Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lámalány

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában azt hiszem több mint aktuális a futópadon illetve görgőn történő edzés. A #maradjotthon jegyében egy négy részes cikksorozaton keresztül megpróbálom kicsit körbejárni a témát, megosztani veletek a saját tapasztalataim. Első rész - a futópad Sokan úgy tekintenek a padra, mint ördögtől…..
Elnézést kérek a durva címért, de sajnos ez a valóság. Amikor valaki beteg lesz a családban, az ugyanúgy kihat a családtagok életére is. Gyökeresen megváltozik minden, a hozzáállás, a világkép, a hitrendszer, és sokszor a mentális és testi egészség is. Nem titkolom, hogy nálam is ez történt...
lámalány 2019.12.06 09:00:37
@rakacsaladban: Mióta olvastam ezt a blogbejegyzésed, pár óránként visszanéztem, van-e új komment. Nem akarok ezzel foglalkozni, el akarom nyomni, de valami mégis visszahúzott ide. Nyilván nagyon sok dolgom van még nekem is. Sokkoló látni, ahogy egymás után megjelentek az ugyanolyan történetek. Sajnos nem vagyunk egyedül.
Kedves bloggazda, nagyon sokszor eszembe jutottál ezalatt a pár nap alatt. Nagyon sok erőt küldök neked!
A hosszabb időt külföldön töltők közül sokan szokták felhozni azt, mennyire meghökkenti őket a magyarok feszültsége. Mások szerint ez nem igaz, mert külföldön is hasonló a helyzet. Természetesen nem akarhatunk igazságot tenni (talán nincs is, hiszen minden ember másként éli…..
„Na, és sikeres volt a hazaköltözés?” - a kérdést alighanem a legtöbb, külföldről hazatérő határátkelő megkapja világszerte. A válasz persze sok mindentől függ, sokszor még családon belül sem ugyanazt érzik az emberek. Te is hazaköltöztél? Vannak benned kérdőjelek?…..
Mely országok vonzzák leginkább a képzett munkaerőt? A jó hír az, hogy a világ tíz legvonzóbb országa közül kilenc Nyugat-Európában található. Ami ennél is érdekesebb (bár meglepőnek nem nevezném), hogy az Egyesült Királyság a TOP20-ba sem fért be, míg Magyarország a 63…..
lámalány 2018.12.30 22:39:54
Tudom, hogy most nagyon szubjektív leszek és csak a saját frusztrációmat adom ki, de megszólított a mennyi nyelvet kell tudni téma, mert én ezt a saját életemben egy hatalmas átverésnek élem meg. Én is bekajáltam, hogy nyelveket tudni kell, (egy ideig) nagyon lelkesen tanultam is őket, aztán kiderült, hogy az irgalmatlan sok energia, amit beleraktam, semmire se jó.
Angolul tudni kell, ez nagyon igaz, de az összes többi nyelv, kb úri huncutság. Lehet, hogy másnak egy nyelvet megtanulni semmiség, nekem kőkemény munka még akkor is, ha motivált vagyok és fenntartani sem kevés energia. Így erős B2 szinten megtanultam franciául és valamivel gyengébben németül (és számtalan más nyelvet tanultam még útközben az orosztól a japánig). És ezeket használni is szerettem volna. Na, ekkor jött a feketeleves.Mert ez a B2 szint pont az, amiben már rengeteg meló, pénz, idő minden benne van, de tárgyalni, dolgozni lényegében nem lehet vele. Úgyhogy vagy elmész "igazi szaktudást" nem igénylő helyekre és elpötyögsz 4-5 nyelven valamiket; vagy van szaktudásod, akkor viszont bőven elég az angol. Elbohóckodhatsz a kollégákkal németül, de ha komoly dolgokról van szó, akkor marad az angol.
Magyarországon kívül három országban éltem évekig, tök jó volt, hogy el tudom mondani a taxisnak franciául, hogy hova akarok menni meg csehül tudok rendelni, de pont ugyanilyen jó lett volna angolul is.
Ha valakire ragad a nyelv, öröme van a tanulásban, kifejezetten x nyelvű cégnél akar dolgozni vagy egy országban véglegesen akar letelepedni, akkor hajrá, tanuljon! Minél többet, annál jobb. De én ha azt az irgalmatlan mennyiségű energiát, amit a nyelvekbe tettem, értelmesebb dolgokra fordítom, akkor sokkal előrébb lennék.
Uff, én szóltam.
Köszönöm, hogy kiadhattam. :)
Az internetet és a magazinokat elárasztják az olyan kijelentések, mint: "Annyi idősek vagyunk, ahánynak érezzük magunkat." vagy "Nem az éveink száma határoz meg bennünket." és "A negyven az új húsz". Én teljesen egyetértek velük. Sajnos azonban néhány jelből arra kell következtetnem, hogy a…..
