péktermék fogasztása allergia, gyulladások és bélbetegségek esetén nem okoz egészségi problémákat.

Régen ugye nem igazán volt élesztő...

Ennyi.
forrás: nownovel.com Mikor először gondoltam, hogy egy blog írásába kezdek, akkor sok dolog még nem volt letisztulva bennem. Volt mögöttem három évtizednyi edzés, annak minden tévútjával és minden sikerével. Annyi különböző módszert és eszközt próbáltam és olyan sokféle partnerrel edzettem, hogy…..
IDDQD Légy átkozott, GOG.com 2015.12.12 21:36:54
Felmentem megnézni, milyen a winter sale, azzal a határozott szándékkal, hogy egy fillért nem költök. Kb. tíz perccel később: De hát 136 dollárt megspórolok! A hülyének is megéri! És csupa olyan játék, amit a közeljövőben ki akarok próbálni vagy újrajátszani, és eddig…..
codorra 2015.12.15 23:35:57
@Stöki:
Nem, de manapság nem lenne példa nélküli a fogyasztói társadalom szapulása... :D. Ott volt a smiley, nem ?

Pár éve olvastam egy cikket, hogy "gonosz" gyorséttermek vásárlóerőn számítva(vagy munkaórában/időben) kb fele annyiből kihoznak 3× annyit mint 50 éve (azaz egy burgerért fele annyit kell dolgozni, cserébe 3× annyi cucc van benne).
És, hogy ez mennyire káros...

Közgazdászként, kb: 6×osára nőtt a "termelékenység" és ez baj...
Azt hittem eldobom az agyam. :).
Mert, ha még kötelező lenne ott enni...

Önkéntelenül ez jutott eszembe a cikked címéről.

Ennyi.
Csodálatos hírt tálalt ma az Escapist (illetve a VentureBeat): az egyik legnagyobb onlinepornó-oldal, a Pornhub statisztikái szerint mérhetően - nagyjából 10 százalékkal - csökkent az oldal forgalma november 10-én, amikor a Fallout 4 megjelent. Beszédes a görbe: először hajnali…..
codorra 2015.11.15 10:10:08
@Renok:
According to Blizzard Entertainment, Legacy of the Void has sold more than 1 million copies worldwide within its first 24 hours of being on sale

en.wikipedia.org/wiki/StarCraft_II:_Legacy_of_the_Void

ez azért nem olyan sok a Fallout 4-hez képest...
codorra 2015.11.17 15:47:46
@RegularZombie:
Bizony, Komojtalan bejegyzése elég korrekt.

Az 1 milliót a 12 millió mellé téve kirajzolódik, hogy bár, a másik játék is pont ugyanazon a napon jelent meg, valójában nem sok vizet zavarhatott, ha egyáltalán ilyen oka lenne a Pornhub forgalomváltozásának.

Ennyi.
Megint november van, megint szülinapot ünnepel az IDDQD - hogy pontosan mikor, az a múlt ködébe vész, a lényeg, hogy valamikor most, frissítettem is a fejlécet szokás szerint. Ilyentájt szülinapi nyereményjátékokat szoktam csinálni, és mivel éppen ma jelent meg a Fallout 4,…..
codorra 2015.11.11 19:02:24
@VikMorroHun: Én kb a felét :(.
Úgyis mindenki kirakja, engedek a kortárs nyomásnak: megjött a júniusban bemutatandó Warcraft-film első trailere. Először videó, aztán kommentár. Hát izé. Nem estem hanyatt tőle, de még hasra sem. A szöveg olyan, mintha egy kamasz írta volna, miután elolvasta a Random…..
Ritkán posztolunk trailereket, mert ez nem hírblog, de a Deus Ex: Mankind Divided előzetesének itt a helye. Nekem a hideg futkosott a hátamon, és nagy kedvem lett végigtolni az előző Deus Exeket. A játék valószínűleg csak jövőre lesz kész, és két évvel a Human Revolution után…..
(Amúgy hallottátok már podcastünk legutóbbi adását?)..
codorra 2015.04.08 15:54:19
@Karvaly:
Deus Ex:
Nem veszélyes.
A Skyrimet én is pihentetem, de a Deus Ex 3, most bruttóban 51 óra volt (steam, tehát minden sz*rral együtt számolja).
Persze elment vele 3-4 hetem, de nem több.

Skyrim 3× ennyinél jár és még sehol se járok benne (OK, High Hrothgar meg van, stb, de kb ennyi a main questből).

