Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kapanyányi monyók (szünytelen)

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a politikai szereplők és csatolt részeik hatalmas energiákat mozgósítanak, hogy kizárólag az igazság egyik részéről legyen szó, a pártok támogatottságának alakulása kapcsán (a részletes adatok itt) már megint két állítás egyszerre igaz. A Fidesz valóban nagyon sokat…..
Az okok prózaisága nem akadályozza meg a következmények költőiségét… Mérő László legújabb könyvében (Az érzelmek logikája) olvastam ma éjszaka ezt a mondatot, egy azt megelőzően hallott, csodálatos hangnak köszönhetően talán inkább lírára, semmint prózára…..
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.12.05 09:34:38
@László56: Egyszerűen el vagyok képedve. "Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik." Én is lírai hangulatban, de itt élek, és megpróbálom megengedni magamnak azt a luxust, hogy lássak. Nem tudom, Ön hol él László56.
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.10.31 09:45:37
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Elérkezett az első forduló előtti kampány utolsó napja. Alapvetően három nyitott kérdésünk maradt, ugyanaz a három, mint hetekkel korábban: (1) lesz-e a Fidesznek kétharmada, (2) ki lesz a második, az MSZP vagy a Jobbik és (3) a három biztos bejutón kívül van-e esélye az LMP-nek…..
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.09 15:40:31
@ó jaj: Orbán Viktor nyilatkozata szerintem elég autentikus. Vagy már az sem? Lassan úgy tűnik, máshol a hatalmi centrum.
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.09 15:41:48
Választások előtt az egyik slágertémát mindig az jelenti, hogy vajon lehet-e „rosszul” szavazni, azaz „elveszhet-e” valahogy a választópolgár voksa. Sok levelet kaptam az elmúlt napokban én is ebben az ügyben, számosan tudakolták, hogy mikor járnak el okosan…..
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.09 09:17:09
@huncsongor: Köszönöm, értelmiségiként felfordul a gyomrom ettől a rafinált, cinikus, elitértelmiségi mentalitástól. És nem először látom náluk. Bár a pártajánló őket ajánlotta, nem megy, na. Meghagyom másnak a racionalitást, szavazzatok helyettem. Aztán csöndben maradok.
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.05 14:55:01
@sire-lancelot: tisztelt lovag, szívemből szólamlott. Örömest csatlakoznék kezdeményezéséhez, hogy föloldjam a szívemben és fejemben dúló háborút.
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.05 15:09:24
@colosgirl: Tudod, az a baj, hogy 5-ször voltam így szavazni, és bizony megesett, hogy utána nem tudtam tükörbe nézni. Pedig vagányul állom a sarat. Az objektívvel van a baj. Ha messzebb nézek, talán belefér. De ha átállítom, és látom, hogy adott párt helyi lévő képviselői miként, és majd triumfálnak -na, akkor jön az émelygés. Bizonyára nem kéne ennyire finnyásnak lennem.
Köztudott, hogy a politikában a legfontosabb dolgok - a hatást illetően - egy meglehetősen nehezen vizsgálható helyen, a választók fejében dőlnek el. A napi hírek vonzásán kívül élők többsége számára azonban az első lépés, az első szelekció nem a valamiről alkotott…..
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.02 11:45:59
@papika: Érdemes a neten körbenézni, csak a pályafutást. Akkor még nem minősítettem. Sok-sok szóbeszéd, infó ismerősöktől. Tudom, annak sok az alja. A szűk tények is sokat mesélnek: mikor, hol, kivel.
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.02 11:17:07
@Diocles: Én csak boldog leszek, ha nem így lesz.
Kapanyányi monyók (szünytelen) 2010.04.02 11:29:14
@papika: Értem. Sajnos számomra ugyanaz a kategória: maffia.
Jó, de nem kiemelkedő eredménnyel járunk szombaton Kisorosziban. 4 óra alatt kényelmesen bejártuk a falut, 30 cédulával lettünk gazdagabbak meg egy remek kocsmázással. Sajnos hiába volt igaz, hogy ott még nem jártak szervezett gyűjtők: ez nem a szokásos apatikus, közönyös falu,…..