Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toreki

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Az ülőmunka jó szék nélkül öngyilkosság, jól tudja ezt Viktor gondoskodó barátnője is. Épp ezért meglepte Viktort egy jó kis irodaszékkel, ami sajnos pár hét után magától leliftezett. Szerviz széket rendbe hoz, szék hazakerül, Viktor örül. Szék újra leereszt. A sztori végén meg kiderül,…..
toreki 2019.07.27 10:18:00
@2-More: Miért is nem? Csak a harmadik alkalommal adtak papírt a javításról, holott kötelező lenne. A szállítást jótállás esetén a boltnak kell biztosítania nehéz, vagy nagy kieterjegésű tárgyaknál.

Nem kötelezhetik levásárlásra. Jegyzőkönyvet kell felvenni, leírni, hogy többször javították ugyanazzal a hibával és még mindig nem jó, nem tudja rendeltetés szerűen használni, eláll a szerződéstől. Pénz visszajár. Ennyi
toreki 2019.07.27 16:11:41
@2-More: Nem náluk, de jártam már úgy, hogy a javítás után csak egy post-it volt a tableten, hogy alaplapot cseréltek. Ezzel a hajamra kenhetem a jótállás meghosszabbodást. Úgyhogy két heti levelezgetés után végre kinyomtatták a papírt, hogy mit cseréltek benne. Mert hogy ők úgyis tudják...
toreki 2019.07.29 09:20:08
@2-More: Nem mondtam, hogy a teljes eszköz jótállása meghosszabbodik. A kicserélt alkatrészé viszont igen. Ami a készülék árának több, mint a fele. Feltéve, ha van róla papírod, hogy kicserélték.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!  Érdeklődöm, hogy az ingatlanközvetítővel kötött megbízási szerződésben (meghatalmazásban) általános feltétel-e, hogy az ő jutalékát a megbízó (eladó) az első "komoly érdeklődő" jelentkezése után azonnal fizeti? Miért? Létezik-e másféle megállapodás is? Hárman…..
toreki 2018.07.11 18:01:33
@Ewdferv: Nem kizárólagos szerződéssel most 4%+áfa, és ez már a foglaló fele. Viszont ha van egy kp-s vevő, aki szintén elad, akkor lehet, hogy most nem tud 10%ot lerakni. Ha meg akarom tartani, kevesebb foglalót kérek. Akkor meg semmi sem marad a foglalóból.
Biztos te is jártál már úgy, hogy a bringádra felpattanva lettél figyelmes arra az aprócska részletre, hogy teljesen le van engedve a gumid. Néhány méter gurulás után azonban világossá vált számodra, hogy így nem fog menni az utazás, bárhogy is erőlködsz. De akkor mégis mi legyen? Pumpára igazán…..
Fácán barátunk (nyilván nem fácán, csak megváltoztattam a faját :)) ázik. Ilyen van, hiszen a víz lefelé folyik. Gond ott van, hogy ő nem tudja elhárítani, csak elszenvedni, de mondja el ő: Hello Medve úr! Tanácsodat szeretném kérni.Adott egy 4 emeletes társasház, ahol a 4. emeleten nincs…..
toreki 2017.08.28 11:01:55
@VT Man: Haa társasház megkapja a bírósági macera számláját is, akkor már nem lesz annyira jó fiú a kk.
Lassan kezdődik az ajándékvadászat és találgatás, mi lenne annyira kreatív és hosszan kitartó figyelmesség, melynek még valami haszna is akad, akár hosszú távon. Keresgélés közben bukkantam a Furdancs profiljába vágó párosra, az eléggé közismert Raspberry Pi hobbiszámítógépre és a megismerését…..
