Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ani36

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kistérségek Nm-árak (forint) Forgási sebesség (2009-es adatok) Abaúj-hegyköz 50 ezer 0,9 % Bodrogköz 40 ezer 0,5 % Sellye…..
ani36 2011.05.12 00:19:36
ahol kivetik az építményadót, ott nem tesznek különbséget abban, hogy hol is van az építmény - a templom melletti luxuskégli után ugyanannyi az adó, mint a kültelki biciklitároló után... Ez elsősorban azoknak okoz gondot, akik pl. a budapesti lakásuk mellett fenntartották a megörökölt vidéki házacskájukat, hegyilakjukat is, nyáron lementek néha, esetleg termeltek a kertben stb. Egyszerre két helyre nem tud bejelentkezni a tulaj, ha Bp-en nem jelentkezik be, akkor itt 1800/nm az éves építményadó a lakására... Namost a budapesti adóra azt mondom, hogy OK, bár itt is abszurd, hogy a panellakás négyzetméterére ugyanannyi az adó, mint a rózsadombi villaházéra... de a vidéki önkormányzatokat nem értem, mert mire jó nekik, ha ezeket a régi házakat elhagyják, széthordják vagy illegálisan beleköltöznek a romák, rajtuk aligha vasalnak be egyetlen fillér adót is... tudok olyanról, aki bejelentette a vidéki házába a vállalkozását, mert ott tartotta, hegesztette a csöveket, ami a munkájához kellett, így már egyből ipari telephelynek minősítették a pajtát, és 1000 ft/nm építményadót róttak ki rá... annyit, mint a Pennyre...szóval teljesen esztelenül, végiggondolatlanul csinálják, és ezért is csökken fillérekre ezeknek a vidéki házaknak az értéke. Konkrét esetet tudok, hogy Zalában egy 110 éves megörökölt hegyipincére, amiben se villany, se víz, se semmi, út se vezet hozzá, szóval a hegygerincen egy ősi építmény, és megkapta a tulaj a 30 ezres építményadócsekket és sírógörcsöt kapott... ha eladja (ugyan kinek??), akkor se kap 30 ezret az egészért...
KÖZÉPKORI ROMANTIKUS LOVAGI STÍLUSBAN felújított 59 nm-es lakás a Moszkva tér mellett, a Hajnóczy utcában. Atom mi? Tipikus példája annak, amikor a lakásfelújításnál a szárnyaló képzelet faképnél hagyja a piaci…..
Aztakurva, a retardált légpisztoly csak elsül, ha muszáj. VV Béci, akiről VV Olivér kiverése után már mindenki elkönyvelte, hogy agyonvág mindenkit, és csak a döntőben lehet neki ellenfele VV Alekosz képében, naszóval a Rácz tesók utolsó képviselője elvérzett VV Jerzy-vel…..
ani36 2011.04.19 12:25:56
tolgyessypeterelemez.blog.hu/

hát itten fenn igen érdekeseket írnak

"Mixo: A Való Világ 4-ben melyik játékos nyeri Ön szerint a versenyt?

T.P: Ezt még nagyon korai előrejelezni, tudniillik a valóságshow elemzés kicsit olyan, mint az időjárás-előrejelzés: körülbelül két hétig „látunk előre”. De nem szeretném kikerülni a kérdését! Szerintem Jerzey-nek komoly esélye van arra, hogy megnyerje a versenyt. " (Mixo magazin, 2010. december 27.)

"Jerzy a ValóVilág 4. egyik legnagyobb esélyese – állítja Tölgyessy D. Péter médiaszociológus, aki a valóságshow-król írta a doktoriját, és blogjában folyamatosan elemzi a villa eseményeit. Szerinte a lengyel srác azért lehet a befutó, mert kellemes külsejű, és nem osztja meg a nézőket. (Forrás: Blikk, 2011. január 16.)"
Első ízben tette közzé az ingatlan.com, hogy mely kerületekben található hirdetéseikre keresnek legtöbbet rá. Természetesen nem a legtöbb értékesített ingatlanról van szó - egy rózsadombi villa hirdetését esetleg az is megnézi, akinek soha nem lesz pénze megvenni. Mindenesetre…..
ani36 2011.04.12 15:37:15
@Malachi: Köszi a választ, érdekes volt olvasni. Végülis amit "megfelelőnek" tartasz ár/értékarányban, az a banki kamatnál is alacsonyabb hozamú "befektetés"... nem csoda, ha ilyen kevés van, az a csoda, ha egyáltalán van...

