Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zitta

78 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Frissítve, aktualizálva 2011. december 1-jén. Eljött az ideje, hogy a Blog egy éves születésnapja apropójából összeállítsunk valamit, ami egy év tudásanyagát egyesíti magában abból a célból, hogy az új látogatók vagy általában az érdeklődők egy helyről, gyorsan és…..
Csatlakozz ! Az önkéntesség szexi! Tagfelvétel 2011.04.26-2011.05.13.   Szeretnél HaKöSz-ös lenni? Erre a szorgalmi időszak végéig, május 13-ig van lehetőséged! Legközelebb csak az őszi KözJóTett után, novemberben léphetsz be! Infóest: 04.27-én szerdán 18:30-tól 19:30-ig…..
Kedves Hallgatók!  Szakkollégiumunk idén is felvételt hirdet első- és másodéves egyetemisták részére. Minden felvételiző választhat, hogy melyik tudományterületen szeretne jobban elmélyülni, azaz melyik sávra felvételizik. Sávos rendszerünkről bővebben honlapunk…..
A Társadalomelméleti Kollégium felvételt hirdet!  A 30 éves TEK-ben megkezdődött a 2010/11-es tanév tavaszi felvételije. A felvételi menetéről mindent megtudhattok a http://tekesek.hu/felveteli oldalon. A kérdőívet szintén itt tudjátok letöltetni. A leadás…..
Szép sikereket értek el a Szociológia és Szociálpolitika Intézet hallgatói a múlt hétvégi XXX. OTDK Társadalomtudományi Szekció szociológia zsűrijeiben.  Az intézet jelenlegi és egykori hallgatói a megszerezhető kilenc díjból hatot gyűjtöttek be!Boda Zsófia, Néray…..
a CORVINUS NYELVI NAPOK„Szaknyelvoktatás és multikulturalitás”A konferencia fővédnöke: Mészáros Tamás rektorIdőpont: 2011. április 28-29.Helyszín: BCE, Társadalomtudományi Kar, IOK, 1093 Budapest, Közraktár u. 4-6. és 1093 Budapest, Fővám tér 8.Program:Mindkét napon…..
Hat napos vízitúra a Mosoni-Dunán, a végén buli Győrben.Az Evezzvelem olyan dolgokat egyesít, amiket külön-külön ismersz és szeretsz: nyár, vízpart, érdekes programok, könnyű mozgás, jó társaság. Fűszerezd meg őrületes csapatjátékokkal, vízi csatával, maori hakával…..
A Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitikai Intézete ingyenes felvételi előkészítőt szervez a szociológia és szociálpolitika mesterszakra (MA) jelentkezők számára (nappali és levelező tagozat).A felvételi előkészítő témakörei és időpontjai az…..
Az Útilapu Hálózat a Service Civil International nemzetközi humanitárius célú önkéntességgel foglalkozó szervezet magyarországi tagszervezete. Az Útilapu közvetítésével a magyar fiatalok is részt vehetnek világszerte rendezett önkéntes táborokban, amelyek során egy adott helyi…..
Kedves első- és másodévesek! Április 16-17-én kerül megrendezésre a Széchenyi István Szakkollégium Bevonó Kirándulása. A helyszín Balinka Tölgyes Turistaközpont. Kirándulunk egy jót a zöldben a Gaja-patak mentén, métázunk, beszélgetünk. Este bográcsozunk, tovább…..
A Társadalomelméleti Kollégum soron következő előadása: Isten- Haza- CsaládA beszélgetés témája a nők, illetve a a család szerepe a jelenlegi kormány politikájában. Bemutatjuk a családdal, illetve a nők szerepével kapcsolatos aktuális diskurzusok és szimbolikus eszközök…..
Corvinus T-kar HÖK SZISZ Verseny 2011.04.01 16:27:00
A Széchenyi István Szakkollégium pályázatot hirdet első- és másodéveseknek Ekonomisztán Köztársasága nevében, amelyre a Köztársaság gazdasági és társadalmi életében a közelmúltban felmerült számos probléma egyikének orvoslását segítő pályaműveket vár.Segíts…..