Életmód-medicina jellegű címet sugalló posztunkban szó lesz az ABS anyagtípus vetemedéséről  és egy példa a 3D nyomtatás, mint alkalmazott technológia sokszínűségére. A kinyomtatott alkatrész segítségével működésre bírok egy kompresszort és kiderül, utántölthetjük-e vele a  palackban árult sűrített…..
A Homárra kerülésre váró panaszleveleket nézve hosszú lesz a karácsonyi szériában rosszul teljesítő webshopok listája, de hasznos. A tanulságokat mindenki vonja le maga. Rögtön itt a konkrétan 11 féle terméket árusító Szuperstore.com, ami már azt sem tudja eldönteni, hogy…..
toreki 2015.01.21 20:12:28
@Xezs: Az ilyen oldalakat megfelelő jogszabályi háttér esetén simán blokkolhatná a hatóság. Egyértelmű, hogy az oldal a jogszabályi kiskapuk közötti lavírozásra jött létre, kihasználva, hogy ha 2 forinttal olcsóbban kap valamit, a vevő elfelejti a jogait.
Amikor 18 évesen, 5 év versenyszerű kerékpározás után a nyári munkák során egy teherautóban találtam magam, megváltozott a szemléletem a közlekedésről. No nem azért, mert 2 méter magasról néztem le a közlekedés résztvevőire és az alattam levő 9 tonnával kellőképpen…..
Az alábbi levelet egy jarokelo.hu felhasználótól kaptuk. Változtatás nélkül közöljük. Sziasztok! Szeretném, ha kitennétek ezt a levelet Facebookra, hogy mindenki lássa, milyen klassz szolgáltatás lesz a Bubi, ha egyszer elindul. Ezúton is üdvözlöm a többi Bubi…..
Neked is van egy vidám, szomorú, tragikus, szóval tanulságos sztorid, ahol a mesterek megkeserítették az éled egy egyszerűnek tűnő feladat túlbonyolításával? Írd meg nekünk! A levelekből minden olyan információt kiszedünk, ami alapján egyértelműen azonosítani lehetne a…..
toreki 2014.07.04 14:57:03
@lala77: nem jár le a garancia arra a hibára, amit korábban már bejelentettek, és az eladó/gyártó nem tudott javítani. Erre a hibára a jótállás meghosszabbodik a bejelentés, és a javítás közötti időtartammal, vagyis ha tízszer javították, és még mindig nem jó, akkor az első bejelentéstől mostanáig.
toreki 2014.07.04 16:05:38
@lala77: M egyszer mondom, nem jár le a jótállás. Minden alkalommal ki kell tölteni a jegyzőkönyv fogyasztói kifogásról nyomtatványt, a cég ad papírt arról, hogy mit javított. A harmadik javítás után elállok a szerződéstől, mert nem tudják megszüntetni a hiba valódik okát. Persze ezzel utána menni kell a Békéltető Testülethez, rosszabb esetben pereskedni, de megfelelő papírokkal a kezedben nyert ügyed van.
Nem a görkorisoké, a futóké, a turistáké vagy a babakocsis kismamáké. Attól, hogy sportolnak, vagy kerekük van, még lassabbak a biciklinél. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
toreki 2014.04.09 11:10:43
Ha már a kedves szerző egy-az-egyben kimásolta a bekeretezett részt innen kerekparosklub.hu/kisokos/hol-szabad-kerekparozni, legalább a forrást feltüntethette volna. Ezen kívül az első mondatot lehagyta, nevezetesen:

