Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fritz1

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szó szerint ütős történetet küldött be aszfaltbetyár. Egyértelműen elsőbbsége volt, amikor nekiment egy másik autós, aki ennek ellenére nem akarta elismerni a felelősségét. Tudom, hogy elég érzékeny téma a vétkes fél etnikai hovatartozása miatt, ezért külön kérlek…..
Fritz1 2010.06.24 14:36:41
@aszfaltbetyar:
Miért ne lenne garázdaság? Egy ember következmények nélkül megütött egy másikat, rendőr előtt, ráadásul gondolom jópár tanú (többi autós) szeme láttára! Ha figyelembe vesszük azt, hogy a szemtanúk azt gondolhatják - hozzáteszem joggal - hogy ezt a faji hovatartozása miatt tehette meg, az már igencsak köznyugalom megzavarása!!!
Szerintem nézz utána ennek, kérdezz meg jogászokat! A rendőr hülyeséget mondott!
Fritz1 2010.06.24 14:27:22
@dzsaszper:

Nem csak az a baj, hogy azt hiszik a kresz nem vonatkozik rájuk.
Azt hiszik, hogy SEMMILYEN szabály és törvény nem vonatkozik rájuk
Ezek törvényen kívüli embereknek képzelik magukat és ennek tudatában élik az életüket. Minden mást és mindenki mást semmibe vesznek.

Itt a példa: Nem elég, hogy szabálytalan volt: leszarta, hogy ott van a rendőr, nem érdekelte, hogy mi lesz belőle, megütötte a vétlen felet és kész.

Ez persze vonatkozik minden maffiózóra
Reméljük valami kedvezmény végül leesett Lászlónak, hiszen először pofára ejtették a porszívüügynökök, most meg eladtak neki 300ezerért egy porszívót és ezt nagy boldogan meg is írta nekünk. Mindenesetre a lényeg az, hogy a plázákat járó marketingesek egy létező cég…..
Fritz1 2010.06.22 23:37:17
@carlo74:

Bazzeg, kísértetiesen emlékeztetsz valakire...

"...De érted, hogyha az ember például vesz egy kanapét, akkor hajlamos azt gondolni, hogy egy életre van egy kanapéja és történjék bármi, a kanapé-gondot letudta. Összegyűjtöttem mindent, de tényleg, volt egy jó kis hifi-tornyom, egy tisztességes ruhatáram. Már majdnem... majdnem kész voltam."

Tudod-e melyik filmből van ez?
Fritz1 2010.06.22 23:49:54
@Rosszindulatú Vászka: Bizony, bizony...

Mintha lenne némi párhuzam a posztoló és narrátor között
Csak ő a porszívó-gondot tudta le :)
Na ilyenről sem hallottam még, hogy a vizsgabiztos rosszul tudja, buktat, aztán a tanuló új vizsgáját neki kell állnia. Márpedig Krisi erről számolt be. Az új vizsga eredményéről még nincs hír, reméljük, nem szórakoztak vele a kollégák szolidaritásból... Érdemes elolvasni…..
Fritz1 2010.06.15 09:12:48
@kicsilAAny: Igen, erre gondoltam. Akkor valószínű ez nem nagyon változott.
Amúgy ez lenne a helyes hozzáállás. Mármint hogy fel sem merül a dolog.

Egyre több helyen olvasom, hogy így a kenőpénz meg úgy a kenőpénz, meg hogy nem volt más választás. De igen, van választás. Csak változtatni kellene a hozzáálláson mindenkinek.
A korrupció csak ott vet gyökeret ahol vannak akik kihasználják!
Fritz1 2010.06.15 09:37:51
@homér: Hát igen, ilyen szerintem mindig is volt :) Csinos lányoknak és nőknek mindenhol ott egy kis plusz előny, vizsgáktól kezdve állásinterún keresztül a vendéglátós borravalóig. De szerintem ez a fajta eset van kevesebb és okozza a kisebb gondot.

Az ideális eset persze az volna, ha mindenki egyenlő eséllyel indulna, de ilyen gondolom nem mostanában lesz. Még akkor sem, ha a technikai lehetőségek már rég adottak (pl oktató autóban kamerák elhelyezésére)
Nagy eséllyel pályázhatna a leghosszabb nicknévvel rendelkező posztbeküldő címre Dudálj, ha műkörmöd van!, akinek amúgy mint megtudtam, nincs is műkörme. Ellenben az M1-es beszakadásának napján, tegnapelőtt próbált a Budapesthez közeli Dunavarsányba eljutni, több-kevesebb…..
Fritz1 2010.05.21 13:49:52
@1 Fószer: Én most a konkrét esetre értettem. Ugyanis ha a posztolónak szlovák rendszáma lett volna, nem lett volna mi miatt aggódnia :)

Komolyra fordítva a szót:

Mármint évente 10 napra gondolsz, ugye? Tudom, hogy nem töltenek ott sok időt, ezért merem őket adócsalóknak nevezni. Persze hívhatnánk őket egyszerűen árulóknak is. Itt élnek, itt dolgoznak, itt használják az autójukat, az utakat stb. - de nem ide tejelnek. Pitiáner, aki ezt csinálja, megvetem mind.
Fritz1 2010.05.21 14:03:11
@Peetee: Nem tudom, konkrétan milyen történetekre gondolsz, én is hallottam néhányat. Ennek ellenére úgy gondolom, nem szabad, hogy félelemben éljünk emiatt!
Felkészülten kell kimenni, úgy, hogy semmibe ne lehessen belekötni. Legyen pöpec minden az autón. Óvatosnak kell lenni és gyanakvónak, de egyben nyugodtnak, higgadtnak és magabiztosnak. Szabályokat betartani. Így nem találnak fogást rajtad.

