Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vénasszony

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre elindult valami. Gyurcsány Ferenc és Bokros Lajos bejelentette, hogy megkezdi a tárgyalásokat a Demokratikus Koalíció és a Modern Magyarország a 2018-as ellenzéki győzelem érdekében. Ez a helyes irány a kormányváltáshoz. Reméljük, a többiekre is pozitívan hat ez a váratlanul jött, de örömteli…..
vénasszony 2017.09.02 18:12:22
@Lilla50: A 9 hónap eltelt, és a várvavárt csecsemő nem született meg. Talán igénybe kellene venni a lombikbébi programmot!
Furcsán gondolkodik az MSZP az együttműködésről. Tóbiás József ma arról beszélt a rádióban, hogy az MSZP-nek lesz javaslata az összefogásra 2018-ra. Ha úgy fognak viselkedni, mint Dunaújvárosban, akkor inkább ne tegyék. Akkor Orbán marad. A korábban született, pártok közötti megállapodás szerint…..
Nekem  nyóc A  nyolcas  szám  végigkisért  az  életemben. Születésem éve. A  kínai  naptár  szerint  a  Tigris  éve. A  sors  fintora,  hogy  Halnak  születtem  A  kettő  nem  illik  össze. Mégis  barátságban  vannak  egymással: Ha  nem  „bántanak”, Hal  vagyok,  ha  megtámadnak, Tigris        …..
Sokak  Magyarországa Ez  a  program  magáért  beszél.  Bemutatja  a  Jövő  Magyarországát.  Azt  az  országot,  ahol  lehet  élni,  munkából  megélni.  Ez  a  Demokratikus  Koalíció  programja. És  aki  bemutatja,  Gyurcsány  Ferenc.  Az  a  Gyurcsány,  aki  még  mint  MSZP  elnök  elmondta az …..
Leltár – Egyenleg – Harakiri A  három  szónak  látszólag  semmi  köze  egymáshoz. A  végkimenetelt  tekintve  viszont  nagyonis  van. Ezt  az  írást  minden  ismerősömnek  ajánlom, akik  szeretnének  megismerni  közelebbről:  Miért  vagyok  ilyen,…..
9 év és majdnem egy hónap telt el az öszödi beszéd napvilágra kerülése óta, ám még mindig csak a ,, vezényszavakat" ismerjük, Elkúrtuk Kurva ország stb. Pedig egész másról szól ez a beszéd, arról hogy merjünk változtatni, arról  hogy ne csak úri huncutság legyen a…..
BUÉK  2015 Egy  jólsikerült  Klubtalálkozó  margójára A  találkozó  gondolatát  még  a  Kongresszuson  vetette  fel  Lajos, amit  Andrea  és  én  megszerveztünk.  Több  résztvevőre  számítottunk,  tudtuk.  hogy  sokan  nem lesznek  ott  a…..
Egy  lépéssel  közelebb… 2014-08-23  mérföldkő  az  életemben.  Választanom  kellett:                      Melyik  eseményen  vegyek  részt? Ugyanis  egy  napra  esett  a  családi  esemény,  a  Novák-találkozó  és  a  Sportulti …..