"Hol szabad kerékpározni?

Az úttesten

Az esetek többségében kerékpárral az úttesten kell és érdemes közlekedned, hacsak nem tilos."
Egy furcsa meghívó érkezett ma a szerkesztőségbe. Tisztelt Szerkesztőség!A Magyar Kerékpárosklub és  a Bringázz Sopron Egyesület szeretettel várja a sajtó képviselőit sajtótájékoztatójára.A sajtótájékoztató keretében a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz Sopron…..
toreki 2014.01.24 12:36:41
@machbox: Az, hogy nem tudod észrevenni, egy ordas nagy hazugság. Én is autózom arra, jól ismerem a kereszteződést. A felüljáró és a kereszteződés között van 50-70 méter. Ha ekkora távon sem veszed észre a bringást, akkor meg is állhatsz, hogy szétnézz. Másrészt meg nincs elsőbbsége a bringásnak, ha gurul.
Pont az ilyen veszélyzónák miatt javasoljuk, hogy városban ne járdán vezetett bringautakat csináljanak, hanem lehessen az úton haladni, mint ahogy a Dózsa folytatásán a buszsáv közös használatú.
Ma  egy olyan eszközről fogunk tanulni, amivel én gyerekkoromban leginkább kardoztam.  A felnőttek legnagyobb örömére. Ez a vízmérték. Nevezik még libella műszernek is, én leginkább vízszintmérőnek szoktam hívni, bár nem vagyok benne biztos, hogy helyesen. Majd ti…..
toreki 2013.02.15 10:22:34
@kis-allah: Néhány éve fogyasztóvédelmi fórumon volt egy panasz, miszerint a vízmérték segítségével beállított kerítésoszlopok a végén össze-vissza álltak. Panaszt akart tenni a vevő, hogy nem volt alkalmas a vízmérték erre. Aztán elmondtuk neki, hogy slagvízmértéket kellett volna használnia, és meggyőztük, hogy ő a hülye, ha nem ért hozzá, hívjon szakembert. :-)
toreki 2013.02.15 10:34:03
@kis-allah: "El volt mozdulva a foglalat." Sokak által nem ismert alapszabály, hogy a vízmértéket mindkét irányban rárakjuk a beállítandó tárgyra. Így ha csal is (mert valami rajta maradt a mérő felületén, vagy csak gagyi), átlagolással lehet korrigálni.Persze minőségi vízmértéknél erre nincs szükség.
A fővárosi közgyűlés a múlt héten elfogadta, hogy 2013 nyarától évi 250 millió forintot fordít a budapesti kerékpár kölcsönzési rendszer üzemeltetésére. A vállalás nagyvonalú annak fényében, hogy a négy éve kezdett, egymilliárd forintba kerülő projektet olyan csend…..
toreki 2012.11.05 13:04:06
@Fizetett blogger:
"Ami a szakmai munkát illeti, hogy lehet úgy képviselni egy tízmilliós lakosságú ország kerékpárosait, hogy az ilyen munkák soha nem a nyilvánosság előtt, a nyilvánosság bevonásával történik?"

Hogy lehetne a nyilvánosság bevonásával végezni a munkát, ha a bringások fele még mindig életveszélyes járdára festett bringautakat akar? A nyilvánosság most is működik. A területi szervezetek helyismerettel rendelkező aktivistákkal most is véleményezik a terveket. Ha nagyobb nyilvánosságra vágysz, kapcsolódj meg a helyi területi szervezet munkájába.

A 3500 fő tagdíjából levonva a biztosítás és kártya költségét marad kb 4 milla. Ez a teljes költségvetés 5%-a. A 3500-as létszám elérésének egyetlen célja van, a függetlenség. Így nem azért kell indulni egy EU-s pályázaton, mert abból bevétel van.
Szerintem Felháborító! 2012.08.30 12:48:08
A gyerkőcöm iskolát váltott. Hétfőn volt a sárvári Tinódi gimnázium Idegenforgalmi, Vendéglátó szakközépiskolában a pótfelvételi, felvették. Innen indult a kálváriánk, ugyanis új diákigazolványra van szükségünk. Még aznap délelőtt elmentünk Celldömölkre az…..
toreki 2012.08.30 19:33:48
@Aszusz: A felsőoktatási diák igénylés is így működik. Korábban a felvételiző a jelentkezési lappal küldött fényképet, a felvételi eljárás alatt fizetett csekket. Amikor kiderült, hogy hova vették fel, ment is nyomdába a diákigazolványa. Beiratkozáskor csak annak nem volt diákja, aki elszúrta. Most meg iskola, okmányiroda majd 45 nap várakozás. Logikus...
  Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-) Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet. Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek,…..
toreki 2012.08.29 14:40:54
@Yogi: Az a baj, hogy ez nem irónia. Sok száz bringás tényleg így gondolja.

