Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MicuMicubishi

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történet arról, amikor a munkavégzés a családi élet rovására megy, csak mert egy ostoba szabály miatt minden áldott este bonyolult adminisztrációs kötelezettségnek kell eleget tenni.Nem a saját történetem mesélem el, hanem házastársamét. Teszem mindezt azért, mert tudni…..
MicuMicubishi 2009.05.25 14:37:50
@Strici:
"Fontosabb-e a család, mint a nagy jövedelem? Igen" Engem az szomorít el, hogy ha mindkét szülő dolgozik, akkor sem fürdünk tejben - vajban. Sokan keresnek havi 80-100 között. Mi számít nagy jövedelemnek? Egyedül élő szülő el tudja tartani magát és a gyerekét? A mai magyar társadalom 2! átlagos keresetre épít. (ígények és keresetek, fentett már részletezve). És az anyák szerepköre: bocsi, nem én akartam emanci-punci lenni!!! Engem nem kérdeztek, ehhez kell alkalmazkodnom. Most dolgozhatunk, nevelhetjük a gyereke(ke)t, elláthatjuk a háztartást.
MicuMicubishi 2009.05.25 16:59:22
@Strici:
Nekem rég óta nem fér a fejembe, hogy kik- mi alapján határozzák meg, hogy mennyi az adott munkáért járó fizetés. ( Nem vagyok ennyire sötét, mindjárt írok példát ). Máv- állami cég. Igazgató nem gyenge fizetése+ jutalom. Miért is? amikor veszteséges? nem kéne fele fizu a dirinek, jutalom meg majd akkor ha pozitív a mérleg? Remélem érted mire gondolok, és ezt lehet tovább gondolni. Állam bácsi - ha valamire nem maradt pénz, kitalálja a füst adót. Én kire vessek adó? Mi a költségeket csökkentjük. Vagy ezt nagyban nem lehet így csinálni? Tudom, én vagyok naiv.
Sokszor megkérdőjelezitek egy-egy történet "terror" mivoltát, most azonban úgy hiszem senki nem fog csalódni. Cukorbeteg olvasónk, aki nem mellesleg egy súlyos balesetben majdnem elveszítette lábait, eladóként dolgozik. Munkatársai csúfolódnak vele, gúnyolják, pokollá…..
MicuMicubishi 2009.05.23 19:35:13
@bécsi pszicho:
Te értelmes elfoglaltságot szeretnél. Számomra ez is egy megoldás. Heti 1 nap nekem belefér, amíg nem találok munkát. Ismeretséget, kapcsolatot jelent hosszú távon és jót tesz az önbecsülésemnek, hogy nem itthon növesztem a fenekem. Vannak nálam rosszabb helyzetben lévők is, egy kiadós beszélgetés ( elég néha ha meghallgatod) másnak segítség lehet. Nem kerül pénzbe, csak egy kis emberségbe. De lehet, neked ez nem jelent semmit.
MicuMicubishi 2009.05.23 20:51:49
@burgener:
Amíg állást keres, addig kap pénzt ? Kívánom - őszintén -, hogy mi is a munkahelyi gondjainkról beszéljünk és ne a munkanélküliség nehézségeiről! De addig segítek másnak, ahogy tudok. Nem olyan rossz érzés ám. Kezdheted egy kedves szóval, pl. a közértben.
Az álláskereső nők nincsenek könnyű helyzetben, pláne akkor, ha kiskorú gyermeket nevelnek. Számtalan posztot lehetne írni a nők hátrányos helyzetéről a munkakeresés és a munka terén. De én csak a saját példámat szeretném elmesélni, mert felháborítónak tartom, hogy a…..
MicuMicubishi 2009.05.22 21:58:04
@tff: Tudom, hogy velem ( hozzáállással) is van baj. 4 év német ( általános isk.) után kezdtem az angolt (gimi). Minden szó beugrott németül, angolul semmi. Valahogy leérettségiztem angolból, viszont nyaranta Grazban töltöttem 1-1.hónapot. És mint írtam, abból élek, amit akkor tanultam.