Igen, tőlem is kérdezték, hogy lesz-e benne majd mosogatógép. Hát, nem lesz, min. 3 havi bérleti díjért tudnám beszereltetni... egy 40 éves panelbe... hát, majd meglátjuk...

Zajszigetelés szempontjából egyébként a régi panelek lényegesen jobbak, mint az újépítésű társasházak. Saját tapasztalat, átmenetileg laktam újépítésűben, menekültem... amikor a felső szomszéd bekapcsolta a szgépét, hallottam a trillát, ahogy bekapcs az oprendszer...
ani36 2011.04.13 10:51:09
@telkoe: az a lakás, amire az igényes bérlőnek szüksége volt, uszkve 15-20 millába kerül, tehát a megtérülés ideje sokkal hosszabb. Egy 10 millás értékű lakásért nemigen lehet 100 ezres bérleti dijat kérni. Az az igazság, hogy pusztán befektetési-bérbeadási célra nem nagyon érdemes fenntartani egy ingatlant... a hazai alacsony jövedelmek nem tesznek lehetővé magasabb bérleti díjakat.
Szerdán volt a 2. Smartmobil konferencia, és mivel voltam a tavalyin is, így volt összehasonlítási lehetőségem. Ez sokaknak nem adatott meg, egy év alatt nagyon sok dolog történt a világban, és ez a konferencia minden pillanatán érződött is.2010-ben a Smartmobil - akkor még iPhone…..
A 16%-os egykulcsos adó bejelentése után már pontosan lehetett látni, hogy bizony a bruttó 300 ezer forint alatt kereső gyermektelen munkavállalók rosszabbul fognak járni. Nem csak mi, hanem rengetegen mondták, hogy ez így azért nem egészen fair ... De a Fidesz leszarta lepöccintette…..
ani36 2011.02.22 22:54:07
Még a közszolgákkal kapcsolatban írnék: vidéken, 8-10 ezres és kisebb településeken, ezek a legkényelmesebb és legirigyeltebb állások, nem is igen jut más hozzájuk, mint a polgármester rokonsága-haversága. Ott nincs akkora ügyfélforgalom, nincs nagy hajtás, biztos a havi pénz, a fűtött iroda, a fizetett szabi, a táppénz, egy-egy hivatali állás szinte főnyeremény. De Budapesten is boldogan lecseréli a versenyszférás állását egy minisztériumi osztályvezetésre vagy egy főiskolai oktatói állásra bárki, a Fidesz lecserélte gyakorlatilag a teljes minisztériumi állományt, beleértve a háttérintézményeket - hány darab politológiai kutatóintézet is működik kishazánkban állampénzből??? - és egy cseppnyi nehézséget sem okozott ennyi rengeteg szakember átcsábitása a versenyszférából. Szóval a közszolgai állások többsége bizony sokkal kényelmesebb, mint egy multinál dolgozni. Ha a munkabér/teljesitménykövetelmény arányt nézzük, sokkal jobban fizetett a közszféra, mint a versenyszféra.
Az sem véletlen, hogy egy multicégnél a "HR-divizó" gyakorlatilag az első felvételi rostán kiselejtezi azokat, akik korábbi életükben csak közszolgaként dolgoztak - az általános tapasztalat ugyanis az, hogy a közszférából érkezettek nem képesek megszokni a multiknál természetes munkatempót. Hogy nem lehet péntek délután egykor hazamenni, hogy nem lehet órákig reggelizgetni az iróasztalnál, hogy betonkemény határidők vannak, stb. , hogy morognak, ha dugóba kerültél és nem érsz be reggel 8-ra, hogy elvárják, hogy "anytime" elérhető legyél, hogy az amerikai főnök éjjel kettőkor is felhiv, hogy ... persze mindezt jóval több pénzért. De a közszféra sokkal kényelmesebb, különösen családosaknak. Nagy is a harc a közszolgai állásokért. Még a pocsékul fizetett pedagógusállásokért is nagy csata dúl, főleg kisebb városokban, hogy egy könyvtárosi vagy múzeulógusi állást ne is emlitsek. Ezek rendkivül értékes állások, pedig pici a fizu, de sok a szabi, elmehetsz táppénzre, nem kell dolgoznod se húsvétkor, se karácsonykor, szóval aranyéleted van... pedig pedagógusnak lenni igazán nem leányálom, de egy Flextronicshoz képest mégiscsak főnyeremény...
