Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marcipán2

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarországi sárkánylegendák széles körben elterjedtek szerte a világon, ez tagadhatatlan. Hogy csak egy, szinte mindenki által ismert példát említsek, a Magyar Mennydörgő (Hungarian Horntale) az egyik legveszedelmesebb bestia a Harry Potter könyvekben. Ebben a cikkben azonban egy valós…..
Őszinte leszek: én sosem jártam Dániában egyetemre. De a tanítványaim nagy része vagy oda készül, vagy onnan jön, és szeretné itthon letenni a nyelvvizsgát. A következő 10 pont az ő reményeik/élményeik alapján íródott.      Ingyenes oktatás Dániában a legtöbb szakon ingyenes a felsőoktatás,…..
Kolosi Péter a Sorozatwiki blognak azt nyilatkozta, hogy azért Puskás Peti és Kiss Ramóna vezeti majd a Celeb vagyok, ments ki innen! reality következő felvonását, mert a Rádió 1 nem engedte el Sebestyén Balázst és Vadon Janit. Az RTL programigazgatója elmondta, hogy a Class FM (Balázsék előző…..
A hazai iskolarendszer kevés döntést ad a szülők kezébe a hiányzások esetére. Korábban is nehezményeztük, hogy a jogszabály szabad kezet ad az iskolai házirendek szabályozásához, így teljesen önkényes, hogy melyik az iskola mit és hányszor fogad el igazolásnak. A gyerekorvosok most nyilvánosságra…..
marcipán2 2017.11.09 00:16:41
@Krumpli Bogart: tehát a tankötelezettség megszüntetését javaslod?
marcipán2 2017.11.09 21:50:14
@HanG99: A háziorvosnak adott esetben azzal sem volr problémája, hogy a szülő halálra éheztette a gyerekét. Ők a jelzőrendszer részei, és ha egy kölök sokat hiányzik a közösségből, akkor potenciálisan vedzélyeztetett. Arról nem is beszélve, hogy a szülői táppénzes papírért is be kell menni. Ja, bocs, aki nem dolgozik, annak nem.
marcipán2 2017.11.09 21:58:03
@HanG99: a sport- és kultrendezvényeket az egysület igazolja ( erre furcsa mód formanyomtatványuk is van, tehát őket nem zavarja, hogy írni kell), az igazolást pedig az ofőnek adják, nem kell senkinél kuncsorogni. Az ilyen mulasztás mellé az kerül, hogy hivatalos igazolás. Ha több hetes edzőtáborról van szó, akkor nyilván egyeztetnek az intézményvezetővel, de ha vki olyan helyre járatja az élsportoló gyerekét, ahol ilyenen szívóznak, az sürgősen vigye el egy bármelyik masik helyre, mert ott tényleg bolond a tanár vagy a diri. Az egyesületnek bizti van jó tippje.
Akkor most a nagy hurráhangulatban megkérnék szépen mindenkit, hogy egy pillanatra álljon meg, és próbáljon a rózsaszín ködön túl gondolkodni és értékelni. Ideje leszállni a földre, és csakis a szikár tényekre szorítkozni - elfogultság nélkül. Mondjuk ki: Peking óta…..
marcipán2 2012.08.13 11:46:50
@Ritchard Börtön: A modoros blog arról szól, hogy pellengérre állít különféle jellemző és idegesítő látásmódokat, retorikákat, közhelyeket. Tibi kiválóan összeszedte az összes baromságot, amelyek az olimpia kapcsán keringtek különféle blogbejegyzésekben, újságcikkekben, fészbúkon, stb. AZ ilyen blogbejegyzések tehát arra kellenek, hogy jót röhögjünk együtt, és kész. Ez a poszt kiváló lett.
http://csajokespasik.blog.hu/2012/08/03/pesszimista_vagyok_a_jovot_illetoen..
marcipán2 2012.08.03 16:26:46
@Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege: Én csak azt nem értem, hogy a dögös Lois hogy képes felnézni a férjére. És vajon van-e kisebbségi komplexusa szegény Peternek? :D
„Minél romlottabb az állam, annál több a szabályozás” (Publius Cornelius Tacitus)     Ez a bejegyzés puzsérróbert hangulatban íródott.   Balatoni gyerek vagyok, viszont csodák csodájára soha nem volt közöm a nyaraltatáshoz, a zimmer ferik színes-trükkös vállalkozói…..
Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra,…..
marcipán2 2012.03.26 00:33:07
@marcipán2: vezetni
marcipán2 2012.03.26 01:07:22
@keptelenseg: Ja, és lehet, hogy az agyam keresztmetszete szűkebb az átlagosnál,(mondjuk, sztem nem), de a kocsimé sajna szélesebb, ezért, ha a Margit hídon ki akarlak kerülni, a másik sávban haladó autósokat biztosan rátolom a pogácsákra. De nyilván igazad van, és két sávnyi autós toporogjon azért, hogy neked ne kelljen a bringás dugóban lassítanod, horribile dictu leszállnod.
marcipán2 2012.03.26 01:13:16
@tízpercbringa: Jó. Verd csak le a kivitelezők hülyeségét másokon, és mindenki el fogja ismerni, hogy te vagy a honi kerékpározás Csegevarája. A sok autós meg menjen csak lassabban, lényeg, hogy neked ne kelljen. Nem te voltál véletlenül az, aki a felújítás alatt a forgalomtól elzárt területen kerülgette a gyalogosokat, igen, még a léhéhéhéhpcsőn is?
Nacionalizmus, patriotizmus, fasizmus, hitlerizmus,mussolinizmus, szálasizmus, vonizmus, orbánizmus, csurkizmus, eceterá. Mi történik a magyar jobboldalon? Nahát… Még gyakorlatilag ki sem látunk a régi baloldal mocskából, és jön a pofon jobb oldalról. Amikor azt hittük, hogy a…..
marcipán2 2012.03.26 00:06:46
@csevely: Pont ez volt az első, ami fölmerült bennem: Hogy a francba jön ide Ady?
Kép:csepelinfo.huA kormány leszállítja a tankötelezettség korhatárát 16 évre. Titkos hatástanulmányuk szerint ez kallódó szakképzetlen fiatalok tízezreinek megjelenésével és több ezer pedagógus elbocsátásával fog járni!Találós kérdés: melyik kormány tesz olyan lépést,…..
marcipán2 2012.03.03 18:37:29
@F@amit még megtehetsz: Te már így is elég tájékozatlan vagy.
marcipán2 2012.03.03 18:43:48
@TitokJolán: 60 kilós, 158 centis tanárnéni vagyok, 14-20 éves fiatalokat tanítok.(Szakiskolásokat is akár) Milyen formáját javaslod a testi fenyítésnek? :) Üssek a fenekére a pillepalackkal?
marcipán2 2012.03.03 18:46:06
@Friss A.: NINCS PÉNZ még nem esett le?
„Aztán anyum palija bekavart. Hajtott rám, de mivel nekem ott volt Alex, így nem érdekelt... Egyszer megpróbált megerőszakolni is” – az anya nem bírja tovább tolerálni lánya pasiját, így választás elé állítja: vagy kidobja őt, vagy elhúz a családi fészekből.…..
marcipán2 2012.02.17 10:12:53
  Magyarország el van adósodva, a gazdaság alacsony hatékonyságú, az állam alig működik, az életszínvonal alacsony, mindent elönt a korrupció, az igénytelenség, az önzés és a butaság. Ráadásul még a Gyurcsány is szervezkedik. Hosszú távon azonban nem ezek jelentik a…..
marcipán2 2010.10.19 20:18:39
@gentry: baszki
  Ergé kollega hívott fel minket csütörtök este, hogy azonnal kapcsoljuk be az internetet, mert a parlamentben szopatják a szocikat. Ekkor zajlott ugyanis a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvénytervezet általános vitája, amely leginkább arról…..
  Kevesen mennek szavazni. Alig mennek el az emberek szavazni. Továbbra is lagymatag a választási kedv. Minden híroldal alacsony választási részvételről ír, az előző forduló országos választási hajlandóságához méri a mostanit, de igazuk van-e, illetve van-e ennek…..
marcipán2 2010.04.25 22:09:10
Mandiner blog Kosztolányi – 125 2010.03.29 16:16:00
 Ezernyi dolog bánthat és bánt minket: közállapotaink, egy visszautasítás, a vizezett langyos sör. És az odavetett, hányaveti, széttoccsanó vagy épp visszaverődő szavak. A bizonytalanság.   Bárhol, bármilyen közegben jár az ember, ha kellően érzékeny a nyelvre…..
marcipán2 2010.03.31 14:01:35
@tempefoi: Nem egészen értem az általad felvázolt Attila-Deziré szembeállítást. Talán nem ártana előbbit is újraolvasnod.