MicuMicubishi 2009.05.22 22:13:55
@psmith:
Tudom, azzal, hogy lázadozom, nem lesz jobb, de egy kézség miért feltétel? Eddig én is azt csinálhattam amihez értek és tudom és SZERETEM. Ez-idáig magyarul. De most keresgélek és a lehetőségek kevesebbek, mert NEM beszélek angolul. ( igazán a nyelvtanom csapnivaló ).
T. Erynnis! Nagyon örülök, és hálás vagyok, hogy lehetőséget nyújtasz feltenni a kérdéseimet. Már több szakszervezettel és jogásszal próbáltam felvenni a kapcsolatot, nem sok sikerrel. Egyelőre azt kéne tudnom hogy jogomban áll-e reklamálni munkaadómnál, mert számomra nem…..
Olvasónk története következik álláskeresésről, csalódásokról, mindennapi küzdelmekről.   Eleinte én is optimista voltam , amikor egy-egy állásinterjú után még csak válaszra sem méltatott azon munkáltató, aki miatt órákat utaztam, aki éppen csak hobbiból keres…..
MicuMicubishi 2009.05.18 18:01:55
@Nagy Munkanélküli: Asszisztensi álláshoz olyan képet küldött a jelentkező,amin enyhén előre dől egy közepesen kivágott felsőben. Abban bízott, férfi a főnök. Hát épp nő volt. Be sem hívták.
És igen, ilyeneken múlik. Tiszta pszihológia. Én is 178 magas vagyok. Ha a leendő főnök(nő) ennél alacsonyabb( nem nehéz) akkor kiestél. "FELNÉZ" rád. Ha akar, ha nem. Ha csinosabb, szebb vagy mint a női főnök, akkor dettó ugrott a dolog.
Előfordult már, hogy azért nem engedték a beosztottnak a tovább tanulást, mert azonos végzettsége lett volna, mint a főnökének.
Ha pasi a főnök, akkor is a külső számít, hiszen a betérő ügyfél, vendég, (akárki) előtt meg kell mutatni, hogy ez is minőség. Remélem vannak más tapasztalatok és cáfoljatok meg, de én a 18 év alatt ezt tapasztaltam. Már eleve az diszkrimináció, ha a csinos és fiatal feltétel! Erre mondtam én fentebb, hogy kinek mi jön be. És igen, szőke haj! A párod is tudja. Én is barna vagyok, így jártunk.
MicuMicubishi 2009.05.18 18:05:47
@sourcerror: engem visszavettek olyan feltételekkel, hogy az felháborító.(11 éve) A munkavégzés helye eleve máshol volt, mint előtte, 2x annyi utazással, és a beosztás visszafele 2 lépcsővel. Szerinted visszamentem? Ha jól tudom, ma már bármikor, bárkit kitehetnek. Jogszerű(tlen) indok kérdése.
MicuMicubishi 2009.05.18 18:12:49
@s_timcsi: bocs a csinos az alkat kérdése . Szulák Andi, Soma csinos? Szerintem igen. De várom a többiek véleményét. És tekintsünk el az ismertségtől, alkatról beszélek!!! A fiatalos sajnos nem fiatal! Hiába tagadhatok le 5-6 évet, attól még nem azt fogom beírni a pályázatba. Vagy tagadjam le ? Az ápoltság is tág fogalom. A divatos ruházat beletartozik? Izlés és visszafogott elegancia?
Olvasónk 7 éve vezeti saját cégét és a rengeteg negatív tapasztalat alapján arra az elhatározásra jutott, nincs szüksége alkalmazottakra. Kedves Munkahelyi Terror és Kedves Olvasók! Sokat olvasok gonosz munkáltatókról, borzalmas munkakörülményekről, stb. Biztos vagyok abban,…..
