Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puncskocka

2 bejegyzést írt és 635 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezzel a busszal már szemeztem egy ideje... A Stadionoknál mindig láttam, hogy begurul, letesz pár utast és megy tovább. Többször volt alkalmam már a két végállomás között utazni és megállapíthatom, hogy ez az egyik legváltozatosabb buszjárat. Miért is? Elindul a Stadionoktól,…..
Kedves Olvasók! A blog ötlete egy kósza újévi fogadalomból született, azaz minden hónapban teszek valamit, amit előtte még sohasem. Például először utaztam repülőgéppel májusban. A nyári hosszabb tervem az lesz, hogy végig járom a BKV összes járatát - legalább egy…..
Nekem ez a Critical Massem: szeretném elérni, hogy a fiúk ne vigyenek virágot a randevúra. Ki tart velem?    Virágot a virágnak? 15 évesen éppen a legpartyzósabb korszakomat éltem és persze, mint a legtöbb kamaszlány, már vágytam a a másik nem figyelmére.…..
Puncskocka 2010.09.29 12:38:50
www.youtube.com/watch?v=7LMbuI4t2vI
zene éretlen tinilányoknak álmodozásra :)
„Ugyanúgy szeretem a páromat, mint amikor megismertem, de az utóbbi időben felbukkant egy csaj, aki túl sokat nyüzsög körülötte” - Következő posztunk az egészséges féltékenységről szól. A lány pasija egyre többet mozog egy másik lánnyal, és váltig állítja, hogy…..
Puncskocka 2010.09.29 12:36:49
www.youtube.com/watch?v=7LMbuI4t2vI
ezzel lehet gyógyulni és sírni
Nagyon vártam Jacques Loussier budapesti fellépését. És a koncerttel együtt szintén nagyon vártam az utóbbi években a Youtube-on meghallgatott Chopin, Ravel és Vivaldi feldolgozásokból párat, bár tudtam, sejtettem, hogy az előadott művek többsége azért Bach lesz. (Jacques…..
Puncskocka 2010.08.27 10:59:39
@Goompah: A válasz, hogy miért játszanak BAch-ot a dzsessz zenészek PERNYE András, A dzsesszről, in.: A nyilvánosság, Zenei írások, szerk.: BREUER János, Bp., Zeneműkiadó c. cikkjében van... Zenetörténeti, zeneelméleti és némi ideológiai ötlete is van, miért áll annyira közel...
Pernye úgy írta meg a cikket, hogy nem ismerte az akkor induló Loussiert...

A koncertről nekem is hiányoztam az egyéb feldolgozások, de az élmény örök...
Látni 20-on x évesen egy zenészlegendát fellépni, aki nem mellesleg a szakdolgozatom szakirodalma is volt :)
Puncskocka 2010.08.27 11:12:42
@Goompah: Sajnos csak papíros formában létezik :( És még szkennelve sincs... De könyvtárban igen :)
A jazz.c könyvében is vannak utalások a barokk és a dzsessz hasonlóságára, azt a könyvet tavaly adták ki újra.