Napszúrás helyett...   Veszélyes évszak a nyár. Ilyenkor könnyen kap hőgutát az ember, és azt a maradék eszét is elveszti, ami még Lepsénynél megvolt, de mára elolvadt, mint a tavalyi hó.   Mivel lehetne mással magyarázni a sok baromságot,amit épelméjűnek látszó emberek…..
Helyünk a Világban. A Magyar Valóság a XXI. században.   Mostanában sokat gondolkodom, mit jelent „magyarnak” lenni ma Európában? Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, nem árt ismerni „gyökereinket”. „Félázsiai származékok” vagyunk. Legalábbis Matolcsi szerint,…..
vénasszony 2014.05.13 15:51:46
Bajnai mai hozzáállása a dolgokhoz eléggé elkeserítő. Nem hiszek benne, hogy felismeri: Gyurcsány mellett a helye, hiszen mióta visszajött, egyfolytában éppen tőle akar elhatárolódni. Már 2012 októbere után, amikor tárgyalni kezdett különböző ellenzéki tömörülésekkel, már akkor kihagyta gyurcsányt Akkor azt hittem véletlenül. Azután 2013 őszén Mesterházyra bízta, hogy ő tárgyaljon Gyurcsánnyal, mert hogy szerinte a DK baloldali párt, és annak a vezetője az Mszp.
Már ez is egy egetverő marhaság volt. Aztán összebútorozott az MSZP-vel, és következetesen kihagyták Gyurcsányt. A Múegyetem rakparton kiabált "ÖSSZEFOGÁST" sem volt elegendő. 2014-nek, és a DK 7%-sá válásának kellett bekövetkezni ahhoz, hogy felfogja, saját érdeke, hogy tárgyaljon, de akkor már ő és a pártja lefelé ment. Hát íme, a bukásunk okai. És ez lesz tovább is, ha Bajnai továbbra is az elhatárolódás politikáját folytatja.
Azt írod: kiabáljuk, hogy tolvajok, a Fidesznek bejött. Ott van csak a baj, hogy ha a nép rájön, hogy a Fidesz is tolvaj, azzal nem menti fel se Simon Gábort, se mindazokat, akik eddig ilyen helyzetbe kerültek. Csak azt érjük el vele, hogy kialakul az a vélemény, miszerint minden politikus tolvaj.
Ami pedig a következő eus választásokat illeti: Remélem, a DK-nak bejön. De nem kiabálom el. Viszont menjetek el szavazni mindenképp. És akit meg lehet győzni, azokat győzzétek meg!
vénasszony 2014.05.13 16:09:55
Ami az eus választásokat illeti: most végre lehet CSAK a DK-ra szavazni, azért EL KELL MENNI, és odaszavazni!
Ami Bajnait illeti: sok csalódást okozott nekem, és nemcsak nekem. 2012. októberében az Egyetem téren gyurcsány Ferenc üdvözölte a Bajnai által létrehozandó demokratikus összefogást. Egy óra múlva a Szabadsajtó úton Bajnai meghirdette. Másnap kezdre a tárgyalást. Sokmindenkivel. Kivéve a DK-val!!!!!!