lámalány 2015.10.14 15:32:08
@zsizella: Előtted nagyon komolyan le a kalappal! Ez a beszéd, nem a jaj, régen milyen jó volt, most meg ez is baj meg az is!
Az meg teljesen igaz, hogy aki most azon nyikorog, hogy milyen öreg, 40 évesen, az 60 évesen meg ezt fogja visszasírni, úgyhogy inkább élvezze ki, hogy milyen fiatal!
A kedvenc sztorim, amikor egy 96 éves néni is az öregségen morgott és azt találta mondani, hogy "hej, ha csak még egyszer 80 lehetnék!" :) :)
lámalány 2015.10.14 16:11:44
@zsizella: a zenédet - ezer bocsánat - nem hallottam. A hozzáállásodhoz gratulálok! :)
Napok alatt mintegy 40 ezer ember aláírta Nagy-Britanniában azt a petíciót, ami a gyerekek füllyukasztásának betiltását követeli, arra hivatkozva, hogy az valójában bántalmazásnak minősül. Valóban kegyetlenség lenne? (fotó: flickr.com / Britt Reints) A petíciót egy Susan…..
Nem lesznek itt új járatok, kár remélni - nagyjából ezt üzente a Ryanair a magyar utasoknak. Jobban megéri nekik máshova tenni a gépeket, mint hogy itt küzdjenek egy drága reptérrel. A Wizz vezére sem látja úgy, hogy feleződött üzemanyagár mellett rögtön megéri hosszú…..
lámalány 2015.02.06 10:37:58
Sziasztok!
Bocsánat, hogy újra próbálkozom, nem tudom, hova forduljak. :( Eléggé off topik leszek, de tanácsra lenne szükségem. A barátnőm nálam volt Brüsszelben télen és dec. 15-ére volt Ryanair jegye, ámde aznapra óriási sztrájk volt az országban és a gépek sem indultak.
A Ryanair meglehetősen késve és csak emailben értesítette a barátnőmet, aki nem lóg 0-24-ben a levelein, főleg nem külföldön. A Ryanair dec. 19-re tudta csak átfoglalni a jegyét, de sajnos muszáj volt hamarabb hazamennie. Amikor ezt intéztük, akkor aktív volt egy cset ablak, ahol megerősítették, hogy ezt a foglalást később vissza lehet mondani és visszakapja a pénzt, ezért úgy döntött, hogy elfogadja a 19-i jegyet inkább, mert bár nagy szívás addig maradni, de még nagyobb szívás, ha végül "magától" csak 21-re kap jegyet aranyáron.
Közben kétségbeesetten kerestük a megoldásokat 13-14-én és amikor sikerült valamit találni nagy nehezen, akkor lemondta a 19-i jegyet emailben. Erről azonban a Ryanair nem vett tudomást, figyelmeztetést is küldött, hogy nem csekkolt be, utóbb újabb levél, hogy nem utazott.
A barátnőm minden ilyen levélre válaszolt és megírta, hogy ő lemondta a jegyet és kéri az árát vissza, de a Ryanair a füle botját sem mozdítja. Mit lehet ilyenkor tenni? Hova lehet fordulni, hogy visszakapja a jegyárat? A Ryanair egyszerűen egy levélre sem válaszol.
Bocsánat az off-ért és nagyon köszi a tippeket!
Télen bőven tízezer alatt is elvisz a fapados Barcelonába, a szállás is olcsó, a reptéri bejutás is filléres, az idő is jó, mi kell még? A híres látnivalóknak megkérik az árát, de a helyiek törzshelyein a kaja is megfizethető és kihagyhatatlan. Mentünk, láttuk,…..
lámalány 2015.01.29 13:10:42
@tavasz21: Köszi a választ. Ez nem saját döntés volt. Ha a Ryanair 16-ra adott volna jegyet, akkor azzal utazik, de sajnos semmiképp sem tudott maradni 19-ig.
Amikor ez kiderült, akkor egy csetablak aktív volt, ahol az ügyintéző (vagy hogy hívják) azt mondta, hogy nem gáz, ha lefoglalja 19-re, később még lemondhatja. A cset később már nem volt elérhető.
Azért foglalta be mégis a 19-et, mert egyáltalán nem volt biztos, hogy lesz más opció (necces is volt az az egy, ami végül lett) és bár oltári nagy szívás 19-ig maradni, de még nagyobb szívás 14-én lemondani a 19-i jegyet, majd később csak 21-re kapni jegyet, aranyáron. Nagyon durva kényszerpálya volt az ügy és nem mellesleg az itt töltött 4 napból kettő teljesen ezzel ment el. :(
Drága Naplóm! Ma nagyon rossz napom volt. Pisti azt mondta, hogy undorító vagyok. Nem vagyok szép, mert tele vagyok látványos szépséghibával. Kérdeztem tőle, hogy mi a baja velem, erre azt mondta, hogy szőrös az alkarom. Nyakig vörösödtem, lehülyéztem, erre megmutatta a biológia…..
lámalány 2014.11.07 11:20:24
Szerintem tök jó, hogy megmondják a gyerekeknek, hogy mi a szépséghiba és mi nem és még tippeket is adnak, hogy mit tegyenek.