És igaz, a laza szerkezet és az improvizáció már a barokkban is megvolt.
Pernye a rondó szerkezetét hozza fel példának: van egy téma, ami vissza-vissza tér, de közte más témák vannak, érdemes elolvasni :D
Walt Disney meséit az élet írja, no meg Kovi.Sziasztok!Mostanság egyre gyakrabban olvaslak benneteket. Komolyan nagyon jók ezek az írások. S ezek hatására, úgy elgondolkodtam az eddigi "hosszabb" - rövidebb kapcsolataimon. Mondjuk mivel 16 vagyok (l), nem nagyon vagyok híve a…..
Napi humor Szerkentyű 2009.12.15 11:14:00
Apóka ahhoz szokott hozzá, hogy az ingaóra ketyegésére aludjon el. Egyszer csak éjjel felriad, hogy megállt az óra. Megveregeti anyóka vállát: - Anyjuk, áll a szerkentyű! - Odaforduljak?..
Puncskocka 2009.12.15 19:28:56
Karácsonyi számkereső játék Games2Rule műhelyéből. http://play.escapegames24.com/2009/12/hidden-numbers-christmas-special.html ..
Puncskocka 2009.12.15 19:15:18
A kultikus spanyol horror első része óriási sikert aratott a 2007-es évben és azóta is közkedvelt eleme a kézikamerás effektus a stílus tagjainak. Az amerikai feldolgozás sem váratott sokáig magára, ugyanis a jelenetről jelenetre megegyező képsorokat tartalmazó Quarantine nagy…..
Puncskocka 2009.12.15 19:00:08
Én boldog lennék, ha nem kellene (a most érvényes koncepció szerint) 62 éves koromig kínlódnom, hanem olyan szerencsés lennék, hogy előbb nyugdíjba mehetek!!!   1956-ban születtem. 50 éves elmúltam, mikor felsőfokú OKJ-s TB-s szakmai végzettséget szereztem. Ennek…..
Bigyóblog Strucctojásból lámpa 2009.12.15 10:51:00
Előző posztunkra küldte be Dawe ezt a strucctojásból készült lámpát. Ötletes és aprólékos munka. Elfogadnám!..
A retró, mint "stílus" nem tartozik a kedvenceim közé, sőt, meggyőződésem, hogy evolúciós zsákutca a kortárs design rovására, de elvétve azért időnként előkerül egy-két figyelemre méltó darab. A képeken látható Philco PC-t a SchultzeWORKS designstudio építette…..
Dree Hemingway fogja a 2010-es tavaszi/nyári időszakban népszerűsíteni a Valentino-kollekciót. Az első kampány-fotót már kiszivárogtatták. A fotósok Mert Alas és Marcus Piggott. ..
Puncskocka 2009.12.15 18:18:55
Két egyetemi campust, két gyanús ügyekbe keveredett szórakozóhelyet és egy villamosmegállót köt össze az az aluljáró, amelyről András írt levelet az Urbanistának. A szétgrafitizett falakat egy hónapja ugyanis horpadt, foltos, randa bádoglemezek váltották fel: Kedves…..
lorien Birsalmás kalácspuding 2009.12.07 17:20:00
Most szinte egy az egyben átveszem Beatbull birsalmás máglyarakását, csupán a krónika és a későbbi visszakereshetőség miatt jegyzem le, mert ebből még készítenem kell máskor is. A dolog egyébként azért működik nagyon jól, mert a kalács alsó része puha, felül pedig…..
Akác Virág levele a fenti, Parti Nagy Lajoshoz illő mondattal kezdődik, aztán így folyatódik:aminek az ára akciósan 135 forintként volt feltüntetve. Mellette 170 forintos áron egy másik ízű, szintén kutyakolbász. A pénztárnál a kasszás 170 forintnak gondolta az akciósat, vagyis…..
Puncskocka 2009.12.15 17:51:45
Rihanna az amerikai GQ magazin 2010-es januári címlapján egy szál sortban feszít, aztán a magazinban mindenféle kicsit olcsó lányos hatást keltő szexi pózban látható. Ti emlékeztek még arra a bájos kiscsajra, aki egykor volt és akinek valóban ilyen alakja volt? Mert ugye azt nem…..
Asszem sokallok... Tanulság 2009.12.15 14:59:13
A tegnap este egyik fontos tanulsága, hogy még abban az esetben se szívj fel az orrodba édesnemes szegedi pirospaprikát, ha erre egy kifejezetten ritka azerbajdzsáni 50-es papírpénzt használhatsz fel...
Puncskocka 2009.12.15 17:15:16
Még ilyet! Vedd meg magadat! 2009.12.15 16:11:21
Potom 223 ezer dollárért (közel 43 millió forint) megrendelheted hasonmásodat, „aki” nem csak viseli arcodat és testedet, de pont úgy használja is, ahogy te: Hangja és arcjátéka, sőt felsőtestének, és karjainak mozgása, gesztusai is a tieid. Az ajánlatot a japán…..
Puncskocka 2009.12.15 17:12:09
"Ha szerződés alatt elvinnék a sztárjainkat, kártérítésre is perelhetnénk őket, ami több száz millió forint lenne, ugyanis értékesítéstől esnénk el" - reagált Heal Edina, a Sláger Rádió vezérigazgatója még november 6-án arra a hírre, hogy a Boros-Bochkor páros…..
A svájci ACT Responsible (ez egy reklámcégeket tömörítő nonprofit szervezet, mely a társadalmi felelősségvállalást és a környezettudatos kommunikációt igyekszik elősegíteni) a koppenhágai klímacsúcs alkalmából összeszedett és elküldött nekünk egy nagy adag hirdetést,…..
Freelance Hellraiser - A Stroke Of Genie-us [mp3] Christina Aguilera VS The Strokes2009 végén nem csak az év, hanem az évtized legfontosabb eseményeit és dalait is számba veszi a zenei élet. A Guardian újságírója, Dorian Lynskey is így tett, és azt állítja, hogy az évtized…..
 A Moncada laktanya barakkjai (jobbra) és az Igazságügyi Palota (balra) Nagyításhoz katt a képre Mindazok számára, akik megélték az 1989 előtti társadalmi rendszert, a Moncada ostroma ismerősen hangzik. Nemcsak a vasfüggöny mögött élők, hanem a…..
 Elkóborló teheneket már láttunk lakótelepen, disznót már vágtak a panelházak között, lótartásról viszont még csak beszámolót hallottunk olyan embertől, akinek már mesélték, hogy van ilyen. Most megérkeztek a bizonyító erejű felvételek Tomi jóvoltából.   Szia!…..