Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Avarga

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Picit megkésve került hozzánk a Huawei kistesójának, a Honornak a legújabb zászlóshajója, de már nagyon vártuk, hiszen a családban régóta használatban van a korábbi 6 és 6 Plus változat. Kíváncsi voltam, hogy még mindig hozza-e azt a minőséget, amivel legutóbb elnyerte a szívünket és hogy 2017-ben…..
Legújabb videojátékos rovatunkban igyekszünk megmutatni a hazai paletta és a nemzetközi (de itthon is elérhető) piac legtutibb heti akcióit, árzuhanásait vagy egyszerűen csak alapvetően szuper fogásait. Minden héten jelentkezünk majd aktuális listákkal, szóval érdemes velünk tartani, főleg, hogy a…..
A bloggal a célom az, hogy bemutassak egy itthon egyelőre kevéssé ismert ideológiát a Social Justice Warrior(SJW)-izmust és hogy betekintést adjak az USA-ban és a nyugati világban jelenleg folyó kulturális háborúba. Miről szól ez a kulturális háború?A tágabb konfliktus a baloldali kulturális…..
jateknaplo.blog.hu Ingyen The Crew! 2016.09.14 12:53:08
Bizony, eltelt egy újabb hónap és a franciák az UBI30 keretén belül egy meglepően friss, mindössze másfél éves játékkal rukkoltak elő, ami egyenesen Amerikába visz minket. A The Crew a Need for Speed és egy MMO szerelemgyereke, de nagyon erősen érezhető rajta a Test Drive Unlimited 2 hatása is,…..
FÜGGŐLEGES MOSOLY Könyvmaffia 2013.04.06 14:42:57
Sokan érdeklődte(te)k, miért nem kapható a könyvem viszonteladóknál, ezért úgy döntöttem, ideje röviden vázolnom, milyen lehetőségei vannak, vagy inkább nincsenek a könyvkiadásra egy kezdő írónak napjainkban. A kínkeserves alkotási/szerkesztési folyamatot ugorjuk is át,…..
A TASZ jelenti Nem jelképes ügyek 2013.04.23 06:54:10
A kormány az országgyűlés elé terjesztette a törvényjavaslatot, amely büntetné a horogkereszt, az SS-jelvény, a nyilaskereszt, a sarló-kalapács és az ötágú vörös csillag használatát. Bár ez eddig is benne volt a Büntető törvénykönyvben, de mivel azt az Alkotmánybíróság…..
Avarga 2013.04.23 18:29:32
@Magánvéleményem: tiltsuk be a félholdat is az örmény népirtás okán!
Avarga 2013.04.23 18:32:32
@Magánvéleményem: minek egyáltalán szimbólum? csak összekavarnak itt mindent... tiltsuk be az összeset!
Egy kötött sapkás, szakállas, vastagkeretes szemüvegben a világra magasról tevő, azaz „átlagos” hipsztergyereket küldünk Malmőbe, hogy megnyerje az Eurovíziós Dalfesztivált. Amire egyébként nincs esélye – nem azért, mert hipszter, hanem azért, mert magyar. Március 2-án…..
Avarga 2013.03.04 12:52:20
Észak-Korea megint atombombát tesztelt. Na bumm. Azt garantálhatom neked, hogy előbb fogja a halálodat okozni a hamburgerhúsba darált veszett kutya, mint a koreai atom. Természetesen megint Barack Obama van a legmélységesebben felháborodva. Annak a nemzetnek a vezetője, amelynek az…..
Avarga 2013.02.16 20:35:22
@Nem kérek hírlevelet...: Mindenféle különösebb időrend és a teljesség igénye nélkül:
Olvasgasd Josephus Flavius írásait a zsidó háborúról (i.sz.67-70) illetve Herodotos munkásságát amiben megemlíri a zsidók babilóniába hurcolását
A Cyrus-henger megemlyti, hogy a zsidókat is visszaengedik az akkori izraelbe (ha tehát visszaengedik akkor el is kellett őket onnan vinni)
II. Sargon asszír uralkodó hódításai között említi Khorsabad-i palotájának falán a következőket:
In my first year of reign *** the people of Samaria *** to the number of 27,290 ... I carried away. Fifty chariots for my royal equipment I selected. The city I rebuilt. I made it greater than it was before. People of the lands I had conquered I settled therein. My official (Tartan) I placed over them as governor. (L.ii.4.) [4]
Samari ne tévesszen meg, ők így hívták az bibliában említett északi királyságot. Plusz azért csak ennyi embert, mert már ez nem az első támadás volt és sokan meghaltak, sokan átmenekültek az akkor még létező déli királyságba, plusz néhányukat ott is hagyták