Túl magasnak lenni például mindenképpen szépséghiba, ahogyan túl alacsonynak is, ezen viszont segíteni sem lehet, úgyhogy a magasak és az alacsonyak éljenek csak azzal a tudattal, hogy rondák.
Ahogy mások említették, a kis mell is szépséghiba, hála istennek, ezt már lehet kezelni. A vékonyszálú haj meg főleg ronda, tessék hajat beültetni.

A kócos fogsor übergáz! Mindenkinek hollywoodi mosolyt, különben szégyenkezzen, mert alacsonyabbrendű! A szemüveget és a túlsúlyt már nem is említem, egyértelmű, hogy aki ezektől nem tud megszabadulni, az megérdemli, hogy páriaként kezeljék.

Ha meg valaki mozgássérült vagy egyéb hasonló baja van, hát az megszívta. Az legjobb esetben is csak kedves ember lehet, de kizárt, hogy bárki szépnek lássa! Ezt jó ha megtudja minden nyolcadikos időben!

Annyira jó, hogy végre van egy ilyen könyv, ami utat mutat az esztétika világában és ha esetleg egy nem tökéletes szemöldökű lányról eddig azt gondoltam volna, hogy szép, most már tudom, hogy ápolatlan és eddig tévedésben éltem!
Jó lenne, ha mindenki követné a tankönyvíró iránymutatásait és akkor nem kellene senkinek semmi miatt szégyenkeznie és nemcsak szépek, de boldogok is lennénk.

Az a kár csak, hogy a legnagyobb szépséghibát, az öregséget kihagyták, mert öregnek lenni nagyon ciki!!
Megyek is, gyorsan kiszedem a szemöldököm mielőtt megöregszem. Csak nehogy kicsit kisebbre csináljam véletlenül, mert akkor megint ülhetek otthon, amíg ki nem nő.
lámalány 2014.11.07 14:36:23
@Túrós: Egyrészt határozottan korrigálandó szépséghibaként van a szőr említve, akárcsak az általam felsorolt szépséghibák. De még ha igazi is a te értelmezésed, ki a tankönyvíró, hogy ex cathedra megmondja, hol húzódik az ápoltság vonala? A tisztálkodásról beszélni mindenki szerint az ápoltság kérdéskörébe tartozik.
De az, hogy a szőrtelenség=ápoltság határozottan megkérdőjelezhető. Hasonló témák még: férfiaknak szőrtelennek lenni ápoltság kategória? Az ősz hajszálak nem befestése ápolatlanság? A lábkörmök nem festése (nyáron) ápolatlanság? Szoláriumba járni az ápoltság része? stb.

