Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zöldpolitika

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Mindnyájan!A következő egy-másfél hétben eldől a sorsunk. Az elmúlt napokban mintegy 200 vidéki gyűjtőt, szervezőt, koordinátort, mozgalmi embert hívtam végig és nekem is iszonyatos többlet-motivációt adott, hogy azt érzékeltem: az ország minden szegletében tisztában…..
zöldpolitika 2009.05.07 18:33:19
Megnéztem, kösz. Hát tényleg. Milyen érdekes, pedig nem régen összefogott az álkonzervativ és álbaloldali pártpolitikusokkal a neoliberális piac védelmében. Furcsa világ ez, amikor Sárközy sok szempontból baloldalibb, mint Cohn-Bendit.

„A Fidesz jó válasz volt a kommunizmus után, de azóta populisták lettek. A szocialisták a régi világot képviselik, és egyre erősebbek a fasiszták, a szélsőjobboldal is. Az egyetlen igazán modern új pártnak az LMP-t látom.”

Nincs is árnyalat, például „nekem úgy tűnik, hogy...” Mikor lett ekkora szakértője a magyar politikai helyzetnek?

És valaki azt írta az Indexen, hogy korábban az SZDSZ-t támogatta.

Ezt találtam az angol wikin (mert hogy, hogy nem a magyar wikin csupa pozitívum volt): „On the whole, Cohn-Bendit had participated little in the May 1968 Paris events, which continued without him, but he had become a legend, which was to be used later in the 1990s on his return to France.” Vagyis a pasasnak édes kevés köze volt a 68-as párizsi lázadásoknak. Odaállt az elején, aztán hazament, amikor eldurvult a helyzet. Ugyanott: a pedofil és terrorista gyanús (RAF) múltja, meg az, hogy az európai baloldal támadta azért, mert támogatta a szabadpiacot („neoliberális kollaboráns”) valamint az erőszakos beavatkozást Boszniában és Afganisztánban.

Undorító.

Csak engem zavar az, hogy egy elvtelen profi politikust hívott ide az LMP, mint valamiféle példakép? Egyszerűen nem értem az LMP-t. Iszonyúan pipa vagyok, mert mindenkinek az LMP-t hirdettem valódi alternatívának.

Egyébként jó "a tuti üzlet EP-képviselőnek lenni" c. írás az Indexen:
index.hu/kulfold/eu/2009/valasztas/tuti_uzlet_ep-kepviselonek_lenni/. Sok pénz, kevés munka. Azért tudott Lévai Katalin ott silány irodalmi műveket gyártani, Kovács László nők után futni, és a Fidesz azért küldi ki Deutsch Tamást, mivel ott sem kell dolgozni.

Igaz, hogy fontosabbak a parlamenti és önkormányzati választások, de jól el lehet lenni Brüsszelben.
zöldpolitika 2009.05.12 23:47:27
Lastres:

Mármint melyik rész nem igaz? A pedofíliája, a fegyveres beavatkozások támogatása, vagy a neoliberalizmusa? Akkor szoktam idézem a wikipédiából, ha ott a forrás, de egyébként is köztudott az, amit Cohn Benditről írtam. Az a cikk egy egészen korrekt wiki írás. Ami a hiszékenységet illeti, hadd ne minősítsek valakit, aki hisz egy rövid, igen gyenge Indexes interjúnak, mellesleg a nem éppen objektivitással vádolható Seres tollából, miközben nagyon keveset tud DCB-ről.

"A "terrorizmus" vádja meg ugyanolyan fasság (már bocs), mint nálunk terroristának nevezni az utcai tüntetőket. (Bár nem ismerem az életét pontról pontra)."

Ha nem ismered az életét miért szólsz hozzá? És úgy látszik, hogy szövegmegértési gondjaid is vannak. A terrorizmus vádja nem az utcai lázadásokról szólt, hanem a RAF os kapcsolatairól (mint írtam), és, arról hogy Hans-Joachim Kleint bújtatta. Frankfurti ügyészek az utóbbiért megpróbálták felelősségre vonni, de nem sikerült elfogadtatni az EP-vel Cohn Bendit mentelmi joga felfüggesztését.

"Cohn-Bendit egy jó szónok, kicsit talán beképzelt is, de nem elvtelen politikus. Hogy meg neoliberális volna, az baromság. Az index interjúban is ezt mondja: "Ha a probléma mélyére ásunk, azért [lett a válság], mert olyan rendszerben élünk, amely egy teljesen őrült hiedelemre épül, egy vallásra, amely azt mondja, hogy a szabályozatlan piac minden problémánkat megoldja, és magától elrendezi a világot.""

Ja, hát akkor ez mindjárt más. Gratulálok. Cohn Bendit POLITIKUS! Hát persze, hogy most ezt mondja! Bezzeg Seres nem is tért ki arra, hogy nem olyan régen mást vallott. Akkor töröljük az elmúlt 20 év politikai tevékenységét, amikor a francia vasút és felsőoktatás privatizációját szorgalmazta és a francia joggal védett szabad vasárnapot törölni szerette volna, mondván miért nem dolgoznak a franciák vasárnap (általában nem szíveli a szakszervezeteket, bezzeg ha nem lettek volna 68-ban...). És ha nem tudnád Daniel Cohn-Bendit elvileg nem is francia, hanem német. Francia állampolgárságáról lemondott, hogy ne kelljen bevonulnia, de a német politikai pályája után érdekes módon később mégiscsak a francia Zöld Párt színeiben indult, ahonnan folyamatosan fúrta (kb. a válságig) a hagyományosan baloldali francia politikát az EU-ban, és a neoliberális piacot támogató szabályokat rendszerint támogatta. Nyilván tévednek az európai balosok, amikor ezért támadják Cohn Benditet.

"Azt csendben megjegyezném, hogy az LMP nem EU ellenes párt. A Lisszaboni Szerződés pedig nem sok mindent változtat a jelenlegi helyzethez képest.
Az összeurópai referendumot a Zöldek (incl. DCB) is támogatják."

Hol írtam én azt, hogy az LMP EU ellenes, vagy annak kellene lennie? És látszik, hogy neked fogalmad nincs, miről is szól Lisszaboni Szerződés. És az összeurópai referendummal mi van? Nem lesz semmiféle összeurópai referendum ha az írek ratifikálják.

Nem kell annak EU ellenesnek lenni, hogy valaki a Lisszaboni Szerződést (vagy más EU politikát) elutasítsa, mert képzeld el van jó és van rossz az EU-ban!