Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DonElvis

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Benoit Cezard képeihez az inspirációt abból a népszerű állításból merítette, hogy 2050-re Kína megelőzi az USA gazdaságát és a világ első számú hatalma lesz. Ezért - kis francia humorral fűszerezve - azt gondolta, hogy Kína gyors fejlődése során a kínai vándormunkásokat…..
DonElvis 2014.07.25 12:59:55
Gondolom, nem csak nálunk része az ünnepeknek a rokonlátogatás. Évente egyszer eltöltünk pár napot a barátnőm családjával, de ez a kisebbeknek dögunalom. Amíg a családtagok a bejgli - halászlé - házi pálinka szentháromságba merülnek, addig a gyerekek kirámolják a szekrényt…..
Mindenki a földtörvényre figyel. A renitens Ángyán ettől tette függővé, hogy a Fidesz tag marad-e. A magyar újságírók, riporterek viszont hihetetlenül tutyimutyik. Egyszerűen nem kérdezik meg a fontos kérdéseket ezzel kapcsolatban, ha igen, akkor is hagyják, hogy…..
DonElvis 2013.06.21 12:51:14
@Steve123: Szerintem ez rettentően pénzcentrikus gondolkodásmód. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet beárazni. Pontosan ilyen dolog a becsület, és őseink földje. Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nekem nem tudnának akkora összeget mondani, hogy olyan földet adjak el külföldinek, amelyért őseink a vérüket adták. Hidd el, nem vagyok Szittya, stb., de a te gondolkodásmódod feltalálta a háborúk ellenszerét. Máshogyan mondom: Kell egy ország, amelynek komoly vízkészletei vannak? Tedd csóróvá sz élőket, és amikor már éheznek, kínálj pénzt a földjükért. Ilyen alapon országokat lehetne venni, a FED gyorsan kinyomtatná a szükséges összeget. Nem a pénz számít, hanem az erőforrások hiánya.
A kanadai Edward Burtynsky több mint 25 éve fényképez, ebből 5 évet Kínában dolgozott. Kifejezetten szereti az emberi tevékenységek természetre gyakorolt hatásait, a modernizációt és az azok által okozott változásokat képeivel nyomonkövetni. Burtynsky fotói legtöbbször…..
Ha valakinek még nem tűnt volna fel, Kínába maximum azért érdemes csak ellátogatni, hogy a csökönyös változatlanságot a változatlanság kedvéért megtapasztalhassa az ember. 1992-ben, amikor először vetett a sors Kínába, a fél év alatt megtapasztalt "fejlődést" kommentálva…..
DonElvis 2012.07.12 09:45:09
Tiszteletem,

Magam is éltem pár évet Kínában, nagyon hasonlóak a tapasztalataim. A "Cirkusz" részből szerintem kimaradt a marketing. Ha valaki a Kínában töltött éveimről kérdez, avagy aziránt érdeklődik, hogy hogyan tudják elérni ezt a fantasztikus fejelődést, én mindíg mosolygok kicsit. Véleményem szerint Kína két dologban nagy: Területben és marketingben. A területi adottságokat különesebben nem kell taglalni szerintem. A marketingre viszon érdemes kitérni. A számtalan TV és rádió csatorna egymást túllicitálva adja tudtára a népeknek, hogy éppen mekkora felfedezést/előrelépést tettek, talán mint most, az űrprogam körüli felhajtás. Csak hogy egy példát mondjak: Amikor az európai autógyártók azt autóikba elkezdték beépíteni a 8 sebességes DSG váltókat,utána a kínai gyártóknak három év kellet, hogy ők is "feltalálják". A "találmány" bemutatásakor rendezett ünnepség, még kínai mértékkel mérve is grandiózus volt. A másik nagy kedvencem, az egyik nagy hadgyakorlat bemutatása volt. Mivel van katonai TV csatorna, a nézők nyomon követhették a hadmozdulatokat (pirosak a kékek ellen. Szabályos drukker csoportok alakultak ki akár egy háztömbön belül is, akik minden este örömmel konstatálták, hogy milyen ügyesen nyomul előre hős kék/piros csapatuk. Többeknek el kellet magyarázni, hogy ez gyakorlat, és nem valódi háború (T34-es koppintásak alaphangon mindenhol). Viszont én láttam egy konkrét "fejlődést" Shanghaiban. Egyszercsak bevezették, hogy a Kínába belépő emberkék, a vízumuk ellenőrzésekor le legyenek fényképezve. Hú.
Örülünk, Vincent? Sufnitőzsde 2011.08.04 22:02:00
Valami bid-ask viccességen keresztül akartam bemutatni az ötletemet, de rögtön az elején beláttam, hogy ehhez a tőzsdézéshez én annyira, de annyira nem értek, hogy még vicceskedni se tudok vele, na mindegy, a lényeg, hogy volt egy mondatom: Betoncseréppel fedett háztetőre…..
Nem lehetséges az, hogy a sajtóban szereplő Stadler Mária, aki felvetette Gyurcsány lelövését, azonos azzal a Stadler Mari néni nevű nagymamával, akinek mindenütt lehet kapni a szakácskönyvét? Tessék a Stadler Mari nevet guglizni, látni fognak egy fényképet, és nekem úgy tűnik,…..
Majdnem 3 hete tart a fogyóm, a reggeli mérlegelés pedig 2,5 kiló fogyást mutatott! A közérzetem szuper, a eltökéltségem pedig sziklaszilárd. Nem mondom, hiányoznak néha a megszokott ízek, de hát valamit valamiért, lemondás nélkül nem megy. Viszont vannak, amik…..