Regisztráció Blogot indítok
Adatok
waffen

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bizonyítékokon alapuló tudományos orvoslás és a homeopátia szinte egy időben, egyazon kihívásra adott válaszként alakult ki a 19. század elején. Az érvágással, hánytatással, purgálással, mérgekkel kezelt pácienseknek valami drasztikusan új dologra volt szükségük. Az egyik vonalon elkezdték…..
waffen 2009.05.11 10:24:16
@beavereater: ilyet biztos nem mondott egy orvosegyetemet végzett ember, hogy "ölég" szar. Ilyet csak egy kínosan modoroskodó ember mond.
waffen 2009.05.11 12:51:52
@beavereater: ezt a kérdést nem értem. Én idéztem tőled, nyilván ezért volt az idézőjel. Ennyire nem jött le, hogy mi az, amit kifogásoltam a hozzászólásodban?
SEO Zimmezoom 2008.04.19 07:33:00
„A helyes utat könnyű felismerni: az a nehezebb” – Dr. Justice, Kockás magazin, 198x Annyi minden került szóba K.-nál a témával kapcsolatban, hogy nehéz megállni, hogy ne tegyem hozzá a magamét, illetve még egy plusz aspektust, amit nem találtam sehol. SEO-témában…..
waffen 2009.05.02 17:11:53
@bano: látom, már lefutott ez a téma, de tudnál erről egészen konkrét dolgokat írni? Tehát hogy egy wp, joomla, esetleg drupal alapú oldal miért van hátrányban egy egyedi tartalomkezelővel szemben seo téren? Tudtommal a wp oldalakat kifejezetten preferálja a google.

Az is nagyon érdekelne, hogy konkrétan mi a baj a nyílt forrású cms-ekkel mint szerkesztőségi rendszerrel. Én magam is ilyenekkel dolgozom régóta, és eddig abban a tudatban voltam, hogy ezek jól skálázható, egyedileg alakítható rendszerek, amik alkalmasak akár nagyforgalmú hírportálnak is. Rengeteg blogon olvasom, hogy hiba volt a zoomot drupalra építeni stb, de sehol senki egyetlen konkrét szempontot sem írt még le. Mintha valami belterjes dolog lenne ez, mindenki úgy csinál, mintha tudna valami fontosat, amit csak a beavatottak tudnak, és ezt felesleges is leírni, mert akinek nem vágja, az amúgy se ide való.
waffen 2009.05.02 20:37:09
@bano: Hát köszi a választ, de ezzel pont ugyanott tartunk, mint előtte. Igazából konkrét példák érdekelnének, akár fiktívek is, mert autós hasonlatokkal nem nagyon tudunk mit kezdeni, akárhányszor hangzanak is el. Többé-kevésbé ismertek a keresőoptimalizálás irányelvei, és nem értem, ezeket miért ne lehetne ugyanúgy alkalmazni open source cms oldalakra, mint egyedi oldalakra. A googlet baromira nem érdekli, milyen szerveroldali alkalmazás generálja a kódot (nyilván bele se lát), csak a végleges kód számít, és azt meg joomlával is pont olyat állítok elő, amilyet akarok. Mondok egy példát: egy olyan, elég általános és kurrens kifejezésre, mint a 'hubschrauber' (1,8M találat), egy cms alapú (konkrétan pythonos plone cms) oldalt rögtön az első tízbe juttattam mindenféle trükkök nélkül, igazából nem is nagyon kellette megdolgozni érte. Egy másik, kapcsolódó kifejezésre pedig rögtön az első helyre. És hangsúlyozom, nem vagyok seo expert, sima webdesigner vagyok. Más, cms alapú oldalaim is jól szerepelnek a megcélzott kifejezésekre.

Ha elég érdekes ez a téma, akár írhatnál is egy posztot róla, mert szerintem nem én vagyok az egyetlen, akit izgat. Csak légyszi ne daciás allegóriákból álljon:)

Egyébként normaleRweise.
Május elseje nálunk még mindig a "majálisról" szól, ami egyenlő a sör-virsli kultúrájával. Kimegyünk a "zöldbe" a gyerekekkel (lásd: Városliget), megvesszük az 500 forintos lángost, és teleszemeteljük a parkokat.Közben más országokban felismerik, hogy a…..
Onlinemarketing blog Zoom out 2009.04.23 00:47:00
Pont, amikor kezdett kicsit helye lenni a piacon, a tulajdonos eladja és ezzel megszünteti a Zoom.hu politikai hírportált. Írtam az indulásról, és akkor nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar kell írnom a megszűnéséről is. Bár lesz valami akármi a helyén, de az eddig megismert,…..
waffen 2009.05.01 17:02:04
@umcaumca: Érdekes, hogy az esély felől közelíted meg, mert ebben benne van, hogy a régi nagy portálok léte az alapvető akadály a siker előtt. Holott szerintem ez akár a siker kulcsa is lehet, ha azokra a hibákra építesz, amelyek miatt a nagy portálok kevésbé élvezhetőek. Az index az elmúlt 5-6 évben elég nagy kanyart írt le a tematikát illetően. Régen egy progresszív lap volt, nyomták ezt a gonzo-újságírást, ma pedig egy olcsó bulvárlap a sok közül, amin egyrészt elviselhetetlen mennyiségű banner van, másrészt a csöcsös-faszos hírek meg a lejárt celebhírek azonosan vannak súlyozva, mint a világpolitikai események, sőt egymás mellett is jelennek meg. Nekem van egy olyan adblock filterem, hogy *velvet*, de még ezzel se sikerül kitakarítani a szemét nagyobb részét. Valószínűnek tartom, hogy a forgalmuk nagyobb része a szatelit lapokból van, amiket évekkel ezelőtt felvásároltak, meg persze a blogokból.

Az origo meg pusztán dizájn (felhasználói élmény) szempontjából katasztrofális. Nekik is van pár sikeres szolgáltatásuk, de ha pusztán a hírportál jellegét vizsgáljuk akármelyiknek, nem látok benne semmi olyat, amit ne lehetne sokkal jobban csinálni. A zoomot már az indulása után sok szakmabeli lehúzta, és joggal. De ez nem jelenti azt, hogy eleve esélytelen egy új hírportál. Egyszerűen csak annyiról lehet szó, hogy még senki nem állított össze egy ütőképes csapatot, és ez nem is biztos, hogy pénz kérdése. A zoomosoknak volt elég tőkéjük.