Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabez999

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Így készült a Warcraft 2019.04.06 17:46:49
Többen is kértétek, hogy a Retro.Landen megjelent cikkekről itt is adjunk hírt, szóval tessék: a hosszú játékcikkeinket gyűjtő oldalon már olvasható az első Warcraft története, benne a Blizzard megszületésének és sok változással járól első éveinek krónikájával, benne a Silicon & Synapse és a…..
csabez999 2019.04.10 12:56:23
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
  Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Átlagosnak mondható játékcsaj következik: egy nem túl fontos karakter egy videojátékból, akit egy gyönyörű nő alakít. Ő Suki Toyama a Red Alert 3-ból. A játékból már szerepelt itt Tanya, aki a sorozat előzményeiben is felbukkant, és a sztorihoz is elég sokat hozzátett.…..
csabez999 2014.02.02 13:05:42
@TH: tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/GrandfatherClause

"Command & Conquer is so well-known for its Full Motion Video cutscenes that when Generals didn't include them, there was a backlash (granted, the lack of FMV wasn't the only difference between Generals and the old games). FMV are largely discredited these days, but C&C gets away with it because it's tied to the series' history."
IDDQD Heti retro: Archon 2013.08.15 18:51:52
Ahogy múlt héten ígértem, Archonal folytatjuk a Heti retrót, és ezúttal vendégszerző debütál. Karvaly fedőnevű törzskommentelőnktől esett be egy pazar cikk, igazi hetiretrós, ami Ádámtól-Évától kezdve mutatja be a játék születését. Miközben szerkesztettem, végig olyan…..
IDDQD Heti retro: Doom 2013.01.07 16:15:13
Feléled retrorovatunk, méghozzá fanfárral és dobpergéssel, mert számunkra igen fontos játékról lesz szó, az idén decemberben húszéves Doomról. Hogy a játék fontos nekünk, arra apró jelek utaltak már a blogban. Például a blog nevét is a játék egyik cheatje adta, de vallottunk…..
csabez999 2013.01.12 12:05:39
@Adani: Ki lehetett menni a térképről, és ha elég sokat mentél egy irányba a nagy semmiben akkor visszaértél a másik oldalon :) Csak akkor haltál meg, ha NEM voltál god mode-ban, mert valamiért a sebzős floor-okat a pályahatáron túl is érzékelte. Ezért nem lehetett rendesen megközelíteni noclip-pel E1M8-on a kis termet a sebzős floor-ral, mert már a pályaközi senkiföldjén kikapcsolgatta az IDDQD-t.

Illetve későbbi doom engine-es játékokban (legalábbis a Hexenben biztosan) lehetett úgy meghalni, hogy ha baromi magasról lezuhantál, az a god mode-ot is felülírta.

@cockad: Volt olyan, amit IDDQD-val nem lehetett túlélni, IDBEHOLD-dal / god mode tárggyal viszont igen? Elsőre a crushing floort mondtam volna, de jobban belegondolva az sem ölt meg (még azután se, ha kikapcsoltad a godmode-ot), csak "beragadtál alá", és noclip kellett, hogy kimenj alóla. (Lehet, hogy a gyilokszektor csak a cheatet kapcsolta ki, a tárgyas godmode maradt, amíg lejárt a tárgy, nem emlékszem, régen volt...)
Minden zenésznek van példaképe, aki nagy hatással volt munkásságára és stílusának kialakulására. Ebből kifolyólag előfordulnak olyan esetek, amikor egy már befutott vagy épp a siker kapujában álló előadó szerzeményéről kiderül, hogy ez bizony csak egy csúnya lopás. A…..
csabez999 2012.06.10 10:25:43
@kte: Na, az kivételesen pont nem lopás, hanem "hivatalosan" is feldolgozás, csak az eredeti szerző is Armstrong... :)
Várhatóan ősszel jelenik meg Marilyn Manson új nagylemeze, amiről most a Born Villain című dal szivárgott ki klip formájában (legalábbis valószínűleg ez nem a hivatalos premier). A videót az a Shia LaBeouf rendezte, akit leginkább a Transformers filmek főszereplőjeként…..
csabez999 2011.09.02 09:20:44
@HocusPocus: Én tudtam, mert utánanéztem wikipedián!

en.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Manson%27s_eighth_studio_album#Born_Villain_and_Campaign

"The film borrows a variety of "very intense, graphic imagery" from an number of sources including Alejandro Jodorowsky's 1973 film The Holy Mountain, Buñuel and Dalí's 1929 short film Un Chien Andalou, Shakespeare and theology."