A Széchenyi István következő előadása az ELTE ÁJK-n: Gyorsabban, magasabbra, erősebben, de miből? A Széchenyi István Szakkollégium, rendhagyó módon, mindenkit szeretettel vár az ELTE ÁJK-ra következő programján. A szokatlan helyszín, a közgázos mellett jogi…..
Szeretnénk felhívni a figyelmet az Európai Uniós Felsőoktatási Vetélkedőre, amelynek jelentkezési határideje 2011. március 28. 24:00.  Az előző évek sikerein felbuzdulva a European Activist Magyarország Egyesület idén is meghirdeti harmadik, országos felsőoktatási…..
Mértékletes szórakozás? - A magyarországi drogpolitika jövője Múlt év decemberében a kormány elvetette az egy évvel korábban elfogadott nemzeti drogstratégiát (mely még hatályba sem lépett és el sem készült hozzá a cselekvési terv), megszüntették a Nemzeti Drogmegelőzési…..
A Széchenyi István Szakkollégium 2011. évi Szakmai VersenyePerelhető-e a közterület-felügyelő, ha egy autót azért lopnak el, mert nem kapott kerékbilincset? Mik lehetnek egy régiós tőzsde előnyei és hátrányai? Miért szankcionáljuk a polcpénzt? Eladhatunk-e egy-két megyét egy…..
Március 24-én fél kilenckor kezdődik a mezítlábas zenészek világvárosok között zenei utazása a TEK-ben. Klarinét, gitár és énekhang közreműködésével találkozik az európai és dél-amerikai hangzásvilág. A koncert a szokványos komolyzenei hangversenyhez nem igazán fog…..
1999 óta működik a Határok nélkül vitaklub, amelyet most az ELTE Új-és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékére támaszkodva Aspektus néven újjáalakítunk. E munkában fokozottan kívánunk támaszkodni az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Károli Gáspár Református Egyetem…..
A Széchenyi István Szakkollégium szakpolitikai előadás sorozatának következő alkalmán az energiapolitikát vesszük górcső alá.Szinergiapolitika c. előadásunkra mindenkit szeretettel várunk. A témát kerekasztal-beszélgetés keretében Dr. Orbán Anita, Magyarország…..
A Lehet Más a Politika országgyűlési frakciója gyakornokokat keres 2011. áprilisi kezdéssel.A Lehet Más a Politika Országgyűlési-képviselőcsoportjának Erőszakmentesség Kabinetje pályázatot hirdet külügyi, nemzetpolitikai, biztonságpolitikai, honvédelmi, és európai ügyek…..
A Széchenyi István Szakkollégium szeretettel vár minden érdeklődőt tavaszi elsős kurzusaira.A sávos kurzusaink:  Kormányzati gazdaságtanLaw&Economics  Pénzügy  Szociológia…..
 Lady Ashton előadása a Budapesti Corvinus Egyetemen (2011. február 25.)Catherine Ashton, az Európai Unió közös kül- és biztonságpolitikai főképviselője 2011. február 25-én előadást tartott egyetemünkön The EU's Role and Response to the democratic change in its neigh-bourhood…..
Különleges, titkos társaság szervezkedik hetek óta Budapesten. Tagjait egyetlen mitikus személy, Pamlényi Pál köti össze. A rejtélyes csoport szerint leveleket eljuttatni a címzetthez több mint egy szakma. A céljuk, hogy kézbesítsék az örökké úton lévő csomagot, amelynek…..
2010. január 1-jét követően sok más adókedvezménnyel együtt megszűnt a felsőoktatási tandíj kedvezménye, így ilyen jogcímen adókedvezményt a magányszemély csak a 2009. december 31-én őt megillető halasztott tandíjkedvezmény-alap után vehet igénybe a 2009. december 31-ei…..
Cseke Lilla már kétszer volt Indiában az AIESEC Nemzetközi Gyakorlati Programján keresztül. Lilla Takács Péternek mesélt az élményeiről.Takács Péter: Hogyan találkoztál az AIESEC-kel?Cseke Lilla: Két évvel ezelőtt februárban találkoztam vele először, egyik…..