Intézte s dolgot a Millával, próbálkozott az LMP-vel. A Schifferbe beletörött a bicskája, kétfelé ment az a párt. A DK még mindig nem kellett.

Összebútorozott az MSZP-vel. A két társaság kitalálta a szabályokat, meg azt is, hogyan is hagyhatnák ki a DK-t. Hogy majd a DK szimpatizánsai őrájuk fognak szavazni. Mert a nép kell, csak Gyurcsány nem.

Gyurcsánnyal való tárgyalást Bajnai kiadta gebinbe Mesterházynak, aki ki akarta szúrni a szemét kettő hellyel.

A DK elkezdett önállóan felkészülni a választásra. Magasabb lett a népszerűsége a Bajnai-párténál. És akkor 2013. októberben a nép ÖSSZEFOGÁST ordított a Műegyetem rakparton. Süket fülekre talált. ( A felcsúti Maradona.....stb.. emlékeztek?)

2014-nek kellett eljönnie, hogy rájöjjenek: nem lehet elérni semmit se külön. Csak addigra már elég sok sebet osztottak. Csakhogy hiába volt megbocsátó Gyurcsány Ferenc. A nép nem felejtett.

Amit meg még mondani akarok: teljesen rossz ötlet tolvajt kiáltani. Mert aki látja, annak minek mondjuk, aki meg nem, annak összekeveredik a fejében, és csak azt szűri le: minden politikus tolvaj! Lehet beszélni a lopásokról, de csakis mindig konkrétumokról. Hát ennyi.
AZ ELMULT HÉT ÉRTÉKELÉSE egy közügyektől visszavonult volt klubvezető szemével   Kedves Barátaim!   A választási vereség – mint mindannyiunkat – engem is megviselt. Úgy gondolom,az ember nem hagyhatja félbe a munkát, amit felvállalt: A választott pártja támogatását.…..
vénasszony 2014.04.15 14:53:24
Lillának:
Anett mondta, amit te hiányolsz, vagyis: hogy a Liberálisok egy külön párt, egy új párt, amit ezután szeretnének kifejleszteni. Ezért, és elsősorban ezért ,indenképp azt szeretnék, hogy a pártjuk külön politizáljon.
Ami a "gyurcsányozást" illeti: igen, egy félmondatban az is elhangzott, de nem úgy, mintha ez lenne B.A. saját véleménye. A hangsúly a SAJÁT megjelenés fontosságán volt.
Magára vállalta, hogy, mint a pártjuk ügyvezető testületének tagja, ő maga is úgy döntött: F. Gábor nem lépjen senki frakciójába. Tehát F.G emiatt sem tehetett mást. Anettet ezért a magam részéről arról próbáltam meggyőzni, hogy ez a viselkedés őnekik is hátrányos. Sajnos, nem jártam sikerrel.
A "gyurcsányozás" pedig nem úgy hangzott el, mint saját vélemény, hanem, mint amit sok MLP-s párttag úgy gondol. Azt hiszem, ha egyszer ő elmondta, és mi elmondtuk, hogy szerintünk ez nem igaz, utána már nem kellett volna hangosan megjegyzéseket tenni, hogy: "Minek hívtátok meg", Meg: "Ki volt az a hülye, aki ezt a nőt idehívta?"
Még, ha nem is tetszett az a bizonyos megjegyzés, kénytelen voltam magam exkuzálni. És, higgyétek el, nem volt nagy öröm.
Ami a találkozókat illeti: ha megszületik részetekről olyan kívánság, hogy jó lenne összejönni, akkor Gothárd lajossal egyetértve csakis a Népszínház utcában tartanám. Ami a moderátor szerepét illeti. 66 évem alatt most csináltam először. A kifogásaitokat elfogadom. Aztán: ha úgy gondoljátok, menjek a francba, csak egy szavatokba fog kerülni. Ennyi.
Ez  itt  az  én  hazám   Emlékeztek? Fanyalogva fogadtuk mindannyian a hírt,  hogy  az  Összefogásnak, később  a  Kormányváltók névre átkeresztelt ellenzéknek ez lesz a kampánydala. Nem lett igazunk. Ez  a dal összehozta az ellenzéket. Én is ott voltam, hogy …..
Mióta kiderült, hogy a Fidesz energetikai államtitkára szerint a napelemek is a Napban zajló nukleáris folyamatok energiáját hasznosítják, következésképpen a szóban forgó kiváló szakember és kormánya nem érti, mi a probléma az atomenergia-ellenességgel, (ó, anyám, borogass!)…..
  Hát én immár kit válasszak?   2014 a Nagy Választás éve. Nem azért nagy, mert annyira felemelő lenne, hanem azért, mert hosszú időre meghatározza a sorsunk.   Könnyű dolguk van a madaraknak, azoknak elég „párt” választani, szemben az emberekkel, akiknek a mai zavaros…..
Felszállt a füst 2014 január 14.-e mérföldkő az ellenzéki összefogás történetében. Sokmillió választópolgár aggódva várta az eredményt: Milyen lesz a füst színe? Fehér füst szállt fel a tárgyalóterem kéményéből, jelezve: a tárgyalófelek kompromisszom-készségről…..
Az internet egyik óriási előnye, és egyik lényege is, hogy meg lehet találni régi tartalmakat, és kutatni köztük. Számtalan érdekességre bukkanhat az ember, ha régi videókat, régi újságcikkeket, híreket vagy egyéb írásokat keres. A közeljövő várható nagyobb politikai…..
JóVáros Blog Ébredj Théoden! 2014.01.08 06:00:51
Nekünk most Hősökre van szükségünk, nem kiszívott lelkű, mesterséges kómában tartott zombikra. Aragorn már kihúzta a kardot, gyűlik is szépen a sereg, az elszántak maroknyi csapata fölemelte Gondor zászlaját. És egyre többen lesznek. És tán hallod, bár tudomásul venni nem…..