"A kínba még csak most fogunk, mi restek,
de te már aláírtad művedet.

Mint gondolatjel, vízszintes a tested.
Téged már csak a féreg fal, szeret,

mint mi a csirkét, bort... Senkim, barátom!
Testvérünk voltál és lettél apánk.

Gyémánt szavaid nem méred karáton -
nincs egyéb súly, ha föld zuhog reánk.

Ezt onnan tudom, hogy letörtem vágyva,
ahogy letört a halál tégedet.

Reméltél; én is. Tudtuk, hogy hiába,
mint tudja, ki halottat költöget."
Párválasztás helyett pártválasztást, avagy Ibolya és Herényi Karcsi képzelgése arról, hogyan udvarolnak a mai divatos fiatalok.Valószínűleg benne vagyunk abban a 10 főben, akiknek ez sikerült Magyarországon. Ebből látszik, hogy az MDF kampánya csak az intellektüellek krémjének…..
marcipán2 2010.02.19 11:34:32
@oázis: Igen, olyan benettonos. Lehetne ennek mintájára apácás-kispapos, vagy puncis-kukis duplaplakátokat is tervezni.
Van egy blog, a Lokális Klímaváltozás, ami öndefiníció szerint "Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja". Gondolom az a pár ember, aki publikál a blogon, ha nem is párttag, de nem egy távoli szimpatizáns, hanem közel van a tűzhöz.Ott publikált igen csak sokat,…..
marcipán2 2010.02.19 10:11:11
@sensimilla: És a nyugati pályaudvari metróállomás? Az kimondottan félreeső hely:. De végülis tényleg, honnan van erre pénzetek?
Szinkronicitás vagy bosszú, ez a két magyarázat lehetséges. Volt ugye az előző Soproni-szpot, ami megszólalásig hasonlított egy régi Molson-reklámra, ami egy kanadai sörmárka (erről többet itt), most pedig ugye fut a Soproninak az új filmje (bővebben itt): amire, hát,…..
marcipán2 2010.02.16 21:40:17
@ergerberger: Bár messze nem értek egyet a Radnótival kapcsolatos kizsidó-kimagyar-kinémet-kilőtt ("Der springt noch auf") nézeteiddel, nekem sem igazán jön össze a lángoktól ölelt kis ország , meg a bombázó repülő képe (pláne a falakról csorgó vöröslő fájdalom) a "hűde leülök és megiszok egy jó kis sört" életérzéssel. Mindazonáltal Radnóti halála óta még nem telt el hetven év (pl. a versei sem elérhetők a weben), tehát az örökösök vsz. csont nélkül eladták a verset erre a célra. Javíts ki, ha hülyeségeket írtam. (Legalábbis nem hallottam tiltakozást)
A tanárokat naponta érő megaláztatás miatt kénytelen levélírónk pályát módosítani. Az alacsony fizetés, kellemetlen kollégák és a társadalmi megbecsülés hiánya vette el viszonylag gyorsan a kedvét, törte meg a lelkesedését. Sajnos, egyre több jó tanár hagyja ott ugyanezek…..
marcipán2 2010.01.14 22:03:27
@Lunchtime: Egyből leesett
marcipán2 2010.01.14 22:14:00
@öregkopasz0208: És tartottatok-e abban a rendszerben heti 28 órát hetente? + osztályfőnöki feladatok? + oktatási innovációk megvalósítása mindenféle előzetes képzés és tankönyv nélkül? (Mármint a gyereknek nincs tankönyve, te írod és fénymásolod a tananyagot, követned kellene, hogy ki nem kapta meg, stb. ) Fontos, abban, amit a posztoló írt, hogy a tanárok NEM KÉPESEK úgy dolgozni, ahogy szeretnének, mert egy kooperatív órára való felkészülés legalább 1,5-ször annyi idő, mint maga a tanóra. (Plusz a tanulók munkáinak javítása és értékelése.) Ha mindezt teljes osztályban csinálod ekkora óraszámban, előbb-utóbb meggebedsz, és nincs az a létező ember, aki ne tudna a munkád valamelyik fázisán fogást találni.
