Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pater Boddhiszattva

38 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzájutottam vagy tíz kiló padlizsánhoz és némi pritaminpaprikához. Elhatároztam, hogy a két évvel ezelőtti, igen jól sikerült zakuszkafőzést megismétlem. A zakuszka egy örmény eredetű, de magyarok között leginkább Erdélyben ismert zöldségkrém. Kell bele padlizsán,…..
 Utolsó utunkra indultunk tehát, Delhi felé. Vegyes érzések kavarogtak bennünk, egyfelől még csak most kezdtünk belejönni igazán ebbe a kóválygós életformába, másfelől meg sokminden, de főleg sokmindenki hiányzott már itthonról. Sokat beszélgettünk a Mártissal arról,…..
Varanasi Varangyai Mumbai 2009.12.18 12:28:00
 Reggel tíz körül indultunk útnak Kochinba, sajnos csak azért, hogy egyből vonatra szálljunk és Mumbaiba menjünk vele. Kár volt Kochint kihagyni, de sajnos a munka sokszor a szórakozás rovására megy. Ha nem dolgoztunk volna olyan sokat Varkalában, akkor talán lett volna időnk…..
India-Nepál Fagy Darjeelingben 2009.12.09 06:24:00
Szerencsesen megerkeztunk Darjeelingbe. A beteg utazasszervezonk most idoben ott volt a megbeszelt helyen (ugy latszik elegge orditottam vele elozo nap) es jott a rozoga taxi is, ami elvitt bennunket a domestic airportra, ami legalabb akkora mint a nemzetkozi repter. A repules is OK volt, csak eppen…..
Az igazi nagy hullámok ellen hiába küzd az ember, legjobb, ha elengedi magát és bízik a sorsban, abban, hogy egyszer csak vége lesz az örvénylő, végtagcsavargató rángatásnak és még azelőtt elengedi a delikvenst, mielőtt az megtöltené a tüdejét vízzel és megfulladna. A hullám…..
"És midőn valának az hullámok az tenger vizekben, megforgaták azok testit s lelkit, kik belemászának."Ezzel a PB: Agytekervények című tudományos munkájából vett idézettel kezdem mostani szörcsögő hörrenéseimet, mert jelenleg rengeteg időnk van fejleszteni a tudományos…..
Varanasi Varangyai Vonat zakkanat 2009.11.24 15:57:00
A hosszu indiai vonatozasok sajatos allapotba kergetik az embert. Tudatmodositas vonattal. (Fulhallgato ajanlott, mondjuk nem csak ehhez, hanem altalaban, de most ennel jutott eszembe)Vonat zakkanat from varanasi varangyai on Vimeo...
Varanasi Varangyai Rameshwaram 2009.11.23 14:35:00
Sajnos a masik videon meg dolgozik a vimeo, lassu tetu, addig be kell ernetek ezzel. A zeneben Ramat es feleseget Sitat dicsoiti Krishna Das, kisse megroviditettem a 12 perces szamot, de ha akarjatok, kepzeljetek hosszabbnak, semmiben nem kulonboznek a kivagott reszek a megmaradtaktol. A video a…..
Most potlunk egy-ket elmaradt videot, itt van egy darjeelingi, tobbek kozott kellemes tibeti temetesi szertartasi zenevel, ahol sajnos csak a hangot tudtam rogziteni. Darjeeling jo hely nagyon.Tea Darjeelingben from varanasi varangyai on Vimeo...
Srinagar  Khajuraho  PB elfaradt a tanitasban. Amritsar  Agra  Khajuraho  Matr Joska megerdemelt pihenoje.  Singalila-tura, Nepal Khajuraho  Singalila-tura, West-Bengal  Boldog szuletesnapot, Attila!  Boldog szuletesnapot, Piri!  Darjeeling…..
Varanasi Varangyai Délkörív 2009.11.18 14:13:00
Miután félórával a hajójegyvásárlás előtt megváltoztattuk tervünket és mégsem az Andamán-szigetek felé vettük az irányt egy háromnapos hajóút legolcsóbb kategóriájú jegyével ami a hajó gyomrában lévő hodályban történő együttutazást jelentett volna 2-300 emberrel…..
Varanasi Varangyai Singalila-lalala 2009.11.15 10:10:00
Singalila-lalala from varanasi varangyai on Vimeo...
Megérkeztünk Kolkatába, s mint mindig, most is kialvatlanul nyűgösen. Pedig készültünk, direkt vettünk sleeper buszra jegyet, hogy ne legyünk helyszűkében, s kényelmesen tudjuk az igazak álmát aludni. Igaz, fekvőhely nem jutott, de az ülőhely is sokkal nagyobb a sleeperen, mint a…..
Mivel Vén Rigóbél Bácsi még a neten lóg és a videjót intézi, az idő sürget, a rajongóink türelmetlenek, kénytelen vagyok magamra vállalni a megterhelő feladatot, hogy a Singalila túra megpróbáltatásait és gyönyöreit közkinccsé tegyem. Úgy alakult tehát, hogyha már itt…..
Varanasi Varangyai from varanasi varangyai on Vimeo...
Varanasi Varangyai Darjeeling 2009.11.06 15:36:00
Bocs a hosszu kimaradasert, de vagy mi, vagy a net nem mukodik darjeelingben, vagy aramszunet van mikor fol akarjuk tolteni a blogot, vagy mar bezart minden hely mire eszbekaptunk, vagy tobb napra elmentunk kirandulni a hegyekbe es nem talaltunk szabadon logo kabelveget. szoval most kicsit…..
Most jon egy-ket regebbi video, amelyek a technika elmaradott istene miatt eddig nem tudtak kiszabadulni kazettabortonukbol. csak annyi megjegyzes meg a videokhoz, hogy ha rakattintotok es a vimeo oldalan nezitek, akkor nagyobb meretuek lesznek, ha vkit ez esetleg erdekel. ez persze az eddigiekre is…..
Varanasi Varangyai Ingyenkonyha 2009.10.28 19:46:00
Varanasi Varangyai Agra 2009.10.21 08:18:00
Új élményekkel lettünk gazdagabbak ismét. Az első a fekve pattogás feledhetetlen érzése, melyet a busz hátuljában kialakított emeleti fekvőhelyen szenvedtünk el az Agra felé vezető úton. Az elején még röhögtem, aztán 12 óra múlva a végén is.  A közte eltelt időt nem…..
Varanasi Varangyai Rishikesh 2009.10.19 15:29:00
Vegre van ujra egy kis idonk irogatni. A Beatlesnek nyomat sem leltuk Risikesben, nem is kerestuk, nem is hianyzott. Talaltunk viszont egy kellemes kis szallodat, jo helyen, 200ert, s meg erkely is volt, most eloszor, de nem nagyon hasznaltuk. A szobat mar annal inkabb. 5 ejszakat toltottunk itt, de…..