Regisztráció Blogot indítok
Adatok
optimusprime

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor elkezdtem a Miutcánk nevű közösségi oldalról ezt a cikket, még bőven 2014 volt. Talán ez a blog történetének leghosszabb ideig készült bejegyzése, ami lassan harmadik hónapja íródik. Fontos tudni róla, hogy első, szakmai része egy pillanatképet fest le, ami 2014 decembere…..
Van, amikor két oda nem illő mondat is elég ahhoz, hogy ne te légy a kiválasztott, érdemes hát figyelni erre. Aki e két mondat valamelyikét megtalálja az anyagában, törölje őket mielőbb, és ezzel sokban nőnek az állástalálási esélyei. 1. Kérem, pályázatomat kezeljék…..
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
Stohl András az RTL Klub Fókusz című műsorában bejelentette, úgy döntött, hogy amíg le nem zárul a pere, nem vállal több televíziós szereplést."Arra a döntésre jutottam, hogy amíg ez az ügy le nem zárul és nem születik ítélet, semmiféle televíziós műsorvezetést nem…..
Több bekezdésen át nyomhatnánk, hogy a közszolgálati média értékközvetítése, a szórakoztatva informálás eszméje, Európa ránk szegeződő figyelme, és egyébként is Ki tud többet a Szovjetunióról? De hagyjuk a felesleget, a lényeg, hogy a Magyar Rádió tudósítóinak…..
  „Reméljük, továbbra is készülnek Magyarországon filmek, senki nem akarja, hogy ne készüljenek!” - nyilatkozta a napokban a fiatal, filmszemle fődíjas rendező. Ebben majd mindenki egyetért. De hogyan, kik, miből, milyent?   A hangos…..
optimusprime 2010.12.15 17:57:57
Ahogy én látom, olyan, hogy magyar film már nem létezik. Mi tudunk róla, hogy eben az országban gyártanak filmeket, de a külföldi közönség már nem - nem a szakmára gondolok. Számomra úgy tűnik, hogy a "magyar film"-nek alapvetően azt kellene eldöntenie (nem a szakmának, hanem az egyéni filmeknek), hogy művészfilmek, vagy közönségfilmek akarnak lenni. Most abban a skizofrén állapotban van, hogy túl mély, túl művészi mondanivalóban és képi megoldásokban gondolkodik, miközben mindezt a gagyi és a giccs technikai és színészi megoldásainak szintjén valósítja meg. Érzi, hogy hivatott valami nagyszerűt alkotni, de már nincs meg sem a készsége, sem a képessége, hogy azt megvalósítsa.
Egyetértek azzal, hogy a megváltozott nézői-fogyasztói szokások átalakították az ipart (persze ez nem most történt, az a nyolcvanas évek óta folyamatosan új technikákkal és filmes megoldásokkal bővül, amit a nézők szeretnek és már el is várnak), amely megváltoztatja az Ő moziról alkotott koncepciójukat is. Ezen felül már más felületeket is használnak az információ beszerzésére, ami az információs társadalom hozadéka, ám a személyes tapasztalatom az, hogy amit a filmes szakma ma PR és marketing szempontból felfedezett magának az a régmúlt, amiről pedig a cikk szerzője beszél, az pedig a közelmúlt, de semmiképpen nem a fejlesztés és a fejlődés irányába mutató dolog.
Amiért pedig mindezt nem veszik észre, az az, hogy nagyon kevéssé engednek be külső személőket a "világukba". Zárt, szinte kasztszerű rendszerben élnek és a problémákat csupán egymás között vitatják meg, de mivel a múltban élnek, ezért nem is tudnak, csupán múlt idejű megoldásokat találni, amelyek, már a fogantatásuk pillanatában is meghaladottak.
Egyre gyakoribb jelenség, hogy biciklisek és motorosok a villamossínt választják a forgalmas úttestek helyett. A villamosvezetőket rettegésben tartják, ráadásul szabálytalan is a sínen kerékpározni. Senki nem azért indul biciklizni, hogy elüssék, hogy öngyilkos legyen. Miért…..
optimusprime 2009.07.20 14:57:37
Azoknak, akik a hozzászólásaikban a minden biciklis, vagy minden autós kifejezést hasznánlják azt kell mondanom, hogy csak saját tudatlanságukról adnak tanúbizonyságot. Ahhoz képest, amit eírnak, írtó kevés autóst, vagy biciklist ismerhetnek csak, hiszen mindegyik megismerése fizikai képtelenség. Szóval le kellene szokni arról, hogy olyan embereket sértegessünk, akikről még nem is hallottunk, vagy mégcsak nem is láttuk őket közlekedni. A tapasztalatom az, hogy általában és az általam ismert emberek között pont azok közlekednek szélsőségesen rosszul, akik ilyen szélsőséges néeteket vallanak. Nagyon sok kerékpáros és nagyon sok autós közlekedik ebben a városban helyesen és tartja be az előírásokat és vigyáz a másikra.
