Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pule

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dohányzás életstílus. Legtöbben szinte észre sem veszik és már a dohányzás nyújtotta életritmus rabjai. Milyen már a kávé cigi nélkül? És mit csinálsz szex után? Hogy kínálod meg a csajt cigivel, ha nem dohányzol? (Egy ismerkedési lehetőséggel kevesebb.) Hogyan…..
Pule 2010.01.27 14:07:44
@CyberPunK: Miért lenne demagóg? Sajnos elég durván igaza van... Természetesen van olyan dohányos, szerencsére nem is kevés, aki tisztában van a gyengeségével, szokásával és ezzel nem terhel másokat, vagy legalábbis igyekszik elkerülni, hogy passzívan szivasson másokat.
De azér nehogymár sajnáljuk őket! A saját hülyeségük rabjai!
Egy német cég megcsinálta a legsportosabb gyári elektromotoros kerékpárt Európa számára, amivel a 70-es sebességhatár is áttörhető. Kínában éppen módosították a szabályokat, a milliószámra gyártott akkus bringák 20 km/h-s teljesítmény fölött rendszámköteles motoroknak…..
Vasárnap az Emberibb Parkolásért Mozgalom és a Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csapata autókkal tüntetett a kerékpárutak ellen. Az aktivisták elfoglalták a Kiskörúton nemrég kialakított bicikliutat, és a parkolósáv visszaállítását követelték a városvezetéstől.…..
Ismét anyázzák egymást biciklisták és autósok, konkrétan most éppen egy autós szervezet kezdett el a kerékpárosok ellen szervezkedni, amire ellenoldalról is igen aktív autósszidás a válasz (a Kerékagyon, amikor ennél a mondatnál tartok, 1036 kommentnél tart az ezzel foglalkozó…..
Pule 2009.12.12 00:31:45
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Természetesen még véletlenül sem általánosítasz, igaz?
Pont ez lett volna a poszt egyik lényege,hogy nem léteznek valós kategóriák.
Képzeld én egy elég hardcore bringás vagyok, mégis teljesen szabályos, ennek ellenére súlyos balesetet szenvedtem, mikor tök szabályosan haladtam az forgalmi sávban és a parkoló sávból kb áthajtottak rajtam.
Ennek ellenére, nem fröcsögök azokra, akik gépjárművel közlekednek,csak nem értem,hogy miért nem értik meg,hogy ez a város nem ennyi autónak lett kitalálva. Nem csoda hát,hogy nem haladnak és fásultak és körülbelül képtelenség parkolót találni a felszínen, mert magasban és mélyben van,csak drága. Apropó a kiskörúton is pont van, bár horror ár, legalábbis számomra.
A másik,hogy talán be kéne látni,hogyha már úgysem haladnak, akkor legalább ne irigyeljék ezt a tényt attól aki átnyergel.Csak hát Magyarország...

Egyébként Win-win megoldás lenne, ha az emberek összefognának "kerékpáros", "autós" és kiharcolnák a tömegközlekedés reformját, mert be kell ismerni,hogy az tényleg megoldás.
P+R és tiszta, gyors, pontos tömegközlekedés.