Ezeken kívül ajánlom még az alábbi wikipedia oldal tanulmányozását
en.wikipedia.org/wiki/List_of_artifacts_significant_to_the_Bible#2000_BC
Avarga 2013.02.16 20:45:00
@Nem kérek hírlevelet...: Arra kértél bizonyítékot, hogy a zsidók ott éltek aztán elhurcolták\elüldözték őket. Kaptál. Ne akard félremagyarázni kérlek.
Avarga 2013.02.16 20:46:40
@Dzsok: Az ötlet jó, csak sajna áramuk viszonylag kevés van...
Plusz próbálkoztak mindenféle röplapot átvinni a déliek légballonon, de akinél olyat találtak ott az egész családot általában kiirtották...
Egy korábbi posztban már írtam a felsőoktatással kapcsolatban felmerülő egyik problémáról, a tandíjról, ahol a hallgatóknak adtam igazat. Most a másik, kényesebb téma következik: a felsőoktatás minőségi és mennyiségi értékelése. A hallgatói követelések jól kivehető…..
Avarga 2013.01.20 22:26:03
A szerző által javasolt megoldások még mindig nem oldják meg azt a problémát, hogy a tudás nagy része a gyakorlatban használhatatlan, elavult; az oktatási technika minősége pedig tényleg pocsék (ahogy a szerző is említette a ppt-t felolvasó tanárokat). Meggyőződésem szerint az egyetlen értelmes módja a felsőoktatásnak a kiscsoportos, rengeteg tanári feedback-t tartalmazó, magas célokat támasztó módszer, amit részleteiben az alábbi cikk taglal:
www.uis.edu/liberalstudies/students/documents/sevenprinciples.pdf
Természetesen van létjogosultsága a nagyobb előadásoknak is, azonban azoknak csupán az alapok lefektetését szabad megtennie, ahonnan mindenki a saját motivációi szerint halad tovább (akinek ilyen nincs, annak először tanácsadás, aztán kivágni az egyetemről).
Ezen kívül megvédeném a költségtérítéses hallgatókat, én is ilyen voltam első két félévben (utána átsoroltak), az én szakomon az államira való bekerülési ponthatár az összes a szakot tanító egyetemen 450\480 pont fölött volt, és a költségtérítéses is 420 fölött.
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
Nívó Orbán és a középosztály 2012.02.07 23:37:00
Jó lenne tudni, hogy mely jövedelmi sávot tekinthetjük alsó-, közép- és felső osztálynak. Ez a kérdés azért lett most érdekes, hiszen a miniszterelnökünk a középosztályt helyezte tegnapi évértékelő beszéde középpontjába, miközben korábban leginkább szegényekre és…..
Nagy pixel art-rajongó vagyok, különösen szeretem a demake-eket, vagyis azokat a műveket, amik megmutatják, milyen lett volna egy sikeres film vagy új videojáték, ha egy, a nyolcvanas-kilencvenes években készült játékként jelent volna meg. Volt már ilyenre példa a blogon is, a…..
Avarga 2010.11.10 14:55:27
kikvogymuk ADÁSBAN 2010.05.29 14:40:00
Ma ment le a Született Mamci, szerencsére az első és így nem kell végighallgatni az egészet:) Viszont csak ilyen hozzáférést találtam: ElődöntőItt rá kell menni a május 29-e szombat 13 órára a Rádiókabaréra. Ha megnyitjátok, 11.58 -nál kezdődik a Született mamci.Ez…..
Ismét itt az évi rendes szakdolgozat szezon, fiatal felnőttek ezrei izzadva gyúrják reménybeli remekművüket, azaz kutatnak, elemeznek olyan témákat, területeket, amelyeket valójában előttük már rengetegen feldolgoztak. Ilyenkor erős a csábítás egy internetről letöltött kész…..
Ellenőrző Prinz Dani válaszai 2010.03.24 08:00:00
Prinz Dani újra billentyűzetet ragadott, hogy a kommentekben felmerülő kérdésekre és megjegyzésekre válaszoljon.Kedves Ellenőrző blog!,,Mi forog kockán? - Oktatás és gárdulás” című cikkem amellett próbált érvelni, hogy az állampolgári ismeretek, a modern történelem és…..
Avarga 2010.03.24 23:49:47
www.nol.hu/belfold/gyorshir__megis_miskolc_rendorkapitanya_marad_pasztor_albert
most csak az eredményt találtam, mert nem volt kedvem keresni, de szerintem mindenki emlékszik arra, amikor egy egyszerű statisztika elmondására a fél ország felhördült, hogy rasszista kijelentés...
Először is élesen elválik egymástól a városi és a falusi cigányság kérdésköre és teljesen más megoldást kell rájuk találni. Kőbányán vannak olyan házak, ahonnan a lakás tulajdonosa nem mert befeküdni kórházba, mert tudta, hogy mire kijön nem marad érték a lakásában és ráadásul valószínűleg 3-4 roma család fog benne lakni (ez megtörtént eset). Én most nagyrészt a falusi cigánysággal szeretnék foglalkozni, mert ehhez vannak ötleteim\javaslataim.
A cigányozásnak, ahogy a zsidózásnak is több oka (viszonylag hasonlóak) az egyik, hogy a legtöbb ember fél az ismeretlentől, az újtól... ezt lehet javítani a különböző kultúrák megismertetésével, és ez csak részben az iskola feladata, a szülőnek normális esetben legalább akkora része van benne, mint a tanári karnak.
A másik ok, hogy mivel gazdasági válság van, ezért az emberek nagy része rosszabbul él, mint régebben, és erre teljesen normális pszichológiai reakció a bűnbakképzés. Ezért általában a leggyengébb, vagy a leggyengébbnek gondolt embert\embercsoportot fogják hibáztatni a gyengébb életminőségért. Magyarországon a romáknak viszonylag gyenge az érdekképviseletük, van ugyan kisebbségi önkormányzatuk, de az nem működik megfelelően. Itt megvan a másik tanítható dolog: a mai demokráciát is tanítani kéne az iskolákban. Gondolok itt az alkotmányra, a választási rendszerre, a kisebbségi érdekképviseletekre.
A harmadik ami engem zavar az az, hogy miközben a köztudatban az él, hogy egyféle cigány létezik ("büdös"), aközben nagyon sok féle van. A romák régebben vándortáborokban éltek, és ahol letelepítették őket ott maradtak, sokszor nem ugyanabból a törzsből származó családok szomszédos falvakban. Ezek az éles határvonalak még mindig megvannak, legalábbis vidéken. Gondolok itt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, ahol vannak olyan települések, ahol egyetlen család "fehérbőrű": igen, kitaláltátok a polgármesterről van szó, aki nem mellesleg a helyi boltot is üzemelteti.
Arról a területről (Miskolctól ÉNy-ra) vannak még történeteim, például vannak olyan falvak, ahol az összes földet a rendszerváltás után felosztották a falu lakosai között, akik viszont rövid úton túladtak rajta (pénzt beosztani nem tudás-> erre is lehetne tanítani a gimiseket) és így egyetlen tulajdonos kezében van egy teljes völgy, ahova az Alföldről hozat munkásokat, mert "olcsóbb".