Ami a cikkben szereplő villamos-"vezető" hozzászólását illeti, hogy szerinte nagyon gyakori, hogy a villamos után kapaszkodik a biciklista, az meg nézőpont kérdése. Talán, ha definiálná, hogy mi a gyakori. Mert én egyszer sem láttam még. És mondjuk nekem az egy nap kétszeri észlelés már gyakorinak számítana, mert akkor egy héten 14-szer látnám, hogy megtörténik, egy évben pedig 728-szor. De lehet, hogy a gyakori nála ennél kevesebb. Bár azt is elismerem, hogy már egy is sok lehet, csak a túlzó kijelentésekről valahogy ez esetben is le kellene állni, hacsak nem mondjuk meg, hogy mi a túlzás maga pontosan... :) Nem tudom, hogy mikor lettünk ennyire szélsőségesek és nem látom okát, hogy miért...
Miért esik az eső? Amikor olyan jó lett volna ma is bicajozni. Bár lehet, hogy valami égi jel az egész, mert baromira fáj a lábam. Nem is a lábam, inkább a talpam. No, de mindegy is, ma marad a szoba, meg a Rubint Réka. Viszont, eszembe jutott ez a cikk, amit pár napja olvastam a…..
optimusprime 2009.05.14 12:19:31
@Dorsz: igazad van :S jogos a morcogás :)
optimusprime 2009.05.14 14:01:00
@QuantumLeap: Jó, de akkor pontosítanád, hogy mi a normális?! Nem kötekedni akarok, de ezt olyan nagyon nehéz meghatározni... (legláabbis ebben a témában..) :)
Bikiniszezon Csak inni, inni… 2009.05.13 13:21:17
Tegnap, amikor bicajoztunk olyan szinten kiszáradt a szám, hogy szinte ölni tudtam volna egy pohár vízért. Mentorom - A., aki megtanított bicajozni -persze továbbra is szigorúan állt a kérdéshez, és csak akkor mehettem valami folyadék irányába, amikor végre képes voltam bevenni az…..
optimusprime 2009.05.13 16:07:19
@Robzon: és ez a folyamat már visszafordíthatatlannak látszik... De nyugtasson a tudat, hogy erről igazán nem tehetsz... valószínűleg örökölted. azért ha mégis meglelnéd a helyes megoldást, kérlek, ne hezitálj értesíteni róla... (Bocs, hogy ezt mondom, de a csillagjaid is egysíkúak...) :) :D
optimusprime 2009.05.14 09:43:00
@Robzon: Nem, te valóban nem tudsz oda sűllyedni, mert már régen alatta vagy :) De mondom, ez ne a te hibád... :) Vizsgálatok vannak, de azért nem citálom ide, mert én nem állítottam és fel is hívtam a figyelmet a feltételes módokra... Nem várom, hogy ezt megértsd! És nem hibáztatlak, amiért soha nem is fogod... Bizonyára szereted, ha okosnak tartanak, de én nem foglak, azért nem a témáról beszélek, mert te állandóan elrugaszkodsz tőle azzal, hogy (ál) tudományos megnyílvánulások mögé bútatod azt, hogy embereket oktatsz ki. Ameddig ezt teszed, addig veled kapcsolatban (és tényleg csak veled kapcsolatban) nem fogok érdemben reagálni dolgokra... (Te Robi?! Sokan elnyomnak téged?! Sok felettesed van?!) Na mindegy A magam részéről lezártnak tekintem én is az ügyet... :) Csövike :) !
Bikiniszezon Elcsábultam 2009.05.13 09:54:00
Pocsék az idő és baromi álmosan és nyűgösen ébredtem. És valamiért nagyon-nagyon éhesen. Elfogyott a tej, úgyhogy irány a bolt, mert anélkül nincs kávé, anélkül pedig ébredés. Nem kertelek, a helyzet az, hogy nem bírtam ellenállni a kedvenc péksütimnek. Pedig nem lett volna…..
optimusprime 2009.05.13 10:01:28
Tavaly már szó volt arról, hogy neki kéne állnom fogyózni, de azt hiszem, akkor agyban még nem döntöttem el igazán. Hallottam a lipid osztályról, ahová az egyik barátnőm akart elkísérni. Be is jelentkeztem, de időpontot valamikor csak másfél hónap múlva kaptam. Persze, csak…..
Egy csomó diéta (nem lekiabálni a szóért!) mondja azt, hogy délig gyümölcsöt együnk. Több okból is. Egyrészt mert helyre teszi a cukorszintünket, aztán meg azért mert egészséges, stb. De vajon mennyi az annyi a cukorból? Van itt egy site, ami megmondja nemcsak a gyümölcsökről,…..
Találtam egy jó kis táblázatot, hogy mivel mennyi kalóriát lehet elégetni. Azért jutott eszembe, mert ma én ezt fogom tenni. Munkával fogyok. Nem, nem meglógok a sport elől! Nem, nem adtam fel! Egyszerűen mára ez a mozgás jutott. Hogy mi pontosan, azt majd holnap reggel elárulom.…..
Nemsokára megjön a fizetés, és itt az ideje nyári rucikat beszerezni, mert addig is öltözködni kell, amíg újra passzentosak lesznek a tavalyiak.  Tudom, hogy ezért most sokan megköveznek, de igenis, szeretném a változás ideje alatt is jól érezni magamat. Van egy-két…..