Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rohamkukac85

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszabb szünet után most ismét rám tört az írás ellenállhatatlan kényszere - ami nem csoda, hiszen Július 31.-én egy olyan élményben volt részem, amit sosem fogok elfelejteni. Tarja Turunen már egészen kicsi koromban elvarázsolt és azóta is a rabja vagyok. Még a Nightwish-ben…..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás. Már éles, mint a kés! Jelenthet ez egy új kezdetet? Határozottan biztos vagyok abban,…..
Rohamkukac85 2014.06.12 20:00:42
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Rohamkukac85 2012.12.08 17:41:02
@Rkhaylitsha: valóban szar a termék, amit el kell adnunk, de ez nem hatja meg a kedves főnökünket. De a legnagyobb gebasz a rossz számok mennyisége. Arról nem is beszélek, hogy olyanok is vannak a listában, akik nem veszik éppen fel a telefont, hangpostára vagy faxra vannak állítva. Ezeket később újra hívjuk, egészen nem elérhető 3-ig. De ebből is viszonylag sok a nem elért ember. Voipról telefonálunk, ami internetes vonal lévén nem jelez ki számot, sok ember pedig úgy van vele, hogy magántelefonszámot nem vesz fel. Kifogást kezelni is addig szoktunk, amíg van értelme, tehát maximum kétszer, mert így még az ügyfél nem fogja "tukmatelefonnak" érezni a megkeresést. Van, amikor nem eladni kell, hanem kérdőíveket csinálni. Ilyenkor cégeket hívunk és kampánytól függően vagy a HR-est, vagy az informatikai vezetőt vagy a gazdasági vezetőt keressük, de olykor pont a cég fejét, azaz az ügyvezetőt. Utóbbi esetén már az is elég nagy kihívás, hogy a titkárnőn/portáson/asszisztenesen átjussunk. Ha HR-est vagy informatikust keresünk, könnyebb az elérés, ők viszont nem hajlandók válaszolni, mert rengeteg alkalmazottnak ki van adva utasításba, hogy ne válaszoljanak közvélemény-kutatásos kérdésekre. De mint említettem, a főnököt ez nem érdekli.
A rossz számok aránya minden listában magas, volt olyan, hogy a 20. indított hívásomnál is megszólalt a gépi hang, hogy a hívott számon előfizető nem kapcsolható, vagy téves volt. Jeleztük a főnöknek, aki mindig azzal pedálozott, hogy bezzeg más call centerek kurva jól értékesítenek. Nem mertük neki megmondani, hogy talán ott az adatbázisok is jobbak, tisztábbak és lehet, hogy nem tartalmaznak annyi rossz telefonszámot, mint az, amit mi kapunk.
Érdekes módon a 7 év alatt ez az első olyan telefonos helyem, ahol ilyen problémákba boltom. Más helyeimen is voltak rossz számok meg tévesek, de ott az arány nem 70% körüli volt, hanem kb. 20%. Azért a kettő közt van némi differencia. Volt olyan munkahelyem, ahol értékesítési versenyt is nyertem. Itt viszont még pozitív motiváció sincs, csak fenyegetés és használhatatlan listák.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Rohamkukac85 2012.11.03 14:43:46
@ċsirke72: Kisarkítod. A két lány ismerősöm normál súlyú volt, mielőtt kiderült a probléma. Normálisan étkeztek, tehát nem arról van szó, hogy salátaleveket ettek ebédre, de édességből sem ettek sokat, sőt az egyikük nem is szereti a csokit. Ő például zumbázni és úszni is járt, tehát nem tunya életmódot folytatott. Nem vagyok orvos, tehát ne tőlem kérdezd, hogy ez miért alakult így, illetve hogy a pajzsmirigy mit babrál, ami miatt a súlyfelesleg jelentkezik, de döbbenetes volt látni, ahogy az egykor 169 cm-es, 57 kg-os, csinos barátnőm 18 kilóval "gazdagodott" kiegyensúlyozott táplálkozás és mozgás mellett. Most kapott gyógyszert, remélhetőleg ez segít neki lefogyni ezt a nagy súlytöbbletet. Egyébként én azt mondom, hogy minden betegség lelki okokra vezethető vissza. A pajzsmirigybetegségeket általában a ki nem mondott gondok, elfojtott problémák okozzák, mivel a torokhoz közeli szervről van szó.
Tisztelt blog!   Rövid leszek. Portásként dolgoztam egy intézményben az elmúlt két és fél évben. Sajnos az utolsó pár hónapban az egyik váltótársam kilépett és egy ideiglenes váltótársat kaptunk, akit be sem jelentettek. Alapvetően 24/48 rendszerben dolgoztunk, de az…..
  Ha érdekel, melyik étel mennyi cukrot tartalmaz akkor ajánlom figyelmedbe a képeket. Egyik másik meglepő. Az adagok elé helyezett kockacukor mennyiség jelenti azt, hogy mennyi cukrot tartalmaz egy-egy adag, a vizuális típusoknak ez sokat segíthet. Ha ezt tudod, akkor is…..