A poszthoz kapcsolódva a Critical Mass
nem foglalkozik az empamoval, le vannak maradva 30-40 évvel, nem ártana kicsit körülnézni, sehol nem jött be,hogy annyi utat építünk és annyi parkolót,hogy mindenki elférjen,mert leaszfaltozhatnánk a világot.
A kerékpárútcsatának rég vége, a kitiltott bringások időközben vissza is szivárogtak Margit hídra, erre a főváros egyszer csak kihelyez egy rámpát az Erzsébet hídra. A Margit híd lezárásakor úgy tűnt, krízishelyzet alakult ki a Pest és Buda közötti kerékpáros forgalomban.…..
Pule 2009.11.25 11:05:27
@matijasz: A kerékpár hamarabb volt közlekedési eszköz, mint sporteszköz. A velocipédet például tuti nem versenyre találták ki, bár biztos volt aki versenyzett vele. A jó öreg libakergető járműnek épült, annak használták, mikor még nem akart mindenki 10-20 évre eladósodni egy bádogdoboz miatt(szó se róla hasznos, csak ki kéne tudni szállni belőle,ha nem célszerű). Igen létezett versenykerékpár abban az időben, létét az emberek versenyszelleme hozta létre, de tuti, hogy nem előbb volt, mint a közlekedésre kitalált típus.
Vagyis csak lököd a hülyeséget! A kerékpár járműnek minősül, mindig is szerepelt a kresszben, bár vannak sportra, versenyre kialakított típusai. Az úton a helye és marha jó lenne, ha ezt végre mindenki belátná és nem hülyék gyülekezetének és elpusztítandónak ítélné a használóját.
Antibringa blog Bringabuli Füreden 2009.06.16 18:34:00
Idén első alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb hazai kerékpáros fesztiválja, ígérik a szervezők. Olyan európai szintű bringás rendezvény lesz ez, amilyen még nem volt itthon. Június 25-28 között Balaton Bike Fesztivál a leglátványosabb kétkerekű sportágakban.…..
Avagy a biciklis ott megy ahol szerinte az oké. Az első ahogy látom még telefonálni is tud közben :) De most akkor ők gyalogosok vagy az úton közlekednek? Mert döntsék el és tartsák be annak a szabályait!  ..
Pule 2009.06.15 18:08:19
@antibringa: Látod ügyesen közelítünk egymás megértéséhez:D nálad a pont, a szabály az szabály.
Egy valamiben biztosan egyetértünk még, a kresszre ráfér egy frissítés. Remélem nem csak én érzem úgy, mert engem, minket(gyalogos, tömegközlekedő, bringás) nagyjából semmibe vesz, illetve ami ránk vonatkozna az nagyon nem működik, szerintem az autós társak is érzik a hiányosságait, mert ugye ha nekünk jó nekik is.
Pule 2009.06.13 20:50:44
@antibringa: Teljesen igazad van, de mérlegelhetnéd egy picit amit galoooshka mondott, vannak olyan lámpák ahol érdemesebb nagyon odafigyelve lelkiismeretünkkel dacolva,de átkelni. Tudom, hogy ez csúnyán néz ki a másik oldalról, mert sajnos van egy nagyon rossz tulajdonságunk, nem tudjuk magunkat a másik helyébe képzelni.
Félreértés ne essék nem az állandó és szörnyen undorító csakazértis átmegyek a piroson-ról beszélek, hanem bizonyos minimális forgalmat lefogó leginkább a teljes biztonság miatt kiépült lámpákról.
Épp nézem a tv2 tényeket. A következőket sikerült gyorsgépelnem, ímhol a hírek:- Budapesten szeretnének kb 60 állomást létrehozni, ahol biciklit lehetne bérelni, ami fél óránát ingyenes. 1200 biciklit hoznának a városba.- Ezzel egyidőben szeretnének a jelenlegi 64km buszsávhoz…..
Pule 2009.06.06 15:41:24
@antibringa: Az a baj,hogy igazi magyar vagy, ne haragudj. Érdekes mód sok helyen meg tudták valósítani a dohány mentes vagy minimalizáló társadalmat, olyan helyeken, lásd Írország ahol nem kis százalék dohányos. Igen volt vita belőle, a részese voltam épp kint tartózkodtam, de rájöttek, hogy milyen jó dolog és a dohányosok is igent mondtak, azok akik előtte mindent megtettek volna, hogy megőrizzék a patinás, füstös pubokat. Bejött, nagyon szeretik és betartják.
Jah igen persze nyugat, meg áldozat. Megérte? Kérdezd őket, úgy érzem nekik is megérte.
Egy szó sem volt bringáról mégis össze tudtunk veszni...
A belváros? Jah szerintem is egyből dózeroljuk és építsünk még irodaházat.
Valahogy máshol meg tudták oldani a teljes zárat a belváros körül és nem is kell a kontinensünk szélére utazni érte például Prága, de Pozsony is elég szépen alakult pedig már majd két éve láttam.
Neked nem a bicós barmokkal, vagyis velünk:) van bajod,hanem mindennel ami nem neked nyal és nem olyan mint amilyet te szeretnél.
Csak neked legyen jó, csak te érezd magad jól és élj kényelemben és egészségesen, még vannak rajtad kívül, hátésaztán? Csak az a baj,hogy a többi melletted élő nagy része hasonlóan gondolkodik és a te fejedre szarik, ahogy te is az övékre.
Nem akarlak bántani és osztani, csak jobbulást kívánok! Meg még annyit,hogy remélem egyszer te is észreveszed,hogy akármilyen szar napod is van vagy szopat az élet, a nap akkor is szépen süt, vagy békésen esik az eső és mindez milyen szép!