ani36 2011.02.22 23:47:46
Én hallottam olyan indokot, hogy azt a pénzt, amit a nagyfizetésűeknél otthagytak az adókedvezménnyel, majd a gyerekeikre fogják költeni, és ezzel növelik a fogyasztást, ezáltal munkahelyek teremtődnek, mert ha el lehet adni a boltban a gyerekruhát, akkor majd a varrónőnek, aki megvarrja, lesz állása, stb. És ez logikusnak is tűnik, és bizonyos jövedelemhatárig - mondjuk bruttó 350 ezerig - talán igaz is. De arról nem szoktak statisztikákat közzétenni, és nem is igen lehet, hogy a valóban magas jövedelemmel rendelkezők a jövedelmüknek egyre nagyobb százalékát költik el külföldön. Mert Bécsben olcsóbb bevásárolni - a bécsi Spar áruház árszinvonala ugyanis alacsonyabb, mint a budapestié...-, hogy az Adrián olcsóbb nyaralni, mint a Balatonon, és még a benzin is olcsóbb mindenütt, mint nálunk... Szóval végülis majd kiderül, hogy eredményez-e vmilyen szektorban bármiféle forgalomnövekedést a gyerekesek megtámogatása, mondjuk megnő-e a babazsúr-szervezők forgalma, mert nagyobb lesz rá a kereslet?
A "húzzunk el külföldre" megint egy olyan téma, amiről nem irnak statisztikákat, mert szintén nehéz számszerűsiteni. De Angliában nemigen van már olyan panzió, étterem, ahol ne kelet-európaiak szolgálnának ki. Nagy részük után rendes tb-t fizetnek a kinti munkaadók, de van, aki itthon fizeti be maga után. Nettó 300-400 ezer magyar forintban a bér, és a 20-30 év közötti korosztályból nagyon sokan kimennek. Ha pedig valami jobb képzettsége van a fiatalnak, mondjuk számítógépes szakértelme, akkor ennél sokkal többet kereshet, igaz, őket itthon is elég jól megfizetik. Az, hogy ezek a fiatalok visszajönnek-e valaha, nagy kérdés. Én már hallottam szülőtől, hogy "majd belerokkantam lelkileg, amikor mindkét fiam kiment pincérnek, de ha haza akarnának jönni, én rugdosom vissza őket..." - és eleve arra készülnek, hogyha elérik a saját nyugdijkorhatárukat, akkor kimennek ők is Angliába, és segitenek unokát nevelni - láttam komoly számitásokat, miszerint ha itthon eladják-kiadják a lakást, az bevétel ugye, a magyar nyugdijacskájuk nagyon pici lesz, de majd ők nevelik odakinn az unokát, és a fiatalok megkeresik ketten az egymillát, és mennyivel jobban jönnek ki, mintha itthon élnének... Amikor itt demográfiáról elmélkednek a tudósok, akkor azt is meg kéne jósolni, hogy kinek is nevelik ezek a nagyfizetésű, nagy adókedvezménnyel megtámogatottak a gyerekeikből majdan képződő munkaerőt? Angliának?
ani36 2011.02.22 22:28:17
A gazdaság az olyan, hogy mindig minden intézkedésnek meglesz a maga következménye. Amikor épülgettek a Pennyyk, Lidl-ek a kisvárosok szélein, mondogatta ugyan néhány környező kisfalusi polgármester, hogy nagyon szar lesz ez az ő falujuknak, de nemigen hitt nekik senki. Csak akkor, amikor egy-egy Penny, Lidl megnyitása után a környező falucskákban az összes kisbolt bezárt. Mert csődbement. És akkor elkezdtek háborogni a falucskákban, hogy akkor most egy pohár tejfölért is be kell autózni vagy buszozni a Pennybe? Bizony be kell. Mert az a falusi kisboltocska nem él meg abból, hogy mindennap beszaladnak 15 deka friss felvágottért meg 5 kifliért, ámde a lisztet, cukrot, mosóport nagy tételben veszik a Pennyben, hiszen ott olcsóbb. Namármost: jobb lett az életszinvonal a kis falucskákban attól hogy 10 km-re nyilt egy olcsó áruház? Vagy esetleg rosszabb, hiszen a benzin egyre drágább, és Márinéni már a buszra se tud felszállni, de a kisboltig elbotorkált a botjával... Lehet számolni: ki járt jól és ki járt rosszul??? A magánszféra igy működik.
