Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ranger1

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz éves a Magyar Köztársaság. Húsz évvel ezelőtt a magyar polgárok nagy többsége hitt abban, hogy lehet más a politika. Hogy az elnyomást felválthatja a választók aktív részvétele, hogy a jövő felélése helyett a felelős döntések fogják meghatározni a politikát, hogy a…..
Ez még csak vicc. Szerintem. Hétvégén sikerült meghívottként részt vennem a Balaton Sound fesztiválon tartott Zöld Övezet Partnertalálkozón. Szitáló eső és hűvös, szeles, kora júliusi idő a változó klímának megfelelően. Bogyótól álmatlan afterpartizók között baktatunk…..
ranger1 2009.07.13 22:39:22
Hello!Azt gondolom hogy még az LMP-n (nyíltan ökopolitikai elveket valló párt)belül is komoly vitákat váltana ki ha az ökológiai lábnyomhoz, a fagysztói társadalamhoz, vagy az EU gazdasági növekedésnek mindent alárendelő politikájához való viszonyról kellene elfogadni egy határozatot.
Mit várjunk akkor egy volt nagy néppárt által delegált minisztertől! Magánvéleményem hogy egy sikeres nagy tömegbázisú néppártot csak a népbutítás magasfokú művészetével lehet létrehozni ( lásd. vizit díj eltörlése, egymillió új munkahely)
"Az emberiség pusztít és rombol tevékenységével" gondolatsoron már én is sokat gondoloztam. Amikor egy fakitermelő brigád tagja vagy elsősorban nem a globális felmelegedésen gondolkozol, hanem egy munkaközösség tagja vagy ahol igyekszel megfelelni a követelményeknek, sőt a munka utáni sörözésnél jó kapcsolatot kialakítani a társaiddal. Nem elhanyagolható szempont az sem hogy ha elegendő pénzt adsz haza akkor a kedves feleséged és gyermekeid is jobb kedvel vannak.
Persze vasárnap délután a haverokkal megbeszélitek hogy milyen nagy hülyeség egy ilyen gyönyörű tölgyest tarravágni, de hétfön reggel 5-kor csörög a vekker és indítanod kell a közelítő traktort.
Nagyon kevesen tudják ellensúlyozni meggyőződéssel a versenyben való lemaradásból származó lelki sérüléseket.
Még egy gondolat: Az ÉS-ben olvastam egy cikket 1938-ról.
Ebben az évben Magyarország lakossága 10 100 000 körül volt.
valamint volt az országban 700 db tehergépkocsi és 24000 személygépkocsi! Az éhező iskolás gyerekek száma nagyobb volt mint ma? És a boldogtalan elkeseredett emberek száma? Ha igen arányosan csökkent a lehetőségek bővülésével?

A környezet és természetvédelem és Magyarország ügyét legjobban a társadalmi igazságtalanságok mérséklése segítené.
Hétvégén Túrkevén jártunk páran, megnézni a gyakorlatban, milyen egy fenntartható, foglalkoztatásintenzív, a helyi sajátosságokra építő gazdaság. Röviden: jó. Különösen a csacsi. Meg a házipálinka. Meg az, hogy 130 hektáron 13 embernek adnak munkát, míg a szomszédos…..
ranger1 2009.07.03 18:34:57
Hello! Ha 10 évvel fiatalabb lennék a Jobbikos szöveghez írnék kommentet, de már nem kapom olyan gyorsan a ravaszra a kezem( néha azért még nem bírom az övtáskán tartani).
Szép gondolatok Márton! Ha 20 hektárból meg tudna élni egy család Magyarországon az kb 400 000 családot jelenten 2 millió embert akinek mindennapi érdeke lenn hogy fenntarthatóan gazdálkodjon hiszen az elmúlt 20 év - ha másra nem - arra jó volt hogy ráébressze a kisbirtokos állattartókat arra hogy a föld eladása (mondjuk egy új autó áráért)vagy a gazdaság felszámolása után a gyerekükből hamarabb lesz vidéki munkanélküli alkoholista mint jól fizetett maneger egy multinál. A mezőgazdaság minden körülmény között biztosít egy rendszeres állandó életvitelt.Egyben 2 millió LMP szimpatizáns is lenne hiszen a mai politikai garnitúrából mi vagyunk az egyedüliek akik mernek beszélni a mezőgazdaság vidéki lakosság körében betöltendő nélkülözhetetlen foglalkoztatói szerepéről. Valamint jövőképet szeretnénk mutatni azoknak a vidékieknek is akik kimaradtak a gyorsan kapjunk össze egy-kétszáz hektárt az ügyvédi orvosi, politikusi netán osztrák, vagy holland fizetésünk megtakarításából. Nem baj ha nem tudjuk hol van a terület de a pénzünk benne áll és nem jut a kicsiknek terület( az utóbbi mondatrész már lehet hogy kicsit fóbia).