Ennyi.
IDDQD A 100 gigabájtos játék 2015.03.13 18:09:14
Azt hiszem, bocsánatot kell kérnem a Dead Rising 3 patchétől, amire tavaly úgy kiakadtam, amiért 13 gigabájtos bírt lenni. A Star Citizennek ugyanis ezt egy teljes nagyságrenddel sikerült überelnie. Jó, ezúttal nem patchről, hanem a teljes játékról (illetve annak klienséről) van…..
codorra 2015.03.16 15:32:13
@cabeza:
150-300 m/s

II. vh???
Kb ez volt az a sebesség.
Esetleg a 60-as évek.
1970-ben már kész volt az F-14-es, ami kb 2-2,5× hangsebességet tudott. (340 m/s).

Ezen most meglepődtem....

Ennyi.
codorra 2015.03.18 08:09:48
@Androsz:
Látatlanban mondom, hogy generációs szakadék is van a vitázó felek között.(de legalábbis félgenerációnyi 10-15 év).

Azzal teljesen egyetértenék, hogy lehessen már egy "buta" (csúnyább) dolgot is lehúzni, teszem azt 25gigából.
(Most vettem egy játékot 1200 HUF-ért, 18,5 G volt, tegnap este elkezdtem(kb 9-10 körül) lehúzni, mikor 6-kor elindultam a munkába még nem jött le teljesen, hiába, a falu az falu :D).

Egyébként sajnos az a tendencia, hogy nem annyira szedik össze a programozók magukat, mert úgyis veszel egy jobb gépet, ha régi nem bírja.
Csak gondolj bele, hogy ahová elsődlegesen termelnek (piac):
USA
EU
Japán
Korea

Ez egy majd egy milliárdos piac, messze a magyar keresetek feletti fizetésekkel.
kb 1-2 heti keresetből (kis túlzással, de tényleg csak kicsivel) vehet magának egy "csúcsszuper" gépet aztán 3-5 évig nincs gond.
Szerinted ilyen helyzetben mennyire érdemes sz*rozni a program optimalizálásával?
Hogy még 1-200 millió, kis keresetű K-eu-i is boldog legyen?
Inkább adnak ki 2×félig "kész" programot, mind egy teljeset.
Lehet, hogy a teljeset akár 20-25%-kal többen is megvennék, tipikus Te Androsz, de számold ki a pénzt, amit kapnak érte.

"A gyakorlatiasság evolúciója ezt hozta el."

Amennyiben elkezdene a "3. világ" is felzárkózni, akkor ez érdekes lehetne.
Persze akkor sem fogják tökig optimalizálni a programot, de, ha gondot okoz, hogy egy India meg Kína 2 Mrd-os nem rossz keresetű piacát azért nem kapják meg, mert nincs eléggé optimalizálva a program, akkor fognak azon filózni, hogy ne így legyen.
Csak ezt az időt már úgy érjük meg, hogy akkorra már nem fog annyira érdekelni egy számítógépes játék.

Ennyi.
codorra 2015.03.19 09:00:45
@különvélemény2:
Wing Commander 3?
Én régebben (még 2012-ben is, talán) a Privateerrel nyomtam.
Van valami Remake meg hozzá egy Gemini mod vagy mi, amivel megpróbálják a minél eredetibb játékelményt visszaadni.
Jó kis retro feeling :D

Ennyi.
Egyrészt pofátlan önreklám: megint van az Indexen videojátékos kérdőív, amit kétévente megcsinálunk. Itt megtaláljátok, öt perc alatt végigkattintható, és jó lenne minél nagyobb minta, szóval Igen, tudom, hogy lehetne még részletesebb, meg pár dolog hiányzik belőle…..
codorra 2014.12.11 07:58:01
@TH:
Sajnos így van.
Tényleg állandóan arra volt kiváncsi, hogy mit MMO-zik az ember, mint egy rossz rendőrségi kihallgatáson a gyanusított, hátha elszólja magát egyszer az alany és csak bevallja, hogy MMO-zik.
Egy vicc volt.