Ez az új adórendszer is ilyen: lesznek következményei. Ahol nagy a munkaerőkinálat, ott nem picsognak az emberek, hanem örülnek, hogy lyuk van a seggükön, és minden hónapban kapnak bért, mert a kicsi bér is több, mint a munkanélküli segély. A munkaadó meg egy percig se gondolkodik, a hőzöngőt kirúgja, és választ egy nempofázót a munkáért könyörgő ötven másik közül...
Az, hogy azokkal az ötvenesekkel, akik felneveltek 2-3 kölyköt, ennyire kicsesztek, az meg egyenesen vérlázító.
A tanulság ebben is ugyanaz: a Facebookot tényleg rohadt sokan használják. Ennyi. Ha már statok. Egy kis matekolás a General Médiától (MyVIP):  "...a 2009-ben elkönyvelhetett 3,1 milliárd forintos bevételt tavaly közel 39 százalékkal tudta felülmúlni, ez csoportszinten…..
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
ani36 2011.02.20 12:52:22
@simonmondja.: nem, nem volt bűncselekmény, nők otthonmaradhattak a háztartásban, az is volt a hivatalos megnevezésük, hogy "htb=háztartásbeli" és otthon is maradtak, elég sokan, vidéken ugyanis akkor se volt annyi munkalehetőség, és a háztájiba meg kellett a munkáskéz, mert a férfi eljárt a gyárba, és se bölcsőde, se óvoda nem volt a falukban. Ezek az asszonyok már 75 év felettiek, még a rendszerváltás előtt elérték a nyugdijkorhatárt, és akkor állapitottak meg számukra 1200 ft-ot, az emelkedett napjainkra az egekbe, egészen 12500-ra. Csak ma már, életkorukból adódóan kevesen vannak, és ráadásul nem tudnak úgy hisztizni, mint az életerős segilyesek. Ha egy 25 éves ifjú leányka nem kap munkát, annak 28500 ft munkanélküli segély jár az államtól. Mennyivel tett le többet a társadalom asztalára, mint a 85 éves? Az miért nem kaphatja meg a 29 ezres minimumot, krőzüs attól se lenne.
És ha megirja valaki ezt a problémát - uszkve 10 ezer idős nőt érint! -, akkor az ifjúság, akinek fogalma nincs a történelemről, még csak el se hiszi. Kérdezd meg a nagyanyádat inkább, mi volt a szocializmusban.
ani36 2011.02.20 13:01:59
@simonmondja.: és még annyit irnék a 9.10-kor irt hozzászólásodra, amin borzasztóan kiakadtam, hogy a ma 75-85 éves asszonyok fiatalkorában nem volt gyes, gyed, kapott hat hét szülési szabadságot, aztán vagy visszament dolgozni, vagy a férje eltartotta a fizetéséből őt is, meg a babát is. tudod, ez a második világháború után volt, a Ratkó-korszak és ilyesmi... bár a hozzászólásaidból úgy látom, hogy a tények teljesen hidegen hagynak, csak összevissza vagdalkozol. nyilvánvalóan troll vagy.
Szuper szürreális falfestmény egy kívülről unalmas villában (már nem él) Luxuskád és franciaágy az üvegkorlátos galéria alatt. Klassz (az eredeti hirdetésből már levették a képeket) Amerikai konyhás trónterem. De miért van benne hinta? (tipp:R.) Borhűtő a…..
A brüsszeli magyar bál - ami nélkülözhetetlen, hogy reprezentálja a faszogányos elnökségünket - tele van giccsel. Diszkófényben palotás. Meg a kötelező jellegtelenség: Pick szalámi (miről csúszott le szegény Bakács), tokaji, herendi, satöbbi. Ez eddig rendben van. Alig van…..
Alig másfél hónappal azután, hogy Csillagkúton elszabadult a kisvárosi terror és a TV2 napi szappanoperája a teljes lakosság körében a korábbi 11. helyről a 2. helyre küzdötte fel magát, a csatorna úgy döntött, eljött az ideje, hogy szembemenjen a toplista első helyén évek…..