Regisztráció Blogot indítok
Adatok
e-konyvtar.com

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt valaha pár évvel ezelőtt egy kompánia, akik ügyesen ötvözték a nyugati technológiaszeretetet a keleti, khmm, szerzői jogi liberalizmussal, és valami döbbenetesen jó mp3 lejátszókat csináltak. Mostanra kicsit módosult a valamikor példaértékű ár/érték-arány, szebb, de…..
e-konyvtar.com 2010.05.07 09:42:08
@grizzancs: Kb. ugyanaz, mint a Koobe+, ugyanannyiba is kerül. A billentyűzet hasznos keresésnél (a szövegben, vagy a könyvlistában ezer könyvnél a címre keresve). Használhatod majd keresésre a szótárban - ha lesz, mert egyelőre csak angol-koreai szótár van hozzá. Ja, és a naptár részben lehet jegyzetet írni vele, de azt még nem használtam.
Nagyon stabil, havonta egyszer ha lefagy, pedig én sok könyvet tesztelek vele.
Szöveges PDF-et reflow módban szépen tördeli, de azért az ePUB a kedvenc formátuma.
Hátránya, hogy nincs jegyzetelés a szövegben, és a prc hiánya (de ez könyvenként pár másodperccel megoldható)
e-konyvtar.com 2010.05.12 17:39:37
@Dworkyll: Keresés: A Search gomb után a jobbra-balra gombbal tudod kiválasztani, hogy a Britannica-ban vagy a szövegben keressen. Viszont érdekes bug: elforgatott szövegnél ez valamiért nem működik, csak a szótárban keres.
A memóhoz beírást nem értem, mi lehet gond , ott simán beírod a szöveget, és Back (nem a <- gombbal!) lépsz 'tovább' (de ezt ki is írja)
...addig jó, amíg csak gyártunk [az ismert LGT-nóta dallamára] Ez a post azért jött létre, hogy mindennemű prepozíció, tudományos és áltudományos, gyakorlati és elvi okfejtés mellőzésével mintegy fórumként teret nyisson az ePub (és társai) gyártásával kapcsolatos…..
e-konyvtar.com 2010.05.02 05:19:00
@Feldin: Vagy pedig a Calibre-vel készített könyvedet ékezetessé teheted itt is:
epub.e-konyvtar.com
E-könyv olvasók Ekönyv.hu 2010.04.26 12:58:00
Megvolt hát a nagy könyvfesztivál a kis magyar könyvpiacon. Kellemes meglepetésként ért, hogy az előre ismert játékosokon kívül néhány új és ígéretes kezdeményezés is felbukkant. Ezekről majd szintén igyekszünk írni, de a mai főcsapás egy igazi nagyágyúról szól. A jó…..
e-konyvtar.com 2010.04.27 20:54:11
@Dworkyll: Kipróbáltam, az oldalszámozás miatt volt 20 perc, mind a 700-at kézzel kellett kitörölni.
E-könyv olvasók Fontoskodás 2010.02.08 11:37:00
Intro Érdekes dolog ez az e-könyv-világ. A világnak ezen a felén, ahol a kiadók - egyelőre - nem kényeztetnek el elektronikus kiadványokkal, a lelkes betűfaló civilek ugrottak fejest a villanykönyv-gyártásba. A többség beéri a mezei formátumokkal, word-rtf, néha txt; aki pdf-et…..
Bevezetés A villanykönyv olvasókról általábanBe kell látni, hogy a villanykönyv, mint olyan, nemcsak technológiai, hanem paradigmaváltást is jelent, hasonlót, ha nem radikálisabbat, mint annak idején a nyomtatás megjelenése volt. A kézzel másolt kódexek után a nyomtatott…..
e-konyvtar.com 2009.05.05 18:58:02
@Dworkyll: Ha lekicsinyited 800x600-ra, akkor gyors, 1-2 mp. Ami kicsit lassú, az fedlap készítés első alkalommal, legalább 1 másodperc, mire létrehozza a kis képet. Ez persze csak akkor zavaró, ha egyszerre raksz fel sok könyvet. (utána már csak egy villanás a képek betöltődése)
Nagy testvérünk az Index is belecsapott a lecsóba, "sebészlézerünkhöz" képest egy reflektorral próbált rávilágítani a paradigmaváltás utáni fogyasztói szokásokra és motivációikra.Az eredmények magukért beszélnek, még egy ilyen generalista közelítésben is: a…..
e-konyvtar.com 2009.05.01 09:58:24
@bryan: van már olyan progi amivel a beszkenelt könyveket át lehet alakítani valamilyen kezelhető szövegfájlá?
Hát szerintem az OCR programok épp erre valók, vagy 10 éve használom is őket, szép lassan fejlődnek is, bár még mindig nem tökéletesek... (Nekem az első szkennerem egy kis szürke kézi szkenner volt, elég érdekes eredményt hozott, ha nem húztad egyenletesen, vagy beremegett a kezed. Ábrákhoz elment, szövegfelismerés reménytelen volt vele)
E-könyv olvasók Cikkajánló 2009.04.28 08:54:00
Az Origo, a hazai e-könyv téma egyik legkorrektebb fősodorbeli megjelenítője újabb összefoglalót írt.Kommentálni ott nem lehet, de itt igen.És érdemes még megnézni a régebbi témába vágó írásokat is a bookwarezről, a Kindle-ről vagy éppen a Bebookról...
e-konyvtar.com 2009.04.29 08:51:20
A cikk jó, de csak a régi dolgok vannak benne: a könyvolvasó drága - majd ha más is gyárt kijelzőt, olcsóbb lesz... csak a kérdés, mikor? Én is hónapokig vártam vele, most meg a sz@r forint miatt még drágábban vettem meg:(
A másik pedig a könyv: röhej, hogy nem kapsz legálisan. Bár szerintem ha lenne is, túl drága lenne.
Szépirodalom-ponyvánál max 2-3 Ft/a4-es lap lenne az az ár, amit kifizetnék, szakirodalomnál lehetne 3-4 forint is.