 Sokan emlékszünk még arra a történetre, amikor egy tanár hazaküldött egy diákot az osztálykirándulásról és ezért felelősségre vonták. Mint korábban egyik kommentjében ígérte, Adani elküldte nekünk az ominózus történetet, annak minden dokumentumával…..
marcipán2 2009.11.13 22:08:28
@Adani: Már miért fizetné ki az osztály (a szülők) a tanár kirándulásának költségeit? "Nehogy már én fizessem ki a nyaralását!" (Ezt nem én találtam ki, valóban elhangzott egy kollégám osztályában, már jó 5-6 évvel ezelőtt.) Ráadásul ma a családok nagy része olyan anyagi körülmények közt van, hogy nem tud/akar áldozni még a saját gyereke kirándulására sem.
SZóval az ábra ez:
Ha több napos osztálykirándulást szervezel
1. az emiatt elmaradó óráidat nem fizetik ki(illetve levonják a túlóráidból).
2. A munkanapokon napi kb. bruttó 800 Ft. felügyeleti díjat kapsz
3. Hét végén semmit.
4. Fizeted az utadat, szállásodat, estébé.
5. Ha vmelyik kölyök fél óra szabadidő alatt alkoholmérgezést kap egy kocsmában, te kerülsz bajba.
6. A vezetés finoman jelzi, hogy ELVÁRJA, hogy több napos osztálykirándulást szervezz.
Ennek ellenére az a véleményem, hogy nagyon sok élményt tud adni egy ilyen program.
Talán tényleg jó ötlet ez a szülőkkel aláíratott nyilatkozat, és a problémás tanulók otthon hagyása (kb. fél osztály)
Fontos-e a történelem tanítás napjainkban? Mit és mennyit kell tudnia egy gyereknek a világtörténelemből, az emberiség gaztetteiről? Okolható-e a Himnusz lehangoló szövege a magyarok népbetegségévé vált depresszióért? Ezekre a kérdésekre keresi a választ levélírónk, a…..
marcipán2 2009.11.12 09:27:25
@Kulics: Te és mások is említik a Himnusszal kapcsolatban a nemzet elsüllyedő koporsójának motívumát, mely köztudottan a SZÓZATBAN fordul elő. Lehet, újra kellene olvasnotok eme sokat fikázott műalkotást, mielőtt az általános nemzeti depresszió okozójának kiáltjátok ki.
Amúgy,mi lehet a Hymnusz tanulsága a mai, ne adj' Isten, ateista ember számára?
A mű a reformkorban (ja, persze erről hülyeség tanulni az iskolában, mert régen volt)íródott, amikor sok évszázadnyi háború, káosz és stb. után először látszott remény hazánk gazdasági, szellemi felvirágzására, egységesítésére. Ebben a helyzetben nézi végig, hogy a történelemben mi volt jó és mi volt rossz. Legfontosabb mondata, "Hajh, de bűneink miatt...) Magyarul: mi kúrtuk el. (Ami persze igaz is) A mű tanulsága tehát: Nagy nemzet voltunk, elszúrtuk, megbűnhődtünk. (Van miből levonni a tanulságokat.) Most pedig legyen végre jó! (Hozz rá víg esztendőt!) És noha Kölcseyék még Istenhez fohászkodtak, a megvalósítást a saját kezükbe vették. És nekünk is ezt kéne tenni.