Reggelente állunk a buszmegállóban a gyerekekkel, megyünk bölcsibe/oviba, köztünk meg 25-30-cal száguldnak el a járdán a bringások. Amikor meg rájuk szólok, ők vannak megsértődve.
 Ha itt csak kerékpárral lehet áthajtani, akkor ez egy bringaút. Avassuk fel! Surin Istán és Éva utca. ..
Nem rémlik, hogy láttam volna már olyat, amit Sam. Joe fotózott le nekünk, mégpedig azt, hogy a halszálkás parkolásnál a szokásossal ellentétes irányban állnak a felfestett vonalak az aszfalton. Szerinte ez sok autósnak problémát okoz és valahogy nem akar sikeredni a két csík…..
A 2010-ben civil közadakozásból felállított kiskörúti kerékpárszámláló a tavaly májusi 1600-as rekord után egy évvel már napi 3000 kerékpáros közlekedőt mért egy irányban.  A békés budapesti bringás forradalom átcsapott a gátak felett. Egész Európában emelkedik a…..
toreki 2012.05.14 14:20:15
@amervihákim: Nem csak a számlálót figyeljük. Itt egy 2010 óta zajló felmérés eredménye:
kerekparosklub.hu/budapesten-a-felnott-lakosok-kozul-tobben-hasznaltak-a-kerekpart-kozlekedesi-cellal-iden-tavasszal-m
A BKK tájékoztatása szerint régóta esedékes tömegközlekedési fejlesztések valósulnak meg a közeljövőben Budapesten, és ami különösen ígéretes, hogy a tervek szerint végre-valahára létrejön az első füves villamospálya is. Miért jó a zöld pálya, mi az előnye,…..
 Nem tudom mennyire jó hely Csömör, de az mindenképp szimpatikus, hogy igen nagy a civil aktivitása! Legalábbis itt az Urbanistán igen sokat szerepel a település, és szinte mindig valamilyen olvasói levél kapcsán. Ezúttal egy neve elhallgatását kérő olvasónk írt…..
A P+R parkolók létesítésére mindenki a budapesti közlekedés javításának eszközeként tekint. Ezt az első hallásra evidens alapvetést szeretném megkérdőjelezni költségbecslésemmel és következtetéseimmel. Egy P+R parkolót mindenki értékes budapesti közlekedési…..
toreki 2011.10.26 13:28:00
@Garbai Sándor: A bécsi minta nekem jobban tetszik. Leraktam az autót a metró végállomáson, és vettem 2 napijegyet. Amikor délután visszamentem, számolgattam, mennyit fogok fizetni, erre csak a felét kellett. Mint kiderül több, mint 8 órát parkoltam, erre kedvezményt kaptam. Minden célom elérhető volt metróval, használható utastájékoztatás van. Minden megállóban lift van, ami működik is. Babakocsival nem egy elhanyagolható szempont. Ja a múzeumban előre szóltak a páromnak, hogy jöjjön, mutatják az utat a lifthez.

Szóval van minta, csak le kéne másolni.
toreki 2011.10.26 13:35:11
@F173: A 13-ban valóban 1,5- 2 milla közötti egy garázs. Csakhogy tőlünk a metró 10 perc séta. Az autós meg olyan, hogy ha az autóból kiszállva egyből a metró szerelvénybe száll be, az is fárasztó neki. Úgyhogy ne az átlagárakkal számolj, hanem a forgalmi csomópontok áraival. Mondjuk a Váci úti metró megállók max 500 méteres körzetében. Ennél messzebbre már nem megy el a többség az autóját lerakni, csak ha nincs más alternatíva (nincs parkoló, fizetni kell a behajtásért).
toreki 2011.10.26 13:45:12
@Thule: ne a metrótól mérd az időt, hanem ajtótól ajtóig. Így pontosabb. Bár csúcsidőben így is a tömegközlekedés nyer.
  A lassan elkészülő Margit híd szerintem nagyon jól néz ki, rengeteg elemében állították vissza eredeti szépségét. Más kérdés, hogy mennyire jó, ha egy XXI. századi híd épp olyan mint egy XIX. századi, hisz azóta történ egy és más mondjuk a közlekedésben. László…..
toreki 2011.08.15 12:05:33
@kancsal jocó: Millió cikk szól arról, hogy mi lesz (vagyis mi van) a hídon. Az északi oldalon már kész a bringaút, a délin meg közös bringagyalog lesz plusz marad a piktó. Én abban reménykedem, hogy az északin is fent maradnak a piktók azután is, hogy átadták a bringautat.