Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lun_Istar

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hiperkarma nagyszerű feltámadásának hatására elkezdtek aktívkodni a fejemben a tekervények és sorra kerültek elő az emlékekből a '90-es évek második felének és a 2000-es évek elejének nagy hazai alternatív himnuszai. Nem jó az a kifejezés, hogy "magyar alter" és nem is…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
A Volga Szálló bontása már korábban szerepelt az Urbanistán, ám most egy meglepő képet is küldött róla Kam Bodzsa: a tetőn egy markoló* dolgozik és bontja maga alatt a panelépületet. Cso Zsi hozzá is fűzte:   A kerületben ez már "bevált" dolog. A néhai Szikra nyomdát is…..
Az InfoRádió értesülései szerint november elejéig működnek a peronkapuk a MÁV pályaudvarain, mert a vállalat szerződést bont a kapukat üzemeltető céggel. Az még nem derült ki, hogy évente mennyibe került a MÁV-nak a kapuk üzemeltetése. Szerintünk elég érdekes ez az ügy is,…..
Odafigyelátor Jó leszek! 2011.10.19 23:16:00
Nagypapáék abban az utcában laknak, amelyikben összeérnek a fák, és amelyik rettenetesen messze van tőlünk. Alig bírtam ki a kocsi hátsó ülésén az oda vezető utat, nagyon meleg volt. Tomival már össze-vissza rugdostuk egymás lábát, végigénekeltük az összes dalt, amit…..
Mind a három zenéjét játsszák a londoni filharmonikusok. Az LPO a világ egyik leghíresebb klasszikus nagyzenekara, és egyebek mellett (aki ezekre kíváncsi, olvasgasson wikit) arról is híresek, hogy bátran nyúlnak olyan témákhoz, amiket az igazi komolyzenészek bottal sem…..
Lun_Istar 2011.10.18 09:07:50
Új MÁV blog E-ticket 2011.10.11 14:56:00
Zsolt az interneten vette meg a bérletét, majd amikor át szerette volna venni, a kioszk nem adta ki az állomáson.Több vasúti dolgozót is megkérdezett, akik a szokásos tanácsot adták: szálljon fel a vonatra, büntettesse meg magát a kalauzzal, majd ezt utána a MÁV…..
Lun_Istar 2011.10.11 15:38:44
@názmin: Olvass!!!
"felajánlottak 6500 Ft értékű utazási utalványt, amit állítólag 1 héten belül megkapok. Azóta is várom. "
Új MÁV blog Biciklivel a MÁV-on 2011.07.07 08:09:00
Pretoryan egy részletes elemzést küldött arról, hogy mely vonat típusokon milyen a kerékpár szállítás., illetve leírja, milyen nehéz a kerékpárok le- és feladogatása a különféle állomásokon. Bár a levél kicsit hosszú, érdemes elolvasni, mert a kerékpárosok okulhatnak…..
Lun_Istar 2011.07.07 20:30:37
Új MÁV blog Árvíz vs. MÁV 2010.06.23 11:06:00
Igen, ilyen megszólítással jött. Mivel nincs friss levél, ezért ezt teszem ki, bár a stílusa - számomra - nem túl megnyerő.Tisztelt MÁV- figyelő!Május 26- án értesültem róla, hogy az árvízhelyzet a Budapest- Balassagyarmat vasútvonalra- és emellett nyilván még sok más…..
Lun_Istar 2010.06.28 16:15:05
Szeretem az olyan postokat, amik a környékünkről szólnak... Csak kár, hogy most megint negatív dolgok kapcsán kerültünk be...

Én Püspökhatvanban lakom az említett vonalon...
Tavaly méltattam a bringás ingázókat érintő pár kérdést, de természetesen a problémák felvetésén kívül nem jutunk bentebb...

