Regisztráció Blogot indítok
Adatok
realcarlos

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kim Casipong egy átlagos 17 éves fiatal lány, kedvenc filmje a Jégvarázs és legkedvesebb időtöltése a karaoke éneklés. Munkája azonban nem egy átlagos tevékenység – bár hazájában ez nem meglepő –: többek között kamu Facebook-profilokat hoz létre…..
realcarlos 2015.07.05 13:14:49
@Dr_utcai_arcos: Megvan a lényeg, látom.
@Zsalugater: Fordítsd magyarra: "get a life."
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
realcarlos 2013.09.27 09:37:37
Az érvelésed nem állja meg a helyét. Nem érzed önellentmondásnak azt, hogy egy 15 éves srác már jól behatárolható célnak tekinti a diploma megszerzését, de képtelen belegondolni, hogy rá 1-2 hónappal több esélye lesz a munkaerőpiacon, ha van mellette egy nyelvvizsgája?

Azzal lehetetlen nem egyetérteni, hogy bizonyos szakokon teljesen felesleges bármilyen fokú nyelvvizsga. Attól, hogy kitalálták, hogy egy óvodapedagógusnak, netán szocmunkásnak egyetemen kell tanulnia, attól még soha az életben nem lesz szüksége más nyelvre a magyaron kívül. Nincs eltiltva tőle, hogy ettől függetlenül megtanuljon egy nyelvet. Lehetséges, hogy a plusz nyelvtudást plusz fizetéssel fogja honorálni a munkáltatója, vagy csak egyszerűen versenyhátrányba kerül a többi szakmabelivel szemben, aki ismer nyelveket. Ez van, ilyen a világ. Ezt hívják úgy, hogy öngondoskodás.

Ez a szabály csupán bebetonozza az állampolgárokba azt, hogy semmi szükség öngondoskodásra, állambácsi úgyis mindent jobban tud. A diplomára vágyó emberek többsége nem azért akar továbbtanulni, mert jó meleg van a campusokon (bár már ez se igaz...), hanem mert javítani akar későbbi elhelyezkedési lehetőségein, a társadalom hasznos tagja szeretne lenni, netán urambocsá' magasabb fizetésre vágyik.