Ennyi.
A stilizált tények fogalmát Káldor Miklós, magyar származású közgazdász, a cambridge-i közgazdasági iskola egyik vezető képviselője vezette be, egy, a gazdasági növekedésről írott, 1957-ben megjelent cikkében. A Káldor-féle hat stilizált tény a hosszabb távú gazdasági…..
Nem szoktunk napi eseményekkel foglalkozni, de a közgazdaságtan iránti elköteleződésünk miatt most nem tudjuk magunkban tartani izgalmunkat. A Magyar Nemzeti Bank az ország legjobb makrogazdasági műhelye. Az alapkutatásoktól a rendszeres kiadványokig jelennek meg olyan elemzések,…..
codorra 2013.03.04 20:17:46
Nohát, ez komolytalannak hangzik. Mi köze lehet a nyelvnek, nyelvtani szerkezeteknek ahhoz, hogy az egyik ország polgárai sokat takarítanak meg a jövedelmükből, a másikéi meg keveset? Keith Chen éppen ezt vizsgálja. Úgy találja, hogy azok a népek, amelyeknek nyelve élesen…..
Igen, persze, tudjuk. De akadnak olyanok is, akik ezzel a felkiáltással mindjárt tollat ragadnak, és mindennek kiszámítják a költségét. Egy gyerek felnevelése, egy diploma megszerzése meg hasonlók. Az igaz szerelem teljes ráfordítás igényéről még nem hallottunk, most már ezt is…..
codorra 2013.02.18 21:38:32
@Csiken Disztroly:
A melegházasság majdnem biztos, hogy drágább, mint a hideg, de csak rövid távon.
Ha ez az értelmezés:
Melegházasság:
Otthon meleg feleség és hideg sör vár.
Hideg~:
Fordítva....
A téma még mindig igencsak divatban van az akadémiai kutatásokban, és a világgazdaság állapotát tekintve nem véletlenül. Ez egy rövid, jópofa ábrákkal illusztrált empirikus papír az USA és Kanada viszonylag hosszú negyedéves adatsoraira támaszkodva. A speciális fókusz: vajon…..
Az amerikai kormány el van adósodva. Nagyon. Ez a republikánusokat hagyományosan jobban zavarja, mint a demokratákat, de az aggodalom növekedése kétpárti. Sokan gondolnak borzongással arra, hogy a jelentős részben külföldi (leginkább kínai) befeketetők kezében felhalmozódott…..
A közgazdaságtan persze.  Arról, hogy az emberek ösztöntőkre reagálnak. Ezért például ha a kormány el akar érni valami társadalmi szinten fontos célt, akkor hatékonyabb, ha a résztvevők racionális reakciójára számítva cselekvésük ösztönzőit változtatja meg,  mintha –…..
codorra 2012.09.16 12:26:05
@tavozo:
Már, ha, kell kezelni....

Nem mindig sül el jól...

Ennyi.
Noha a kínai gazdaság is lassul, az európai országok vagy az USA gazdaságát az elmúlt években megrázó válságjelenségektől mentes volt. Sokak szerint ennek éppen sajátos, a központi tervezésnek ma is szokatlanul kiemelt szerepet adó gazdasági rendszere az oka, amelyre támaszkodva…..
A Világgazdaságban ma megjelent véleménycikkükben Scharle Ágota minapi interjúalanyunk és kollégája az új tízpontos programban szereplő járulékkedvezményeket mérlegelik. Egy mondatban: az irányt helyesnek, a célzást pontatlannak találják...
codorra 2012.07.27 09:56:32
@BrianBrian:

Sziasztok!

"és elosztási-igazságossági okból."

Ez a legjobb érv. Mindent visz.
Csak nehogy elkezdjünk azon agyalni, hogy pontosan mi is az igazságosság...

Ennyi.
Egy a jelszónk: a növekedés. Ez most Európa Szent Grálja, ezzel a szóval az ajakán vonul az újonnan megválasztott francia elnök Németországba, ez teheti a válság során megnőtt adósságterheket megint elviselhetővé, ez mentheti meg az eurót anélkül, hogy meg kellene változtatni…..
Mi?!!! Ezeknek az inkompetens, korrupt alakoknak? Hm, tekintve a politikusok különleges népszerűtlenségét, nem valószínű, hogy sokan támogatnák az ötletet. Némi morfondírozást azért megér. A hatékony bérek elvének egyik konklúziója az, hogy érdemes lehet a piaci bérnél…..
Lettország a válságban kitartott az euró mellett (holott nem is tagja az övezetnek), amikor pedig még az IMF szerint is le kellett volna vetnie az árfolyamrögzítés magára helyezett, de nyitható bilincsét. Helyette fájdalmas belső gazdaságpolitikai áldozatokat vállalt. Meg is lett a…..
Nem szeretünk adót fizetni. Ki szeret? Ezer helye is van annak a pénznek. Fizessenek a gazdagok, akiknek nem hiányzik annyira! Azok úgyis aránytalanul kevéssel járulnak hozzá a közös költségekhez. Noha ez utóbbi állítás a legkevésbé sem bizonyított, a lakosság magát…..
codorra 2012.06.03 10:31:51
@bankvezér:

Tekintve, hogy elég nagy a mezőgazdaságunk, a kaja kisker árának növekedése kevéssé magyarázható az import miatt.
Igaz, maga az ÁFA növelése 1,6%-os drágulást okozott egymagában.

A telefonhoz abszolút nem tudok hozzászólni, nem tudom máshol mennyi a tarifa.

Ennyi.
codorra 2012.06.04 21:12:59
@bankvezér:
Jah, azért nőtt a ződség ára, mert stadion-világítással termesztettük, nem sütött eleget a nap.

Alapvetően az energiahordozók ára nem befolyásolja a mezőgazdasági termékek árát. Extrém eseteket leszámítva (mondjuk diesel ára ×10 lesz).