Regisztráció Blogot indítok
Adatok
espoir

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kisbefektető vagyok. Meglehetősen kicsi. Ha én kötök egy tőzsdei ügyletet, az nem rengeti meg a világot, de még a mi kis, illikvid piacainkat sem. De manapság tőzsdézni trend lett. Hát tőzsdézek én is. Mindenki ebben látja a meggazdagodás lehetőségét. Ősszel, amikor 4500…..
Bevállalod? Pályázati kiírás 2009.07.20 14:32:00
Bevállalod?A litera tehetségkutató novellapályázata az Olvasóliget programsorozat keretében Itt a nyár, elindult az Olvasóliget című programsorozat. Strandon, parkban, ligetekben, tenger- és folyópartokon, napozóágyban hátradőlve, koktélt kortyolva, gyékényen, kerti székben…..
espoir 2009.08.13 18:14:32
Kedves pályázatot hirdetők!

Bízom benne, hogyha a kiírásban megjelent a 3000 karakter, mint maximális korlát, akkor a terjedelemben ezt meghaladó művek érdemi elbírálására nem kerülhet sor. Azt gondolom, minden játék úgy fair, ha betartják a szabályokat. Azokkal a pályázókkal szemben, akik ezt komolyan vették, a nagyobb terjedelem utólagos megengedése diszkrimináció lenne. Mivel a műfaj egyperces novella, ezért az íróknak arra is figyelni kell, hogy a terjedelem megfeleljen. Ettől más (adott esetben nehezebb ez a feladat, mint egy hosszú novellát írni). Nyilván egy hosszabb munkában több részletet megismertetve, hangulati elemeket mélyebben közvetítve lehet írni, ami máris előnyösebb helyzetbe hozhatja az ilyen művek szerzőit.
Amennyiben a hosszabb (és a fent megjelentettek között van ilyen) műveket is értékelik, az azt fogja jelenteni, hogy a pályázati kiírás nem jelent semmit, így ugyanígy megszeghető a téma, határidő vagy bármilyen más kitétel.
Bízom a pályázók számára igazságos elbírálásban, és a formai feltételeknek nem megfelelő pályázatok elbírálásból való kizárásában.

A közönségszavazás részben jogos, bár véleményem szerint 50-50% súllyal kellene figyelembe venni az Önök és a közönség véleményét. Azonban ez egy olyan kitétel, ami szerepel a pályázati kiírásban, és nyilván a pályázók ezen feltétel tudatában adták be pályamunkáikat, így hallgatólagosan elfogadták az olvasóközönséget, mint zsűrit.

Egyébként jómagam a pályázaton nem veszek részt, azonban szívesen követem figyelemmel a fiatal tehetségek munkáit (így ezt a pályázatot is), és állok ki a tiszta verseny mellett.

Üdvözlettel
SVG
Ha a brainstorming után csak fejfájás marad, akkor szoktak a tévécsatornák a Comment:comhoz fordulni. Hogy mondjuk az olvasók, nézők adjanak címet az új sorozatnak. Most is valami hasonlóra lehet vállalkozni, csak nem sorozatcímről, hanem egy szolgáltatás nevéről kell dönteni.…..