Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bbalazsb

22 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
7 hónapja nem írtam lófaszt sem, most sem fogom túlzásba vinni. Az a megtiszteltetés ért, hogy én készíthettem el erre a hétvégére az egyik napi különlegességet az étteremben. Levest kértek, spenót főzeléket kaptak, főtt tojással :), és csodák csodája, ezt el lehet adni 10…..
Brand New Life In London Orvos 2010.03.24 04:11:23
Szóval az orvos. Bejelentkeztem 2 nappal a baleset után, ugyanis a kórházban ezt kérték, ekkor menjek. A rendelőben kaptam két kérdőívet, amit kitöltöttem, visszaadtam, és kaptam egy időpontot 8 vagy 9 nappal későbbre, hogy akkor fáradjak vissza, és egy kis fiolát, amiben a…..
Több, mint fél éve élek Londonban és azt kell mondjam, hogy nem bántam meg a váltást. És respect Joey-nak, akivel egy napon indultunk világgá, azzal a különbséggel, hogy Ő nagyobbat álmodott, és Ausztráliában kötött ki. Magam részéről túl vagyok az ünnepeken, bár itt még…..
Bbalazsb 2010.03.19 02:57:18
@Makifej: félig kész!
Brand New Life In London Baleset 2010.03.19 02:44:40
Hát kicsit beleuntam a blog írásba, ezért függesztettem eddig fel. Történt egy smás, végül is élek. Elköltöztem időközben, ami jó döntésnek bizonyult. Most egy órán belül van amunkahelyem, ez Londoni viszonylatban csekélynek számít. Van saját szobám, ami nem nagy,…..
Ezen a héten az O2 arénában van „szerencsém” dolgozni, ugyanis kiküldetésbe kerültem. Ez egy elkurvult nagy aréna London déli oldalán, itt tartották volna azt a bizonyos 50 db Michael Jackson koncertet, ami azt gondolom elmarad, a művész sajnálatos halála miatt.…..
Brand New Life In London Mosógép 2009.10.23 10:35:00
Van mosógépünk. Ez egy szürke undorító darab, úgy néz ki, mintha a múlt századból, vagy a kettővel ezelőttiből származna. Olyan hangja van, mint a teljes gázzal induló 747-es Boeing-nek, amikor centrifugál. Ennek ellenére rá van írva, hogy SuperSilent, ez nyilván tévedésből…..
Bbalazsb 2009.10.24 04:00:00
@Maryna: A fiók, illetve az izé nem véletlenül van kihúzva. Az a legundorítóbb része a mosógépnek, és nem mellesleg te is oda öntöd...
Bbalazsb 2009.10.30 14:51:39
@toro.peter: A kép a beköltözésünk kori állapotot tükrözi, azóta a fiók ki lett véve, és meg lett tisztítva. Nekem muszáj volt akkor éjszaka ezt megberhelnem, mert 1 db uniformissal rendelkezem, és ezt minden nap kimosom meló után. Reggel is megtehettem volna, de akkor aluszok általában :) Mellesleg a Brit nappal sem tenne ilyet, hanem leülne az internet elé, és rendelne egy zsír újat. :)
Azt kell mondjam, hogy utálom a lengyeleket. Hallottam, amikor kijöttem, talán előtte is, hogy ritka gusztustalan népség, ez stimmel, tisztelet az esetleges kivételnek. Az új helyen, ahol dolgozom nyüzsögnek. Van egy srác, aki 10 éve, azaz tíz éve él itt, és kibaszottul szarul…..
Bbalazsb 2009.09.21 18:39:24
@Joy75: A konyha egy folyosó tulajdonképpen. 3-7 szakács dolgozik benne egyszerre, mindenki a saját szekcióját csinálja. Van aki a desszert saláta, van aki a grill, és van aki a side részen dolgozik. A side a mártások, köretek, és egytálételek gyüjtőneve.
Bbalazsb 2009.10.19 02:43:52
@Joy75: Lusta voltam megint, de most van....
Hát sok ideig azon tűnődtem, mit is írhatnék. Petike kérte, hogy arról írjak mi zajlik bennem, ne arról, ami körülöttem, erre is ki fogok térni, nem ma, de ami ma, illetve tegnap este történt – események sorozata ­ na hát, ez mindenképpen be kell kerüljön ide. A Garynek…..
Brand New Life In London Új meló 2009.09.05 02:15:17
Ahogy sejtettem, elvesztettem az előző munkahelyemet a pubban. Ezt is a lehető leggusztustalanabb módon. Konkrétan az egyik vasárnap, mely - mint kiderült - az utolsó vasárnapom volt ott. A tulaj megkért, hogy írjam le mikor dolgoztam, egészen addig a napig bezárólag. Ekkor már…..
Bbalazsb 2009.09.05 23:43:20
@Makifej: Köszönöm szépen a biztatást, nagyon jól esik. Vannak más nemzetiségűek is hál' Istennek. Majd legközelebb a csiri-biri csapatról ejtek néhány szót. Pusza.
Hát a mai nap semmi nem történt, amit érdemes lenne megemlíteni, egy dolog kivételével... Lent kajálok a konyhában, amikor is hallom, hogy a Robi a fürdőszobában beszélget valakivel. Na, mondom, ez fura, mert nem nagyon lehet más a fürdőben. Odasétáltam, hogy megnézzem mi van. Egy…..
Bbalazsb 2009.09.03 15:36:48
@toro.peter: Még pár nap, ahogy láthatod...