Akkor pár infó a 78as vonalrólról a szakértők kedvéért :) /picit hosszabban/
- Aszód - Galgamácsa - Balassagyarmat
- elhanyagolt pálya, Galgamácsától nem villamosított, bár sokak szerint az ország egyik stratégiailag fontos vonala ( arra az esetre, ha a Budapest - Vác - Balassagyarmat, vagy az Aszód - Galgamácsa - Vácrátót - Vác (személyszállítás az utolsó szárnyvonal bezárás óta nincs, teherforgalom gyér, villamosított) vonal kiesne
- Utasszám aránylag magas, Aszódra (tőlünk 20km), Gödöllőre(~35), Budapestre (70, Keleti pu.) az egyetlen vasúti bejutási lehetőség, és lényegesen kényelmesebb a ritkán járó zsúfolt buszoknál (50km Bp.)
- Szerelvény : Bzmot
- Bp.-re bejutás Aszódi átszállással Hatvani személy vagy Eger/Sátoraljaújhely felől érkező gyorssal, kb 1,5 óra
- Bp. re közvetlenül napi 2 vonat, amiknek a Keleti 10es vágányán van "bérelt helye" (legalábbis onnan más vonator még nem láttam indulni), a feljövő vonat Bzmot, elől-hátul motor, kettő közt mostanság 1 vagon, de az elmúlt 2 hónapban jöttem egyszer 2 motor+3 vagonnal is

Jelen helyzetre vonatkozó megjegyzések:
- A forgalmi rend helyreállítására vonatkozólag július közepe-vége az IGÉRET
- A műhelykocsi Aszódon áll legtöbbször, egy szintén ingázó ismerősöm állítása szerint nem nagyon látták mocorogni, párszor kimentek vele, de gondolom még nem találják alkalmasnak a terepet
- A Nógrádkövesdre lejuttatott technika nagy része lestrapált, a közvetlen BP. járat motorkocsijait nemrég csinálták meg, teljes generállal (festés, kárpit, falburkolat)
- Tankolásra csak Hatvanban van lehetőség, ezért az Aszódról induló csatlakozások gyakran késnek, mivel nem érnek vissza az idejükre (22:50kor induló utolsó az elmúlt két hétben 3x)
Lun_Istar 2010.06.30 15:37:25
@martinasz: Drégelypalánk - Aszód vonat NINCS!!!!

Aszód - Balassagyarmat VAN
Subba WTF: Faszobrok 2010.06.03 10:30:00
Mit huncutkodnak ezek a faragott papok a játszótéren? (Zoli lőtte a képet motorozás közben Püspökhatvanban.)..
Lun_Istar 2010.06.07 17:05:51
Na, ezt most cefetl benéztük asszem...
Püspökhatvani vagyok :P

Egyébként megkérdeztük anno az alkotót, de azóta sem tudjuk, hogy mit ábrázol a szobor...

A kedves fotósnak pedig gratulálok, a többi, természetesen kultúrát is képviselő szoborról semmi... Ügyes vagy!!!! megkapod a barna gumicukrot!

@stanyecli: Fapapucs nincs...