MicuMicubishi 2009.05.16 12:52:07
@bore_out: A diákoknak 500.-/ díjat vagy felette fizetnek. A bejelentett dolgozó Br. 700.- kap, de láttam 400.-/ó is. Tehát ezen a munkáltató nyer. Minden napot kezdhetnénk így: AMÍG VAN DOLGOZÓ, AKI ELVÁLLALJA A KÍNÁLT MUNKÁT, ADDIG NEM LESZ VÁLTOZÁS!!!
MicuMicubishi 2009.05.16 12:56:36
@bore_out: amíg megteheti, hülye lesz változni. Persze van(?)lelkiismeret, meg tükörkép. Nekünk.
Régóta tudjuk, a kapcsolati tőke (protekció) legtöbbször többet nyom a latba, mint a tapasztalat, vagy szakmai felkészültség, ettől függetlenül nem könnyű belenyugodni. Joggal merül fel az olvasónk által feltett kérdés; " mi kell még, hogy minket, álláskeresőket egyszer…..
MicuMicubishi 2009.05.14 11:55:15
@VilágosKékHarisnya: nekem beváll, hogy megkérem, hogy szóljon, ha tud valami munkát, mindegy mi az. Konkrétan segítséget kérek, hátha. Legközelebb nem fog kérdezgetni.
MicuMicubishi 2009.05.14 12:09:20
@VilágosKékHarisnya: ha jól olvastam, van család. (Férj). Nekem bevállt, hogy ha kezdek bedilizni, kitalálok valami extra dolgot: rittyents valami extra vacsit, gyertya meg minden. Lepd meg a párod. Volt, hogy átrendeztem a lakást! Egy tavaszi nagytakarítás 3-4 nap. Pörgős zene,meg felfordulás. De szánj Magadra egy napot. Olyan csajszist: bőrradír, arcpakolás, hajfestés (otthon), fürdő a kádban zenével és gyertyával, utána napfürdő a kertben. És igen, vedd észre, hogy szép vagy, értékes vagy. NEM VELED VAN A BAJ!!! Ha ezt elhiszed, könnyebb lesz.
Következzen B.O.T. levele, amely a munka világának szinte minden részletét érinti. Tisztelt Munkahelyi Terror!   Remek az oldal! Csak gratulálni tudok!   Nevem kiadása nélkül felajánlom történetem, ha érdemesnek tartják a közlésre. Több témát is érintenék. Rólam:…..
MicuMicubishi 2009.05.13 10:07:06
@nyíregyházi betti: Te láttál már KFT, Bt- JOGSZABÁLYOKNAK MEGFELELŐEN működni?? Munkaköri leírást nem ismerik, a szerződés 1 oldal, stb! Van akit hívnak, mert ismerik a munkáját és AZÉRT vezeti ő a céget. Végzettsége, tudása, tapasztalata is lehet, és talán pont EZÉRT fúrják ki, mert látja hogy ki lop, ki hibázik és ezt szóvá is teszi! Ja, a tulaj sóhora lophat ?!
Örülök, hogy minden hivatalban, intézményben végzettséggel, szaktudással, tapasztalattal rendelkező "ügyintézők", hivatalnokok ülnek. De lehet, hogy elég ha ismeri az "osztályvezetőt"??
Szerintem NEM bukott vezető, hanem gerinces! "A veszteséges cég elindult felfelé," ami ugye eredmény, talán értett hozzá.
Olvasónk két hétig abban a tudatban élt, hogy felvették, majd kiderült, hogy mégsem... Sziasztok,  Szeretném Nektek leírni mi történt velem és a tanácsot kérni, lehetne e valamit tenni az ellen, hogy ilyen és hasonló eset ne forduljon elő.  Mivel egyre több…..
Olvasónk napok óta azon görcsöl, hogy mikor válnak meg tőle munkahelyén a gazdasági válságra hivatkozva.sziasztok!ez nem álláskeresős poszt, bár arról is tudnék írni, habár csak 40 helyre küldtem el az életrajzom idén. 26 éves, második diplomáját gyúró, nagyon tenni…..