Most jöhet Lou Reed!
18 évvel a megjelenése után a Doom lekerült a német videojátékos feketelistáról, ahol azok a játékok szerepelnek, amelyek károsak az ifjúság lelki fejlődésére, ezért igen korlátozottan terjeszthetők csak az országban. Konkrétan nem lehet őket reklámozni, online, vagy…..
csabez999 2011.09.01 16:52:24
@Anti Anyag: A Wolfenstein a horogkereszt miatt (is) van (volt?) tiltva.
csabez999 2011.09.01 19:21:42
@Lenry: @Anti Anyag: Jogos, így jár, aki homályos emlékek alapján beszél, mielőtt utánanézne :)

innen rémlett a horikeri, (és ez is öncenzúra volt):
doom.wikia.com/wiki/Easter_egg#Swastika
Szeretem a Doomot, nem kicsit. A folytatását pláne. A Doom II, az nekem életem legszebb évei, az első pc-m, amin elfutott, éjszakai mészárlások a kolesz 302-es szobájában, egy epic respawnszéria Laja shotgunja előtt, túlórázás helyetti deathmatchek az első munkahelyemen. Nem…..
csabez999 2011.08.03 10:45:56
@Stöki: Az ilyen régi cuccoknál tényleg ilyen jól ki tudod használni a kontrollert? Nem emlékszek minden régi fps-re, de pl. a Doom 2 esetén bizos vagyok bennek, hogy ott még nem lehetett/kellett fel-le nézni, ugrálni, szörnyön belül célozni fejre vagy akármire, sőt lövöldözésnél mintha még be is segített volna a game (pl. a rakétavető "húzott" jobbra-balra, ha a szörnyike nem pöccre a monitor közepén volt)... vagy nem is annyira a kezelésen, inkább a sebességen javít?
csabez999 2011.08.03 13:32:17
@Adani: Szintkülönbségek azért voltak, én rendszeresen haltam úgy meg, hogy mentem a fal mellett, és fentről "lekarmolt" az imp vagy vmi egyéb közelharcolós ellen :)

először talán a hereticben volt nézelődés, de úgy torzította a perspektívát, hogy nem használta senki.
csabez999 2011.08.03 13:33:23
@Cica75: én végignyomtam a CyberDreams-t keyboarddal, izzadtam rendesen, de doomban meg lehet csinálni bármit keyboarddal :)
Bár úgy néz ki, a magazin mégsem szűnik meg (aminek mi örülünk a legjobban, komolyan), Sasa vissszaemlékezése a PC Gurunál töltött évekre folytatódik. És ha azt mondom, hogy a második rész sem lesz különösebben rövid, úgy érzem, a fején találtam a szöget. Talán kevesebb…..
csabez999 2011.08.03 10:30:39
@hancu: Bocs, hogy kicsit (nagyon) off a kérdés, remélem, a témában járatlan casual olvasónak kijáró türelemmel fogadod :)

Egy ilyen magazin (Guru, GS, a néhai 576) kb. hány fős belsős/külsős gárdával működik, és azok mennyire "mindenesek"? Gondolom van, aki fixen tördelő, cikkíró, mittudomén, + pár ember, aki a pénzügyekért felelős? Vagy mindenki csinál mindent?
Nem érdekel, hogy írtam már az új Haunted album kapcsán, azóta tényleg meg is jelent...:) Azt kell mondjam, ha még a kazetta lenne a menő, már kinyúlt volna a szalag, mivel szarrá hallgattam:) Zseniális, nincs jobb szó... Gondolkozom, de tényleg nincs... Eddig minden Haunted korong…..
csabez999 2011.04.15 17:07:58
@Tökinger: az Unseenhez :) Japánoknál track 14 az Attention és a két live-in-studio közt.
Fontos információk! Kéretik előbb ezeket elolvasni! Napra pontosan 1 éve volt annak, hogy a blog mai napig legnépszerűbb posztját megírtam. Akkor azt mondtam, hogy nem szeretném azt a listát állandó  jelleggel megbolygatni, de úgy gondoltam, hogy ennyi idő múltán már…..
csabez999 2011.03.20 10:23:04
@szerző: Szerintem jó a cikk :) Bele is lapozok a blogba, ha már Index blogrollról idetaláltam. A Begottenről van cikk? Nem kimondottan horror, de az egyik legjobb művészfilm, amit valaha láttam, egy nagyon érdekes teremtéstörténet-szemlélet tükröződik benne :)