Amit az időskről írsz szintén mind igaz, de engem aggaszt a 11 éves kislányom jövője is. Valyon 30 év múlva mit fog gondolni a kedves papáról:
-rémeket látott az öreg hiszen vidáman élünk egy demokráciában amit ugyan nem ők alapoztak meg nekünk de szerencsénk volt és az utolsó pillanatban sikerült megtalálnunk a környezetbarát megújjuló energiaforrást amivel sikerül működtetni a gazdaságunkat és a túlnépesedést is megállítottuk
- vagy hontalanul kóbor a vesztesek oldalán egy az erőforásokért vívott háború után ahol a győztesek sem nyertek 10 évnél több időt
Lásd Jobbik-Orosz medve- gázcsapok gondolatsort
Az idősektől elleshető tudásról annyit hogy a nagymamámnál volt mindik a legkevesebb az egy főre jutó hulladék a kukába és mindig volt megtakarított pénze bármilyen kevés is volt a nyugdíja, persze ő még nem a Brüsszelből irányított fogyasztói kultúrában nőtt fel.
Mindenesetre amíg ilyen írások jelennek meg honlapon szívesen dolgozom az LMP-ér bármilyen formában!
ranger1 2009.07.04 21:03:25
hello! Még néhány adalék hogy véglegesen lelepleződjön a demegógiám!
Az 1000 hektáron gazdálkodó kft tulajdonos gyerekei amarikai egyetemre járnak és az autója annyit ér mint a négy tarktoros háza. Az alkalmazottai 80-90 ezret is hazavihetnek havonta, télen kevesebbet mert ilyenkor nem lehet szántani( azaz profitot termelni az EU jelenlegi támogatási rendszeréből több 10 millióval "jövedelemkiegésszített" hatékony gazdálkodónak).
Mellesleg a faluban a férfi lakosság körében 30-40 százalék a munkanélküliség és kb ilyen métékű az alkoholizmus is.
A nőknek pedig ősi szokás szerint amúgy is a fakanál mellett a helyük.
A mezőgazdaságot nem lehet teljesen a piac törvényeire bízni mert számos egyéb funkciója van a vidéki lakosság foglalkoztatása mellett mondjuk a természeti környezetünk megóvása.
Várom az ötleteket arra hogy vidéken hogy lehet munkahelyett teremteni máshogyan úgy hogy a fenntarthatóság követelményének is megfeleljünk. Nagy távolságról ide szállítani a hagyományos energiaforrást a nem túl képzett munkaerővel gyártatni valamit amit utánna visszaszállítunk a városi fogyasztókhoz?
Vagy jöhet az SZDSZ modell: zárjuk be az iskolát az orvosi rendelőt a postát a vasutat aztán mjd csak eltűnik az a 3 millió falusi, a végén meg csodálkozunk hogy a Jobbik néhol 30 százalékot kapott!
azért szeretjük az LMP mert itt lehet tartalmi vitákat folytatni problémákról!
„A hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja, hány évünk is ott fekszik.” – mondta Orbán Viktor 1989. június 16-án.És milyen igaza volt.De hogyan kellene elhangzania e beszédnek 2009. június 16-án?  Valahogy…..
ranger1 2009.06.16 21:32:36
hello! Szerintem azért Viktort nem kell egy lapon említeni a helyi FIDESZ-es kiskirályokkal. Adja isten hogy az LMP-nek is legyenek majd helyi erős emberei mint mindegyik nagy tömegbázisú pártnak. Köztük bizony kétes elemek is lehetnek?
Nekünk magyaroknak a mutyizás olyan természetes mint a jó ivóvíz vagy a fehér kenyér( ezt mindennap látom ha nem is lelkesedem érte sőt a magam módján a közigazgatásban még itt-ott fel is lépek ellene)
Amikor egy éjjel plakátot ragasztottunk Cegléden odajött hozzán két kissé kapatos fiatal és megkérdezték mit csinálunk. Adtunk nekik szórólapokat, bemutattuk az LMP-t.
Azt mondta az egyik ő azért nem szavaz senkire mert ezek mindent csak maguknak lopnak el és nekünk még morzsákat sem adnak!
Maga nem ezt csinálná ha odakerülne? kérdezte tőlem nagy őszinte szemekkel.
Nem tudom válaszoltam.