MicuMicubishi 2009.05.08 08:53:25
@Strici: Ha a következő filmet azért nem fogja Ő fényképezni, mert nem vitt kávét ? Tapasztalatból mondtam. Voltam asszisztens de ügyvezető is. Jegyzem én főztem a kávét az asszizstensnek de ha kellett még a sofőrnek is. Jó szívvel tettem. DE! elvárják. Másik 200 ember vár arra a posztra, akinek belefér. Rajtunk - beosztottakon - múlik, hogy mit vállalunk.
MicuMicubishi 2009.05.08 14:27:24
@papamaci1: reggel már megosztottam a véleményem, de a "megyek bárminek" sem egyszerű. Már a takarításhoz is OKJ-s végzettséget kérnek sok helyen. 15-20 éves munkaviszony után sokmindent megtesz az ember (főleg 1-2 gyerekkel)hogy NE visszafelé fejlődjön. Normál esetben ( ami ebben az orszábban rég nincs)nagyobb lakásba költözöl és nem kissebbe! Tapasztalat: 1,5 diplomával az említett területeken túlképzett vagy, tehát oda sem kellesz.
Jó hangulatot és kellemes estét kívánok mindenkinek, aki megy a találkozóra.
17 év gyakorlattal, diplomával sem kell olvasónk sehova. Január óta keresek munkát diplomákkal, speciális okj-s tanfolyamokkal, még speciálisabb gyakorlattal. És nem kellek, mert :  öreg 44 éves nő vagyok nem vagyok fluenntly angol miért vagyok képzettebb, mint a…..
MicuMicubishi 2009.04.30 15:15:36
Több gondolat-futtatást érintenék: a munkáltató sem biztos, hogy elsőre jól választ. Több cég hirdetését látom már fél éve, 1-2 hónapos szünetekkel.Válogat,de a gyakorlat dönti el, ki alkalmas. Erről szól a próbaidő. Bizonyítani sincs lehetőség, mert nem hívnak be még interjúra sem, ragaszkodnak a feltételekhez, ami ezek szerint nem válik be.
A törvényességről egy példa, a héten jártam egy kis kft-nél, asszisztenst kerestek: bejelentés-minimálbér. Napi 11ó, szombat 6ó. Évi 10 nap fizetett szabi. Nettó 140/hó ha ezt a heti óraszámot tartod. Persze "nem kötelező", de elvárják.Finoman megkérdezték : család van? Mert ugye az hátrány.És lesz, aki elvállalja, mert kell a pénz!
Ki az öreg ? 35 - 40 évesen már necces, holott még 25 évet kellen doldozni!!!És bocs, de csak 20 évesen gondolják "öregnek" a 40-eseket. A 60 éves talán benne van a korban, 80 felett esetleg öreges. Egyetlen könyv, tanfolyam vagy intézmény sem tud TAPASZTALATOT tanítani. Ahhoz idő kell.
Nekem valami dereng: azért kell a pályakezdő, mert még lehet "idomítani"(bocs)- aki tapasztaltabb, az max alkalmazkodik. Aki kezdő, az csinálja amit mondanak - aki már gyakorlott, az gondolkodik. És akinek esze van, az persze tudja, mikor hallgasson. Persze van ellen példa is, de nekem ez gyanus!!
Jogsi, nyelv, pc: 5 év német és 4 év angol tanulás után 20 évig nem kellett egyiket sem használni - el is felejtettem. Jogsit 35 évesen szereztem, de ha nem vezetsz naponta, nem lesz rutinod. PC- tanulható az a kb 20 program, ami kellhet.Gyakorlás kérdése! Mindezek tanulhatók, bár nem árt a tehetség. Nyelvnél max vicces az "ákcentus", pct újra lehet telepíteni. A jogsi már veszélyesebb!! Mert ugye van aki nem biztos hogy balra kanyarodik, amikor jobbra indexel!