Regisztráció Blogot indítok
Adatok
galimre

20 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kell britnek lenni ahhoz, hogy az ember imádja a teát (bár segít...), mi például nem vagyunk azok, ellenben imádjuk, legyen az indiai, kínai, fekete vagy zöld – és még sorolhatnánk. Szóval imádjuk a teát, de azért a világ legdrágább teájának ára még minket is megrázott,…..
Ludas Matyi vicciskolája   Jubileumunk alkalmával figyelmességgel kedveskedünk olvasóinknak: mindenkit megtanítunk viccelni. A vicc egészen különös módon készül Veszünk egy darab papírt, egy ceruzát és egy témát; ezután a témáról kiagyalt viccet leírjuk a…..
 Tizenkét esztendő után vége levelet kaptam Bella nénitől New Yorkból. Éppen a legjobbkor, mert nem volt krokitémám. Én ezt a levelet most szórul szóra ideírom, hadd lássa mindenki, hogy milyen levelet kaptam én tizenkét esztendő után Bella nénitől New…..
Svájc térképe egységes, Dániáé rétséges, A mi pártunk egységes, Nem lehet az kétséges. Hát persze, egység, az sokféle van, A bajonettnek is két éle van, S ki mondaná, hogy így ez nem honett, S hogy ettől nem szurony a bajonett? Vagy más példának vegyük a libát: Ki látna…..
Miből él a Hókusz elemér?   Meghökkentő tartalmú levelet kapott a napokban a rendőrség bűnügyi osztályának vezetője:    Tisztelt Főkapitányság!    Mint a Gebe utca 9 számú ház egyik lakója, felhívom figyelmüket Hókusz Elemérre, aki itt lakik a földszinten…..
Bárcsak felmehetnék A mennyekbe liften, Térdelnék Elébed, Te jóságos Isten. Kezem összetenném, Úgy kérnélek Téged, Tegyél nekem egyszer Egy kis szívességet. Amit Tőled kérnék Szepegve, dadogva, Egy szavadba kerül, Egy bólintásodba. Könnyem is pottyanna, Előtted nem…..
Érzéki, mulya történet   Meghívott! Végre meghívott! Búgott a hangja, mint egy párja után vágyakozó gerlének. - Szerdán délután várom egy csésze feketére. Ne ijedjen meg, a hatodik emeleten lakom, de van liftünk. Mámorban szálltam fel a liften. Jó,…..
 Több olvasónk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy rendezzünk újságíró-akadémiát, s mutassuk meg az utat, amelyen egy újságíró-jelöltnek haladnia kell, ha riporter kíván lenni a Világnál. Ugyanis a Világban jelennek meg a legszenzációsabb riportok. Kérésüket…..
Tudod-e még a régi nőket?Fáj még, hogy el nem érted őket?Üres fejű, kóclelkű bábuk,Szájuk piros volt, szép a lábuk. Jöttek, ragyogtak, megigéztek,Te meg dadogtál, mint a részeg,Azt hitted akkor, túl nem éled,Hogy mással hálnak, nem tevéled,Gőgös királynők, tiszta…..
A regény befejező része (Ma így írná meg Lajoska)  Brandstein Juda tiszta fényű, kék szemei gyermeki ártatlansággal néztek a cinikus képű ifj. Gyéressy Ádámra. - Hogy tetszik ezt gondolni? A földbirtokos vállat vont. - Pénzt csak úgy szerelemből nem…..
Március 20. Végre nekem is felvirradt. Ma értesített a földosztó bizottság, hogy a Repcedűlőn nekem juttatták Kintzlhoffer Jakab, a helybeli Volksbund tagjának ötvenholdas birtokát. Olyan boldog vagyok. A földet, sajnos, még nem láttam, elindultam ugyan, hogy megnézzem, de…..
 Hónapok óta nap nap után megtörténik, hogy bizonyos egyének egyik vagy másik párt tagjának mondják magukat, ezt mindenféle írásokkal, könyvecskékkel igyekeznek igazolni, s aztán a pártok kijelentik, hogy az illetők mégsem tekinthetők az illető párt tagjainak. A Ludas…..
(A honvédelmi miniszter rendeletileg eltörölte a párbajt. A rendelet bizonyára véget vet a színpadi párviadaloknak is. Cyrano a rendelet hatása alatt átköltötte híres párbaj-balladáját. A következőképpen):  Először is tovalebben Lenge bájjal kalapom, Mert a…..
  Itt állok, kedves hallgatóim, a körúti nagy-kávéházban. Csupa szín, hangulat, és hamvas báj az egész. Egyik sarokban galambősz hajú, tiszta tekintetű nénike köt. Hogy mit köt? Üzletet köt. Kávécska párolog a nénike előtt, éppen cukrot vesz hozzá. Háromszáz…..