Egyesek azt mondják, kell némi plusz alázat a hivatalos szervekkel szemben, én ilyet soha nem mutattam, mégsem basztattak.

Persze az itthon megszokott kekeckedő, virtuskodó, szabályokat be nem tartó magatartással közlekedő autóst hamar megtalálják.

Engem még soha nem bántottak és nem is szivattak meg ott. Pedig többet járok arra, mint egy átlag ember.
Azért ahhoz rendesen kell fosni egy másik országtól, hogy csoportot alapítsunk ellene a Facebookon, így tettek ezek a derék szlovák nácik is. A dolog láthatóan nektek sem tetszik, hiszen többen beküldtétek már: baloldalt alul van a Jelentem gomb, itt pedig a szlovákokénál máris…..
Két segítségkérő levelet is olvashattok most egy posztban, az egyiket Kranführer küldte tovább, miután egy motoros honlapon olvasta. Itt emberünk egyszer visszajött ugyan, de aztán egy óvatlan pillanatban meglépett, viszont készült róla egy talán felismerhető fotó. Macsek76…..
Fritz1 2010.05.20 12:37:41
@Kowalski76: Elég rég sunázhattál, ha bejön neked a csaj. Még rendes arca sincsen neki :)
Csupa KRESZ-es, meg okoskodós poszt volt mostanában, úgyhogy engedve az őrjöngő tömegnek a hiénák közé vetek egy viszonylag rövid, ellenben erőszakkal teli levelet, amit a sokatmondó nevű bloodmn küldött be. Ki kérdezi meg először, hogy a posztoló miért nem verte agyon az S80…..
Fritz1 2010.05.13 15:13:04
@turboá:

Telhesen meg tudlak érteni!

Én általában higgadt vagyok, és az átlagosnál picit nagyobb termetemmel sem élek vissza.
Viszont van egy határ! Jópár éve az én autómnak is nekinyitották az ajtót egy parkolóban és amikor teljesen normális hangnemben kértem, hogy rendezzük el valahogy, az ürge nemhogy nem ismerte el, de még az ülés alól elővett ütővel is fenyegetni kezdett, miközben a felmenőimet szidta.
Hívhattam volna rendőrt: vagy kijöttek volna, vagy nem; vagy megvárta volna, vagy nem.
Hibázott, hogy nem szállt ki, (nem tudom, mit akart így az ütővel) az ablak meg le volt húzva, így a lehúzott ablakon át kapott egy "éppenhogy"-maflást.
Egy percre rá már írtuk a papírt a kárról és ki is fizette szépen részletekben.

Én is azt mondom, hogy kerülni kell az agressziót és a fizikai bántalmazást, nade kérem, azért mindent ne hagyjunk! Egy férfi ne viselkedjen úgy, mint egy kislány!

Ez kábé olyan, mintha leköpnének és még te kérnél bocsánatot!
Fritz1 2010.05.13 15:49:33
@PÖFFF!eteg gomba:

Igen, most olvastam...

Bazzeg, már nem tudom, mit gondoljak. Inkább nem mondok semmit.

De mégis: hülye aki agresszív és felnőttként verekszik. Köztük én is.

Rá is állok valami mentális harcművészetre és azzal fogom megvédeni magam

Na további jó nyomozgatást és gördülékeny eljáráslefolyást az érintetteknek
Néha beesik egy-egy olyan levél, amiben annak írója olyan általános kérdést boncolgat, amiről erősen megoszlanak a vélemények. Schdl is egy ilyet küldött, ebben a témában is rendszeresen egymásnak feszül a biztonságcentrikus és a sebességcentrikus tábor. Szerintetek jók így a…..
Fritz1 2010.03.07 10:00:36
@"autónepper": Szerintem ha már olyan profinak adod elő magad, legalább ne ilyen 10 éves gyerek stílusában írogass. Elég szánalmas és senki nem fog komolyan venni. De ha ez a célod hajrá!
VRaptor próbál kicsit egészségtudatos, környezetkímélő és nyugis életvitelt folytatni, de úgy tűnik ennek egy viszonylag békés helyen is kellőképpen gátat tudnak vetni bizonyos autós egyének. De hová sietnek egy ilyen madárcsicsergős, zöld kis szigeten a csúnya bácsik? Nem…..