És kedves Prinz Dani, igenis meg lehet élni segélyből. Mondjuk kell hozzá 4-5-6 gyerek, és az, hogy a lány már 13-14 éves korban szüljön, de kivitelezhető. Igaz, nem lesz az életszínvonal eget rengető, de megélnek.

Tehát javaslataim (oktatás témakörben):
- oktassunk mindenkit a körülöttünk élő nemzetek kultúrájára
- oktassunk mindenkinek gazdasági ismereteket (hogyan gazdálkodjunk havi X pénzből, úgy hogy közben adót is fizetünk)
- tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy a cigány is ember (ez lenne a legfontosabb szerintem)
- a mélyszegénységben élő embereknek szakmunkásoktatást kell szervezni
- nemzetközi szervezetek segítségét kell kérni az eldugott faluk iskoláinak megfelelő minőségűvé tételévé
- meg kell engedni az "etnikai osztályok" létrehozását-> csak cigányok egy osztályban, mert mindkét félnek jobb, ugyanis a két kultúra gyökeresen különbözik egymástól. Lásd azt, hogy a roma gyerek otthon már 6-7 éves korában beleszólhat a felnőttek beszélgetésébe, és nem érti, hogy az iskolában miért nem teheti ugyanezt
- a városi cigányság felzárkóztatására pedig ki kell találni valamit, de ehhez én nem vagyok elég okos...

Avarga
Nőnap lévén, stílszerűen mi mással is emlékezhetnénk meg a másik, általunk annyira kedvelt, tisztelt, szeretett és becézett nemről, mint egy csajos katonaposzttal, ezúttal Dogoo szerzői közreműködésével. Külön örülnénk, ha a kommentelők között ezúttal az eddigieknél…..