Maga őszinte ember mondta megveregette a vállamat és elmentek.Ők (70 %) biztos nem szavaztak az LMP-re sem.
Persze ordíthattam volna a Jobbikos választ is 15 %-népszerűségért:elvesszük a tolvaj gazdag zsidóktól, Tsz elnököktől, külföldiektől, éheztetjük a romákat mielőtt a csendőrökkel kiüldözzük őket az országból.Igazságosabb országot építünk!
Hogyan? kérdezhetném nagy őszinte szemekkel?
Nem tudjuk csak ordítjuk vallanák be töredelmesen.
Cselekedni, döntést hozni egy igazságosabb, fenntartható ország érdekében tudást és következetes kitartó munkát igényel, sok esetben tudatosan vállalt rövid távú népszerűtlenséggel.
Figyelmeztetés képen ott van az első magyar köztársaság jelképes alakja Károlyi akit a földosztásban finoman szólva sem követtek. Illúziómentes aprómunkát kívánok!
Arra még OV. is felfigyelne ha minden válsztókerületben sikerülne összeszedni a megfelelő mennyiségű kopogtatócédulát....!?
ranger1 2009.06.21 20:59:42
hello!Most láttam a híradóban hogy a szentesi polgármester disznókat meg kis zártkerteket osztogat majd a szegényeknek hogy a saját mini gazdaságukban tanulják újra a gazdálkodást és a rendszeres munkavégzést.
ez szép gondolat csak azt nem értem hogy akkor az elmúlt húsz évben minek kellett a piacgazdaság álarca mögé rejtve a háztáji gazdaságokat életképtelennek nyilvánítani és mindent megtenni azért hogy a falusi fiatal generáció kedvét elvegyék a gazdálkodástól ( eu-s szabványok, felvásárlási mizériák), hogy jobb esetben tollaslabda pályát alakítsanak ki a kiskert helyén az ólak anyagából meg szalonnasütő helyet.
Lehet hogy mégsem lesz mindenkiből vezető meg tisztségviselő ebben az országban?
Mégse kellet volna engedni hogy ügyeskedők összeharácsoljanak 100 ha-os vagy még nagyobb birtokokat (amik után most 10 milliós normatív támogatást kapnak évente az EU-tól) a "gazdák"?
Bukott TSz-elnök 1000 ha-os magánbirtokát(Kft) 12 fővel üzemelteti? Foglalkoztatás,fenntarthatóság,vidéki közösségépítés Európa vagy Dél-Amerika?
Hol is lesz itt hely a volt tsz dolgozóknak a kevésbé iskolázott fiataloknak, a romáknak?
Torgyán meg merte csinálni hogy több támogatást adott az 5 ha -os gazdának mint az 100 hektárosnak, ki is nyírta a kisgazdákat a FIDESZ kellett ám nekik is jó olcsón a terület meg a eu-s támogatás ( lásd állami gazdaságok privatizációja).
Lehet a dél-amerikai modellt követni csak fel kell készülni az éhséglázadásokra, a zavargásokra, a kőkerítésekkel meg kutyákkal őrzött birtokosokra.
Szerintem mégis jobb lenne ha az LMP képviselője képviselhetné a fenntarthatóságot és a társadalmi igazságosságot az Európai Parlamentben.
De most még többen voltak azok akik a szegénység problémáját erőszakkal, vagy a gazdasági növekedés nem létező áldásaival akarják megoldani az összefogás és a közös áldozatvállalás helyett.
Kampány idején az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy tulajdonképpen mit is csinál. A cselekvés folyamatában magára a tevékenységre koncentrál, s ezért egyéb dolgok irányába lankad a figyelme. Így olykor áramütésként éri a felismerés, hogy valójában nem akármit, hanem…..
A Lehet Más a Politika + Humanista Párt összefogás csütörtökön és pénteken leadott összesen az Országos Választási Irodánál 27500 ajánlószelvényt. Körülbelül negyven kiló volt. Más pártok cédulagyűjtésben járatos emberei egyöntetűen azt mondták, nekünk nem fog…..
ranger1 2009.05.13 21:09:58
Hello
Az nem baj ha az SZDSZ bennmarad a parlamentben: emlékeztetőül hogyan nem szabad rossz kompromisszumokat kötni a hatalomért.
Ahhoz hogy az LMP is bekerüljön szükség lenne némi ismertségre és szavazatra a vidéki választőkörzetekben kistelepüléseken is.