3 dolog merült fel bennem a kommenteket végigfutva:

1. talán el kéne olvasni a teljes cikket. Én is szeretem a "lightosabb", meg a klasszikus horrorokat, de pl. a listán szereplő 1-2 filmről már hallottam, mint "tök jó horrort" és a leírtak alapján tudom, hogy nekem már sok lenne.

2. A sok primitív faszt simán ki lehetne moderálni. Ezek tipikusan azok a parasztok, akik hívatlanul elmennek a házibuliba és azzal kezdik, hogy elküldik a házigazdát a jó kurva anyjába. A zeneblogba is jártok, hogy minek reklámozni mondjuk a Slayert, amikor az csak idiótáknak való sátános gitártépős szar? Olyat is csak a pedofilok hallgatnak, lásd Dead Skin Mask.

3. A ketteshez kapcsolódik: Szerintem a cikk alapján elég világosan kiderül az is, hogy a szerző teljesen egészségesen viszonyul a horrorfilmekhez. Nevezetesen, hogy kétféle "jó" horror van: Az egyik az, ahol a bél csak a körítés a kegyetlen társadalomkritikához (pl. aki nem tökéletesen hülye, az a Cannibal Holocaust során felfogja, hogy valójában a civilizáltnak mondott filmesek viselkedtek embertelenül), tehát van -bocsánat, közhely- értéke, meg mondanivalója a filmnek. A másik meg az ellenkezője, ahol kimondottan a szórakoztatás, az agykikapcsolás a lényeg. Szerintem ez nem aberrált humor - És nem is csak a gyilkolás humoros ezekben a filmekben, én pl. konkrétan felvisítottam, amikor kiderült, hogy a Human Centipede-ben Dietmar Lazer vagy mifene az orvos neve. Mit zavar az titeket, ha ezen röhög valaki? Más meg cigányviccet mesél, az meg biztos rasszista, menjetek hőbörögni.