Ezekre a kérdésekre az olvasók egy része határozott igennel felel, a másik része meg határozott nemmel, sokan meg azt mondják, attól függ. Ezért kijelenteni, hogy ha nem szőrtelenítesz ápolatlan vagy, nem kifejezetten nyolcadikos könyvbe való objektivitás.
Megelégelték a sok puskázást az Óbudai Egyetem informatikai karán, és elrettentésként név nélkül kiteszik a netre, hogy ki hogyan puskázott, és ezért milyen büntetést kapott. Ezzel viszont mellesleg olyan jó dolgot csináltak, amit a MOL már régóta minden évben megtesz,…..
lámalány 2014.01.04 20:14:12
@Franci123: Azért mert az idegenforgalom és szálloda szakirány közgazdász szak és (hangsúlyozom) elméletileg utazási iroda valami szálloda vezetőket képeznek. Ezekben a szakmákban nem árt, ha az ember konyít valamit a közgazdaságtanhoz és ehhez szükséges a deriválás és az integrálás.
Mármint ha ugyanoda jár a lányod, ahova én jártam még kb. az özönvíz előtt.
Azért nem kicsit vagyok megdöbbenve, hogy ezt nem mondták el neki.
Mondjuk, ha ugyanoda járt, ahova én, akkor nem is vagyok igazából megdöbbenve, mert annál alacsonyabb színvonalú, döbbenetesen sz@r képzést nem sok helyen láttam. :-/
lámalány 2014.01.04 20:15:12
Néha az az érzésem, mintha kicsit háttérbe szorulna a határátkelésnek az a lelki folyamata, ami független pénztől, áraktól és bérektől, egyszóval az anyagiaktól, mert az új élet kezdetének nehézségeiről is szól. Miként Zsolt mai írása. FOGADÓ A HATÁRON!!! Ma…..
A külföldi munkavállalás kapcsán gyakorlatilag állandó vita a „mennyi könnyebb vagy maradni" kérdése. Miután a dolog szerintem reménytelenül eldönthetetlen, a mai poszt sem kíván több lenni egyetlen személyes véleménynél. Szerzője, Heffi napokon belül útnak indul, és ha…..
lámalány 2013.01.28 16:30:49
@Rebarbaraa: és mindenki más is, aki készülődik. Nagyon úgy néz ki, hogy én is tavasszal költözöm (ha addig meg nem futamodom) és hazudnék, ha azt mondanám, hogy nekem nem fordulnak meg a fejemben azok a gondolatok, mint a posztolóéban. Ha mások is ebben a cipőben járnak és jó lenne erről beszélni, akkor írjatok a hpannyi@yahoo.com címre. Szerintem tudnánk segíteni egymásnak. :)
Teljesen el vagyok képedve. Annyira klassz ötlet, annyira aranyos kivitelezés és olyan önzetlen munka. Akárki is volt, köszönjük! VZs levele és további képei alant:     Helló! Hétfő reggel jöttünk haza a Déli pályaudvar felől, és az Avar utcában (Győri út - Avar…..
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
MN-nek szerencsére annak ellenére sikerült az angol középfokú írásbeli vizsgája, hogy a helyszínen derült ki, papír alapú szótárt ugyan lehet használni, de az Oxford-féle akkor sem jó, mert az "tematikus".Kérlek, tegyétek közzé a Rigó utcai (ELTE ITK) nyelvvizsgával…..
A TASZ jelenti Az abortusz rossz? 2011.06.08 23:43:00
A terhesség művi megszakításának jelenlegi szabályozásáról a magyar állampolgárok ritkán látott arányban gondolják, hogy jó úgy ahogy van (60 %-uk szerint megfelelő, további 5 % szerint még túl szigorú is). Egyébként a válaszadóknak ugyancsak több mint fele (60 %) válaszolt úgy, hogy az abortusz…..
lámalány 2011.06.14 16:39:59
@KovA: a fenti linkek arról szóltak, hogy hány gyereket adnak örökbe, aki bekerül a rendszerbe. Most szintén véletlenszerűen(!!!) nyitottam ki pár cikket arról, hogy milyen az élet állami gondozásban:

- mindennapi.hu/cikk/eletmod/sok-allami-gondozott-nem-tudja-hogy-ot-is-lehet-szeretni/2011-06-02/3725
"Sok állami gondozott nem tudja, hogy őt is lehet szeretni"

-www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=12244
"A gyermekvédelemben dolgozó szakemberek riasztó történe-teket mesélnek a nevelőintézetekben uralkodó viszonyokról."