De ehhez őszinte beszédre van szükség:
- az Unio közös agrárpolitikája nem kedvez a kicsiknek a fenntartható méretben és módszerekkel gazdálkodóknak, főleg úgy ha a kormányzat is nyíltan mindent megtesz az eltüntetésükre. Az MSZP a vidéki és mezőgazdasági népesség alatt csak a Volgából Audiba átült nagyüzemi vezéreket és a bérmunkásokat tartja nyilván. Támogatni csak a legalább ezer hektáros gazdaságokat érdemes szerintük ( műtrágya, vegyszer, üzemanyag lobbi??).
- A FIDESZ-MAGOSZ ettől csak abban különbözik hogy látókörükbe belefér még néhány tízezer nikkelezett terepjáróval a többmilliós kombájnt a Parlament elé kisérő nagygazda. ( Ángyán tanár úr csak tévedésből tartozik közéjük)
De vagyunk itt még vagy másfél millióan a nagy poros alföldeken akik szeretnénk még pár generációt felnevelni környezetünkkel harmóniában.
Olyan tájhasználatot kialakítani hogy minden magyar büszke lehessen a vidéki Magyarországra, ahol a mező nem csak potenciális 12 tonnát termő kukoricafőd, az erdő nem csak kitermelhető iparirönk köbméter, hanem az itt élő emberek gondjára bízott de az ország minden lakosának egészséges környezetet és élelmiszert biztosító és a kikapcsolódását (madarászás!)szolgáló kultúrtáj tele sok-sok természeti értékkel.
Higgyük el a többség ezt szeretné csak éppen nincs aki megszólítsa összefogja őket.
Nincs aki kimondja igenis támogatjuk aki szabadidejében, hétvégén, félállásban vagy főállásban műveli kertjét, gondját viseli erdejének, legelőjének, állatainak.
Minél kissebb a kivülről bevitt alapanyag (vegyszer, műtrágya stb.) és minél nagyobb az élőmunka aránya
egy élelmiszer előállítása során az annál környezetbarátabb és egészségesebb legalábbis szerintem.
Az agrártámogatások ilyen szemléletű átalakításával máris lehetne zöldíteni a mezőgazdaságot és csökkenteni a vidéki munkanélküliséget. Ezzel együtt növelni az LMP népszerűségét.
Javasolt vidékpolitikai jelszó: Nem a Méret a Lényeg!
Kedves Mindnyájan!A következő egy-másfél hétben eldől a sorsunk. Az elmúlt napokban mintegy 200 vidéki gyűjtőt, szervezőt, koordinátort, mozgalmi embert hívtam végig és nekem is iszonyatos többlet-motivációt adott, hogy azt érzékeltem: az ország minden szegletében tisztában…..
ranger1 2009.05.03 07:37:26
hello. Próbálok gyűjteni nektek ajánlószelvényt s ha kell plakátozok is csak először tisztázni kellene hogy most mennyire vagyunk haragos zöldek, mert a tét nem kicsi az igaz: a gyerekem és a leendő unokám jövője!
próbálok én is szolidáris meg igazságos meg jópofa lenni de ennél azért több kellene.
- a jelenlegi parlamenti pártok népszerűségüket annak köszönhetik hogy elhitetik az emberekkel 5-10-100 év múlva annyit fogyaszthatsz mint egy holland vagy német ha rám szavazol.
az LMP kimondhatná ( főleg ha nem jön össze a 20000) hogy ez az ígéret nem megvalósítható nem azért mert a magyarok nem dolgoznak vagy nem okosak hanem mert az erőforrások nem állnak rendelkezésre, és már el is érkeztünk a lényeghez.
- meddig fenntartható a külső energiaforrásokra alapozott és kiszolgáltatott magyar és európai fogyasztásra épülő gazdaság
- helyes dolog egy országot, gazdaságot csak a GDP alapján megítélni
-Orbán Viktor vagy Fodor Gábor milyen garanciákat tud adni hogy a lányom húsz év múlva a szűkülő energiaforrásokból mennyihez fog szabadon hozzájutni, a magyarok a nyertesek oldalán lesznek ( akár még 30-40 évig is rendelkezésre áll fosszilis energia)vagy Etiópia?
- ki fogja itt érdemben támogatni az energiahatékonyság növelését, a megújuló energiaforrásokat
- ki mondja ki hogy egy bizonyos mennyiségű erőforrástól többet egy tízmilliós társadalom nem használhat fel a gyermekei jövőjének felélése nélkül s nekünk a meglévő lehetőségeinket kell igazságosabban elosztani
- ki fogja felvenni a harcot a mindent elborító populista ígérgetőkkel
-ki mondja ki vére hogy fejezem már be?

megyek kopogtató cédulát gyűjteni!