U.i. Disney-mesét láttatok már? Amikor a herceg megcsókolja Hamupipőkét, az nem nekrofília véletlenül? Normális egy tinicsajnak hét öreg retardálttal együtt élnie? Menjetek már a picsába mind.
Újdonság a hazai könnyűzenei lapok piacán: a mai napon jelenik meg a nyomtatott Lángoló Gitárok első száma. A prémium kivitelű, ingyenes magazint szinte egy az egyben az a kreatív (tartalmi és dizájn) stáb készíti, amelyik a 2010-ben kiadott New Noise magazinokat is összerakta,…..
A Black Eyed Peas nem csak borzasztó, de ráadásul az idegesítő will.i.am még világrengető újdonságként is harangozza be. A Gorillaz ingyenes lemeze promóciónak nagyszerű, lemeznek annál kevésbé. A Klaxons szintén ingyen hozzáférhető EP-je bemutatja, milyen sokra…..
IDDQD A legszexibb gémertetkók 2011.01.12 08:49:00
A ranker.com állította össze a legjobb gémertetoválások top25-ös listáját, nyilvánvaló módon hímneműek voltak a lista összeállítói, mivel mindegyik csajra van varrva. Én mondjuk pár esetben vitatkoznék a "szexi" jelzővel, de tényleg viccesek. Óvatosan a…..
Az Amazon.com-on már előrendelhető egy 2011. március 15-i Green Day-kiadvány, aminek Awesome as Fuck a címe, ráadásul duplalemezként van feltüntetve. Azt még nem tudni pontosan, milyen jellegű kiadvány lesz ez, mivel a zenekar még most sem döntötte el, tényleg akar-e koncertlemezt…..
Mike Portnoy saját maga vallotta be honlapjának forumán, hogy a napokban megpróbált visszatérni a Dream Theaterbe, ahonnan nagy sajtónyilvánosságtól övezve még szeptemberben szállt ki. A dobos elmondta, hogy átgondolta a helyzetet, és már csak a rajongók kedvéért is, de…..
Isten Háta Mögött – Ű (EMI Music Services) Múlt héten bemutattunk egy új Isten Háta Mögött-dalt Közkút címmel, ami, most már elárulhatjuk, nincs rajta a nagylemezen (viszont nem is remix, ahogy sokan gondolják, valamint teljesen komoly a zenekar részéről). Ettől…..
IDDQD Megszakad a téridőkontinuum 2010.12.10 12:36:02
Te mennyi idő alatt nyomtad le anno a Portalt? Pár nap, egy hétvége, vagy egy ültő helyedben megvolt egy este alatt? Na, akkor tessék nagyon figyelni 9 perc 25 másodpercen keresztül:  Igen, kicsit nehezen követhető a dolog néha még magukat profinak tartó Portal-zsokék számára…..
csabez999 2010.12.12 10:25:25
@algi: es az elotte levo 7 percet megnezted? engem marhara nem zavart, hogy az utolso egy darab palyan out of boundary-val szorakozott, hogy a tortas easter egget is bemutassa a vegen. a mondokad tobbi resze meg hogy jon ide?
A W.A.S.P.-ot onnan ismerhetik sokan, hogy sokkoló színpadi produkciójuk miatt annak idején lényegében betiltották őket Amerikában. Való igaz, hogy Marilyn Manson is sokat tanult a meghökkentő Blackie Lawlesstől, de a W.A.S.P. ma már inkább a társadalomkritikára helyezi a…..
csabez999 2010.12.02 07:01:42
Ha valakinek azt mondják, hogy német heavy metal, akkor szinte biztos, hogy az elsők között jut eszébe a Helloween. Az együttes a germán metál két alapművét tette le a Keeper Of The Seven Keys Part 1-2-val az asztalra, de a mai napig kitart a műfaj mellett. Michael Weikath, a november…..
csabez999 2010.11.27 15:59:12
@akkor most mi van?: Azért ez ennél egy kicsit bonyolultabb. Eleve vannak olyan zenék, amiknek az élvezeti értékük, khm, hát nem egyforma élőben vagyotthon (pl. ska-t vagy hardcore-t én otthon képtelen vagyok negyed óránál tovább elviselni), illetve egyéni preferencia, hogy ki mit akar támogatni (elvi kérdés), illetve mire költi a havi "kultúrakeretet" (anyagi kérdés).
csabez999 2010.11.27 16:53:16
@vtbxx: nyilván nem mind a 3000 cím esik ezek közé, nem is ezt mondtam, úgyhogy a magas lovat lehet hanyagolni.
csabez999 2010.11.27 17:07:22
@exonka: én nem vagyok zenész, csak vannak zenész barátaim, úgyhogy felületesek az ismereteim, javíts ki, ha tévedek.

nem egész egyszerűen az a probléma, hogy másfelé sokkal nagyobb az amúgy totálisan telített piac? egy "nyugati" underground banda elad 40k lemezt, egy hasonló műfajú, ARÁNYAIBAN hasonló rendű-rangú zenekar meg háromszázat, mindezt úgy, hogy mondjuk a bevételek (pl. fizetés) arányában a költségek (a gitárhúrtól a stúdióig) nagyjából azonosak?

persze nyilvánvalóan örvendetes, hogy rengetegen zenélnek, lehet válogatni, de olyan mennyiségű lemez, EP, mifene jön ki, hogy az gazdasági szempontból megfojtja az egészet (emberkék adott mennyiségű pénzből több őket érdeklő zenét kéne, hogy megvegyenek --> prioritások, többi ingyé' netről).
Lars Ulrich dobos szerint 2011 nagy dobása lesz a Metallica számára, hogy nekilátnak az új lemezük megírásának. Ulrich elmondta, tulajdonképpen 2006-2007 óta csak turnéznak, úgyhogy éppen itt az ideje egy kis kreatív munkának megint. Amellett, hogy újra útnak indulnak a Slayerrel,…..
csabez999 2010.11.15 22:44:20
@pelikán*: unforgiven kétlemezenként van :)