Én is lediplomáztam, képes voltam összehozni egy angol közepet, de például abszolút hülyeségnek tartom, hogy a jelenlegi master szakomon elvárnak még egy középfokot egy másik nyelvből. Nem nemzetközi-kapcsolatok/gazdálkodás/stb szakos vagyok, viszont nem tartom reális követelménynek azt, hogy a nulláról kell két év alatt összehoznom még egy középfokot egy olyan nyelvből amit ezelőtt sohasem tanultam. Mellette még látogassam az órákat, meg persze dolgozzak is.
Természetesen lehet puszta kézzel is táplálkozni az Európai Unió asztalánál úgy, hogy két fogás között  gumicsizmás lábunkat felrakjuk az asztalra, de nem vagyok biztos benne, hogy olyan sokszor meghívnak majd ebédelni. Mint ahogy nyugodtan szájba lehet vágni az…..
Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi…..
Kontár Komlókutató Dreher 2012.07.25 23:31:00
magyar világos sör Valahol meglepő tulajdonképpen, hogy hat év és legalább háromszáz cikk után sem esett még szó a blogon Magyarország egyik alapsöréről. Persze akad ellenérv bőven: például a túl széles körben ismert söröket annyi előfeltevés és sztereotípia veszi…..
Na, Attilánk kimondta, amit oly sok helyről hallott, buzik vannak az RTL Klubnál, sokan, sőt, mind az, ráadásul sértett buzikról van szó, nem azokról a rendes fajtákról mint a Modern családban az a nagydarab meg a szakállas, nem, gonosz, kicsinyes, rosszindulatú buzikról ír a…..
realcarlos 2012.07.02 15:26:16
Hónapokkal ezelőtt vége lett a Való Világ 5-nek, a győztes Attila viszont azóta is egy zuglói szállodában héderezik az RTL Klub pénzén, hiába nyert a 12 millió forint és a kocsi mellé egy lakást is a Hermina Happy Land lakóparkban. A csatorna szerint nem ők a felelősek a…..
realcarlos 2012.06.29 12:57:29
Mostanában egyre többet jár az agyam azon, hogy végülis hol is lehet a magyar politikában a kitörési pont. Az nyilvánvaló, hogy valami ordenáré nagy baj van a fejekben. A rendszerváltozás ellenére sok esetben a mai napig koszos víz van a pohárban, ami ráadásul egyre büdösebb is.…..
Zoon Politikon Kis magyar nácizmus 2012.06.15 20:34:00
Szokás mondani, hogy a magyar politika, és rajta keresztül a magyar társadalom végletekig megosztott, kompromisszumképtelen. Szokás hiányolni az alapvető értékek feletti konszenzust, hogy például nincs egységes történelem-, és társadalomszemléletünk, magyarságtudatunk.…..
A gerillasörfőzők amúgy sem viccelnek, de Olasz, az Olaszházi sörök és pálinkák atyja viccel a legkevésbé. Több mint fél éve alakuló 12%-os fekete Bitumen nevű söre mostanra végül elérte a végső formáját, ás nemcsak csapon, de üvegben is érkezik a FőzdefesztreFeketébe…..
realcarlos 2012.05.30 11:23:40
Nem csoda, hogy már a Wall Streeten is tombol a világforradalom, hiszen az Egyesült Államok történetében először haladja meg a legalizációpártiak aránya a tiltókét a Gallup felmérésében. Take it away, TASZ:A megkérdezettek 50 százaléka igennel felelt arra a kérdésre, hogy…..
realcarlos 2012.05.10 14:26:39
Konzervatórium Hülye magyar 2012.04.24 07:30:00
Aki ma alacsonyabbnak születik, annak az esélye arra, hogy kosárlabdában jó legyen, jóval kisebb, mint magas társaié. Aki ma soványabbnak születik, annak az esélye elhanyagolható abban a tekintetben, hogy szumóbajnok legyen. Aki ma szegény családból származik az egész világon,…..
Mint azt lehetett olvasni hétfőn napközben, a benzinár literje újabb öt forinttal emelkedik szerdától.Gyakran olvasni olyan megjegyzéseket, hogy a benzinár elszabadulásáért Orbán a hibás. Nos nekik szeretném bemutatni az alábbi grafikont, amelyet a portfolio.hu-n találtam:Ugye…..
Sajátos légpárásító módszert vetett be a MÁV kihasználva a váratlan extrém időjárást:Annyi szó esik mostanában a Malév meg a BKV ügyes-bajos dolgairól, hogy gondoltam a MÁV se maradjon ki a jóból (vagy a hóból..). :) Ebben a csodálatos időben élmény az első osztályon…..
Bizonyára emlékeztek még az idehaza is futó angyalos Axe kampányra, melyben mennyei teremtmények esnek bűnbe egy jó illatú srác miatt. Őszintén bevallom, nekem nem jött be az a reklámfilm, noha nagyon szépen volt megcsinálva. A kampány azonban folytatódik, de most egy humorosabb,…..
Egy nagyon hálás (vagy hálátlan?) témával szeretnék ma foglalkozni, méghozzá a különböző főiskolai és egyetemi szakok szükségességéről, illetve szükségtelenségéről. Már előre félek attól, hogy milyen háború lesz a kommentek között ahol a virtuális bitófán én…..
Pillanatok alatt százezres nézettséget ért el a Youtube-on az alábbi videó: Érthető, hiszen a felvétel szerint a júzer az Apple svájci oldalán kattitngatva váratlanul az iPhone 5 weblapján találta magát. Van rengeteg kép, adat, szlogen, az egész rendkívül profi munka, nehéz…..
Részünkről. Kővári Gergely sörfőző, kiskereskedő egy jelentős IPÁ-val lendített az ügyön. A hazai kézműves sörfőzés helyzetéről beszélgettünk: vidámságra kevés az ok, de, mint a mindenkori magyar szövetségi kapitány, látjuk a fényt az alagút végén. A bor- és a…..
realcarlos 2011.07.02 12:09:14
1.
realcarlos 2011.07.02 13:38:33
@Theodoro: Mint a Pont olyan román, mint a Ciuc. Székely :D
realcarlos 2011.07.02 13:39:10
Elveszett a Magyar Köztársaság (még így hívnak minket) miniszterelnöke. Az utóbbi néhány hétben alig látjuk, halljuk őt, pedig tőle, magától tudjuk, a népet képviseli. És ez nyilván akkor is így van, ha a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből lassan mindenkit…..
realcarlos 2011.05.18 09:15:35
  Kajtár Bernadett, művésznevén Bonnie Singer azért adta a fejét a pornózásra, mert nem jött be neki az X-faktor, de énekes akar lenni. Úgy gondolja ha a felnőtt filmekben ismertté válik, egy idő után zenei pályája is beindul. Pierre Woodman avatta pornóssá, Bernadett…..
realcarlos 2011.05.13 07:50:42
A német tévé köztudottan alultájékozott sc-fi témában (nekik tulajdonítják a legendás "May the Force be with you! = Május 4-én találkozunk!" félrefordítást is), most például egy Deep Space 9 rajongói oldalon összefotóboltolt kamufelvarrót mutattak be úgy, mint az…..
Úgy tűnik van egy hely Európában, ahol nem a hivatalos sajtócikkekben, de az egyszerű emberek között pozitív fogadtatásban részesültek a jelenlegi magyar kormány döntései. Érdekes ellentmondást lehet észrevenni ugyanis a hivatalos cseh lapok Magyarországgal foglalkozó cikkeinek…..
realcarlos 2011.01.10 08:45:38
w Kompország vitorlát bont 2010.12.28 06:38:00
Néhány nap múlva már jól teszi, aki sosemvolt országok beteg, korrupt és ostoba kormányáról értekezik, ha véleményt akar nyilvánítani. Hiába a vigasztalás, miszerint nem is biztos, hogy olyan durva lesz, mint amilyen lehetne. Senki sem szeretné, ha rajta bizonyítanák be, hogy de,…..
realcarlos 2010.12.28 14:57:35
1