Bbalazsb 2009.09.03 15:36:17
@Joy75: Még pár nap, ahogy láthatod...
Az elmult hetekben életem eddigi legmélyebb mélypontján voltam. Nem akartam ezt real time közvetíteni. Szombaton összeszedem magam, és leírom mi történt, történik. Előljáróban annyit, hogy állás és pénz nélkül messze a szülőhazámtól elég szar lenni...
DeTomaso azt gondolta, 25 éve bejáratott T-telefonszámukat egyszerűen áthordozzák cégen belül. Tévedett. Azóta már új számot is kaptak, de a régivel még mindig nem sikerült összekötni: Eddig tartott birkatürelmem a T-home felé, remélem a publicitás segít rajtam is.…..
A USA Network idei egyik újonca, a Royal Pains ugyan még csak ezen a héten fejezi be első, igen sikeres évadát (a Burn Notice felvezetésével 6 millió körüli átlagnézettséget produkált), de a készítők már korábban kitettek a netre egy videót, amiben a főszereplők rappelnek és…..
Úgy döntöttem, hogy egy egész bejegyzést szánok Viktornak, a Chef-nek. Ő egy különleges figura, mint már említettem korábban. Egész elképesztő mértékű hangulatváltozások során megy keresztül a nap folyamán. Majdnem mindegyik hangulatnak van tulajdonképpen reális alapja, de…..
Brand New Life In London Fire :) 2009.07.28 00:34:00
Vasárnaponként egy öreg néni zongorázik erőszakosan a pubban, és a vendégek énekelnek. Ezt rendkívüli módon tudják élvezni, vedelnek közben, kint ácsorognak az utcán, mert nem férnek be, elképesztő. Az egyik ilyen vasárnap, kb 2 hete ott volt Jack Black, az amerikai színész,…..
Az elmúlt hetekben lusta voltam ahhoz, hogy írjak, de most annyira nincs más dolgom, hogy folytatom az irományt. A Feri hazament, ezúton üdvözölném is. Amikor megtudtam mi a terve, azt gondoltam, hogy na baszdmeg, mi a faszt fogok itt kezdeni magammal nélküle. A helyzet szerencsére jobb,…..
 Egy hete melózok az Duke Of Kendall nevű helyen. Úgy kezdődött, hogy mosogatni, takarítani kell leginkább. Ehhez képest mindent kell csinálni, adott esetben még főzni is. Azt kell mondjam, hogy nagyon élvezem ezt a melót, rendkívül gyorsan elmegy a munkaidő, végig kell valamit…..
Hát kérem, találtam munkát, ami kb. pont szart sem ér megélhetés szempontjából, de a semminél jobb azt gondolom. Egy belvárosi pubban, nevezetesen a Duke Of Kendal-ban találtam un. kitchen porter melót. Ez tulajdonképpen a szarpucolással egyenértékű. Benne foglaltatik mosogatás,…..
Később egy kisebb bolyongás után újra a Leicester Square-en találtuk magunkat, ahonnan a China Town-on, és a Soho-n keresztül a Tottenham Court Road-nál tube-ra szálltunk. A Soho negyed a sexshopjairól, és nem akarom tudni, még miről híres negyed. Emberek tucatjai állnak itt a…..
Brand New Life In London A Soho 2009.06.20 14:42:00
Tegnap este úgy volt, hogy találkozunk egy sráccal, aki riksát teker, hogy elmondja, mi a módja annak, hogy én is tekerhessek ilyet. A találkozó nem jött össze, mert valami technikai malőr adódott, ennek folyományaként ma fogunk vele találkozni. Viszont a városba bementünk,…..
Néhány héttel ezelőtt Feri barátommal úgy döntöttünk, hogy hátrahagyjuk eddigi életünket, illetve kissé eltávolodunk tőle, és valahol máshol próbálunk boldogulni. Az Egyesült Királyságra, azon belül is Londonra esett a választásunk. Az eddigi tapasztalatok alapján az…..
Brand New Life In London A Zsilip 2009.06.18 16:55:00
Tegnap este úgy döntöttünk megnézzük a zsilip környékét. Ez Camden Town-ban van, leírhatatlan az az atmoszféra. Adva van egy Zsilip, aminek a környékén mindenféle zegzugos kis sikátorokban lehet közlekedni. Az épületek, ha jól emlékszem 1854-ben épültek, és ebben a formában…..
Essen itt szó a velünk együtt lakó sorstársainkról. Összességében azt kel mondjam, hogy nem sok vizet zavarnak. Elsőnek Gerit említeném meg, aki a szállásadónk Gábor szerint az ügyeletes mindenes. Neki kell kifizetni hetente a rentet, neki lehet szólni ha valami gubanc, vagy…..
Brand New Life In London A harrods 2009.06.16 00:11:00
Na kérem ez a hely elképesztő, mint már mondottam volt. Ahogy láttam, egy komplett háztömb. Véletlenszerűen jártuk be, természetesen a teljesség igénye nélkül. Azt gondolom, hogy hosszú napokat el lehetne itt tölteni. Azt kell mondjam, hogy odabent az igényesség kibassza a…..
Kedden reggel fél kilencre mentünk a trial napra. Ehhez fél hétkor fel kellet ébredni, reggeli teendők majd a tömegközlekedés megízlelése. Még előző nap vettünk Oyster kártyát, ami itt lényegében a bérlet. Ami nem fényképes, sokféle módon használható. Lehet külön…..