Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SWaky

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem Amerika sötét oldaláról lesz ma szó, noha a történet Évi tollából onnan érkezett – sokkal inkább az emberi természetről, amely családon belül is képes egészen elképesztő dolgokra. Én mégis, mindezek ellenére is, Évi utolsó mondatát olvasva arra gondoltam: sikerülni…..
SWaky 2012.08.20 19:23:05
Valószínűleg van ennek az érmének is, mint mindenek, egy másik oldala. A sógor szemszögéből. Amiről a kedves posztíró lehet, hogy nem is tud. Az is lehet, hogy a férj nem dolgozott rendesen, vagy már előre kapott egy kölcsönt a testvérétől régebben, amit le kellett dolgoznia, vagy nem ő hívta a családot, hanem ők "akaszkodtak" rá. Az is lehet, hogy közben a cége válsághelyzetbe került, akár saját hibájából, vagy más hibájából (lehet épp a testvér hibájából) és a saját családját próbálja meg eltartani a megkeresett pénzből.

Ezért nem kerekek ezek a történetek...

Én is kétkedve nézem azokat az embereket, akik elhagyják az országot és 10en egy albérletben tengődve, minimális életszínvonalat fenntartva töltik a hétköznapjaikat és rakják félre a havi 1-200 ezer forintot, majd arra verik magukat, hogy milyen jó nekik. Ritka az, aki kimegy és megtalálja a számítását. Általában az szeret és akar is dolgozni. Ők itthon is megtalálnák amit keresnek. Csak sajnos hosszabb idő alatt. Ez tény.

Amit én tudok javasolni a posztolónak, az az, hogy üljön le a férjével és kérdezze meg miért vannak ebben a helyzetben. Szinte biztos vagyok benne, hogy ő tudja a választ. Ha én tévedek és tényleg ilyen sikerült ennyire félreismerni valakinek a saját testvérét, akkor nagy a baj. Mindenképpen hazajönnék a sok ellenérv ellenére is, hiszen az állampolgárság megvan. Itthon lenni egy kis biztonságérzetet ad. Át lehet gondolni és lehet úgy dönteni, hogy újra nekivágnak. Tudják majd mi vár rájuk és hogy mit rontottak el. A kint maradásnak megvan az a veszélye, hogy a férj nem áll talpra hanem összeroppan.

Csak, hogy ne legyek rövid. Nem értem azt a hozzáállást, hogy "nem magyar aki elmegy innen". Ezt valaki megmagyarázná? Nem attól vagy magyar, hogy Magyarországon laksz, hanem attól, hogy magyarnak érzed magad, nem? Én azokat az embereket nem tartom magyarnak, akiket bizalommal megválasztunk, hogy képviseljenek minket és kizsákmányolják, meglopják a népet. Melyik a magyarabb? Aki itt lakik és elveszi a kenyeredet az asztalról, vagy aki elköltözik és az itthon hagyott családjának kenyeret rak az asztalra?
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
A Jersey Shore 2009-es permierje óta hajtogatjuk, hogy a magyar közönség megérett egy olyan reality-re, amiben igazi gyökér fiatalokat zárnak be egy villába valami vízparton, adnak nekik piát, kaját, elviszik őket bulizni, és a történéseket rögzítik. A Jersey Shore című műsor…..
Belsőség Rabszolgát keresünk! 2010.02.05 12:56:00
A Totalcar sose volt egy belterjes brigád, ide senkit sem az apukája protezsált. Voltak, akiket fórumokban találtunk, másokat blogokon, mindenesetre ez az első eset, hogy állást hirdetünk. Sokan jelentkeznek nálunk levélben, hogy szívesen írnának autóteszteket – naná,…..
Lázba jöttünk a hírtől, hogy a McDonald's vegyészei "magyaros" menüvel álltak elő, és olyan fogások lepték el a mekiket, mint a bundáskenyér, az aranygaluska vagy a lángos. Annyira felbuzdultunk, hogy nagy videós tesztelésre készülünk. Itt jön a segítségkérés: aki…..
Egy megszívatott ügyfél küldte el a történetét a Zugügyvédhez. Félreértés ne essék, a Zugügyvéd nem az adócsalókat védi, de véleménye szerint a bizonyítás teher megfordítása a vagyonosodási vizsgálatoknál igencsak sérti a jogbiztonságot. Az is érdekes adalék az…..