 A rózsaszínű selyemmel borított, gyöngyvirág-illatú, fémkapcsos naplók divatja a múlté. Ha ma, 1945 tavaszán egy 17 éves szerelmes kislány naplót írna, ilyesforma lenne az: Március 25  Amikor ma délelőtt megláttam, azonnal éreztem, hogy Ő az! "Ő!" A járda…..
Ifjúkorom kávéháza, Híres-neves Edizon, Bebotlottam, elmélázva, Csarnokába, be bizony. Attól féltem, rosszul járok S Búbánatra fakadok. Várnak ott rám roppant árak S annál törpébb adagok. De nem így lett. Nincs ott semmi. Törmelék és romfalak. Nincs mit inni, nincs mit enni,…..
hogy most már végérvényesen kijön ez az izé a hogyhívjákok ügyében... szóval az a közmunka dolog ... vagyis az a rendelet, kérlek. - Na igen, kérlek, nagyon helyes, elvégre ez a szegény ország nem épülhet fel magától, kérlek... - Hogyhogy, kérlek? Szóval te is…..
Vissza a talajgyökérhez! - Még él a rögvalóság, még él a rögeszme! Szálasi távirata a Tennóhoz! - A hungarista nemzetvezető utolsó nyilatkozata!(Örökre kiküldött munkatársunk jelenti):Döngő, acélos léptekkel menetelünk sok-sok hungarista testvéremmel, zárt sorokban,…..
Nevess, magyar... Nem, még nincs mit nevetned, Az irtózat még túlságos közel van, Sebek rohadnak meg a testeden, Agyad még nyomják szörnyű tegnapok, Önbűneidtől szád még rossz ízű, S ha fölnevetsz, a torkod még rekedt: Hangszálaid vad hangok tönkretették. Hogy tréfa vág,…..
Kedves Praxis!   Nemrég kisebbik kislányom (3és fél éves) kórházba került, mert egy apróbb műtétet kellett rajta végrehajtani. Nagyon meg voltunk ijedve, de szerencsére hamar meggyógyult, azóta itthon van velünk és minden a legnagyobb rendben van vele. Az orvosokkal tényleg…..
galimre 2011.02.03 15:56:59
@Irkutszk: Ez csak részbe igaz. Az én esetemnél arra hivatkoztak, hogy éppen egy másik gyereket fürdettek, ezért nem tudtak figyelni, de egy előző esetnél azt láttam, hogy valami névnapot ünnepeltek egy másik szobában.
galimre 2011.02.03 16:15:12
@petroselinum: mindig többen voltak, ezért gondolom, hogy ez nem pénz kérdése volt, hanem szervezésé, és odafigyelésé
galimre 2011.02.05 07:19:04
@rikavagyok: sajnos csak egy csipesszel kapcsolják a gyereket a monitorhoz (abból is csak minden harmadik működik), és az az első, amit ledob magáról a gyerek. Olyankor sípol, jön az ápoló, és visszarakja - ha ott vagyunk. De ha nem, akkor egy idő után megunja a folytonos szaladgálást, és lehalkítja a monitort.
A Tv2 végül elszánta magát, és mégis péntekre menekíti a Megasztárt az X-Faktor elől. Persze nincs ebben semmi meglepő, hiszen már két hete szombaton elindult az evakuációt felvezető kampány: Friderikusz Sándor csak úgy, mellékesen felvetette, hogy miért is kéne választaniuk a…..
galimre 2010.10.12 11:33:43
@Terézágyú: Szerintem is. De nem csak a Gesztinél, hanem a többinél is kiselejtezték az egyéniségeket, és a tucatarcokat hagyták bent.
Gál Krisztina Requiem 2009.04.29 12:50:00
Nem mert sírni, de ha átöleltem, kitört belőle Fogtam a karját, a lábát, amíg mosdatták Látszott hogy, nagyon örül nekem Homlokát az enyémhez támasztotta Csókok helyett összenyalogatott Fogtam a kezét amíg el nem aludt, és utána is sokáig Meglepett amikor ő is jött hozzám…..
Leírt gondolatok Szólások 2009.04.29 12:40:00
Ne a világot szeresd, hanem a szomszédodat! (kínai mondás) A lét határozza meg a tudatot (vagyis a környezet, amiben élsz, határozza meg a gondolkodásmódodat). (Marx) Ne ítélj, hogy meg ne ítéltessetek! (Máté 7,1. ) A pénz nem boldogít, de könnyebb elviselni a…..