Rohamkukac85 2011.09.11 16:18:07
@shdragon: igazad van. :)
A gyümölcsökben lévő cukor finomítatlan, tehát jóval veszélytelenebb, mint a finomított, ami a csokiban, sütiben, fagyiban található. Lassú felszívódású szénhidrát orvosi szaknyelven a gyümölcsökben lévő cukor, így nem generál állandó farkaséhséget. Ha csokit eszel, rövid időn belül újra megkívánsz valami édeset. Ez azért történik, mert a hatalmas cukordózis az egekbe pumpálja az inzulinszintet. Ez idővel cukorbetegséget okozhat. Az én családomban is van 4 diabéteszes, tudom, mivel jár ez...és mivel nekem a hajlamom is erősebb erre, ezért jó néhány éve nem fogyasztok cukrot és fehér lisztet (a liszt is cukorként szívódik fel a szervezetben.). Édesítőt és teljes kiőrlésű lisztet használok. Ha édességre vágyom, akkor valamilyen gyümölcsöt vagy diabetikus édességet eszek.
Csak a legnagyobb baj az, hogy a cukoripar célja függőséget kialakítani az emberekben. Ha körülnéztek az utcán, a tömegközlekedési eszközökön, játszótereken, rengeteg elhízott gyereket láthattok. Sajnos az édességipar pont őket tudja legkönnyebben behálózni, hiszen a gyerekek, különösen 3-10 éves kor között nagyon fogékonyak a reklámokra. Például ott van a Kinder Bueno reklámja, melyben az hangzik el, hogy hozzáadott kálcium van a csokijukban, hogy egészségesen fejlődjenek a csontok...könyörgöm!!! Lehet, hogy valóban van benne kálcium...egy töredék része talán. A többi liszt, zsír és cukor. Persze a szülő, amikor megveszi a gyereknek, nyugtatgatja magát, hogy hát ő jót akar a csemetéjének, ezért veszi meg, hiszen a kálcium egy létfontosságú anyag, különösen a fejlődő szervezetnek...és ő nem akar rosszat a gyerkőcének...így tulajdonképpen tudatlanul felhízlalja a gyerekét!!! Ez a szomorú! A kövér kisgyerekből pedig túlsúlyos kamasz lesz, akinek nincs önbizalma, a tornaórán szégyenkezik, a strandra pedig ki sem mer menni. És ha nem változtat az életmódján, elhízott lesz felnőttként is, akinek 30 éves korára olyan nyavalyái lesznek, amelyek a 80-90 éves időseknek...
Valamelyik nap is mit láttam? Jöttem haza melóból, és egy játszótér mellett vezetett az utam. A kerítésen túl, tőlem kb. fél méterre egy padon ücsörgött két túlsúlyos anyuka, akik éppen csokis kekszet és fagyit ettek. Közben kibeszélték a szomszédos csúszdánál lévő csinos kismamát, akinek olyan alakja volt, hogy a tinik megirigyelnék! Ismerem a nőt, 37 éves, de az alakja jobb, mint egy 18 évesnek...és csak annyit csinál ez érdekében, hogy kerüli a cukrot, a fehér lisztet és naponta tornázik otthon 30-40 percet, amíg a gyerek alszik.
Elnézést, ha túl hosszú lettem, de életmód-tanácsadással (is) foglalkozom, így nem tudtam magamban tartani.
  Egy barátommal sokszor vitatkozunk politikáról, és feltette nekem ezt a kérdést: "de miért is utálod te annyira Orbán Viktort?". A kérdés kézenfekvő, és a válasz is elég nyilvánvaló, ki lehet venni az eddigi írásaimból. De mégis jónak találom összefoglalni,…..
 ...meg mindenki, aki a csökött agyával kitalálta ezt a kalap szart. Mert van ugye az alap szitu, hogy én meg mertem születni egy olyan helyen, ahol már a munkalehetőség kb a nullával egyenlő. És voltam olyan pofátlan, hogy fel merészeltem költözni Budapestre, mitöbb még…..
Rohamkukac85 2011.07.21 18:45:39
@Mikrobi: én sem kedvelem a zenegépeket, de szépen kikapcsolom. Mert hogy ki lehet. :)))

Amani: együtt érzek Veled. :( Ez az egész rendszer egy nagy adag kaki. Köszönhetjük az összes politikusnak, egyik sem tesz semmit az egészségügy javulásáért. Én ugyan pesti vagyok, de sok vidékről felköltözött ismerősöm van, akik ugyanerre panaszkodnak, mint Te. :((
De fel a fejjel...reménykedjünk, hátha...:))
Legyen nagyon szép napod! :)

Lilan :))
Kedves Szerkesztők, kedves Olvasók!   25 éves lány vagyok, érettségi óta dolgozom. Főként call centeres munkakörökben tevékenykedtem idáig, voltam piackutató, ültem ügyfélszolgálatokon, de a legtöbb időt telesales-szel, azaz telefonos értékesítéssel töltöttem. A…..