@brainy_peter: A falu északi végén

@Zacskóstej: nem lyukas :) Te szerintem kevered a Ludas Matyi és Döbrögi kompozícióval, ami ettől kb 5m-re van, azt is feltehetitek, az alkotója jó anatómiai érzékkel faragta ki a segget a letolt gatyában...
A kissebb állomásokon, nincs 2-3 pénztár, jó esetben egy. Mivel a pénztárban is emberek dolgoznak, akiknek jár az ebédszünet így teljesen normális egy emberes pénztár esetén, hogy 20-25 percig zárva tart. Az is maximálisan korrekt, hogy tájékoztatják az utasokat, hogy ebben az…..
A jó idő közeledtével a bringások előveszik paripáikat és nyeregbe pattannak. Ugye kedvenc kötöttpályás intallációnk biztosít(ana) kerékpárszállításra alkalmas kocsikat. Ezek a legtöbbször tényleg csak kerék pár szállítására jók, mert maximum 2 bringa fér el bennük,…..
Kerékagy Mennyből a Bringangyal 2009.12.18 10:06:00
Világszínvonalú szolgáltatás a technikai zűrökre kevéssé felkészült városi kerékpárosoknak. Csütörtökön nekem is feltűnt egy közlekedési lámpa oldalán a matrica, erre péntekre alászállt egy videó...
Egy 24 éves Nintendo-klasszikussal folytatódik retró alrovatunk: a Battle Cityben a bunkerünkbe rejtett sast kell megvédeni az agresszív ellenséges tankoktól. "Nekem a Contra, a Kung Fu, meg a Battle City jelentették a gyerekkoromat, hamarosan veszek egy nintendot is és kitolom őket…..
 Egy EU-rendelet szerint az unió területén a vasútnak fizetnie kell a késésekért: egyórás késésért a jegyár negyedét, kétórásért a felét kell visszatéríteni. A vasúton utazók jogai szélesednek, az EU szerint jobb minőségű szolgáltatásra számíthatnak az…..
Lun_Istar 2009.12.04 12:49:58
@Manyizga: Nahát ez az...
Pedig ők aztán lapátolják a pént befelé a süllyesztőbe...
Már a tegnapi postban is kiderült, hogy a Start munkavállalói nem mindig vannak tisztában cégük akcióival. Az elvárható lenne, hogy legalább a pénztárosok tudjanak róla. Hihetetlen, hogy még mindig vannak olyan helyek, ahová az info egyszerűen nem jut el, vagy esetleg eljut, de nem…..
 Lun Istar igénybevette a MÁV-Start akcióját, miszerint bérlettel, Start Prémium kártyával hétvégén féláron utazhat. Lun Istar a dolgozói bérlet és a Start kártyával meg is váltotta a jegyet, de mint kiderült a BKSZ jegyre nem érvényes a kedvezmény, igaz erről már nem…..
Lun_Istar 2009.12.01 12:33:50
@Misiu: Teljesen igazad van, most néztem, hogy nem írtam bele, hogy van START kártyám és dolgozói bérletem is (mivel vidékről járok melóba).

Köszi...
Lun_Istar 2009.12.01 12:38:59
@Lun_Istar: georgejr... A felvezetőbe lécciléccilécci szúrd be...

Egyébként jó a beharangozó...
Lun_Istar 2009.12.01 13:42:02
@Misiu: nem szégyen az, ha vidéki vagy :P
Nekem is meg kellett tanulnom...
Úgy jön a képbe, hogy ha van pösti bérleted, akkor elvileg csak a közig. határtól (jelen esetben Rákoscsaba) kell a jegyedért fizetni. (-10 km, a jegyen induló/cél állomásként ez szerepel)
A kedvezményt a jegyvágó szerint Bp. Keletibe szóló jeggyel lehetett volna igényelni, mivel az említett gyorsvonat Gödöllőtől a Keletiig nem áll meg.

Egyébként igen, a MÁV ezt a kedvezményt Start-Préniumra adja, nem pedig az én sima startomra adja :) (a jegyvágó persze elfogadta)
A múlt pénteki postra érkezett az alábbi válasz.A Győr-Gyárváros -- Győrszentiván esetében fellépő távolságmeghatározási hibát javítottuk az ELVIRA-ban. Köszönjük az észrevételt.VZsKöszönjük a javítást. Egyben azt szeretném kérni Tőletek Drága Olvasók,…..
Ügy van. Vasútügy. A pénzügyminisztérium kiadta az ukázt, hogy meg kell spórolni 40 milliárd forintot a közlekedésben. Hogy ez hogy jött ki, arról nagyjából senki nem tud, ezt dobta a gép. Nosza, ezen nekibuzdult a másik, a közlekedési minisztérium, hogy most majd akkor lesz itt…..
A menetrend mindig egy ideális állapotot tükröz. Vélhetően a készítőinek fogalmuk sincsen arról, hogyan működik a vasút, legalábbis a magyar. Ha lenne nem csinálnának olyan menetrendet, ami soha nem tartható. lsd Kulifa lenti levelétÜdv! Beépített késés van a Keletiben.…..
Új MÁV blog Kéregetők a vonaton 2009.11.02 09:20:12
Egyre gyakoribb a kéregetés a vonatokon. Éjszaka, hajnalban, este a karám ellenére felszállnak és zaklatják az utasokat. Nyilván minél több embert megpróbálnak lehúzni. Nem tartom lehetetlenségnek, hogy viszonylag jó pénzt szedhetnek így össze. Nem vagyok kistermetű ember, de nem…..