Sejtitek, hogy lehetne még folytatni.
Ti komolyan ezt hívjátok alternatívának???

Ha én lennék a magzat, akkor százszor inkább akarnék meghalni, mint ilyen körülmények között élni. Az élet ténye nem írja felül az élet minőségét.
lámalány 2011.06.14 17:02:20
@KovA: Már hogy a fenébe ne választanám a halált inkább! Pont erről beszélünk itt mindannyian, akik az abortusz mellett vagyunk. Pont azt mondjuk, hogy pusztán az élet nekünk nem kell mindenek felett, hanem nekünk az az élet kell, amit érdemes élni. És pont azt nem értjük, hogy hogyan lehet, hogy mások kívülről embereket jó eséllyel olyan életre akarnak kényszeríteni, amit nem jó élni. (Ráadásul úgy, hogy erre rákényszerítik, majd többé semmilyen segítséget sem adnak!!) Lehet, hogy ez az élet egy hiba következménye, akkor én mint magzat, akkor sem kérem.
Igen, engem inkább vetessen el az anyám, ha úgy érzi, hogy nem kész rám, mint hogy megszüljön és egy életen át érezzem, hogy nem kellettem senkinek. Őszintén szólva, én nem is értem, hogy ki az, aki inkább azt az életet választja, amiben folyton elutasítják, nincs érzelmi biztonság stb, mint a nemlétet. Attól félek, hogy annyira nem értem ezt, mint amennyire te nem érted, hogy hogy lehet az, hogy valaki nem akar mindenáron élni. Mert én nem akarok és ha úgy alakul, akkor feltételezem, hogy a gyerekem sem. Nem tudom, ő mit gondolna, de kénytelen vagyok helyette dönteni.
És az is nagy kérdés, hogy melyik lehet a szörnyűbb érzés. Ha elveteted és azt godnolod, hogy élni akart vagy az, ha megszülöd, örökbe adod és mondjuk 18 évesen eléd áll és azt mondja, hogy nem volt jogod ahhoz, hogy ilyen megpróbáltatásoknak tedd ki.