Rohamkukac85 2011.03.20 15:30:42
@max val birca man:
Nem bíráltam felül semmilyen szabályt. Ha figyelmesen elolvastad az előző kommenteket és főleg tudsz szöveget értelmezni, nyilván feltűnt Neked is, hogy nekem egy szót nem szóltak arról, hogy amennyiben a javasoltnál többször próbálok meg elérni egy embert, szankcióval jár, illetve hogy ez fegyelmi vétségnek minősül. Ha erről tájékoztatnak még az első napokban az oktatások idején, nyilvánvalóan figyelembe veszem a dolgot. De hát néma gyereknek...
Nem hiszem, hogy ezt a kisujjamból ki kellett volna ráznom!
Tulajdonképpen abban igazatok van, hogy a próbaidő alatt bármikor elzavarhatnak. Viszont én minden olyan munkavégzéssel kapcsolatos szabályt betartottam, amiről szó esett a felvételemet követően, pl. hogy a 10 perces szünetekre figyeljek, ne lépjem túl, ne késsek a munkából, illetve hogy adjak el sok terméket. A szüneteimre nem volt panasz, soha nem késtem el, és mint írtam, még az elbocsátásomkor is dicsérték a teljesítményemet. De szerintem próbaidő ide vagy oda, inkorrekt és vérlázító egy olyan dolog miatt elküldeni a munkavállalót, amiről nem is lett tájékoztatva. Egyébként nem fogom telesírni a párnámat ezért a munkahelyért, csak éppen a fentiek értelmében igazságtalannak érzem a dolgot.
Rohamkukac85 2011.03.20 15:54:04
@max val birca man: Ez vitathatatlan. Igen, fontos a szimpátia, de egy munkahelyre elsősorban dolgozni járunk...:/
A súlyommal vannak problémák már megint még mindig. Még a Lindaxás időkben sikerült elég nagy mennyiségű zsírtól megszabadulnom, köszönhetően a baromi kemény diétámnak és az említett (azóta káros hatásai miatt betiltott) bogyónak. Ahogy az lenni szokott az örök…..
Sziasztok!   Nem tudom, kihez kellene fordulnom, de hátha ti tudtok mondani valami érdemlegeset. Ott kezdeném, hogy már közel egy éve dolgozok egy kisebb ingatlanos cégnél, diploma szerzés után ez volt az első állás amire visszahívtak interjúra, és mivel a pénz nagyon kellett,…..
 Gondoltam, a hosszú hallgatás után írok egy kis összefoglalót az idei évről, de most hogy elkezdtem gondolkodni azon, mi történt velem, nem sok említésre méltó jut eszembe.Az év eleje vizsgákkal indult- mint minden év eddig. Jellemző rám, hogy minden vizsgából az…..
A blogom látogatottsága eléggé megugrott ezen illetve az utána következő napon. Ez csak azért érthetetlen, mert többé-kevésbé inaktív a blogom (és aznap is az volt). 15-én mégis 238 látogató kattintott ide a szokásos 10-15 helyett.Igaz ugyan, hogy 13-án írtam valamit, amit…..
„A stírölés szerintem a flörtölés előszobája” - senki sem szereti, ha a párja másokat is megbámul az utcán. Igen, ez egy ősi reflex a férfiaknál, és ennél bosszantóbb talán csak az, amikor a pasi hagyja, hogy a csaj fizesse ki a számlát egy kávézóban. Rövid, de…..
Kevésbé élvezetes elfoglaltságaim közepette azért sikerült némi időt szakítani némi ünneplésre. Nem szokásunk ünnepelni, legalábbis az ajándékozós-romantikázós részt rendszerint kihagyjuk, de az évfordulós szex elmaradhatatlan. Ajándék, hogy úgy ágyba döngölnek, hogy…..
Régebben nem értettem, miért jó, ha csupasz barack érik a nő lábai között. Nem voltam akkoriban az a kísérletezős típus, magányos korszakomban a magam kedvéért sosem csupaszítottam, télen jó meleg volt a bozont fedezékében, nyáron viszont.. pfú. Meleg. :D Korábbi pasijaim…..
Komolyan, komolytalan Mi van?! 2009.04.18 21:33:00
Mosoly, kuncogás, nevetés, röhögés, röhöhőgörcs, sírás. Sírva nevetés. Fulladozás a nevetéstől. Fulladozás a fulladozástól. Könnyezés a fulladozástól. Lihegés. Ijedtség, riadalom, sokk, kiakadás, fejet falba püfölés, falkaparás, hiszti, fejet ismét falba verés,…..
A lenti levél is példa arra, hogy nem csak a biztonsági őrök, hanem az ellenőrök között is van néhány gyökér. Olvasónkra azért támadt rá az egyik, mert a szokásosnál egy kicsit hosszabb ideig kereste a táskája alján lévő érvényes –egyébként érvényes- vonaljegyet.…..