És szuper, hogy a feleséged jól került ki ebből a sztoriból, ez nagyszerű. De azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy a többségnek ez nem sikerül. Gondolom, ő is tud ilyen történeteket mesélni...
lámalány 2011.06.14 17:06:25
@KovA: A véletlenszerűent azért mondtam, mert nem vagyok szakember és nyilván nincs arra módom, hogy most egy átfogó kutatást prezentáljak arról, hogy mekkora eséllyel adnak örökbe egy gyereket (valszeg nem túl nagy) és ha nem sikerül, akkor milyen az élet az intézetben.
Ezért írtam be a gugliba, hogy "örökbefogadás százalék", illetve "állami gondozottak" és nyitottam ki néhány cikket. Gondolom, ha tovább kutatok, akkor sem azt fogom találni, hogy az állami gondozottak 99% maradéktalanul boldog... mármint az az 5 gyerek, aki maradt, mert mindenki mást szerető nevelőszülőkhöz adtak.
Mindenki előtt ismeretes, hogy a nyelvvizsga hiánya komoly akadály a diplomázni vágyó végzősök előtt. Sokan csak az államvizsga után 1-2 évvel vehetik át a diplomájukat, addigra tudják letenni a nyelvvizsgát, habár a kreditrendszer bevezetése előtt sok felsőoktatási…..
lámalány 2010.03.22 14:39:35
Személy szerint nekem is az a véleményem, hogy nagyon nem fair állami nyelvvizsgát kérni a diplomához, főleg nem kettőt. Azért pl: mert fizika-matematika szakos tanár lesz általános iskolában, ahol még véletlenül sem kell semmilyen nyelvet használni. Aki persze a google-nél akar programozó lenni, az úgyis rájön, hogy nyelvtudás nélkül nem megy. Persze, legyen valami minimális nyelvtudása egy diplomás embernek, de ahhoz egy lektorátusi nyelvvizsga bőven elegendő volt. Nem beszélve arról, hogy valóban feltételrendszer nélkül követelnek. Nagyon találó volt fentebb valakinek a jogosítványos példája! Ennyi erővel semmit se tanítsanak az egyetemen, mert a netről úgyis meg lehet tanulni, nem?
És mi van azokkal, akiknek tényleg nincs nyelvérzékük és utálják a nyelveket? Direkt azért megy mondjuk óvőnőnek vagy zenésznek, mert NEM akar nyelvet tanulni. Mondom ezt úgy, hogy nekem van egy felső- és két középfokúm. De nagy bajban lettem volna, ha azt mondják, hogy pl kémiából vizsgázzak, mert az KELL és kész. Nekem nem kell. Azért nem kémia szakra mentem. Ha majd kell és nélküle nem vesznek fel, akkor megtanulom. Addig meg bízzák rám, hogy hogy találok munkát.
Továbbá sokan okoskodnak, hogy persze a középiskolában már simán lehet nyelvvizsgázni. Persze, ha olyan a tanárod. De ha rossz, akkor sokkal többet árt, mint használ. Vagy ha egyszerűen nincs színvonal, akkor mit csinálnak az okoskodók?
És ami nálam a hab a tortán, hogy én nagyon szerettem volna használni mind a három tanult nyelvemet. De egyszerűen nem találtam ilyen munkát. Ahol több nyelvet lehet használni, az a call center és idegenforg. Ennyi. Most boldog vagyok, hogy végre olyan angolos környezetben vagyok, ahol azt használom. A németet és a franciát aktívan pedig felejtem. :( :( Ennyit a több nyelvről. :(
Sok szó esett már az arctalanná vált felsőoktatásról, illetve arról, hogy egyes főiskolák és egyetemek diplomagyárrá alakulva ontják magukból a felkészületlen hallgatókat. Levélírónk saját tapasztalatát osztja meg velünk, megmutatva, hogy az oktatóknak is nehéz ebben a…..
lámalány 2009.12.25 21:48:45
@==T==: Én 2004-ben kaptam a BGF-en levelezőn közgazdász (másod)diplomát. Pedig -bevallom őszintén- még csak nem is konyítok a témához. Minősíthetetlen és katasztrófa volt az oktatás. :( Pedig volt opkutatás, integrálás, számvitel szigorlat stb.
lámalány 2009.12.25 22:44:38
@XtolZig: Én meg azt mondom, hogy az iskolát kell utálni. Mert nem azért nem ér semmit a diploma, mert a diák nem akar tanulni (persze olyanok is vannak), hanem azért, mert ennyire botrányos az (ottani) oktatás színvonala. Nem adnak le semmit és nem is nagyon kérnek számon semmit. Minden tanárnak tele van a hócipője az egésszel és alig várja, hogy megszabaduljon az aznapi melótól. :( Akkor így hogy tanuljon meg a diák bármit is?? Ott(!) csak és kizárólag a pénzre utaznak, amit kénytelen vagy befizetni, mert ez már nem az első diplomád.
lámalány 2009.12.25 23:06:57
@XtolZig: ebben én is egyetértek. Valszeg ez a levelezős képzés miatt van így. De akkor tényleg visszajutottunk ahhoz a kérdéshez, hogy levelező/távoktatás/esti egyáltalán ne legyen?
Vagy mondjuk szedjék ráncba ezeket a képzési formákat is?
És azt már csak csendben jegyzem meg, hogy a diplomámon egyáltalán nincs utalás arra, hogy ezt nappalin vagy levelezőn szereztem-e. Nyugi, én abszolút nem használom, nem is nagyon hangoztatom, hogy van ilyenem, de ezek az emberek is ronthatják simán egy iskola megítélését. Akkor mégiscsak a sulinak kellene csinálni valamit, nem?
Én személy szerint nagyon haragszom rájuk. :(